Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csaba_20_

    őstag

    Ariadne: Amelyik kisker abba köt bele jótállási ügyintézéskor, hogy le lett cserélve a hűtés, azt nem fogja meghatni egy tőle független szerviz papírja sem. Különösen igaz ez, ha bp-i webáruházban rendelsz valamit és vidéki PC bontóban rakatsz rá másik hűtést. Szóval ebből a szempontból teljesen értelmetlen a külön akció, hogy a szakszerűség látszatát keltse a fogyasztó, mert nem előz meg semmit vele. Ráadásul teljesen normális, hogy én eladóként a saját embereim szakértelmében bízok meg és csak az ő munkájukért felelek. A bíróságon meg maximum az derül ki, hogy a nem rendeltetésszerű használat okozta a meghibásodást, aminek köze van a hűtés átszereléséhez. Aztán majd a szerviz, aki összerakta a user által kiválasztott hűtővel a videokártyát azt mondja, hogy ő sem tehet a meghibásodásról. Mert őt a user kérte meg, hogy A videokártyára B hűtést rakjon és az általa elvégzett művelet szakszerű volt. Az már más kérdés, hogy a B hűtő elégtelen hűtést biztosított a videokártyának, de az kifejezetten az ügyfél kérésére lett felszerelve. Vagy nem tudja a forgalmazó bizonyítani, hogy a nem rendeltetésszerű használat okozta a meghibásodást, akkor megint lényegtelen a plusz papír.
    Egyedül abban tudok egyetérteni, hogy amennyiben a user tudja magáról, hogy nem ért hozzá, akkor bízza szakemberre az ilyet. De ez az egész a garancia szempontjából teljesen irreleváns. Szóval csak attól, mert a fogyasztó cseréli le a hűtőt, nem veszik el a jótállás. Erre való hivatkozás pont olyan, mint a "beázott" szövegre való hivatkozás. Csak és kizárólag arra irányul, hogy kimentse magát a forgalmazó a jótállási kötelezettsége alól. Ezzel pedig akármennyire is ez a gyakorlat, nem tudok azonosulni és végképp nem tudok egyetérteni, a beletőrődéssel pedig nem áll szándékomban támogatni.

    Gyuri27: Már megint átmentél az okoskodóba, aki megmondja, hogy mihez mennyire van közöm. Még úgy látszik nem estél elégszer pofára az ilyen megmondásokkal. :R

Új hozzászólás Aktív témák