Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz .mf #14729 üzenetére

    Ahogy tegnap mondtam, ma pudingfesztivált tartottam :)
    Hozzávalók:
    - Brainwavz M1
    - generic duplák (aka bi-flange)
    - Hybrid-utángyártott sima harang
    - Quiet fantázianevű generic (Howard Leight mint gyártó?) füldugó, amit egy építészmérnök haveromtól kaptam, SNR 28, NRR 26. Ránézésre nagy narancssárga amorf szilikongumi, enyhén kúp-szerű palásttal, majd a fülbe kerülő rész amolyan cumi-szerű (lehet, hogy a másik gyártósoron az megy?), s közepén valami keményebb műanyag-pálca, ami talán a tartását adja?
    - közeli autópálya: M7 bevezető (volt Osztyapenkó)
    - a füleim

    Az eredmény elég meglepő lett. Arra számítottam, hogy itt most a bi-flange megmutatja mit tud, kicsi kényelmetlenségért cserébe jobban tompít; de még ez se fog a füldugó közelébe érni. A hiba valószínűleg az én készülékemben van, a hallóberendezésem ugyanis biztos nem szabványos, sima füldugók közül sok kényelmetlen is volt és kiesett (MX400-al is szenvedtem egy ideig, mert ugyan nem volt rossz, de nem maradt benn -- ezután tértem át fél-IEM-ekre). Vagy a hallójáratom túl nagy a füldugóhoz, vagy a füldugó volt kicsi, de éreztem, hogy nem nyom annyira, mint kéne, nem tölti ki elég jól a fülem. Meg talán túl puha is volt, a harangja túl könnyen összenyomható, nem is akarta rendesen kitölteni a teret. A füldugó leszerepelt, nem tompított sokat.
    A biflange vs. utángyártott hybrid már érdekesebb meccs volt, de itt is várakozásaimmal ellenkező eredmény született. A dupla talán kicsit jobban tompította a magasokat, viszont a hibryd az egész tartományt, a mélyet és közepet is, egyenletesebben szűrte ki, amiből a dupla mintha többet engedett volna be.
    A duplánál is lehet, hogy nem passzolt elég jól a fülemhez. De szerintem inkább az volt a különbség oka, hogy a hybrid-utángyártott harangja vastagabb volt -- így egyrészt nagyobb akadályt képzett a külső zajoknak, másrészt jobb volt a tartása, jobban belenyomta magát a fülem formájába, így jobban szigetelt. Szóval lehet, hogy az ideális megoldás egy olyan dupla lenne, ami hybridhez hasonlóan a szokásos oem-genericnél megszokottnál másfélszer vastagabb, és talán 2-3mm-rel rövidebb, az első harangjának átmérője pedig 1-2mm-rel kisebb.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák