Francia portréstúdió edzi a Honor AI-t

A 200-as csúcsszéria a Studio Harcourt szakértelmével készít portrékat, a Honor AI négy szinten dolgozik.

A mesterséges intelligencia aratta le a babérokat a párizsi Vivatech kiállításon, ahova a Honor és vezérigazgatója, George Zhao is ellátogatott – a közvetlen márkavezérrel sikerült pár szót váltanunk. Beleillett a nyitóbeszéd a kiállítás tematikájába, Párizsban leplezte le ugyanis a Honor négyrétegű AI stratégiáját, amely részben a háttérben tevékenykedik, részben pedig a gyakorlatban kínál a használatot megkönnyítő megoldásokat.

George Zhao a Vivatech 2024 kiállításon
George Zhao a Vivatech 2024 kiállításon [+]

Besegít például az eszközök és operációs rendszerek közti munka- és erőforrás megosztásban, illetve az operációs rendszer személyre szabásában. A szándékalapú AI-nak a Magic Portal az egyik máris elérhető példája, ezt a Magic6 Prón már ki is próbáltuk.

Hirdetés

A Magic Portal működés közben [+]

A MagicOS 8.0 részeként elérhető megoldás a kijelölt kép vagy szöveg alapján kínál fel a képernyő szélén több olyan alkalmazást, amit a legjobb eséllyel megnyitnánk a folytatáshoz, így egy címhez felugranak a navigációs lehetőségek, ahogy az online keresés, a közösségi felületeken való megosztás, a vásárlás és a szórakozás is egy érintésre van a kilépés és az alkalmazásváltás több lépcsőfokát átugorva.

A Honor négyrétegű AI architektúrája
A Honor négyrétegű AI architektúrája Forrás: Honor [+]

A Honor a készülékei erőforrásait is ki fogja használni olyan alkalmazásokkal, amelyek helyben kamatoztatják a generatív AI előnyeit, a mobilon történő feldolgozás pedig az adatbiztonságot is erősíti. Ezekről sok konkrétum még nem derült ki, a Honor viszont bejelentette, hogy a Google Clouddal összedolgozva felhőszinten is elérhetők lesznek a használatot megkönnyítő AI folyamatok.

A Honor 200 portrémódja a Studio Harcourt módszeréből tanult
A Honor 200 portrémódja a Studio Harcourt módszeréből tanult. Forrás: Honor [+]

Ennél kézzelfoghatóbb bejelentés volt a portréfotózásra szakosodott Studio Harcourt és a Honor összefogása, melynek gyümölcsét az Európába június 12-én érkező Honor 200 és 200 Pro csúcskészülékek ízlelhetik majd meg először. Az AI portrémód kilenc különböző folyamat során elemzi a témát, a fényeket és a kontúrokat, a feldolgozás során pedig a bőrtónusokat, a képstílust és az árnyékokat a fotóstúdió elismert módszerének mintájára emeli művészi szintre. Alább egy monokróm példa látható a francia partnertől, illetve egy a Honor 200 Pro tarsolyából.

Egy portré a fotóstúdiótól és a Magic 200 Pro AI portrémódjával
Egy arckép a fotóstúdiótól és a Magic 200 Pro AI portrémódjával. Forrás: Honor [+]

A széria természetesen MagicOS 8.0-val érkezik, ezt a felületet pedig még májusban megkapja a Honor 90, illetve a Magic V2 hajlítható telefon. Arról a Honor viszont egyelőre még hallgat, hogy a Studio Harcourt módszeren és arcképeken edzett AI portrémód a már piacon lévő telefonokon is elérhető lesz-e. Az mindenesetre nyilvánvaló, hogy az AI hosszú ideig központi témája marad a mobil- és kütyüpiacnak, legyen szó a háttérfolyamatok megsegítéséről vagy a fotózásról, ahogy a Magic Portallal összedolgozó alkalmazások listája is folyamatosan bővül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés