Xperia Pro-C néven új csúcs Sony kompaktot pletykálnak

Állítólag 6 hüvelykes kijelzővel és 1" típusú kameraszenzorral próbálkozhat a Sony következő Pro modellje.

Nem az Xperia 5 VI lehet az idei év legkomolyabb kis méretű Sony készüléke, legalábbis ezt állítja az Insider Sony. Az értesülései szerint a japán gyártó Xperia Pro-C néven fejleszti a Pro-I utódját, a névben a C betű pedig a Compact vonalhoz tartozásra utal. Az egyelőre semmilyen megerősítést nem nyert információk szerint a Pro-C ugyanis csak 6 hüvelykes, 2K (FHD+) felbontású kijelzőt kap, felületén tükröződést gátló bevonattal a kényelmesebb kültéri használathoz.

A telefont a Snapdragon 8 Gen 3 működtetheti, 12 GB RAM és 256 GB tárhely várható bele, ez nagyjából megegyezik az Xperia 1 VI-tal. A kamerarendszer viszont eltérő lesz a Pro vonalon, állítólag 1 hüvelykes és 50 megapixeles felbontású főkamera kap helyet a Pro-C-ben 20 mm-es, f/1,8-as, optikailag stabilizált lencsékkel. A főkamera kapcsán 12-bites RAW és 14-bites DCG RAW mentést emlegetnek és felmerült az is, hogy OmniVision képérzékelőt használhat a Sony, ami azért kicsit furcsa lenne.

A képen látható Sony Xperia XZ2 Compact 5 hüvelykes kijelzővel volt szerelve, ennél azért nagyobb lehet a Pro-C
A képen látható Sony Xperia XZ2 Compact 5 hüvelykes kijelzővel volt szerelve, ennél azért nagyobb lehet a Pro-C [+]

A két segédkamera 12 megapixeles felbontást kaphat, ezek egyikéhez szintén 20 mm-es lencséket, de kisebb (1/2,9”-es) érzékelőt és f/2-es apertúrát jósol a forrás. A második kamera kapcsán is a videós képességek kerültek szóba, állítólag 120 képkockás másodpercenkénti sebességgel rögzíthet a telefon 4K-s videóanyagot 10-bites 420 S-LOG gamma-korrekcióval, HLG támogatással. Emellett állítólag támogatja majd a Sony több színkódolását, például a VENICE kamerákhoz kifejlesztett, de egyes FX és Alpha kamerákon is elérhető S-Cinetone profilt. Állóképekhez a főkameránál lassabb, 60 képkockás másodpercenkénti kiolvasási sebességet ígérnek a segédkamerákhoz JPG és RAW mentéshez egyaránt.

Az első Sony Xperia Pro 2020-ban került piacra, a Pro-I második készülékként a sorozatban 2021 őszén jelent meg. Mindkét modellt videós kreatívoknak és videós képi anyaggal dolgozóknak szánta a Sony egyfajta kiegészítőként a professzionális kamerák mellé, így ha igazak is a Pro-C pletykái, vélhetően ez sem nagyközönség számára fejlesztett eszköz lesz, mint az 1-es, 5-ös és 10-es sorozatai az Xperia telefonoknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés