-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz MarioAna #10794 üzenetére
Köszönöm az infót, akkor nincs mire várnom. Végül is bőven jó ez így is Ha tudnám, hogy karácsony előtt ér ide rendeltem volna még egyet, de így sajna nem hiszem.
mhorvat azért IEM-ben is vannak ritka vacak darabok pl a Nokia HS-20-as fülese, amit az AD-41-es adapterhez ad kritikán aluli, de ez tényleg nem az a fajta amit utánajárás után választana az ember "csak olyan adták hozzá típusú".[ Szerkesztve ]
-
darky4e
tag
Sennheiser CX 300
http://www.edigital.hu/Fulhallgato/Sennheiser_CX_300_fulhallgato_fekete-p28474.htmlDenon AH-C260
http://www.edigital.hu/Fulhallgato/Denon_AH-C260_fulhallgato_fekete-p62976.htmlMelyiket érdemesebb kipróbálni? Igazából fél évnél nem szoktak nálam tovább bírni a fülesek bármilyen korrektek is,gariban meg mindig kicserélik Most pl a Koss Pathfinderem cserélem rá
[ Szerkesztve ]
Live long and prosper
-
Daert
őstag
válasz darky4e #10803 üzenetére
Ha a Denon mellett döntesz,akkor inkább innen vedd meg.36Hó gari.
A Koss-ra már nagyon sokan panaszkodtak itt a fórumon is hogy hamar tönkremennek.De talán alternatívának érdemes lehet még elgondolkodni a Fatman FatFones-on.Majd a szakik megmondják melyiket érdemes megvenni.mhorvat :
Holnap elvileg megjön az CX 400II-őm is.Sz'al olvasód leszek.[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Én borzasztó igénytelen vagyok ezen a téren. Már azzal is beérem, ha szépek a közepek, magasok, és a mélyek. Volt egy JWC referens-em 22k-ért, egy évet nem bírt ki. Olyan merev drótból volt, de szó szerint, hogy tőben eltört. Igaz, hogy félkiló kiegészítőt adtak hozzá egy zacsiba, de akkor is. A hangjáról csak annyit, hogy sokkal többet vártam. Basszus orientált volt, tisza ugyan, de jelképes magasakkal.
Azt megfigyeltétek, hogy minnél drágább egy IEM füles annál szűkebb a átviteli frekvenciája? 17-18KHz. Igaz sokan már a 16KHz-et sem hallják, de akkor is.
20k környékén állapodnék meg egy olyan kizárólag agyba dugós fülessel, aminek a mélyei nem telepszenek rá a zenére, de még is legyen tömege a lábdobnak, és mellette meg lehessen számolni a cintányérokat. Ez azért fontos mert legtöbbször Moby-t hallgatok Igaz, hogy a fent említett kritériumok akusztikusakat említ, de ha az jön akkor a Moby-val sem lesz gond.
Érdekes, hogy mennyire szubjektív a hangminőség. A Nokia N900-nak egyedülálló dinamikája van, viszont elég magas a torzítása (intermodulációs torzítás, nem a hagyományos érelemben vet torzítás) Ha nem figyelem a paramétereket, sokkal jobban beindít, mint az iPhone a steril hangjával.
Hangfalakat egyértelmű, hogy be kell járatni, úgy ahogy a jó erősítőket is, de fülesek esetében ez új. Persze itt is mozog a membrán, és az elektromos jellemzőknek is be kell állniuk. Viszont a vegyszeres őrülettel nem értek egyet. Az alkohol simán feloldja azt a ragasztót ami fogja a tekercset a légmaghoz. Lehetséges, hogy többet nem szólal meg, vagy kilazul, és zizegni fog.[ Szerkesztve ]
-
titán
Az a helyzet, hogy a megadott ártartományban az általad elvárt tulajdonságok nem igazán elérhetők. Én is hasonlót keresek, de nehéz ügy. Én most épp egy balanced (szimmetrikus, egyensúlyozott ?) armatúrás PL-50-re várok, erről állítottak tesztek hasonló karaktert, majd meglátom, ha ideért. Van itt már pár embernek (pl Zinho), nekik tetszik, de ez az IEM izé nagyon személyre szabott, lehet, hogy hozzám ez se passzol. Ha gondolod, egy próbát megér, de számíts rá, hogy idén már nem valószínű hogy megjön Hong Kongból.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
ko9
addikt
válasz mhorvat #10791 üzenetére
Üdv!
Téleg olyan paraszt voltam nem is válaszoltam
Köszönöm szépen a segítséget, hosszas évelődés után arra jutottam, hogy semminek nem jó elsőre a komoly meghajtás, ezért külön csináltam 3 lejátszási listát. Bárkinek kell, feltöltöttem ide RARba hangokkal, mindennel együtt, ergó csak le kell játszani:
[BurnInWave - FullPack]
Ezek után nekem gyönyörű lett a CX400-II-m hangja, olyan hangokat hallok a zenébe, ami konkrétan más fülessel észre se vettem! Nincs végre a sok mély, szépen egyenletesen szól!
További sok sikert mindenkinek, remélem hasznára válik valakinek a csomagom--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Na de most bennem is felmerült egy kérdés...
Vennék valami meghajtó eszközt is a fülesem mellé. Most LG Arénáról megy, jól szól, de na... Célhoz célszerszám.
Milyen lejátszót ajánlatok? iPod Shuffle / Meizu M6/M3 / Philips GoGear / SanDisk Sansa C250 / Sony NWZ Bxxx / Microsoft Zune 3.0 ami szóba jöhet.
Első szempont a hangminőség lenne. Ki mit tud ajánlani?
Köszönöm a segítséget!--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
kilincs89
tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném! Szeretnék fülest venni, de nem tudom milyet vegyek. A következők a kritériumok: Agybadugós, és max olyan 5rongyot tudnék rááldozni! Tudnátok valami jót ajánlani, esetleg tapasztalatot megosztani? Köszi a segítséget
gergely.kovacs43215@gmail.com vagy 30/5541313.
-
ko9
addikt
iPod Shuffle kilőve a speciális füles miatt, viszont bekerült a képbe egy Creative Zen Touch, esetleg ha nagyon akarom egy iPod Nano 4Gen...
Valakinek valami tapasztalat?Tudom hogy ez egy kicsit off ide, de mivel itt vannak a hangás-szakértők, ezért itt kérdezem mint máshol...
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
kilincs89
tag
válasz themebuilder #10814 üzenetére
ezeket esetleg hol tudom beszerezni? egy htc diamondhoz kellene, és hát ebben a hónapban szeretném már megvenni
-
titán
válasz kilincs89 #10815 üzenetére
http://www.argep.hu/product_380921.html
Most aprón nincs CX300, de van 200Ft-tal drágábban CX300 II, ami sokkal jobban szól:
http://hardverapro.hu/apro/sennheiser_cx300-ii_white_minosegi_fulhallgato_uj/hsz_1-50.html Per pillanat messze ez a legjobb ajánlat.themebuilder
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Csurga
csendes tag
Sziasztok!
Meglepem magam egy fülessel, mert egy partin elszállt az AKG K518DJ-m, amivel egyébként meg voltam elégedve hangzás terén, csak kicsit (nem vészesen, de zavaróan) szorított, hiába az állítási lehetőség, így több órás viselet után fájt a fülem tőle.
Most van egy kiszemelt áldozatom, zajról: a fehér RELOOP RH-3500 Pro LTD
Tetszenek az értékei, meg a kinézete is magáért beszél, de olyat olvastam róla, hogy megreped a pántja a csukló felett, és sajnos nekem tartós darab kell, tehát ez kizáró ok lehet...Ha tudnátok ajánlani jobbat, de 20.000Ft-ot ne lépje túl, azt szívesen venném.
Várom azok jelentkezését is, akiknek ilyen fülesük van/volt és NEM repedt meg a pánt, mert nekem nagyon bejönne ez a füles...
Köszi!!
imagenation.hu - ImageNation Art Site
-
Luissimo
veterán
-
mhorvat
senior tag
Lehet félreértettél, vagy én értettelek téged félre, de a holnap reggel megjelenő leírásomban szó nem lesz semmiféle "mártogatós", alkoholos megoldásról. Azt a fülesek tisztításához szokták ajánlani, amikor elhalkul az egyik hangszóró, vagy teljesen elnémul. A Burn In, vagyis bejáratás lényege a mély/közép/magas frekvenciatartományú zajok lejátszása a fülhallgatón, 30-40 órán át. Én is egy CX400 II-n próbáltam ki, sokat javult a hangzása vele.
-
mhorvat
senior tag
Tényleg OFF, ezért csak röviden válaszolnék, én antiPod ember vagyok, volt nekem is (még régi Nano), baráti körömbe nem egy iPod Touch van, nekem nem jön be ez a tapizós lejátszó, a Nano-mnak meg alig bírta az akkumulátora.
Teljesen egyetértek azzal, hogy céleszközzel játsszuk a zenét, ha pedig már céleszköz, legyen praktikus. Divatosak az érintőképernyős lejátszók, nekem csak két bajom van velük: egyrészt a hangerőt nem tudod beállítani anélkül, hogy ne kelljen elővenni, másfelől halál feleslegesen fogyaszt a nagy képernyő. Én lejátszóban híve vagyok a Sony-nak. Tapasztalatból. Egy NW-A800-asom van már talán lassan 5. éve, tönkretehetetlen. Kopott, karcos, de életében annyi baja volt, hogy egyszer nem akart bekapcsolni, RESET gomb és ment tovább. Az akkumulátora újkorában elment hetekig napi 2-3 óra lejátszással, így 5 évesen 1,5 hetente töltöm, mindennapi használat mellett. Olyan pofon egyszerű a gombkiosztása, hogy albumváltáshoz nem veszem elő a zsebemből (nem hogy hangerőhöz, következő számhoz). Ez az én lejátszóm, öcsémnek is van egy kis közvetlen USB-s Sony-ja, semmi gondja annak se, akkumulátora lazán elmegy 20 órát. Két haveromnak is van még Sony lejátszója, mint az enyém, csak az újabb szériások, akkumulátor príma, lejátszás tökéletes. Nem vagyok amolyan "Sony fan", a fülhallgatóiktól például már abszolút elpártoltam (az is vicc, a mostani lejátszóikat milyen fülesekkel adják), de lejátszóban szerintem nincs párjuk.
És - bár ezek a mostani szériák felesleges hülyeségeket tudnak - az alapjuk ugyanaz, mint a régebbi Sony-knak: marha hosszú akkuidő, egyszerű és praktikus kezelés. Érdemes megnézni a PH! TV ezen adását, hogy házon belül maradjunk.
Volt amúgy egy-két más márkájú lejátszóm is, hasonló árban, de számomra egyik sem hozta azt, amit a Sony-k (vagy idióta menü, vagy lassú szoftver, vagy pocsék hangminőség, valami mindig bajos volt).Szubjektív OFF vége.
-
kilincs89
tag
Köszi a segítséget, a napokban el is megyek fülest venni
-
ko9
addikt
válasz mhorvat #10825 üzenetére
Konkrétan pont ez lenne nekem a lényeg! Ha kezelem ne kelljen előhalászni zsebből, zenét ráakarok rakni azt ne egy hangzatos nevű többszáz megás progival lehessen, csak hanem "Unplug&Play" rendszer működjön, stb... Ezért maradnék énis egy jó kis Sony NWZ szériás készülékénél. Azt még konkrétan nem tudom hogy melyiknél, mert anno azt olvastam hogy pl az E széria jobban szól a B-nél stb...
Úgylátszik azon kívűl hogy névrokonok vagyunk még a véleményunk se áll nagyon távol egymástól--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Bsony
tag
Most érdemes a [Xears.com] -on fülest rendelni, mert baromi nagy leárazások vannak, 20 euro a TD100-II szállítással 8000 Forint körül jön ki, és valami baromi jó fülesek, Head-fi-n a sima verzió nem a TD100-II 8 pontot kapott a sound qualityra.
Szerintem baromi jó üzlet.Teszt: [Teszt] itt keressetek rá a " 3A32 " kódnévre, és kidobja gyorsan ne keljen keresni.
Jelenleg a bestof ajánlat.
-
mhorvat
senior tag
Nem tudom, lemerjem-e ezt írni, de én is úgy vettem észre, hogy az A szériásnak (A800) jobb a hangminősége egy kicsivel, mint a kis közvetlen USB-snek. De ez kizárólag egymáshoz képest értendő, igazából mindkét típus olyan hangforrás, hogy egy jó fülessel nem mondod meg a különbséget.
De ami jó, hogy most már "occsóért" hozzád vágnak egy ilyen szintű lejátszót. Mikor én vettem 4-5 éve, akkor a 2GB-os volt 45.000 Ft, jó, hogy adtak hozzá egy EX82-est, ami külön 18-20.000-et kóstált akkoriban. Most meg 4GB-osat kapsz 20 körül, veszel hozzá egy fülest 10 alatt/körül és van egy elég minőségi szetted.[ Szerkesztve ]
-
Bsony
tag
Valaki próbálta már ezt a http://www.netdepo.hu/pioneer-se-clx7-1335.html/hun/
pioneer-se-clx7 füles-t amit belinkeltetek korábban?
-
ko9
addikt
Nekem van egy Pioneer CLX50-JT-m, annyira nem jött be, hogy ott pihen a sarokba... Ez nem a tipikus IEM füles, hanem van egy "külső" egysége...
Úgykell elképzelni mint egy hagyományos fülest amire ráhúztak egy szilikon fülbe helyezhető izét... szólni jól szól, de pl utcai használatra felejtős, nagyon könnyen kiesik a fülből a saját súlyából adódóan... Szerintem ránézésre ez a CLX7 is ezen elven épül fel.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz schawo #10836 üzenetére
Jójó, de itt az a probléma, hogy ez a külső egység konkrétan sokkal nagyobb mint a megszokottak. A másik meg a szokásos IEM-eknél van egy "műanyag" amin van ez a harang vagy köpeny, vagy nem tudom mi, ennél meg nincs, hanem a szilikon cucc tartja.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
zserbox
őstag
a cx 300 II precission megéri a 4000ft feleárat az cx 270 -hez képest?
hol érdemes venni?(garancia fontos,mert fél évig bírják csak nálam :S )
esetleg vmi más alternatíva?
max. 12 ezerért minőségi agybadugós a cél[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz zserbox #10838 üzenetére
Konkrétan zenestílustól függ hogy a CX 300-II jó e neked, de szerintem mindenféleképpen mégéri. [A feljebb is említett] eladónál ennyiért, 1 év garanciával teljesen korrekt árron megkapod
-
ko9
addikt
válasz zserbox #10840 üzenetére
Háát sajnos ez nem eladótól függ... A törvények értelmében 1 évet köteles rá adni, a +1 évről szabadon dönthet, és általában dönt is
-
ko9
addikt
válasz zserbox #10842 üzenetére
Azt mondtad nálad úgyse bír többet egy füles fél évnél
Mellesleg írj egy pü-t [themebuilder]-nek, ő biztos jobban tudja mint én--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Orgi
addikt
Egyszerre ért ide a Brainwavz M1 meg a dealextreme-ről a Sony-Ericssonos átalakító. Végre volt alkalmam kipróbálni és azt kell mondjam az árát ez a füles bőven megéri. Rendben van a kidolgozása és nagyon korrektül szól, főleg ennyi pénzért - szerintem remek vétel volt. A SE HPM-77 és 82-őt körberöhögi. Ha esetleg más is régebbi fastportos telóval rendelkezik, a dealextreme-n kapható átalakítók tökéletesek és fillérekért vannak.
-
Realmen
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni h a három füles közül melyiket, válasszam:
Sennheiser CX 300-II Precision - Precise Bass
Sennheiser CX 400-II Precision
Sennheiser MM 20095%-ban Trance zenét hallgatok nem tudom h ez alapján jobban lehet-e szűrni!
Válaszotokat előre is köszönöm! -
mhorvat
senior tag
válasz Realmen #10845 üzenetére
Az MM 200-ast nem ismerem, de ahogy látom az jóval drágább kategóriájú, mint a másik két füles (nyilván bluetooth miatt is). CX 300-II basszust nyomatja nagyon, a CX 400-II pedig kiegyensúlyozottabb, közép és magas tartományai szebbek. Nekem egy CX 400-II van, trance zenét is hallgatok rajta, nagyon szépen szól. A CX 300-II-nek számomra nagyon sok a basszusa, elnyom minden mást, márpedig a trance zene szépségét nem feltétlen a mélyekben kell keresni.
-
iwtss
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni ?
AKG K321
vagy Sennheiser CX-300Nagyon sürgős lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest