- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seep
senior tag
BUEK, kedves forumozok.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
BUÉK!
contaxg: Tapogatózom. Egy termékről minél több véleményt találok, annál pontosabban tudja az ember hova rakni. A KisDAC-ra is rátaláltam aprón, (ill aukciós és egyéb aprós oldalakon több építetettet) gondolom sejted hogy miért kerülnek a második sorba addig, amíg nem találok róla infót. Nekem sajna semmit nem mond a felhasznált alkatrészek, van ilyen, a keresőbe pedig magad is beírhatod mit kapsz a nevére.
Amennyiben többen megerősítenek abban hogy annyiért igen jó, inkább választom azt. De vakon tapogatózok ezer irányba, és vidékről ha fel is megyek nagyfalu meghallgatni valamit, lehetőleg már csak 2 dobogós közül lenne jó választani.Hogy huszasért X-Fi HD, Musiland Monitor 01 US vagy kisDAC, max tőletek tudhatom.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
bajnokpityu
félisten
-
MC Pite
veterán
Hát, elsőre annyit tudok, hogy jobb-e az x-fi xmodnál. Jó, ezt elég sok minden megugorja
Max a PD8500ös cdjátékoshoz tudnék hasonlítani, de hogy milyen lenne a másik, miben különbözik a hangjuk, arról gőzöm sincs. Bodz véleménye alapján a musiland szimpatikusabb lenne. Persze, gondolom jól szól, de hát összesen ennyi infóval nem lesz senki kisegítve .
Kiskínai annyira nem izgat mint a musiland, de hát itt sincs sok infóm, a morzsák alapján csipegetek. Musiland papíron pont azt tudja amit szeretnék, se többet, se kevesebbet, ill bónuszként füleskimenetet.Vagy egy önként jelentkezővel, plusz hónom alatt a kisDAC-al egy összehasonlítás, ha megoldható (gondolom bp). Eleinte piszkált hogy 'csak' 16 bit usb-n, de mindegy, ez 99%ban nem fog limitálni; jobb egy szép hangú 16bites, mint egy kevésbé szép hangú 24es.
X-Fi HD-vel áll még hogy kiállhat?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
imibogyo
veterán
Hallotta már valaki az "új" Cambridge DacMagic-et?
Csak kíváncsi lennék rá.Jelenleg három versenyző maradt benn a körben:
- ESI Dr Dac Prime - kb. 95k
- Cambridge DacMagic (v2.0) - kb. 120k
- Asus Essence One - kb. 140kKicsit elbizonytalanodtam, hogy megér-e nekem plusz 50k-t a Prime-hoz képest az Essence One. Egyelőre még csak az utánaolvasgatásnál tartok, de a Prime-ról is nagyon jókat olvasok mindenhol (Bodz véleménye is sokat dob a latba, mivel ő napi szinten hallgatja).
[ Szerkesztve ]
-
-
bigmasterg
addikt
Válasz (#57) slfln -re.
Ezt meg ezt találtam róla korábban, ez alapján a két jack kimenet: "
(6.3m x 2 (HI: approx.120 Ω, LOW: approx.10 Ω)Viszont a HD800 és a K1000 a balanced kimeneten van, amire "Balanced XLR 1 line (0Ω, pin 2 = hot, cold = 3)"-t ír.
Köszi, a poti csavargatást majd próbálni fogom.
Nem tudom mennyit állt. Nekem p_adam-tól van, ő meg japánból vette (úgy tudom, hogy szintén használtan).
(pl. milyen tisztítószer? vagy a mindenre jó, wd-40-re gondolsz ? )[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bigmasterg #10911 üzenetére
WD-40 után valószínűleg elköszönhetsz tőle örökre.
Itthon ami kapható pl. a Cramolin kontakt javító cuccai, vagy a CAIG-nek is van ilyen terméke... de majd ajánlanak mást is biztos. -
MC Pite
veterán
Van egy az apróban. Nem tudom hogy ez van csak készen, és nincs több, vagy van több darab.
Vakteszteltem az X-Fi (xtreme gamer asszem) meg az A2 platinum ex-et külső segítséggel.
Első szám 2-2, talált. Második számot régebben hallgattam és más hangerőn. Hármat eltaláltam, a kettőt pedig amit nem, utólag mindkettőt bekérdőjeleztem.
Így biztosabban állítom, hogy testeseb kicsit a platinum, és tizenx khz körül biztos magasabbak a magasak. Hogy ez az igazi, vagy az x-fi-é, azt nem tudom biztosan, de pl a húrok kicsit ridegebbek, sterilebb az egész picit - pl a Higher than hope zúzós részénél mintha jobban elkülönülnének a hangszerek és énekesek, kevésbé lenne harsány.Van egy ilyen x-fi is itthon, kíváncsi voltam bánnám-e ha el kellene adni a (tervezettnél drágább) dac miatt az a2-őt (a nyilvánvaló kényelmi dolgoktól eltekintve persze).
-
imibogyo
veterán
Továbbra is ez a három maradt fenn a rostán:
- ESI Dr Dac Prime - kb. 95k
- Cambridge DacMagic (v2.0) - kb. 120k
- Asus Essence One - kb. 140kDe azért az elég durva, hogy a Dac Prime februárban még 67k volt ajándék GAC IC-vel együtt. Most meg majdnem 100k. Gondolom a minősége nem változott és nem is fejlesztették azóta, csak az árat emelték, de azt durván.
Az új MS2+ (a lapos változat) csak azért nem játszik, mert arról váltottam, tehát akkor adtam a szarnak egy pofont. Ráadásul így most buknék is rajta, amit pedig nem szeretnék. Tehát az egyetlen értelmes megoldást választom előre felé menekülök.
Még ehhez jön a "kisDAC" kipróbálása valamikor, amint lesz időm.
-
bajnokpityu
félisten
válasz imibogyo #10916 üzenetére
azért ebben a kategóriában már zenélni is illene.használtan már nagyon komoly és/vagy értéktartó dolgok is akadnak. a leghúzósabb magyar DIY kategóriáról nem is beszélve.
pl tudtad,h itthon tisztességes csöves analóg résszel is gyártanak dacot, kb 120papirért?
nem hiszem,h szolgáltatáson kivül másban egy ilyet megverne egy asus. vagy egy közepes gyári dac+tuning is meglepő lehet.apogee és a lavry is kb befigyelhet itt már,nem?
csak ötletelek,aztán nem én dolgom, én már döntöttem
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #10917 üzenetére
Apogee ja, Lavry aligha.
Én ennyiért Schiit Bifrostot vettem, de azon nincs fejes kimenet
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
imibogyo
veterán
válasz bajnokpityu #10917 üzenetére
Nézegetem ezerrel AVX-et is, de szökőévben egyszer van fenn normális minőségű DAC emberi áron (csak a használt felvetésedre reagálva).
Külföldi rendelés nem nagyon játszik, mert még soha nem rendeltem így (legalábbis online nem, nincs se paypal se semmi ilyesmi), szóval első körben csak azok játszanak, ami itthon beszerezhető.
Lavry és Apogee azért jóval drágábbak nem? (160k+ ??) Már az Essence One-ál is rezeg nagyon az anyagi léc. Még nincs konyhabútor meg a szoba bebútorozva, de ilyeneket veszek. Menyasszonyom elvágja a torkomat. Már igy is elég messze járok gondolatban az eredeti elképzeléstől. Vagyis, hogy nem veszek drágábbat, csak mást mint az MS2+ volt, erre máris kétszeres árakról beszélünk.
Ötletelj csak azért dobtam be a közösbe a gondolataimat, mert mások véleményére is kíváncsi vagyok.
baluka26: mert egy szar. (bocsi)
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Jó minőségű agybadugos (zajt jól izoláló) füllhalgatót tudnátok ajánlani?
20.000Ft felé nem szeretnék menni csak ha tényleg nagyonnagyon 'megéri'.A msik kérdésem kicsit off de jobb helyet nem tudok ahol feltehetném a kérdést.
Zenehallgatás szempontjából milyen drágább androidos mobilt ajánlotok, ill van itt vki audiofil aki használ I9100et, razrt, galaxy nexust... és meg van vele elégedve?
1.5éve ~minden Androidos telót kipróbáltam de egy tipus kivételével mind vmi katasztrófa/iszonyat volt hangminőség szempontjából. Abból az egy tipusbol vettem anno egyet (Samsung I9000) és tényleg utcára, sportoláshoz tényleg oké és vmi hasonló minőséget szeretnék most is venni. Hogy kerek legyen a történet nem azért cserélek mert kell hanem mert bnőm rájött, hogy neki is kéne egy okosteló és gondoltam odaadom neki.... csak mit vegyek helyette magamnak? Van vmi más komoly Androidos mobil is ami képes erre a hangminőségre?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz imibogyo #10921 üzenetére
Telós topikokban azt se veszik észre, hogy akkora alapzaja van a készüléknek, hogy azt én még az Ikarus buszon is kihallom... és akkor ez csak a zaj ami ugye könnyen kiszürhető. Anno 1.5éve topikokban is sokat kérdezősködtem és a legjobban ajnározott készülékeknél majd elsírtam magam...
Azt kell megkérdezni, hogy az audiofil közönség milyen telót használ zenére sport/utazásnál. Ők tudják/vágják. Ez jó volt multkor remélem az lesz most is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bajnokpityu
félisten
válasz imibogyo #10919 üzenetére
paypalt elintézni igazán nem több,mint fél óra. és ha jól tudom, garanciát vállalnak,hogy megérkezik. plusz még olcsóbb is az utalás. Ha tudod mit akarsz, akkor semmi gond nincs vele. Hogy hány napod fog rámenni utazgatással, hogy melyik a legjobb hang/ár arányú,arra kiváncsi leszek. Majd számolj be,nekem nagyon kicsi a tapasztalatom ilyen téren.csak ötletelek, az ismerősök véleményére hallgatok inkább
de addig, amíg nem tudod, mit akarsz,sztem használtan vásárolj, mert azon nem buksz annyit.
Dare2Live:Schawo ajánlotta anno nekem is a nexus St. gyári firmmel használom, és tényleg telótól jó. ugyanúgy felfedezni a wolfsonos középtartományt,mint a komolyabb DACokban.mondjuk itt vége is a hasonlóságnak,de a sansa clipet azóta elajándékoztam hugomnak
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #10925 üzenetére
45 napod van, hogy indíts egy dispute-ot, utána 20 napot, hogy átrakd calimbe, és ott visszaítélhetik Neked a pénzt, ha nem jött meg a cucc.
PP-t megcsinálni annyi, mint egy email címet regisztrálni kb. Ha vásárolsz megéri, eladóként 5%-ot levonThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
imibogyo
veterán
válasz Dare2Live #10923 üzenetére
Értem. De a véleményem továbbra is SGS plusz az azóta becsatlakozott Nexus S. Ezt csak azért nem írtam, mert nem voltam benne biztos, hogy ugyanazt a rendszert használja.
Az OFF-ot meg csak jeleztem. Ha láttad azért válaszoltam a kérdésedre.guppy:
Sajnos erre nincs időm. Már mások is tanácsolták, de ez van.
Munka, egyetem, lakás felújítás, menyasszony és vidéki lerobbant szülők mellett nem tudok ide-oda járkálni, vagy csak nagyon nehezen. Magamhoz néha hívok embereket, de ez is ritka. Sajnos.Ide is csak bentről melóból szoktam aktívan írogatni (mint most), utána indul a rohanás.
bajnokpityu:
PP-t meg fogom csinálni. Aztán meglátjuk. Még contaxg-re is várok egy ajánlattal, de ő meg eltűnt. Lehet nyaral.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz bajnokpityu #10929 üzenetére
Az MS2+ sem volt használt és el is lehetett adni. Még csak meg sem kellett hirdetnem. Mondjuk az egy köztudottan jó DAC és az új gazdája sem csalódott benne (miért is tette volna?).
Bár itt már nagyobb összegekről beszélünk. Így lehet benne valami.
Amúgy tudom mit keresek nagyjából. Tehát az MS2+ és a Presenter párosítás nagyon tetszett, mindössze most egy "egybe cuccot" keresek, ami ugyanezeket tudja, csak esztétikusabban. Tehát nem feltétlenül "jobb" hangot keresek. Ha már ugyanezt tudja mint ez a kettő, csak egyben, akkor elégedett leszek.
Az mondjuk nem lenne baj, ha egy picit melegebb hangú erősítője lenne, mert a Prezi egy kicsit száraz nekem, legalábbis a HD660-al.
Illetve hasznos lenne ha a fejes részen kívül lenne rajta RCA line-out, csak az erősítős felhasználás miatt. Például.
baluka26:
Természetesen a fejes is változni fog, de csak szépen sorjában. A kiszemelt füles egy DT880. Bár gondolkoztam rajta, hogy meg kellene fordítani a sorrendet és előbb a fejest megvenni, de akkor meg marad egy ideig az alaplapi csoda és a Presenter.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz baluka26 #10932 üzenetére
kicsúsztam szerk időből.
Amúgy az említett Slux-al simán lehetett hallani a lépcsőfokokat egy Musi 01 és az MS2+ között. Szóval nem egy elvetélt fejes. És azért az MS2+ sem egy 10 forintos DAC.
Ezért sem szeretnék "lejjebb" menni minőségben. Az meg egy másik kérdés, hogy ami a beszámolók alapján hozza az MS2+ és a Presi szintjét "egyben" - és ezen van a lényeg - az már nem 60k-s ársáv.
Na ezért nézelődöm drágább eszközök között. Mert van jó DAC külön, meg jó erősítő is külön, de egyben csak a drágábbakról nyilatkoztak jókat a tesztelők.
De ha van jó tipped még egybe eszközre akkor nyitott vagyok. Az említett DacMagic is 100k+, szóval az sem olcsó, ha már itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #10931 üzenetére
"a Prezi egy kicsit száraz nekem": egyél bele egy TL072-es IC-t! Kb. 100 Ft, egy próbát megér.
A kombók általában kompromisszumos megoldások szoktak lenni, céljuk a jobb ár/érték arány, amit a kisebb kategóriában az árcsökkentés felől közelítenek. De DAC+amp kombóból nem hallottam egyet se, így majd a szakik megmondják, igaz-e ez az állítás itt vagy sem.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
imibogyo
veterán
válasz bkercso #10938 üzenetére
Hát max, majd te teszel bele, mert én hülye vagyok az ilyenekhez, szakbarbárkodni meg nem szeretnék. Erről majd privátban egyeztetünk.
Igen tudok a kompromusszumos dologról, ezért is kezdtem el a "felsőbb" ársávban keresgélni. De ha jobb nincs, akkor marad a Presi + egy DAC. Még a végén újra MS2+-ot veszek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz imibogyo #10933 üzenetére
mi olyan nagy baj azon,h nem egybekészülék?
Baluka:a nagy láncomon is erősen felborultak a pénzügyi arányok.amíg nem érdekelnek a koholt arány-szabályok, és füledre hallgatsz,addig a cuccok valódi értékét hallod,nem a csengő forintot. szerintem.
szóval,ha ő10rugós fülest 100rugós erősitővel hajt,hát lelke rajta,ő pénze,ő izlése,és a füles ezek szerint nem 10rugót ér
ez olyan dolog,hogy ha a canampot 85ért adják,sztem sokkal jobb a tranyós(15ugónyi anyagból),akkor most én meg 100rugós erősitővel hajtok egy 20-25rugós fülest? vagy 15rugónyiból?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #10939 üzenetére
Ne gondold, hogy béna vagy. Foglalatban van az IC, nyúlj alá egy szemöldökcsipesszel és felfelé emeld ki (felül is fogj rá, el ne forduljon). Úgy tedd be a másikat, hogy az egyik lába meg van jelölve egy kis ponttal: ez a pont a foglalat félköríves bevágása felé nézzen. NE5532-t is beletehetsz, ez is kb. 150 Ft.
DAC-ból meg vehetsz külön USB-SPDIF konvertert és SPDIF bemenetes DAC-ot. Azt hiszem, a Human Audiónak van 50k-ért egész jó akkus USB-SPDIF konvertere. Állítólag több DAC beépített USB vevőjénél azért van jobb.
Ehhez vegyél Wolfson DAC-ot és egy rövid, 75 ohmos coax kábelt.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
imibogyo
veterán
válasz fi:zi'k #10940 üzenetére
Ha egyszer egy üzlet beindul.....
bajnokpityu:
Nem feltétlenül baj, csak egyszerűen kevés a helyem, viszont sok a kábelem is meg az eszközöm is, szóval ez szigorúan esztétikai kérdés nálam.bkercso:
Ez az az NE5532 amiről beszélsz? Mert van másik fajta rövid lábbal is ugyanilyen névvel!DAC-ból meg vehetsz külön USB-SPDIF konvertert és SPDIF bemenetes DAC-ot. Azt hiszem, a Human Audiónak van 50k-ért egész jó akkus USB-SPDIF konvertere. Állítólag több DAC beépített USB vevőjénél azért van jobb. Ehhez vegyél Wolfson DAC-ot és egy rövid, 75 ohmos coax kábelt.
Ezt most nem értem! Addig ok, hogy veszek egy USB-SPDIF konvertert és egy SPDIF bemenetes DAC-ot. De a Wolfson-os részt nem értem. Ha ezekre az olcsó kínai DAC-okra gondolsz, akkor előbb építtetnék veled egy DAC-ot, és akkor ráadásul van szupportom is hozzá. -
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #10944 üzenetére
Igen, ún. DIP-tokosat vegyél. (A rövid lábú az SMD (felületszerelt), SOIC tokban.)
De ne Fairchild-et vegyél, hanem Philipset (ha találsz) vagy TI-t.
Nem a sajátomat akartam eladni, egyszerűen sok jót hallani a wolfiról, és meglepetésemre én is arra váltottam. Nem csak a kínaiakk készítenek ilyet, de nem tudom, még ki. Mindenesetre ne vegyél semmit ebben az árkategóriában már, amit nem hallottál vagy nincs lehetőséged visszaküldeni.MÁS: Van valakinek PCM2706-tal felépített DAC-ja? Az lehet, hogy ez alapból kikerüli a Win hangerőszabályzóját (keverőjét nem). Programok alól tudom halkítani, de win alól nem, pedig a testvére (PCM290X) szabályozható win alól is.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz imibogyo #10944 üzenetére
butaság igy csukóból elvetni,még ha direkt összevetésben nem is biztosan nyernének.
ez ugyanolyan dolog,mint hogy csak wolfsont,v csak szürke dacot vennék.
mondom ezt,immár 3 wolfson dac tulajaként(nexussal).de ugyanakkor meg csömöröm lett,és kéne az AD
PCMből viszont nem hiányzik készülék.eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
-
imibogyo
veterán
válasz bkercso #10945 üzenetére
Igyekszem majd beszerezni egyet, bár ha te vagy megfelelő forrás közelében akkor vehetnél eggyel többet. Aztán valahol összefuthatnánk és kifizetem természetesen.
KMT:
Köszönöm. Keresem majd. Valószínűleg régebbi hirdetést néztem. Ott olvastam az adatait.bajnokpityu:
Én nem utasítom el csuklóból a kínai DAC-okat, nincs semmi előítéletem. Amit írtam azt szó szerint értettem. Tehát ha már a DIY vonalat pártolom, akkor inkább egy hazai "hozzáértő"-től veszek DAC-ot (aki esetleg később segít a tuningolásban, bármiben), mint hogy kintről rendeljek. De ez nem jelenti azt, hogy elvből ne rendelnék kínait. Pusztán a support nagyon jól tud jönni.Ez nem a kínai ellen szól, hanem a hazai mellett.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #10948 üzenetére
kipróbáltuk az apogeet fél órára nálam. nagyon más volt, átalakította a zenét, de utána beszéltem Schawoval,és mondta,h normális kábelekkel azért minimum labdába rug.a jobb féle wolfik ellenében is(7840-41-42). Pistinek is van ADje, ő is dicséri, csak éppen nagyon más világ.
szóval kevesebb teszt,mint inkább izlésbeli vélemény volt.de olyan emberek mondták ezt, akiknek tudom hova tenni a véleményét.
imik, igy teljesen igazad van.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- LED világítás a lakásban
- Windows 11
- Hardcore café
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Szólánc.
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest