Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.
-
Letartóztatták a bitcoin-Jézust
it Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger Vert.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Eddig a kiégetés után volt egy császárszalonnás-sütőkolbászos direkt grillezés.
Azóta csak BBQ csirkecomb és BBQ kiterített csirke volt a rácson (fehér mártás nélkül). Az egy éjszakás sóoldatos fürdőt feltétlen próbáld ki pipinél, epic effekt!
Ha stabilan megy a csirke, utána jöhet a sertés, azután majd a marha.BBQ Expedition-ről van eddig szinte minden (eszközök, faszén, brikett stb.) Kéményt és looftlightert (isten ajándéka) használok.
A legtöbb belpő szintű smokerben van vizesedény, ami a párásítás mellett a hőmérsékletet hivatott stabilizálni 110-120, max 150 celziusz fokon (BBQ üzemmód esetén). Enélkül nem tudom hogyan oldható meg gömbgrillben a hőfok stabilizálása több órán keresztül.
Az biztos, hogy jót tesz, ha adagolsz füstölőfát is a faszén mellé, ha pulled porkra vállalkozol. Több órás sütés esetén nem fogod megúszni a faszén pótlását, gyújtósból pedig keress olyat, ami mindenféle kemikália mentes. A lehető legtermészetesebb megoldás a legjobb.
Nameg talán a legfontosabb a minőségi húsárú beszerzése, ami sajnos nem túl triviális hazánkban."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! Ilyen hámozót hol tudnék venni? [link]
Volt 1 kezemben, nagyon fasza cucc! -
wierra
senior tag
válasz mormota #2504 üzenetére
Ha már Ikea; ez a kínai szakácskés baromi jó ár/érték arányú eszköz.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
dunc
nagyúr
Múltkor a barátnőmnél töltöttem az estét, és úgy döntöttem én főzök. Ők nem eszik a sertést, marhát, de én cigánypecsenyét akartam készíteni, úgy döntöttem hamis verziót fejlesztek ki . Ezért sertés helyett csirkemellet pároltam (eredeti fűszerezés, fokhagyma, pirospaprika stb), majd a szalonnát lecserélve hosszú csíkba felszelt nagyméretű piros paprikát karamellizáltam csíkokra szelve, és bevagdosva mint a a szalonnát. Köretnek sima hasáb burgonya készült, megszórva egy kis füstölt sajttal, majd csináltam egy mézes, limes káposztasalátát. Sajnos elveszítettem a képet, de cserébe ma egy Bolognai Spagettit készítettem szépen megtálalva. Lám :
Megvannak mégis a képek.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
visszatalálós
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani jó gasztro magazint ?
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Van itt olyan, aki 2000-2010 között az iskolai menzán evett?
Nem emlékeztek a hogy a sóskához volt-e főtt csirkecomb? -
freaghill
őstag
Sziasztok!
Láttam külföldi receptben, hogy "Strong flour"-t használ. Ez itthon mi lenne?
Réteslisztet találtam, hogy ezt írták, valóban így van?Köszi!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
help
van fél kiló pulykatokányom, mit érdemes belőle alkotni? tejfölös-mustáros? fűszerekből random van
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
freaghill
őstag
válasz Mr.Csizmás #2515 üzenetére
Köszi!
Ahogy látom próbálkoznak itt páran a BQQ-val. akkor megosztok én is egy 2 hete történt sütést.
[ Szerkesztve ]
-
mormota
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2516 üzenetére
akár, vagy pl édes-savanyút, esetleg sütőporos lisztes palacsintabundában kirántani, mint a kínaikban....
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz mormota #2518 üzenetére
végül a következő lett:
1 pohár tejföl, némi őrölt fekete bors, hagymás-paprikás grillkeverék, pici rozmaring, mustár. összekevertem, hagytam állni fél órát, öntöttvas serpenyőben lassan kisütöttem. egész jó lett ahhoz képest, hogy életemben először főztem üvegkerámia tűzhelyen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
supercow
őstag
válasz Mr.Csizmás #2519 üzenetére
Az üvegkerámián lassan és óvatosan melegítsd fel az öntöttvasat, mert elpattanhat az üveglap de ha túl gyorsan melegíted akkor a serpenyő is.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
gyors kérdés: jénaiban mennyire jó ötlet lasagnet sütni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mormota
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2522 üzenetére
teljesen. én kis adagot pl abban csinálok, így nem kell átpakolnom, hanem abból eszem rögtön.
sőtt, rakott krumplit is néha csinálok abban, ha kis adagot akarok szintén a fenti megfontolás miatt.Illusztrálok, tehát vagyok
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok
Szénacél lapos aljú wok-ot hol tudnék venni?
Fontos, hogy ne legyen rajta semmilyen tapadásmentes réteg, és 35-36cm körülire lenne szükségem, ehhez hasonlóra: [link]
Amazonon és Ebay-en találtam sokat, de a szállítás 2x annyi lenne mint maga a wok.
Biztos lehet kapni valahol Budapesten mert azért annyira nem ritka, csak fogalmam sincs, hogy milyen boltban kéne keresnem.
Online találtam sokat, de mindegyik vagy rozsdamentes acél, vagy van rajta valamilyen réteg vagy pedig túl kicsi.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
válasz Heavyrain #2525 üzenetére
"Ázsia BT" van sok távolkeleti cucc, itt vannak a wokok talán ez kell neked.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Heavyrain
őstag
Köszönöm, holnap elmegyek és meg is nézem!
[ Szerkesztve ]
-
Heavyrain
őstag
válasz Mr.Csizmás #2529 üzenetére
Már megvettem az Ázsia Bt-nél, mert túl későn olvastam, meg az volt a legközelebb. Viszont még egy fedőre szükségem lenne.
Nem tudod véletlenül, hogy a fentebb említett helyeken árulnak wok fedőket is?
Köszönöm. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
üdv,
van egy 20 centis kerámiám, gondolkozok rajta hogy lasagne-t kellene sütni (ilyen)
nektek van valami trükkötök a besamelre, vagy a ragura?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
perempe
addikt
válasz Don Vittorio #1314 üzenetére
a sztrapacska és a nokedli nagyon egyszerűen elkészíthető. nem kell nyújtani, elég kanállal belenyúlni a tésztába, majd bele a forró vízbe! a házitészta egészen más, mint a boltban kapható vackok.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Heavyrain
őstag
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! A grillserpenyőnek szerintetek van értelme? A MOL-nál most akciósan lehet venni Thomas serpenyőket, és egy ilyennel kacérkodok, de nem tudom, hogy valóban finomabb-e a benne sült hús, mint egy sima serpenyőben. Most van egy Tefal wokom, mindent abban csinálok. Nem tudom, hogy annál jobb lenne-e egy grillserpenyő a húsokhoz.
-
mormota
senior tag
-
HXY
addikt
Illyen tepsit dobtam ma ki a szemétbe: [link]
Fagyasztott bagettet sütöttünk benne, és teljesen bele volt ragadva. [link]
Óvatosan szedtük ki, de egy csomó kerámia réteg rajtamaradt a bagetten.
Pedig mindig öntöttünk rá olajat is.Tudom olcsó húsnak híg a leve... Kerámia helyett most milyen tepsi ajánlott?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
vizet szoktam aláönteni a dolgoknak, vagy vajazni.
ilyet sima zománcos laposon + sütőpapír, akkor kenegetni se kell.
magánvéleményem hogy az ilyen "extrás" dolgokból max sütihez jó a bevonat.
amúgy "doppelbratpfanne" hússütéshez a legjobb. persze ebből is a zománcos.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kelna91
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2545 üzenetére
Ezek szuperek, köszi!
-
kelna91
senior tag
válasz Mr.Csizmás #2547 üzenetére
Éppen erre gondoltam én is.
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Pulled pork készítésére vetemedtem. Elvileg minden megvan, beraktam a sütőbe egy acél edényben, üveggel lefedve 130°C-ra. Rotyognia kéne? Kb fél órája bent van már, de semmi sem történt kis húslé gyöngyöződésen kívül.
-
kelna91
senior tag
válasz Kephamos #2549 üzenetére
Bőven jó lesz az, csak sokáig kell bent hagyni. Én párszor csináltam már, és mindig több órán keresztül főztem. Ilyen 4-5 óra simán lehet. De megéri, nagyon finom lesz. Egyébként ha indukciós főzőlapod van, azon valószínűleg egyszerűbb elkészíteni, mint sütőben. Jobban felügyelhető.
Én olyat szoktam, hogy alulra rakok vagy 1 kg savanyú káposztát, arra megy a hús, ami lehet mondjuk szűzpecsenye, és rádobálok tetszőleges mennyiségű krumplit felkockázva, plusz sózom, borsozom. Ezt megcsináltam már bográcsban is pici tűzön, és nagyon finom lett.
Monduk elég rendesen fingat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Microsoft Surface
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Politika
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen