- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Asus ROG Phone 8 Pro - az élet nem csak játék és mese
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Mozgásban az F1 24
gp A Forma 1 versenyek rajongói hamarosan végre belevethetik magukat az idei epizódba.
-
Megbírságolták a Razert a Zephyr maszkok miatt
ph A cég elég olcsón megússza az ügyfelei félrevezetését, de az üdvözlendő, hogy az Egyesült Államok hatóságai nem siklottak el az ügy felett.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archanon
őstag
-
dangerzone
addikt
Nem tudtok valami jó kis garnélarákos receptet, amiben nincsen tejtermék? (barátnőmnek főznék, de nem ehet tejes, tejszínes dolgokat)
-
Archanon
őstag
válasz dangerzone #2105 üzenetére
Lehet, hogy túl egyszerű, de én tuti megsütném bundában, jó citromlevesen, borsosan, mellé meg rizibizit, kukoricás rizst, szimpla rizs vadrizzsel, valami hasonló rizsköretet adnék, esetleg steak burgonyát, valami savanyúsággal, pölö csemiubi.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Van valaki, aki káposztát szokott savanyítani? Én két hete tettem el cserép hordóba 15kg-ot, és holnap fogom először kinyitni. 6 éve csinálom, és tavaly úgy romlott meg, hogy az egyébként víz szerű leve teljesen nyúlós volt. Ha idén is ilyen lenne, lehet még azt valahogy gyógyítani?Köszi a tippeket!
-
andy83
aktív tag
Sziasztok!
Sztrapacskába kell szerintetek tojás, vagy nem?
facebook.com/SzeretekMozizni
-
dodopek
addikt
A tésztába kell, a tetejére nem...
-
dodopek
addikt
Egészségedre!
-
DeFranco
nagyúr
Csirkeperkelt receptet keresek... van valakinek valami ajánlata, ötlete, receptje?
(comb meg szárny van itthon... csak ezekből is kivitelezhető, vagy kell hozzá minden alkatrész?)
-
Timocicu
aktív tag
válasz DeFranco #2113 üzenetére
Persze, hogy elkészíthető, nem muszáj bele egy komplett szárnyas.
Jó sok hagyma, pirospaprika, nem rontja el kevés pari vagy paprika sem, bele az csirke darabok ..., só, bors, esetleg némi csípős ..., de tejfölös habarással is besűrítheted a szaftját. Házi galuskával, (tejfölös) ubisalival ... níamiiiiiiiiii„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Timocicu #2114 üzenetére
Ööö... ennyire nem vagyok profi, recept alatt valami meghatározott mennyiségekkel operáló step-by-step leírásra gondoltam, mert addig megvan, hogy készíts alaplevet, pirítsd le, engedd fel, fűszerezd, csináld meg a galuskát enjoy, de pörköltekben ennyire nem vagyok otthon, hogy ebből értékelhetőt alkossak.
-
Timocicu
aktív tag
válasz DeFranco #2115 üzenetére
A hagyma az függ a hús mennyiségétől ..., annyira konkrét recept nincsen. Érzéssel, nem bonyi.
1kg húshoz kb két közepes fej hagyma apróra vágva, némi olajon lepirítod üvegesre, megsózod, félrehúzod, teszel rá egy csapott evőkanálnyi pirospaprikát és max fél dl vizet, mert az kicsit besűríti, ( tehetsz bele egy szem paradicsomot és egy paprikát akár egészben is, úgy finomabb, ha lecsós az alapja ) majd beleteszed az alkatrészeket, pár percre vissza a tűzre, kicsit úgy átforgatod, majd felöntöd annyi vízzel, hogy épp ellepje a husikat, bors mehet bele, majd fedő alatt főzöd és időnként megkevered, Ha úgy látod, kezd elválni a csontról, akkor hamarosan jó lesz. Ha már jó puha a husi, villával meg tudod szúrni ...
Ha tejfölösre akarod, akkor 3-4 ek liszt , kb 2 dl tejföl és kimersz kevés szaftot hozzá, ezt összekevered majd bele a pöribe. Még picit hagyod kiforrni és kész. Közben ne felejtsd el megkóstolni a szaftot és pótolni a sót, borsot ízlés szerint.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
Archanon
őstag
válasz Timocicu #2116 üzenetére
Ha már pöri, mikor felöntöd vízzel, csak egész keveset önts csak hozzá, hagyd, hogy elpárologjon, majd ismét önts rá vizet. Ezt ismételd meg párszor, és utána mehet rá a végleges mennyiség. Az ízek nem párolognak el, minden megmarad, a szakaszos párolással viszont azt éred el, hogy a husi sokkal zsengébb lesz. Szinte minden pörkölt alapja a vöröshagyma, pirospaprika, husi, és a szakaszos párolás. Ezek nélkül nem pöri egy pöri.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
korcsillio
őstag
üdv.
Valami édességet ennék de nagyon
Van itthon liszt,tojás,élesztö,sütöpor,tej,kakaó,méz,lekvár,barack és cseresznye befött.Ki tudok ebböl hozni valami egyszerüen elkészithetö finom sütit? -
dodopek
addikt
válasz korcsillio #2119 üzenetére
Palacsinta, akármilyen töltelékkel. Nem fontos bele a bubis víz, tehetsz bele sütőport is.
Vaj nincs otthon? Vagy margarin. Mert akkor mehetne a piskóta, szabadon választva.Pl:
Piskóta tepsibe önt, rádobál cseresznye, barack, és kis kanállal akár még lekvár is, ha olyan, ami bírja a sütést. Ha nem, akkor utána rá/bele kenni. Kakaoó opcionális...
-
DeFranco
nagyúr
válasz korcsillio #2119 üzenetére
lekváros linzer
-
korcsillio
őstag
Köszi!
-
korcsillio
őstag
Na végül bögreméretes lett,nemsokára kész lesz
-
korcsillio
őstag
válasz korcsillio #2123 üzenetére
Sikeresen leégettem
-
mormota
senior tag
válasz korcsillio #2123 üzenetére
létezik egy veszélyes süti nevű mikróban elkészíthető 3 perces süti... csokis is, édes is, gyors is süti is. nekünk már sokszor megmentette az esténket
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Receptért fordulok hozzátok. Boltban vásároltam grillezett, ecetes olajban elrakott hagymát , amit igen megkedveltem, olyannyira hogy szeretném saját magam is elkészíteni.
"Összetevők: pácolt, grillezett hagyma 57% (hagyma, fehérborecet, balzsamecet), só, cukor, citromsav, aszkorbinsav, fűszerek, növényi olaj (40%) oliva oil (3%)"Én így csinálnám, kérlek mondjátok el mi a véleményetek róla, mit lehetne jobban csinálni;
Kisméretű hagymákat megtisztítom, megmosom, forró keverékkel felöntöm és ebben hagyom hogy kihűljön és éjszakát hagyom a lében pihenni. (víz, sima-, fehérbor-, és balzsamecet 5:1:1:1+0,1cukor+só, pár szem köménymag és babérlevél + 1 csapott kanál citromsav)
Másnap lecsöpögtetem a hagymát és faszenes grillen kissé megijesztem (csak hogy színt kapjon)
Végül tiszta üvegekbe rakom, eztán 9:1 arányú napraforgó-olíva olajjal feltöltöm és lezárom.Tudom próba cseresznye de tartósításban nincs igazán jártasságom. Vagy ez így nagyon rosszul hangzik?
Előre is köszi!Valami ilyesmi lenne az optimális végeredmény.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Arlekim
aktív tag
Áhh Jó topic, remélem van élet is benne.
Van it valaki aki ért a sajtokhoz?
Én nagyon szeretem a kék/zöld penészes sajtokat, mist is épp márványt eszem, de már elég régen áll a hűtőben. Ízre kiváló, dús, telt, de enyhe fehér penész is volt a sajton, remélem nem valami toxikus dolog, mert akkor most beteg leszek.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
PindurAnna
Közösségépítő
-
Arlekim
aktív tag
Túléltem minden gond nélkül
Ennek örömére meg is osztok egy ilyen kis saját receptet márvány öntetre.Két diónyi vajat megolvasztok egy kis lábosban, (margarin is megteszi) majd KB 10dkg márvány sajtot beledarabolok, majd kis lángon állandó kevergetés mellett feloldom.
Ha már nagyjából homogén az állaga, akkor kefirrel, vagy joghurttal addig hígítom, míg a méznél kicsit hígabb nem lesz, végül tekerek bele némi friss borsot az őrlővel.Legutóbb főtt-sült csülökhöz ettem, petrezselymes burgonyával.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Winner_hun
félisten
Rizs meddig áll el? Neten olvastam mindenfélét.. csak azért mert jópár kg több éves rizs került elő, kérdés hogy főzve adható-e a kutyának vagy sem. Némi szaga állítólag volt főzés közben.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Arlekim
aktív tag
válasz Winner_hun #2132 üzenetére
A "sima" rizsnek is van némi szaga, a basmati, és a jázmin pedig eleve nagyon erősen illatos.
Ha nem penészes vagy rothadt, simán adható kutyának, ha állati kártevő van benne az csak ad némi fehérjét.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Zewa
senior tag
válasz Winner_hun #2132 üzenetére
Legnagyobb ellensége a rizsnek a bele költöző állatkák, amennyiben nincsenek és nincs szemmel látható baja illetve szaga szerintem mehet nyugodtan.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Arlekim
aktív tag
Van egy rossz fogam, alig bírok harapni és rágni, mert mindíg összeér.
A tejbegrízt unom, a levessel nem tudok jóllakni
Tudtok ajánlani valamit a turmixolt pörköltön kívül?Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Zewa
senior tag
válasz Arlekim #2135 üzenetére
Hirtelen ezek jutnak eszembe a kérdésedre válaszolva, a tejesség és a megfogalmazása igénye nélkül:
Krumplipüré, törtkrumpli (húslevesben főtt zöldségekkel)?
Komolyabb krémlevesek, sok sajttal, pirított kenyérkockákkal? (ez szétázik majd)?
Gyúrós tömegnövelő turmix-al kiválthatsz 1-1 étkezést!
Hal sütése sütőben még vaj puha nem lesz a húsa (só, bors, olaj, citromlé, pici fokhagyma) + párolt zöldségek (pirított hagyma, sütőben sült paradicsom, kis olívaolaj+krumpli pl igen jó lehet.)
Zabpehely (nem kölökpehely) kicsit felfőzve tejben, ízesítve lekvárral monnyuk?
Körözött, igen finomra vágott hagymával?
Rizs, tarhonya, kuszkusz(!) rágás nélküli fogyasztása sem teszi rottyra a gyomrod rövid távon. Kicsit bátrabban bolognai szósszal kiváló!
Lágytojás, foszlós kenyérbéllel?
Sütőtök is remek kiegészítő lehet ételek mellé.Remélem 1-2 ötletet meríthettél, mihamarabbi gyógyulást kívánok!
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz Arlekim #2135 üzenetére
Először is fogorvos..de addig erős mentholos fogkrémmel kend be és elzsibbasztja a fájdalmat
[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
Arlekim
aktív tag
válasz PindurAnna #2138 üzenetére
A második cataflam után is olyan mint ha fogóval ránganák, szóval a fogkrém már nem segít, és ráadásul a jobb felső 2. Nem akarok foghíjas lenni...
Még van egy kis gyümölcsrizsem, ehhez képest legszívesebben steak burgonyát, és csülök pékné módra - tolnám magamba, egy pohár Vilian, vagy Bock villányi roséval.Hogyan kínozz meg egy zabagépet: Érd el hogy ne tudjon enni a fogától
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Arlekim
aktív tag
Te írtad jól, csak a kiejtése alapján ez íródott le. A kakas rosé szerintem páratlan finomság. Én nem vagyok a vörös borok híve, az csak a jó pörkölt összetevője.
Nagyon-nagyon rég óta tervezek valami ütős rakott dolgot összerakni, de nem rizzsel, úgy túl snassz, hanem mondjuk kelkáposztás rakott krumplit, jó sok kolbásszal, pirított szalonnaágyon, vastag fokhagymás tejföllel, aranyra sütve... csak kínzom magam...Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
mormota
senior tag
válasz Arlekim #2141 üzenetére
óóó rakottat krumplival is lehet.. ottvan mindjárt a rakott krumpli
de fel lehet dobni, vagy helyettesíteni, esetleg nem magasra, hanem szélesre, laposra tálalni kis pirított darált hússal, és akkor már azzal is lehet játszani, hogy mivel fűszerezed a husit...
természetesen tocsogósra áztatni tejföllel sütés előtt. szalonna, kolbász, esetleg kicsit vegább módon gomba, cukkini.krémlevesnek igencsak ajánlom a póréhagymás krumplikrémlevest. ahogy a neve is mondja, póréhagyma olajon pirítva szottyadtra, krumpli rá, vízzel annyira felönteni, hogy ellepje, összefőzni, és leturmixolni. iszonyat laktató a krumpli miatt, és nagyon finoma hagyma miatt... lehet sűríteni még, vagy ízesíteni tömlős sajttal is.
Illusztrálok, tehát vagyok
-
Arlekim
aktív tag
válasz PindurAnna #2142 üzenetére
Köszönöm Úgy fest, ismét tudok harapni.
Meg is ünnepeltem ezt héjas cikk burgonyával, és csülkös pacallalWindows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
supercow
őstag
válasz Arlekim #2144 üzenetére
Legközelebb ha fáj a fogad, próbálj mellé az ínyedhez tenni egy (vagy 2) db szegfűszeget, azt szopogatni ott. Kicsit csíp majd ahogy oldódik de segít, én ezzel vészeltem át pár szar éjszakát fogorvos előtt amikor ülve aludtam.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Arlekim
aktív tag
válasz PindurAnna #2146 üzenetére
Fúúú 1000 +1 éve nem ettem csőrögefánkot. A nagymamám specialitása volt, aztán ahogy egyre öregebb lett, maradt a 'perkelt, és a 'tyúkhúsleves.
Gratulálok, szép, és biztosan finom
Tegnap párolt zöldborsó, sült krumpli, és grillezett tarja volt az ebéd, és a vacsiWindows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
dodopek
addikt
Szerintetek chillis babot le lehet fagyasztani? Csináltam vagy 4 napra valót, mert így volt a darált hús a fagyasztóban, de ennyit még én sem bírok bepofázni, pedig szeretem...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest