- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz Krisz0418 #83450 üzenetére
Keress rá itt a topikban a készülékre. A Mobilaréna saját képfeltöltő oldalán a Fototrenden is találsz jópárat ha ott rákeresel.
-
-
w333
félisten
válasz Ricardo #83467 üzenetére
Hmmm .... jogos, akkor a RAW kb. mindenkinek felejtős
Van egyáltalán olyan telefon aminek a gyári képszerkesztője RAW -ből ki tudja nyerni a JPEG -t ?
Vagy olyan képmegosztó oldal amire RAW -t lehet feltölteni ?
Tudom Drive, de abba nem lehet belenagyítani, agy az is felejtős szerintem !
Szerk.
De mindegy akkor marad a gyári kamera alkalmazás és reménykedünk benne hogy a gyártók még egy kis túlélesítést pakolnak még a jövőben a képekre
Szerk.2
Xiaomi csinálja jól ... gyári kamera alkalmazásban több lépcsőben lehet állítani a Kontraszt, Elléség és Telítettség -t így a túlélesítést is el lehet kerülni !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Ricardo
titán
"Hmmm .... jogos, akkor a RAW kb. mindenkinek felejtős"
Csak itt, ebben a topikban. A Szerkesztett és makrofotók mobillal topikba lehet vinni őket.
"Van egyáltalán olyan telefon aminek a gyári képszerkesztője RAW -ből ki tudja nyerni a JPEG -t ? "
Ez jó kérdés. Nem fotózom Raw-ban, így nem tudom melyik telefon hogy kezeli ezt a formátumot.
"De mindegy akkor marad a gyári kamera alkalmazás és reménykedünk benne hogy a gyártók még egy kis túlélesítést pakolnak még a jövőben a képekre"
Ebben a topikban marad a gyári kamera alkalmazás. A másikba mehetnek a konvertált, utólag szerkesztett/módosított, makró képek. Nincs ezzel gond. Az ember fotóz, és a megfelelő topikba teszi a képet.
-
Quqesz
nagyúr
Hamár csillagos ég gondoltam fotózok egyet. Kivittem a Honor 8-at is és furcsa volt a kép, kicsit több csillag volt a képen+ott is ahol nem kellene. Gondoltam vmi bezavart, ezért bent megnéztem az üveg tiszta és karcmentes, porszem nincs belül, de egy bent sötétben ellőt kép ezzel fogadott(iso50,30sec,manual fokus):
honor8Szal lehet vmit elcsesztek a szoftverben, mert eddig ilyennel nem találkoztam? Esetleg egy hr helyre tudja rakni.....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Quqesz
nagyúr
válasz Ricardo #83472 üzenetére
A fénnyel festésnél asszem nem volt, de az 800iso-n készült, szóval alapból zajos. De eddig nem csinált ilyet.
Akooos
Raw nem volt bekapcsolva, érdekes jelenség. Én először azt hittem a légkör miatt lett, de a szobai kép cáfolta.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Bagoly01
senior tag
válasz akooos #83473 üzenetére
Nálam is volt. Számtalan készüléken volt piros, kék, pöttyök, ha Raw-ban fotóztam
minnél alacsonyabb iso értéken, annál jobban jön elő. Valahol olvastam hogy ez érzékelő hiba. Majdnem minden kameránál elő jön. Van olyan ahol sok pötty van jelen, és van olyan is ahol 1-2 helyen fordul elő. Idővel egyre több lesz, ahogy öregszik az érzékelő. Több helyen ezt olvastam, de nem értek hozzá lehet hogy nem így van. -
gixxergabi
senior tag
-
S e t h
nagyúr
Megismernél egy kellemes külsejű, dekoratív lányt, akivel nagyon jól érzed magad és amikor végre témázásra kerülne a sor, akkor kiderül, hogy neki is himbálódzik egy olyan szerv a lábai között, mint neked.
Az összbenyomás addig oké volt, tudnád is "kezelni", de azért az a dolog rohadt zavaró és minduntalan arra gondolsz és azt nézed.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
w333
félisten
Jól van na ... akkor kikapcsolom azt a vízjelet !
-
TigerDzsó
tag
válasz gixxergabi #83460 üzenetére
Köszönöm! Legközelebb majd megnézem mit sikerül kihoznom belőle.
(#83461) w333 Köszönöm!
(#83464) Ricardo Ha jól értem a módosítatlan DNG fájlt itt is meg lehet osztani? Milyen képfeltöltő oldalra tudom azt feltölteni?
-
Ricardo
titán
válasz Francia91 #83491 üzenetére
Nem.
Csak olyan képek jöhetnek ide a topikba, ami az adott készülék saját alap alkalmazásával készültek, és nincs rajtuk utólagos módosítás. Külső alkalmazással készült, utólagosan módosított képek a szerkesztett topikba mehetnek.
TigerDzsó: Ha azt a telefon alap kamera alkalmazása tudja, és nincs semmi módosítás rajta akkor, meg lehet osztani. sajnos azt viszont nem tudom hova lehet feltölteni őket.
-
törölt tag
Nem minősül szerkesztettnek, nem azért van tiltva. Ide nem a szerkesztett képeket tilos felrakni, hanem mindent, ami nem a telefon gyári kamera alkalmazásával és annak saját algoritmusával feldolgozva készült.
De ez már ezerszer ki lett tárgyalva, ha valóban az a topik célja, ami az összefoglalóban van, akkor ez így fair.
Annak nem lenne értelme, ha a minőségbeli összehasonlíthatóság jegyében tiltva lenne a manuális képkidolgozás, de engednénk, hogy gombnyomásra tegye meg ugyanezt egy 3rd party szoftver (amit ráadásul adott esetben egy no-name xda fejlesztő írt/portolt).
Főleg, hogy Lightroom-ban is van lehetőség preset-ek, meg auto beállítások használatára, tehát ott sem feltétlenül neked kell állítgatni a dolgokat.Túl sok lenne a szürke zóna, pedig még olyan javaslatok is voltak, hogy a raw, meg a szerkesztés legyen engedve, de csak addig, amíg valósághű az eredmény. Na, szerintem az lenne a ló túloldala, így tiszta, hogy fekete-fehér szabályok vannak.
De nem tudom miért baj ez, nincs száműzve a gcam, a másik topikba nyugodtan fel lehet rakni azzal készült képeket is. Ez meg megmarad annak, ami a raw/gcam őrület előtt volt.
-
helixP
nagyúr
válasz Ricardo #83493 üzenetére
És ha nekem custom rom-on a Gcam az alapértelmezett kamera app...?
kdavid94: A "baj" az, hogy a másik topicban meg a PS huszárok vannak előszeretettel, pl. ilyen képekkel. Szerintem egy Gcam-es kép közelebb áll a gyári kamerához, semmint a fentebb linkelt szerkesztett képhez.
De én itt be is fejeztem, ez úgy látom már egy eldöntött dolog, csak én most találkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz helixP #83498 üzenetére
Na igen ... ezzel nekem is ez a bajom, szerkesztet topik a szétszerkesztett effektelt képekkel van tele, ami mondjuk jogos a topik neve miatt is !
Szerintem kéne még 1 topik a gyári kamera és szerkesztett között valami, ami mondjuk arról szólna hogy mit bírunk kihozni a telefonok fizikai kameráiból !
Ezalatt értem a nyers DNG kidolgozást, és különböző kamera alkalmazásokat !
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
GCam használók topikja.
Pixelesek hová posztoljanak?
----------------------
Egyébként nem is lenne rossz ötlet, külön GCam topik, számtalan készüléken lehet már használni a portokat így, vagy úgy.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5 Pro teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen autót vegyek?
- LEGO klub
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Android játékok topikja
- Ingyenes parkolást!!!!
- Meditáció
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest