Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    válasz w333 #83490 üzenetére

    Nem minősül szerkesztettnek, nem azért van tiltva. Ide nem a szerkesztett képeket tilos felrakni, hanem mindent, ami nem a telefon gyári kamera alkalmazásával és annak saját algoritmusával feldolgozva készült.

    De ez már ezerszer ki lett tárgyalva, ha valóban az a topik célja, ami az összefoglalóban van, akkor ez így fair.

    Annak nem lenne értelme, ha a minőségbeli összehasonlíthatóság jegyében tiltva lenne a manuális képkidolgozás, de engednénk, hogy gombnyomásra tegye meg ugyanezt egy 3rd party szoftver (amit ráadásul adott esetben egy no-name xda fejlesztő írt/portolt).
    Főleg, hogy Lightroom-ban is van lehetőség preset-ek, meg auto beállítások használatára, tehát ott sem feltétlenül neked kell állítgatni a dolgokat.

    Túl sok lenne a szürke zóna, pedig még olyan javaslatok is voltak, hogy a raw, meg a szerkesztés legyen engedve, de csak addig, amíg valósághű az eredmény. Na, szerintem az lenne a ló túloldala, így tiszta, hogy fekete-fehér szabályok vannak.

    De nem tudom miért baj ez, nincs száműzve a gcam, a másik topikba nyugodtan fel lehet rakni azzal készült képeket is. Ez meg megmarad annak, ami a raw/gcam őrület előtt volt.

Új hozzászólás Aktív témák