- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
no more
veterán
Note 9 kamera teszt. Elég durva lett, a dinamikatartomány nagyon jó! Ilyen helyzetekben a telefonok 90%-ánál már kiégnek a képek, vagy túl sötét lesz minden...
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz no more #83553 üzenetére
Nekem tovabbra sem tetszik a rozsaszines-lilas-barnas szin.
5.55-nel is lathato, hogy a fekete auto (k) nem feketek..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
törölt tag
válasz Danny365 #83555 üzenetére
Arról, hogy mint minden Samsung, ez is világosabbra veszi a sötét részeket, mint más telefonok. Olyan, mintha lightroom-ban felhúznád a shadows csúszkát.
Emiatt jobban látod a részleteket a sötét részeken, de van egy olyan árnyoldala, hogy egy ilyen fekete autóból sötétszürkét csinál. Meg "neonzöld" lesz a fű, stb.
(#83556) no more:
Így van, csak ez itt nem feltétlenül pozitívum.
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Danny365 #83558 üzenetére
Foleg a fekete, vagy sotet szineknel latom, hogy azok nem valosak, hanem (ahogy korabban is irtam) rozsaszines-barnas-lilas beutesuek lesznek.
S9plus-nal is ez a bajom..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
ShadowLac
addikt
válasz #16514048 #83557 üzenetére
Én meg más telókon tapasztaltam hogy a sötét szürkét, sötét kéket feketére veszi.(szembe fénynél még jobban)Míg az s9 kiadja hogy az ami. Még az U11 nél tapasztaltam hogy jól kiadja a sötét szineket.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Bazsi84
aktív tag
válasz Elit3Zotya #83548 üzenetére
Sztem mar megkapta.Legalabbis az enyem.Automatan este 4-5-6 mp-es kepeket csinal es a sotet utcan lehet latni az autok rendszamat mondjuk 20-30 m-rre is.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
válasz HUTCHDB #83564 üzenetére
Hát senki sem lát rózsaszín barnás lilás szint. Kalibráltasd megint. Valami elállítódott azon.
Pl 5 p 40 nél a not 9 nél jól látszik hogy a terepjáró hátulja kék, a másik kettőnél már majdnem fekete. A terepjáró gumijának a mintázata is a notén látszik csak. Pedig fényes nappal egy átlagos autógumi mintázat 3-4-5 méterről még jól látszik.
Én a samuknál inkább a túlélesítést látom problémának.Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz ShadowLac #83566 üzenetére
Már egyéb helyen (privátban) veled is kibeszéltük ezt, pl. a fenyőmulcsos esetet, láthatóan rózsaszínes-barnás az egész kép s9 plus-nál.
[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Videóban szerintem mindenkit kenterbe vág a samsung.
pl.: 0:42-től...[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
törölt tag
válasz ShadowLac #83566 üzenetére
Jó, ezt a monitor előtt ülve nem tudod, hogy a valóságban milyen színű volt az a Range Rover. Lehet rendelni olyan színben is, ami inkább a Samsung képére hasonlít, meg olyanban is, mint a másik kettőn.
Sőt, itt igazából 3 tök különböző színt látunk, de ismerve a Samsungok képalkotását és hogy szeret telítettebb színekkel operálni, nem mernék rá fogadni, hogy az áll legközelebb a valósághoz a 3 közül.A gumis dologról meg annyit, hogy attól jó egy kamera, hogy az eleve tömörített jpg-n, kis méretben, egy szintén tömörített youtube videóban nézve mennyire jól kivehető a gumi mintázata? Mert ez simán lehet attól, amit korábban írtam a sötét részek kezeléséről + a túlélesítés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
-
ShadowLac
addikt
Köd fátyol .igen kb 100 ból 2-3. szembe fénynél ,de ha billentesz rajta már nincs. Én htc u11 el tesztelve az s9 et igen volt, dedirekt feltettem. Nem szokásom szépíteni a dolgokat.De az biztos más telo szembe fény nél már sötétit . s9 nél meg úgy látod mint élőben.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
cicaslany86
aktív tag
Mennyire fontos szempont készülékvalasztasnal a pixel méret? (Nyilvan ha a kamera a lényeg) Régebbi telefonoknál 1.12qm meg ilyesmi volt mostani samsungoknal látom,hogy 1.55qm. Nem annyira tudom,hogy ez gyakorlatban mit jelent. Lattam most egy uj kinai telefont, ahol nagyon magas a pixelszam es ott ugy fogalmaztak, hogy sikerült 0.8qm-re csökkenteni. Eddig azt hittem a nagyobb egyértelműen jobb.
-
törölt tag
válasz cicaslany86 #83575 üzenetére
A nagyobb jobb, de önmagában ez az adat nem sokat jelent. Ha a lencse, meg leginkább a szoftver rendben van, akkor egy 1.12qm-es szenzorral szerelt kamera is csinálhat sokkal jobb képeket, mint mondjuk egy 1.55qm-es egy kevésbé jó algoritmussal.
-
modulus
aktív tag
Ezek a fotó/videó összehasonlítások annyira semmit mondóak.. Egyik sem tárgyilagos.
Egy ugyanazon telefonnal simán lehet hozni 3 féle minőségű felvételt.
Egyik telefontól berak egy jól keszült produkciót, másikkal egy gyengébbet, annak a függvényében hogy melyiket akarja lehúzni.. -
flirt
tag
válasz HUTCHDB #83578 üzenetére
Sajnos már nem tudom prezentálni, mert jelenleg eladásra kész állapotban van a legenda, de ha meggondolom magam és az "élhetetlensége" ellenére mégis marad alkalmi használatra, akkor készítek párat. Az eltérést persze nem utólagos belenagyítással kombinálva értettem, ott nyilván győz a 4k.
-
Saccco
nagyúr
Orchidea - Xiaomi Mi A2[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz trebrona #83583 üzenetére
&& Ricardo:
Fogok még hozni. Egyelőre családi képeim vannak, azokat meg nem osztanám meg.Itt van még egy:
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
HUTCHDB
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz garasdezso #83595 üzenetére
Tetszik, jó lett.
-
ShadowLac
addikt
S9 video Virágkarnevál egy érdekes részlet
-
ShadowLac
addikt
válasz garasdezso #83599 üzenetére
Igen 1080 30 fps
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest