- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakmusz
addikt
Rókahegy 4K
Nexus 5Xhttps://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
taptaq
aktív tag
válasz bebolint98 #58752 üzenetére
Szintén jók, a raw feldolgozásról írhatnál pár szót nekünk, milyen programmal csinálod , beállítások, ha lennél kedves.Előre is köszönjük!
Drakmusz jó a videó, 60fps + képstabilizátor hack felment már a telóra?
[ Szerkesztve ]
Samsung A54, CASIO 1500WH
-
taptaq
aktív tag
Vettem 1 hete milc gépet szépen vissza is MediaMarkt-ba, amit azzal a géppel lőttem azt egy kínai 20.000ft-os mobillal is készíthettem volna. Nikon 1 J5 volt az áldozat, 2 napig ment a teszt manual és full automata módban.100%-ban csak rossz képek születtek, ez egy rossz gép volt eleve is szerintem, mert 130.000ft-ról volt leértékelve 70.000ft-ra. Kérdeztem az eladókat nem hibás, nem rossz? Mit gondolok én ők rosszat nem árulnak....... 2 nap múlva pénz vissza ......
Így lettem boldog tulajdonosa a Nexus 5x-nek :9Samsung A54, CASIO 1500WH
-
Quqesz
nagyúr
Csatlakozom. Én is gondolkodtam dslr-ben, aztán vett egyik haverom és láttam mit cipel magával, pedig nem fotós, csak fotózgat...szóval úgy döntöttem a telefon mindég ott a zsebemben és inkább jó fotós telefont veszek és megtanulom használni. Öcsém a mai napig ha utazik: tekefon(sgs2),kamera,fényképező.......és nem jobb a végeredmény, mint nálam, sőt.....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Ricardo
titán
válasz bebolint98 #58752 üzenetére
Nagyon jók lettek
-
*RLaci*
addikt
(#58746) Drakmusz,(#58748) urutaq Köszi.
-
taptaq
aktív tag
Az előző üzenet bebólint98-nak ment volna, elnézést Dwatti.
-
bebolint98
tag
(#58754) urutaq, (#58758) Ricardo és (#58761) Dwatti; Köszönöm!
(#58754) urutaq és (#58761) Dwatti: Én ebben a raw feldolgozásban még kezdő vagyok, Adobe Lightroom-mal szoktam módosítani őket. Ott rá lehet menni, hogy automatikusan beállítsa a képet, legtöbbször arra rámegyek és utána még módosítok rajta, amíg számomra nem lesz megfelelő a kép, de próbálom nem túlzottan "szerkesztettre" csinálni. Fehéregyensúlyt, árnyékot, kiemelést, kontraszt, meg a többi alap dolgot szoktam állítani ,meg egy kis színt, mert a dng képek elég fakók, színtelenek. Majd a mai nap folyamán feltöltöm a módosítatlan dng-ket.
-
Aryon87
félisten
Fu de pipa vagyok hogy naplementere lett jo ido
Menjen a fenebe az idojaras.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz Drakmusz #58768 üzenetére
3 helyszinre is mehettem volna: Hars-hegy, Tunderszikla, vagy a Janos-hegy..
Ha lenne bringam, meg jobb lenne...
En is unom ezt az idot. 2 szabadnapom a semmire ment el.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
bebolint98
tag
-
Dwatti
addikt
válasz bebolint98 #58770 üzenetére
Köszi, így már én is értem , azt hittem csak nálam ilyen "életlenek" fakók a raw képek
Tulajdonképpen a telefon szoftver helyett módosítod.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz bebolint98 #58772 üzenetére
Most nézem, hogy telefonon nekem is, de az asztali gépről jó.
Nem tudom mi a gondMost nézem az utolsó kettő gépről is.
Amikor megszerkesztettem végignéztem és minfd jó voltSzerk: Kiszedtem egyelőre a direkt linkeket.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Dwatti #58771 üzenetére
Mobilarena tesztekben nézz raw képeket....néhányban vannak módosítás nélküliek. Több esetben teljesen okés képeket lőnek a telefonok utófeldolgozás nélkül. Én nem módosítanák rajtuk.
(#58772) bebolint98: Azért ilyen "fakó", mert ezt látja valójában a szenzor A saját szemeddel is "fakó" most minden az időjárásnak köszönhetően valamennyire, bár tény, hogy egy kis módosítás elférne ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
G-Guts
aktív tag
Azt honnan tudom meg, hogy ténylegesen raw a kép, nem pedig felinterpolált jpeg más kiterjesztéssel? A bacon camera programmal raw-ban is tudok fotózni elvileg, a képméret a sokszorosa lesz és ha jól emlékszem dng a kiterjesztés, de fénykép lényegében ugyanaz. Azt gyanítom, hogy ez inkább egy szoftveres trükk.
-
taptaq
aktív tag
válasz G-Guts #58778 üzenetére
OpenCamera alkalmazás szerintem a legjobb erre a célra, egyszerre tudsz menteni jpg+raw formátumban is.
A rengeteg beállítási lehetőségről már nem is beszélve.
[link]Mondjuk én csak a gyári google camerat használom.Nekem ez is bőven megfelel, igaz csak jpg-be ment.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Egy kis Honor 8 teszt ilyen fos időben. Sztem ilyenkor kell neki a kézi wb állítás, az auto mód kékesre veszi.
Honor 8
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #58781 üzenetére
Nekem a H8-ban az tetszik hogy a valosagot adja vissza.
Nem elesiti agyon a kepet, nem szerkeszt semmit a szoftver.Jo pelda erre a multkori temetos kepeim is, a H8 azt adta amit lattam, a Mi5 pedig raszinezett egy adaggal.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz kacsa7 #58782 üzenetére
Kb a 2 közt, csak nem kézi állítással szórakoztam (előre programozott felhő mód), de ott nekem inkább a meleg színűhöz hasonlított, pont emiatt keztem babrálni vele, nem csak auto módban lőttem......
Aryon
Sztem teljesen rendben vannak a vele készült képek, sztem kicsivel jobb is a G4-nél.Amúgy kíváncsi is vagyok ki szerint melyika jobb?
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz bebolint98 #58772 üzenetére
Nekem meg az fura, hogy tud RAW-t a a Redmi 3 Note! De azért ez elég király! Gyári appal megy, vagy 3rd party-val? Többi Redminél is megy ez?
-
MikulasB
tag
válasz ToniSoprano #58791 üzenetére
Köszi, Mosonmagyaróváron készültek
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
natë
nagyúr
A "fotó" témáját ne nézzétek, esik a qrva eső és dolgozom.
Milyen telefonnal készült? Exifet tilos nézni.
-
Aryon87
félisten
válasz migabi24 #58798 üzenetére
Lelotted a poent
Mozarella: Eleg hamar a levesbe kuldted az S7-et
Kivancsi vagyok a P9 tapasztalataidra.
Musaka csak surolta tippeles helyesseget, en meg a 6P-vel (markaazonossag)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest