-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Két kép SE Xperia Live with Walkman-el. A felső CameraZOOM-al, az alsó LG camera-val készült. Én nem nagyon tudtam nagyon dönteni, hogy melyik a jobb (talán LG camera), de várom a véleményeket.
[link]
[link]Kicsit off: Xperia P vagy Ace 2 kamerája számít jobbnak (nem felbontás, hanem képminőség alapján megítélve)?
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #18550 üzenetére
Van benne valami amit mondasz, bár hogy jól kijöjjön a dolog függ az adott helyzettől. A tájképeknél el tudnám képzelni, de a fotó minden pontját figyelembe vettem és az érzést ha ránézek. A hó hajlamos összefolyni, ha sok a fény. Azt akartam, hogy a színárnyalatok még ott is kivehetőek legyenek, nem beszélve az égről. KB majdnem ilyen világos volt mikor lőttem őket, talán egy picit adott így sötétebb árnyalatot, de nem bántam meg. A makró fotóknál pedig olyan érzésem volt utólag visszanézve, mintha pont sötétíteni (nem mindnél, volt olyan amit nem tettem fel ide, főleg azoknál) kellett volna jobban kompenzációval, ugyanis a kontrasztot és a fényt jól felnyomtam az összesnél így kompenzáltam a részletek miatt. Rámentem az élességre, de az élesség csúszkát azért nem nyomtam maxra.
Jó lehetne máshogy is megközelíteni a kérdést. Majd legközelebb gondolok rá mit mondtál.
Juha Alakarhu havas fotói aszem mind minuszban van: iso64 -0.3 a nagyja. Lehet nem ennyire, ott jól sütött a nap. Köszi a véleményezést.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #18550 üzenetére
Na jó akkor az arhívumomból két javított kiadás. Erre legközelebb jobban odafigyelek, ha csak nem akarok direkt sötét depressziós fotókat gyártani.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Wa2x_
veterán
válasz tzsolesz #18558 üzenetére
Jó képe lett, az nekem is van, de az csak szélesvásznú, nem 17:6-os arányú, mint amit az iPhone tud azzal a progival, olyan kellene. Tuninger képei nagyon jók lettek így.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Wa2x_
veterán
Végre egy kis dutáni pihi csak a színek miatt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem vagyok profi fotós,előrebocsájtom.
A telefon:
The New HTC OneSemmit nem állitgattam,csak bekapcsoltam a kamerát és lőttem pár képet.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
siofok
őstag
délutáni túrázgatás
OnePlus nord 2t
-
MR007RM
addikt
válasz akoska07 #18563 üzenetére
Valamit az biztos állítgatnod kell, mert a színek összefolynak. A fehéregyensúly nem áll a helyzet magaslatán, elvesznek a részletek, de ezt te is látod. Az utolsó előtti nem is rossz. Speciel kicsit fentebb én meg annyira vigyáztam a kivehető részletek miatt, hogy túl sötétek lettek a fotóim. Ebből abból vegyél vissza egy keveset, de majd a profik elmondják.
-
-
nagyúr
válasz lbence #18567 üzenetére
Köszi!
Alig tudok még valamit a telefonról és a kamerájáról.
Tegnap kaptam meg.Biztosan lesznek majd jobb minőségű képek,ha elkezdem állitgatni.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MR007RM
addikt
válasz akoska07 #18566 üzenetére
Én az elsőnél megismételve, ha még megvannak megnézném egy kicsivel kevesebb élességgel kíváncsiságból a simaság miatt. A 2.-nál jók a színek csak történt valami a jobb felső sarokban, olyan homályos az a rész. Tiszta a lencse? De szépen alakul. Én mindig nagyon vigyázok és figyelek nehogy bemozduljak, rezzenéstelen kéz. Mindig az adott helyzethez, fényviszonyokhoz állítgatok és egy kicsit ha nem süt a képembe a nap szemrevételezem a kijelzőn is kb mi várható. Nincs tuti beállítás nálam se, ezért lövök mindig többet. Ha értenék hozzá akkor 1 is elég volna.
"Biztosan lesznek majd jobb minőségű képek,ha elkezdem állitgatni."
Az egészen biztos, már most látszik.
Én egyébként csak a képminőségre gondoltam, a többi plusz az egy más dolog és legalább olyan értékes.
[ Szerkesztve ]
-
Bibby
addikt
-
Wa2x_
veterán
Köszi a képeket, jók a témák! A színek nagyon szépek, viszont meglehetősen zajosak és a vonalélesség sincs a helyzet magaslatán. Bár az a kettő új kép már jobb.
(#18564) siofok: fasza lehetett meg a kép is az
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tzsolesz #18574 üzenetére
Majd ha megtanulom hogyan kell beállitani a kameráját akkor lesznek jobbak is,legalábbis remélem.
Mobilarénás cikk is lesz majd vmikor gondolom a telefonról,ha elérhető lesz Mo.-on.
Ott majd biztosan szakértő kezekbe fog kerülni és mutatnak profi képeket.Sok volt a kérdés illetve a feltételezés az uj HTC One kamerájáról.
Ezekre próbálok válaszolni az elkészitett képekkel.
Amennyire tőlem telik.Közben odamászott egy csiga? Hogy? Odasurrant? Mit evett ez kerozint?
Itt rohanó élet van a kertben.[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
válasz tzsolesz #18574 üzenetére
Dimenzió ugrott
(#18573) akoska07: Amúgy a csigásak tényleg szépek de valahogy a fókusz kicsit kusza nekem Például ezen a képen a csiga vége éles, de a picit előtte lévő "kis csiga" full homály, ugyan így a csigaház és a csiga feje.. De ezek a színek, meg ahol eltalálja a fókusz nagyon szépek!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
MR007RM
addikt
válasz akoska07 #18573 üzenetére
Jók nekem is tetszenek. Az élesség csökkentéssel nekem jobban bejön a narancs, meg aztán a többi fotód id, így jó arányos lett.
-
nagyúr
Itt már besötétedett,ugyhogy a vaku villant
portré
makró itt sztem bemozdultam.egyébként a kis csiga háza olyan homályos alapból,megnéztem közelről
,de sztem mostmár látszik a képen is.MR007RM
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Úgy látom a HTC One jó lesz.
BIztos vagyok benne, hogy egy két esetben igen jó képet fog produkálni.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
MR007RM
addikt
válasz akoska07 #18582 üzenetére
Nyugi látszik a csigaházon a víz meg a nyálka. Szóval a csiga nem homályos.
Legközelebb mosdasd meg aztán törölköző, majd hajszárító, és jöhet a portré.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
Le a kalappal, engem megvettél. Eszméletlen a képélesség, a One X-nél társult mellé egy erős zajosodás is, itt viszont nagyon rendben van. A színek jók, a kontraszt jó. Kicsit alul kéne exponálni a képeket, mivel a fekete földre lövi be a világosságot, így pl a virágok kiégnek. A csigások eszméletlenek, ráadásul nagyon szépen mossa a hátteret, ráadásul nem csak makrónál, pontos a fókusz is, ráadásul még a vakus képek meleg fehéregyensúlya is rendben van.
Én ezt a szintet vártam volna a Lumia920-tól mikor megjelent.
Akkor most teszteljünk egy képstabilizátort, kérünk egy-két beltéri fotót kézből.
1/8-ad a minimum záridő amit enged, F2.0 mellett valószínűleg ISO200 fog mellé párosulni normál izzóvilágítás mellett, lássuk hogy szuperál a fehéregyensúly és a zaj/részlet.[ Szerkesztve ]
-
-
hukocsat
tag
Készülék: Lumia 920
Téma: óra
[link]Citizen Skyhawk
-
rizso
addikt
Először is: köszi a képeket
Viszont én kritikusabban látom a dolgot, mint itt néhányan. Sokszor teljesen elvesznek a részletek, a kép egyes részei csúnyán mosottak, nem jó a fókusz, gyakori a kiégés, vonalélesség sem az igazi. Egy 2013-as csúcsgéptől többet várnék (4-5 éves telefonok is simán megugorják ezt a szintet).
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest