- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thom!
veterán
Bőr színben google a jobb, de maga a portré szeparálásban sokkal jobb az apple...
Igazából nem tudom hogy mit csinál a google évek óta ebben a kérdésben -
Drakmusz
addikt
válasz Thom! #122155 üzenetére
Az unalomig ismételt körök, engedd el.
Vegyél Almát, Vivot vagy Honort.
Mindegyiknél lesz valami.
5-6 éve csak Pixelekkel fotózom, és még soha nem volt hiányérzetem, mivel nem hajszolok álmokat.
Ezekkel az irreális elvárásokkal csak a saját dolgodat nehezíted meg.
Ha a kezembe adnának egy Vivo X100 Ultrát, nagyjából kettő perc alatt kifingatnám egy nehezített helyzetben.
Mobilos fotózás=korlátok.
Fényképezőgépek=korlátok nélkül.
Ennyi, és nem több.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
félisten
-
Ricardo
titán
válasz Drakmusz #122157 üzenetére
"Fényképezőgépek=korlátok nélkül."
Mobilokhoz képest. Valóban más dimenzió, hiszen erre vannak kitalálva. Az nem vita kérdése, hogy a mobil fotózás, maximum "jópofa bohóckodás" . Ettől függetlenül korlátok mindenhol vannak. Csak máshol.A fényképezőgéőek esetében arról menne a vita melyik miben jobb a másiknál. Ott is megvannak a márka fanok, mit mivel, milyen obival...
Ott is megvannak korlátok, így önmagában a korlátok nélkül kijelentés nem állja meg a helyét. -
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #122160 üzenetére
Így igaz. Abban egyetértek Drakmusz fórumtárssal, hogy nem szabad túlzott elvárásokat támasztani, és a helyén kell kezelni a mobil fotózást, da mobilok közti sorrend azért megvan, és a fejlődés vitathatatlan.
-
félisten
-
Drakmusz
addikt
Természetesen.
Csak nem jutunk előrébb.
A múltkor az Alzában kipróbáltam egy Xiaomi 14 Ultrát, az a hardveres csomag biztosan az egyik legjobb a piacon.
Még a fő lencsével sem tudtam olyat lőni a bent tartózkodó emberekről, ami ne lett volna szellemképes.
Írtam már sokszor, nekem is rengeteget változott a véleményem.
Elkezdtem külföldi fórumokat is olvasni, próbálok több irányból tájékozódni.
Hintet például nagy valószínűséggel soha nem fogják ide visszaengedni, akármennyi új profilt is gyárt.
Az alábbi sorok tőle származnak:
"Még az elemezgetés hagyján, de olyan módban készült képek alapján történik, ami arra lett kitalálva, hogy a legszélesebb réteg számára a lehető legegyszerűbb legyen a használata, Manci nénitől az önjelölt insta modellekig. És az általuk használt megosztási felületeken nézzen ki megfelelően a kép.Az, hogy a fotózásra az átlagnál jóval igényesebb emberek ezeket a képeket szedik ízeikre és állapítják meg azok alapján, hogy "a kamera" milyen, ez tényleg csak itt jellemző.
DPReview-n is megy a pixelkukkolás, de ott legalább úgy is teszik fel a kérdést, hogy mi hozható ki adott telefonból."[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
addikt
Az sem mindegy mennyi a tűrés határ, mert egy x100 ultra zoom kamerája majdnem annyit elbír, mint máshol a főkamera.
Ezt szerintem mindenkinek érdemes lehet megnézni, hogy kb hol és hogy viszonyul a mai mobilok a gépekhez képest. [link]
[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
félisten
-
Thom!
veterán
Marc Levoy távozása a pixel kamera halott, szinte csak maszatolás megy.
iPhone 11 óta mennyit javult az Apple és mennyit a Google? Huawei, Vivo talán meg is lepte mindkettőt. Videózásban még azért mindig az Apple a király.
Talán videóban tud annyit most Google mint 5éve az Apple.
Videoboost más tészta nem vitatom tényleg jó de ára van.
Add me, panoráma mód elég jó cucc 1 évben 1x.
Többi AI cucc 1x kipróbálja az ember és kész userek 98% ezt fogja csinálni -
addikt
válasz Ricardo #122162 üzenetére
A kompromisszum a gépeknél is jelen van, nehezek/kényelmetlenek, ilyen obi/olyan obi.
És még ami nem elhanyagolható, hogy minden egyes képet lényegében szerkesztened kell, hogy értékelhető legyen.(igen a minőség jobb lesz, mint bármilyen mobillal)
Azért ez nagyon nem mindegy, aki azzal dolgozik, annak persze megéri, de a minden napokban egy átlag felhasználónak, a felgyorsult világban ezek nem megengedettek.
Ez a videó, jól megmutatja mind ezt. [link][ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Ricardo
titán
válasz Elit3Zotya #122170 üzenetére
Nem véletlenül szűkül a kompakt gépek piaca.
-
félisten
Ebbe szerintem bele se menjünk, csak félreviszi a topikot. Az egyik egy célszerszám a másik meg valami korcs.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
addikt
válasz Plazmacucci #122172 üzenetére
Igen egy korcs, de az említett kompromisszumok a gépek mellett attól még jelen vannak.
Hiába tudna jobbat egy adott szituba egy gép+obi, ha nincs nálad.
Hiába csinálsz egy raw képet, ha nem tudsz szerkeszteni.
Hiába van minden felszerelésed, ha nem tudod mit hogyan kell fotózni.
Stb....Realme GT 6T Eladó..!!!
-
félisten
válasz Elit3Zotya #122173 üzenetére
Pláne, ha az emberek még mobillal sem tudnak
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Drakmusz
addikt
Ezt a hozzászólásodat tedd légyszi át a kezdő fotósok digitális topikba.
Tudom hogy szorgalmas tesztelő vagy, de nagyon más kávéház a két műfaj.
A mobilok képe eleve kétdimenziós, és ez soha nem is fog megváltozni.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Thom!
veterán
Pixel 9 vs 8 széria
-Lens flare látványosan javult
-Video stabilizátor is javult
-Zoom javult állókép és videó
-Kontraszt nappal, éjszakai képek is picivel jobbak
-Szelfi kamera nem portré módban -
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz Drakmusz #122157 üzenetére
"Mobilos fotózás=korlátok.
Fényképezőgépek=korlátok nélkül."A rendes fényképezőgépest fotózás is a korlátokról és kompromisszumokról szól.
Attól függően, hogy mit fotózol másik objektívet kell használni. Persze ha valakinek munkaeszköz, akkor a kényelem nem elsődleges szempont (és árra is kevésbé érzékeny a dolog). De igazából pl sportfotózásra és tájképekre másik fényképezőgép vázat érdemes használni. Egyikhez stacked szenzoros, gyorsabb váz a jobb, másikhoz pedig nagyobb felbontású és dinamikatartományú (kicsit lassabb) gép.
De ha csak kirándulni mész is ott a dilemma, hogy fényerős fixet viszel magaddal, cserébe 1 látószöged van (vagy több fixet és kényelmetlen / macerás lesz), vagy utazó zoomot, akkor meg nem lesz olyan éles, nem lesz olyan háttérmosás, jó eséllyel lassabban fog fókuszálni, de még a színeket és dinamikatartományt is befolyásolja.Akkor még arról szó sem esett, hogy szinte egyik gyártónak sincs értelmes jpeg-je, (max Fuji a film szimulációkkal), alap hogy raw + utómunka.
Még Nexus 6p-m volt, azon sírtam hogy a fullframe gépem miért nem tud alapból ilyen hdr-t / jpeget.A fényképezőgépek céleszközök. Adott célra, a megfelelő felszereléssel és tudással nyilván teljesen más szintű képeket lehet készíteni, mint bármelyik telefonnal.
+ Ott valóban 100%ban lehet nézni a képeket.A telefon meg mindig ott van a zsebedben és folyamatosan fejlődnek azért. Fényképezőgépek már évek óta nem igazán lépnek előre képminőségben, elérték a fizikai korlátaikat, computational photography-t pedig még nem igazán kezdték el akalmazni, inkább az egyéb funkciókban, fókusz, sebesség, videó stb fejlődnek.
De pl sötétben meglepően jók tudnak lenni a telefonok. Átlag fényképezőgép, állvány nélkül hamarabb megadja magát, főleg ha zoom van rajta.
-
ShadowLac
addikt
válasz bigmasterg #122182 üzenetére
köszönöm.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
addikt
válasz leslien #122184 üzenetére
Színek az s24U-n megvan tolva, főleg a virágoknál, gondolom AI be volt kapcsolva.
Nekem így a pixel főkamerája jobban tetszik kicsit, viszont nem valami konzisztensek a színek egyik kamerával sem pixelen.
Akárhány látószög annyi féle szín.
Zoom és a videó is jobb a samsungon szerintem.
A 8 pro ellen nekem samsung győzelem volt, de itt vegyes.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Thom!
veterán
válasz Elit3Zotya #122189 üzenetére
pixel 9 mindent vörösbe akar eltolni sok tesztelő kiakadt miatta
Samsung kevés fény mellett vagy mozgó tárgyat jó minöségben képtelen meglőni legtöbbször -
leslien
nagyúr
Színek az s24U-n megvan tolva, főleg a virágoknál, gondolom AI be volt kapcsolva
nem, ennyire túltolta ...
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Ixion77
addikt
Egyetértek. Viccesnek tartom, hogy meg sem kell néznem melyik sorozat melyik telefonból jött, annyira egyértelmű. A Pixel valóságos, fényképszerű, a Samsung meg valami egészen furcsa varázslatot művel a színekkel, fényességekkel és kontrasztokkal, aminek eredményeképpen valami látványos, de a valósággal sok hasonlatosságot nem mutató eredmény jön létre.
Nem mondható egyik megközelítés sem egyértelműen jobbnak vagy rosszabbnak. Egyértelműen más megközelítést alkalmaznak.
A hifire emlékeztet, ahol gyakran előfordul hogy meghallgatja ugyanazt az albumot két rendszeren az ember, egyértelmű hogy különböznek, de mégsem egyértelmű hogy melyik a jobb. Például az egyik valószerűbb de a másik meg élvezetesebb."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Thom!
veterán
Dxomark
[link] P9ProXL -
addikt
válasz leslien #122191 üzenetére
Valamit elcsesztek...
Vivo alap Vivid, samsung alap automata, Vivo-t elfelejtettem lefixálni, hogy ne álljon vissza alapra .
Igaz Zeiss módban is van, hogy túl tudja tolni a kretént.Fő kamera
3x zoom kamera
Samsung Galaxy S23 Ultra VS Vivo X Fold3 ProRealme GT 6T Eladó..!!!
-
Aryon87
félisten
válasz Roland8622 #122129 üzenetére
Igaz ezek már szerkesztettek (legtöbb kép vágva is van), de nekem ez sikerült a Mate50Pro-val fényfestés módban és persze állványon. Igaz nem Pösti tüzijáték, de tüzijáték
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Roland8622
aktív tag
-
bigmasterg
addikt
válasz leslien #122184 üzenetére
Most tudtam rendesen nagy monitoron megnézegetni a képeket.
Szerintem egészen hasonló minőség a kettő, csak más képfeldolgozással.
Olyan mintha az egyik S24 Ultra lenne, a másik meg S24 Ultra gcam-el.szerk.:
#122194Elit3Zotya
Az durva, hogy a zoom képen a hajtogatós vivo képe jobb. Az S23U zajosabb.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bigmasterg #122198 üzenetére
Nagyobb és jobb szenzor, mint ami pl a 14 ultra 3x/5x vagy x7 ultra 6x zoom kamerája.
OV64B 1/2" 64mp f2.6
De a többi kamera sem utolsó, a fő kamera ugyan az, mint ami pl a magic 6 pro-ban is van.
Nem tudom hogy tudták ezt így megoldani, de ez egy csúcs kamerás telefonnak is jó lenne, hát még egy fold-ban.
A kamera szoftver meg pont annyit tud, mint egy x100 pro, csak itt ugye sd proci van mellette.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
leslien
nagyúr
válasz bigmasterg #122198 üzenetére
pont ezért marad az Ultra....
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest