Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Nagyságrendileg ugyanarról beszéltek szerintem.
    Nyilván jobb a képminőség %ban alacsonyabb isoval, és mellékesen meg lett jegyezve hogy ne vegyük készpénznek amit a telefonok kiírnak iso értékként. Jó összefoglaltam az elmúlt 2 oldalt? :DDD

    Staggered HDR: Ha jól értem ez (Fuji) EXR (ahol különböző méretű pixeleket alkalmaztak) vagy Pixelbininges/quadbayeres szenzornál működhet, ahol a szenzor egyik fele ilyen, másik fele olyan feszültségen/ison-n készíti a képet (máshogy nem tudom hogy lehetne egy időben).
    Ha ezt jól értem, akkor a P6 alatti pixelek is így csinálják (12.2mp a valódi felbontás)?

    Hja, a raw meg a pro módok manapság inkább extrák, mert nem lehet azt megcsinálni utólag (vagy nem egyszerűen) amit a jog motor meg tud (dinamika, zajszűrés, a mindenféle varázslatok). Lásd a 12X-em, ami nagyságrenddel szarabb képeket csinál Pro módban (de legalább kevésbé túltolt színekkel és kontraszttal). Meg elég sok eszköznél (akár fényképező is) a nyers képből vért izzadva sem lehet mindig utolérni sem a gyári feldolgozást (pontosítok, nekem Fujinál és Pixeleknél nem sikerült).
    Úgyhogy eredendően én a SOOC jpg-re építek és arról beszélek :B

    Hogy ontopikabb legyek: X-nél sokat szórakoztam a gyári alap, Pro mód és Gcam összehasonlítással. Nekem 98%ban az utóbbi eredménye tetszett, de gyorsíndítóra nem tudtam rakni, és nem tudott mindent kiaknázni a hw-ből. Sok képet és időt pazaroltam (12X alap, éjszakai, gcam sima, gcam éjszakai) rá, aztán inkább vettem egy P6a-t :DDD .
    [12X Gcam - stock]
    [P6a-P4a-12X Gcam]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák