- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4zer0919
tag
válasz Raymond #53398 üzenetére
Ez nem csak belassul de nagyon durván hanem fullra megáll a másolás és csak áll és vár, nem történik semmi talán percekig sem ha kivárnám....
És mindent lefog, kiakaszt.
Ez az első M2-es SSD-m de ha ez az M2-es történet ilyen akkor nem kell.
Van egy 3000 éves hagyományos 2,5"-os Samsung 870EVO, 1Terrás azzal semmi ilyesmi még csak hasonló sem volt. -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz r4zer0919 #53400 üzenetére
Hardverapron is voltak fenn Micron 3400/3450-esek pl. Na azok nagyon tutik.
Én vettem 2-3db-ot, ott nincs lassulás.( Egy bizonyos mennyiség után igen.)Azért gyártanak olyat mint a tiéd, mert átlag netezesre meg az is túlzás
Mindig igényekhez kell igazodnia a vásárlásnak.
@Raymond: köszi a kiegészítést
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
r4zer0919
tag
válasz Graphics #53403 üzenetére
Azt még elviselném, vagy elviseltem volna ha belassul vagy ingadozik, de ez konkrétan megáll, stop, áll minden, nem mozdul se a számláló se a csík, és a gép alig tud magához térni. Ez szerintem semmilyen konfigba nem fér bele, ez hibás működés.
Egy biztos, hogy ezt a - QLC elképzelést / "technológiát" - messzire kerülöm.
Köszi a segítséget mindenkinek! -
nothingface
tag
válasz r4zer0919 #53404 üzenetére
Ilyet semmilyen ssd-nek sem szabadna produkálnia, hogy percekre megáll másolás közben, és a rendszert is megakasztja. Akármilyen olcsó... Nálam a Samsung QVO - ami egy nagyon lassú qlc-s sata ssd - sosem csinál ilyeneket, ki is vágnám egyből. Ha írás közben elfogy az slc cache, szépen megy tovább alacsonyabb sebességgel, de nem áll meg, és nem fagyasztja a rendszert.
Nálad valami más probléma lehet, szerintem hibás az az ssd.
-
Lokii
aktív tag
válasz r4zer0919 #53396 üzenetére
13k nem olcsó és nem is drága 500 Gbért. Közepes, volt , aztán lehet már nem számít annak az ára eszméletlen drágulás óta ami január eleje óta van. Szóval ezért fura hogy ilyesmit adtak ennyiért
Szerk: tévedtem , 18-25 k a megbizhatobbak jópár típus sok lenne leírni de nv1 is 23000 szóval érdemes oda figyelni, és hát az nem A2000, KC3000 úgymond a leghasonlóbb Kingstonban a hajdani A2000hez
970 Evo(gen 3), Kc3000 (gen 4) és még sok típus eléggé jók
[ Szerkesztve ]
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
r4zer0919
tag
Igen az egyik választásom az ez lenne: Kingston KC3000 NVMe 512GB
Ezt néztem ki, egyenlőre.
Nézegettem még a neten, de erről a QLC elképzelésről valahogyan sehol nem találtam olyan cikket, vagy véleményt ami ajánlaná.
De az ellenkezőjét annál többet.
Sőt olyat is láttam, hogy rendszermeghajtónak kimondottan ellenjavallják, hát marha jó. Nem is az a bajom, hogy kell egy másikat venni, persze ez is dühítő, hanem az egész procedúra, elmenni érte, újra kell minden sz*rt telepíteni, szétszedni a gépet stb.... -
pluto1969
aktív tag
Adata SX8200PRO
Kellemes csalódás volt. SM2262 vezérlő Samsung 136L TLC. Ami nem látszik a képen, van Dram, szintén a Samsungtól. 25 000 az 1TB verzió, szerintem nem tűnik rossznak ez a cucc.
Ajánlom az infót Graphics kollégának, mert ő szereti tudni, mit tartalmaznak az ssd-k.
Van fekete és tűzpiros dobozban is. Nem tudom van-e jelentősége, de ez a tűzpiros dobozos. Remélem a fekete is ugyanezt tartalmazza, és csak a doboz más.[ Szerkesztve ]
-
r4zer0919
tag
válasz Doky586 #53412 üzenetére
Igen így van! Nekem is megvan lementve, volt már többszöri próbálkozásom backup használatával.
Talán még a Norton Ghost -al kezdtem, a Hiren's-es történettel....
DE ha már hardvert cserélek, akkor tiszta oprendszert, friss telepítéseket hajtok végre, nem alkalmazok backup/recovery "megoldást"!
De mint ötlet esetleg másoknak segítség lehet, így köszönjük a tippet! -
Brekkk
senior tag
Hogyan lehet ellenőrizni, hogy az SSD használja e a 64 Mb host Buffer Memory-t WIndows alatt?
A win registryben nem is volt benne. Utólag adtam hozzá a sort ami lehetővé teszi a használatát. -
nagyúr
Üdv!
Egy Lenovo Legion laptopba vettem egy 2TB-os Samsung 970 Evo Plus-t és egy GRAUGEAR hűtőborda szettet amit a Milyen SSD-t vegyek topikban ajánlottak. Samsung Magician szoftver szerint kb. 50 fok körül van átlagosan az SSD hőmérséklete. Ez mennyire problémás?
Amúgy azt olvastam, hogy régebben más vezérlővel árulta ezt az SSD-t a Samsung amivel kevésbé melegedett.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Brekkk
senior tag
Azt jól gondolom, ha veszek egy pci-e 1x 4.0 nvme adaptert, az kb 1900 mb/s sebességgel fog üzemelni?
Mivel nem akarok kábeleket a gépbe, így alteranatívaként ez jutott eszembe.
Adattároláshoz és torrenthez lenne, nem mindennapi használatra
X570-es lapom van aminél minden csati pci-e 4.0-ás -
Raymond
félisten
válasz Brekkk #53423 üzenetére
Attol fuggoen hogy mit teszel bele, mert az elsodleges limitacio az x1 lesz, tehat egy PCIe 4.0 SSD fog azon a max 1900-on menni, egy PCIe 3.0 viszont csak ennek a felen.
Nincs nagyobb szabad slot? az x4-es adapterek se kerulnek tobbe mint az x1.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Czimby
addikt
Milyen programmal érdemes egy használt SSD-t tesztelni, hogy a teljes felületét elemzze, és kiderüljön az is mikor telik meg a gyorsítótár, lassul be a technika?
HD Sentinel és Crytal Disk Mark alapján eddig jó, de szeretnék átfogó tesztet csinálni.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
aldebaran
őstag
Ez az M.2 nvme ssd mennyire lehet átverés az Alin? Rengeteg bolt kezdte el árulni.
Lehet, hogy a 4 Terra -s csak 4 Gigás-s?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz aldebaran #53429 üzenetére
Megmosolyogtató kérdés, az ember reménykedő fajta, és bíznak abban sokan, hogy majd na az évszázad vételét be fogja húzni..
Nem lehetetlen, de azért néha érdemes a biliből kivenni a kezet, és tisztán látni.
Ez átverés, és rengeteg bejegyzés született már róla, akár egy gyors google kereséssel.
Olyan, mint a 16TB-os külső SSD 15 ezerért... Nincs, nem létezik, ne akarjátok elhinni.
2TB-os microsSD 4 ezerét? Ugyanmár... Gondolkozzunk kicsit..
Photoshopos címke... 4TB-os 15-ért... Átírt vezérlős, stbstb.
Ha lehet, akkor ne próbálgasd.Jan 29, 2024, ekkor került fel ez a Store Aliexpressre, szerintem ezzel meg is válaszoltam mindent.
Nemrég volt egy eset, a srác megkérdezte, hogy tuti az-e... Mire elolvasta az üzenetem, már megvette... Azóta se beszéltünk, gondolom mardossa magát a sarokban[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
5leteseN
senior tag
Nézzünk valami hír értékű infót is:
A műanyag burkolatos USB 3.?-es SSD-NVMe M-key-s csatoló(jobb felső sarokban) is tudja a sokkal esztétikusabb (és szerintem az anyaghasználatból adódóan jobb hűtésű) fémburkolatos NVMe-SSD adapter(felső sor-középen) átviteli sebességét.
Ezt a sebességet az ezer-éves Samu 840 is tudja, bár irásban már lemarad kicsit az "Öreg-Samu".
Összehasonlításként oda tettem középre az elméletileg szintén USB3.?-s pendrive-ot is a maga elég siralmas eredményével, ami inkább csak a 'kicsivel jobb mintha USB2.0 lenne" kategória a másik két sokkal jobb eredményhez képest!
Még erősebb kontraszt a bal alsó sarokban egy RAM-drive tesztje.
Szintén elrettentő példának tettem a jobb alsó pozícióba egy kissé idejét múlt USB2.0-ás pendrive eredményét.Az egészre csak azért kerítettem sort, mert kíváncsi voltam, hogy az eddig átmeneti megoldásként általam használt pendrive-os Op-rendszer adatátviteli sebességei mennyire változnak(mennyire indokolt a csere), ha SSD-s külső meghajtóról akarom futtatni.
Azt még hozzáteszem emlékezetből(korábban teszteltem), hogy a LEXAR NM620 SSD a papiron megadott 3300MBps-t tudja is egy PCIe3.0x4-es belső kártyával, ami számszerűleg a RAM-drive(ball alsó sarok) kellemes értékeit(vagy még egy kicsit jobbat) jelenti.
Az eddig is tudott előnyeit számszerűsítettem(nem csak magamnak) a külső NVMe/SATA SSD-nek, az elég vérszegény pendrive(és a nagyságrendileg hasonlóan gyenge régebbi HDD) eredményekhez képest.
Külső Op-rendszer futtatása esetén mindenképpen SSD javasolt(ha eddig egyáltalán valaki kételkedett volna), minden más megoldás nagyságrendekkel lassabb, esetleg átmeneti megoldásként javasolt.Ráértem méregetni!
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz Raymond #53426 üzenetére
Van egy hasonlóm. Majd rápróbálok.
De pont a VGA-t fogja ez is fűteni sajnos.
A GEN4-es SSD-k pedig tudnak ám fűteni.Bár BIOS szinten visszakorlátozható a PCI-e sebesség slotonként.
Adok neki egy PCI-e 4x 2.0-át akkor 1900 Mb/s nem lesz gyorsabb. És talán így hűvüs is marad.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz zizidor #53439 üzenetére
Szerintem is.
Ha jól értem (és az MBps az Mega-Byte per secundum), akkor az 5 Mbps(Mega-bit per secundum-os) USB3.0 nem is fog ennél többet tudni. A teszt-vas egy DELL T5810 volt, aminek a gyári Használati Utasítása szerint USB 2.0 és 3.0-ja van, bár hallottam már 2.1 és 3.1-et is, de a HP-hivatalosban ITT ennyik vannak, és mérésem is ezt támasztja alá.
Kösz ricsip , ha sor kerül a "baleset" utáni mérésre (az illendő diszkréció miatti időmúlatás után ), akkor hozom a hírt.
[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
válasz Brekkk #53425 üzenetére
Én ilyesmit tervezek csak gen 3ba , X1 ott tud 750-800 MBt, és majd ha lesz új alaplap gen4 X1 (X4be gondolom mehet 2 SSD és akkor M2B sebességet hozza , ha meg csak 1 akkor M2A? videokártya x16osnál jöhet hátrány sávszélességben ergo videokártyának kevesebb jut valamelyest?)
[ Szerkesztve ]
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
KovyBoy
tag
Sziasztok,
Kerestem több helyen az alábbi infót, üzletet is hívtam már ezzel kapcsolatban, de sajnos sehol nem jártam sikerrel, ezért próbálkozom itt is (a kereső sem dobta ki).
Egy Asus ROG Strix Arion külső SSD házba szeretnék tenni minél nagyobb SSD-t. A gyártó oldala 2 TB maximális méretet ír, a kérdés az, hogy vajon működne-e egy 4 TB-os Samsung 990 PRO-val is? Elképzelhetőnek tartom, hogy csak nincs frissítve az adat, de menne vele, esetleg van is ezzel kapcsolatban vanalkinek tapasztalata.
Később ez a tárhely egy notebook-ban kötne ki, kihasználva a sebességét, addig is annak Thunderbolt 4-es csatlakozóján keresztül használnám. Tudom, hogy a ház nem tudja ezt a sebességet, de hirtelen nem talántam jobb alternatívát.
Köszönöm a segítséget. -
5leteseN
senior tag
Ma megjött a szomszédba az az általam is gyanúsnak sejtett 1-2TB-os(???) pendrive, ami azért kötődik az SSD témához, mert egy korábbi videóból ([link], köszönet érte Graphics -nak, aki elküldte) ismert volt a "csalókás" megoldás, ahol egy meghekkelt 64GB-os USB 2.0-ás sebességű pendrájvot csomagoltak SATA-SSD látszatba, szintén "csalókás" diszkont-áron, mint ez esetben is(10€ körüli árak, eBay/"Kikötő").
Na ez a pendrive jött meg a hiszékeny szomszédnak 1TB-os és 2 TB-os változatban. Meglepetésemre nem letagadni próbálta az átverését, hanem sokkal józanabban inkább gyorsan kijavítani próbálta(segítséget kérve), amikor gyanúsan túl lassúnak találta az állítólag USB 3.0-ás 1 TB-os változatot. Áthozta a 2 TB-ost egy ellenőrzésre, amit gyorsan meg is tudtam tenni(köszönet ricsip -nek az elküldött ellenőrző programért: ITT)
Íme a sebesség az "akciós 2 TB"-os és egy igazi 64GB USB 3.0 esetében:...és a tárhely teszek szintén ebben a sorrendben:
.
A két "akciós" pendrive postafordultával már megy is vissza, elméletileg eBAY visszafizetős-garanciás, de majd kiderül...
Betéve tanulás céllal!
Köszönet a két aktív segítőnek(Graphics, és ricsip), és annak is akit esetleg kifelejtettem! -
5leteseN
senior tag
válasz ricsip #53447 üzenetére
Ezért is pötyögtem be!
Aki ebből(más kárából) sem tanul, az megérdemli!Válasz Doky586 -nak(#53448): "Sajnos" nem tudok, nem az enyém volt, +elvitte a
"cica"posta már vissza.
De, annyira, de annyira sajnálom...Viszont a szomszédban meg lett ígérve az "Asszonynak"(mint a döntés támogatója vagy inkább kierőszakolója?), hogy ha visszajön eredménytelenül a csomag(vagyis nem lesz visszafizetve), akkor a "Felbujtó" megkapja emlékeztetőül, teljes joggal!
[ Szerkesztve ]
-
Dave946
tag
Sziasztok!
[link]
Használható még ez az ssd?
Okozhatja ez a gép lassulását? (pl csak sima internetezés youtube stb.)
"Ha az SSD kondíciója alacsony, egyre nagyobb az esély, hogy a memória-cellákban tárolt adatok sérülhetnek vagy elveszhetnek"
előre is köszönöm!
üdv
DávidSOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest