- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helló! Még régebben rendeltem ezt a FT-ről, de nem tetszett a LED színe, úgyhogy rendeltem bele egy 5B1-es XM-L2-t, ami szintén nem a legjobb, de látatlanba ezt az árnyalatot istenítették. Gondoltam veszek bele egy rendes drivert is, ha esetleg kellene a sok fény, akkor legyen, szóval kicseréltem azt is egy ilyenre. Kicseréltem a kábeleket is, mert szerintem esélytelen, hogy ezen átmenjen 3 A. Viszont azt vettem észre, hogy fullosan töltött akksikkal sem vesz fel többet, mint 1,6 A, LED értelemszerűen még kevesebbet kap. Ez mitől lehet?
Ami zavart a driverben, hogy nem mindig váltott funkciót, meg sípolt is, meg rövid is volt a rugó, szóval visszatettem az eredetit, ami meg csak 1,2 A-t vesz fel, szóval ez még gyengébb, de más gond nincs vele. Ami itt megütötte a szememet, hogy van rajta 4 tranzisztor, meg pár passzív alkatrész, de mégis tud 5 módot. Hova az istenbe rejtették az IC-t?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Cyborg
őstag
válasz Kozy10 #23052 üzenetére
Szép lámpa, Nekem egy diffúzor, egy neutral led, meg egy mágnes hiányozna a végéből, és tökéletes lenne.
Van egy neutral ST6-om, ami mindezt tudja, csak a kialakítása olyan, hogy sorra törnek el benne a lencsék, sajnos nem gyerekálló, meg futáshoz nem annyira ideális, kicsit "orrnehéz". -
veterán
válasz RomiJosy #23050 üzenetére
Én nemrég vettem Xtar H3-at, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Apum is használja, én is, de ennél jobb fejlámpára nem lesz szükségünk. 3500mAh aksival használjuk, és nagyon sokáig világít. Főleg ha csak High-on van használva, nem pedig Turbó módon állandóan.
Szóval ezt bátran merem ajánlani. 2 ismerősnek is rendeltem már, és nagyon szeretik!(#23054) hpsafl
Igazából XP-L ledek miatt én 200k környéki cd-ra számítottam, de úgy látszik hogy a refi kialakításából "csak" annyi mint az általad említett Nitecore-nak, illetve Fenix van még a környékén.
iPhone 13 Pro Max
-
hpsafl
tag
válasz Cyborg #23055 üzenetére
Edzett üveget esetleg nem lehetne belerakni?
Más kérdés, ha az S2-be belemegy a 3db XP-L, a másikba meg a három piros XP-E, akkor ott Carlco polikarbonát lencse lesz előtte, amitől félek, hogy könnyen összecsikargatom sima edc hurcolás közben.
Mik a tapasztalatok, mennyire karcálló ez a lencse, vagy inkább tegyem be elé a gyári üveglapot, vagy esetleg olyat ami tükröződésmentes réteggel van ellátva?Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
hpsafl
tag
válasz jozsi252 #23056 üzenetére
Miért vársz 200kcd-t egy XP-L HD ledes lámpától? A dóm akkora mint az XM-L-é, a fényt kibocsátó felület is ekkora, a refi meg kb ugyan az, mint a másik kettőben.
Ha viszont tudnám, hogy réz dtp-s csillag van benne akkor kapásból ezt ajánlanám a 3 közül.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
-
hpsafl
tag
Még most sem értem pontosan, hogy csak a lámpában cseréltél vezetéket, vagy a műszeren is?
Sokszor csak az a gond, hogy az a vezeték, amit adnak a műszerhez vékony és hosszú is, és ez még nagyobb ellenállást generál, mint a driver max 30mm-es vezetéke.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
RomiJosy
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
-
luck66
tag
cuponnal 33,99 aNitecore HC30 LED Headlamp - BLACK
COUPON: HC30LED
ez a kód jó az XTAR VC2 töltőhöz is (15,88$) -
dudika10
veterán
A lámpában ki akarsz venni a ~4.2V-os feszültségű akkuból cirka 2.5A-t.
(Nem tudom hol méred az áramot, a LED-en átfolyót vagy az akkuból felvettet, de a kettő nem lesz egyenlő, a driver egy DC-DC konverter elég nagy hatásfokkal elvileg, szóval a két oldalán a feszültség és az áram szorzata lesz közel egyenlő.)Tehát az eredő ellenállásod Ohm törvénye alapján olyan 1.7Ohm kellene legyen.
Ha a ~4.2V-os akkuból ~5A jön ki, akkor ott az ellenállás ~0.8Ohm. Ennek egy része jön az akku belső ellenállásából, egy része pedig a műszer és a vezeték. Ha az akku egészséges, akkor úgy tippre 100mOhm (0.1Ohm) körüli belső ellenállása lehet nagyságrendileg (de javítson ki valaki, ha tévedek).
A műszerre meg a vezetékre marad mondjuk ~0.7Ohm.Tehát szemben a várt 1.7Ohm-os eredő ellenállással (normál eset) a mérési elrendezésed eredő ellenállása 2.4Ohm lesz, azaz Ohm törvénye alapján i= u/R = 4.2/2.4 = ~1.75A lesz csak a felvett áram 2.5A helyett.
Hasonlítsd ezt össze az általad mért értékkel.
A mérési elrendezésben két dolog járul hozzá az eredő ellenállás megnövekedéséhez. Egyrészt a műszer, melyen cserével tudsz változtatni, másrészt a kábel, melynek a hosszával és vastagságával játszhatsz (természetesen ez is cserét jelent). Minél rövidebb és vastagabb lesz a kábel, annál kisebb lesz az a 0.7Ohm ellenállás, ezáltal annál pontosabb lesz a mérés, de az alsó határt és a mérés legkisebb hibáját a műszer meg fogja szabni.
Mivel rendszeres hibáról van szó, minden paraméter ismeretében korrekció természetesen végezhető.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
alex89
senior tag
válasz grabber #23043 üzenetére
Nagyjából én is átfutottam összes szóba jöhető nitecore, opus, xtar, klarus stb.. töltőt amikor én kerestem. Aztán végül egy Liitokala Lii-500-at vettem és nem bántam meg, ár-érték arányban számomra jobb volt mint az előbb felsoroltak. Jól szerepel teszteken is, tölt szinte minden akksit, 4 egymástól teljesen független slotja van, választható a töltőáram több lépcsőben 0.3-1A között, tudja az 1A-t az összes slotra egyszerre is, tud discharge funkciót, tud gyors tesztet, normál tesztet, van rajta usb, használható power bankként is... és mindezt 21$-ért.
[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
törölt tag
Szoktam bejárni egy ideje olvasgatni...
Most picit lemaradtam. 995 hsz-t azért nem fogok átnyálazni...
Sztori. Van több lámpám. Mind 18650, vagy 18650/3*AAA kialakítású. A legtöbb piacos Bailong.
Az egyik fajtából van kettő is, teljesen egyforma cucc aminek az akkuháza külön letekerhető.
A koncepció:
Lámpafej, két akkutartó egymásba tekerve, kapcsolós vég.
Az így rohadt hosszúvá tett akkuházba belekerülne 2db egyforma 18650 természetesen párhuzamosan kötve.
Van valami buktatója a dolognak, vagy ezt így megpatkolom, és örülök az extra üzemidőnek?A maradékkal viszont lehet trükközöm egy kicsit. Mivel a fejet össze tudom tekerni a kapcsolóval lehet lelököm a driver rugóját, kap a házba egy dc-dc konvertert, és megy a bicajra mint vezetékes lámpa.
-
korn
aktív tag
válasz hpsafl #23067 üzenetére
Ha szőrszál hasogató lennék, akkor mondanám hogy az lenne az igazi mérés, ha tudnánk a kapcsoló ellenállását, és ahhoz mérten alakítanánk a dmm ellenállását is. Kapcsoló alatt most az egész tekerentyűt értem, rugóval stb együtt. Van jópár mód milliohm nagyságrendű mérésre, pl pontos méréshez én egyszerűen 1A áramot hajtok át labortáppal a mérendő alkatrészen, utána megmérem a rajta eső feszültséget, és ahány millivolt esik rajta, annyi milliohm-os.
Rövid, vastag vezetékekkel a multiméterem 30milliohmos. Egy gyári kupak sokszor akár 50-100mohm. Szóval ha rövid, vastag vezetékekkel mérek a multiméterrel, akkor pár tizeddel több áramot fogok mérni, mint ami valójában folyik, ha a gyári kupak van a lámpán. De ez még mindig jobb, mintha egy retek 0.5-1 ohmos dmm vezetékkel mérne az ember. -
alex89
senior tag
válasz Vertigo18 #23070 üzenetére
Ennél részletesebbet nem tudok róla én sem [link]
Egyébként meg szimplán jó. Pofonegyszerű a kezelőfelülete, jók a gombok, jó a háttérvilágítás, nem melegszik különösebben. Egy meglehetősen átgondolt töltő, nem tudnék hibát említeni. A teszt funkciók is patentül működnek, 2600mAh-es samsung akksimat 2590mAh-nek írja.
Innen vettem, elméletileg közvetlenül a gyártótól érkezik. Most egy kicsit felment az ára, de a leírást esetleg érdemes átnézni.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
törölt tag
Ööö.... Ha sorba kötöm, és egy nagyobb driverrel hajtom meg a ledet akkor nem csak annyi történik, hogy veszteségesebb lesz az új driver ugyanazzal a leddel? Eddig X volttal dolgozott a driver, most 2X-el fog az új, de a kimeneten ugyanannyi van mint előtte. Segíts, mert nem látom hogy növekedne ezzel az üzemidő.
Míg párhuzamos kötésnél szerintem összeadódik a kapacitás, és megnő az üzemidő.Szerk.: Nyugodtan javítsatok ki ha hülyeséget írok, mert ez valahogy sosem feküdt.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz #33253120 #23075 üzenetére
Ezek nem lineáris diverek (azok a kimeneti és a bemeneti feszültségek különbségének és az átfolyó áramnak szorzatát egyszerűen elfűtenék, ez például 3A áram és 1V feszültségkülönbség esetén 3W elfűtését jelentené, nagyon rossz lenne a hatásfok).
Kapcsoló üzemű driverekről van szó, tehát a bementi feszültség és áram szorzata (bemeneti teljesítmény) megegyezik a kimeneti áram és feszültség szorzatával (kimeneti teljesítmény) ha eltekintünk a remélhetőleg nem túl nagy (valóságban sem túl nagy) veszteségtől.
Ha a kimeneten 3V, 3A-re van szükség, akkor az a bemeneten 4V, 2.25A vagy 8V, 1.125A lesz. Tehát sorba kapcsolt telepekből fele akkora áramot fog felvenni (nagyjából, külön kéne foglalkozni még a veszteséggel és annak feszültség-, áram- és driverfüggésével, de azt mi most elhanyagolhatjuk, ahogy 4V-tal közelítettem egy liion akkut is, de a valóságban az is terhelőáram és töltöttségfüggő, stb.).[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
alex89
senior tag
válasz grabber #23077 üzenetére
Én meg pont a 4x1A miatt vettem meg mondván, hogy az milyen combos... A VC4 4x0,5A-t a D4 pedig 4x375mAh-t tud csak. Az opus volt a másik befutó, az tud 4.35V-re is tölteni amire nekem nincs szükségem így maradt ez, mert olcsóbb volt vagy 10-12$-val éppen.
-
Kösz mindenkinek az agytágítást, mindig tanul valamit az ember
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
alex89
senior tag
válasz Vertigo18 #23080 üzenetére
Én merem ajánlani, de alapvetően mindenki azt vesz amit akar Az én elvárásaimnak az árat is figyelembe véve ez felet meg leginkább. 4.35V-s akksim nincs és szerintem jó darabig nem is lesz, így nálam ez semmit nem vont le az értékéből.
-
Kozy10
tag
-
alex89
senior tag
válasz alex89 #23081 üzenetére
Ha mégis kellene majd valamilyen oknál fogva a 4.35V, akkor vennék mellé egy ilyet [link], amúgy is hasznát venném amolyan "travel charger" jelleggel.
-
hpsafl
tag
válasz hpsafl #22397 üzenetére
Egy kis update az M23 teszthez:
A lámpa most esett le felszerelés közben a bringa kormányáról, egy védelem nélküli NCR18650B akkuval, és kialudt.
A lámpa működik, de az aksi + végén a lemez behajlott, és így már nem érintkezik, de ipari akkuval, vagy mágnessel még mindig jó a leejtett cella is.[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Un. "okostöltők" közül (mint pl.B6) melyik ajánlott ami tud 4.35V-ra is tölteni? Jelenleg egy Turnigy Accucell 6-om van de vennék egy újabbat ami már esetleg többet is tud.206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
csaby9
tag
válasz Kozy10 #23082 üzenetére
Én pár napja vettem ilyen töltőt alin ott még olcsobb.
Liitokala li500Oneplus 6t / LG Nexus 5
-
-
Vertigo18
addikt
válasz luck66 #23089 üzenetére
EZ esetleg? Egész jó az az 400 értékelés is... Mindenki kezdte valahol.
hpsafl: Én mostanában folyamatosan ezzel szórakozok! Hajnalban kiszállok a kocsiból, előkapom az M22-t, meg a C8-at és jelzek a két "tölcsérrel" az űrlényeknek!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
luck66
tag
válasz Vertigo18 #23092 üzenetére
láttam páran rendeltek Magyarországról
Én erre gondoltam -
alex89
senior tag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz RomiJosy #23050 üzenetére
Nekem van egy Olight H15S lámpám, fejre szerintem elég a 250 lm.
Kivéve pl. bringázáshoz, de ha egy kiegészítő kormányra szerelhetőt is használsz mellé (pl. Convoy S2/S2+), akkor bőven jó ilyen célra is.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
RomiJosy
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #23098 üzenetére
Az ir ledet használod valamire? Az érintés nélküli ki-be kapcs vonz nagyon. Sokszor olyan a kezem, hogy nem akarok fogdosni vele semmit. Az viszont, hogy kb ugyan ekkora pénzből lehet venni erősebb lámpákat elbizonytalanít. A biciklire szerintem veszek majd (ha tudtok linkelni oldalt megköszönöm) egy műanyag bepattintóst amibe az olight s30r ll belemegy. Az tuti elég lenne bármire.
Szerintem a fejlámpák vásárlásánál várok valami jó akcióra. -
addikt
Megjöttek a Panasonic NCR18650B Protected Rechargeable 3400mAh 3.7V 18650 Lithium Batteries
3,63V volt bennük.Fastech-ről.Persze pár napra rá a GB akciózott.IJ.Kapacitást nem tudok mérni,metrt ticketre nem írtak vissza és a csomagom még úton sincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest