- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
juhr
csendes tag
Sziasztok, hozok én is egy képet
[link] -
skiny83
aktív tag
válasz total90 #31154 üzenetére
kromatikus aberráció (lexikon)
Az objektívek egyik hibája, mely a képeken lilás elszíneződést eredményez a nagy kontrasztkülönbségű felületek találkozásánál. A fény új közegbe lépéskor (üveg, víz, stb.) megtörik.májköl: kár hogy pont a fakóbb a legélesebb. a perspektíva nem rossz de total90-é nekem jobban bejön. napokban rakott fel egy csipeszes képet.
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
slett27
addikt
Ebbe a topicba nem linkeltem még, most megteszem. Egy SONY DSC-H50-essel csináltam :
Mi a hiba benne ? Kezdő vagyok nagyon, utána olvasgattam egy-két dolognak, de sztem ezt olvasva nem lehet megtanulni.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
bubi92
őstag
-
slett27
addikt
válasz bubi92 #31163 üzenetére
Megpróbálom, de a pocsolya az nem lesz ott, pedig direkt így akartam.
Ez a SONY DSC-H50-es hobi célra elég igaz ? Ilyen képeket lehet csinálni vele, nekem még soha nem sikerült. Valószínű azért, mert általában AUTO-n használom.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
-
priusz
aktív tag
válasz máyköl #31167 üzenetére
Egyetértek nesával, és kiegészíteném azzal, hogy a kompozíció sem túl szerencsés. Mi volt a cél a az előtérben lévő életlen kiégett virággal? Szerintem keress valami érdekesebb témát. Bár ahhoz kicsit több időt és energiát kell rászánni.
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
priusz
aktív tag
válasz forceberg #31174 üzenetére
Így van. Nem baj az ilyeneket mindenki csinál, nekem is van egy rakattal. Csak nem teszem be ide, mert teljesen hétköznapi a téma és a körítés sem dob rajta. Sajna így csak tucatfotó és nem a jobbikból(nem politikai értelemben ).
T-Nagyon: Az első kettőben van fantázia.
[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
máyköl
veterán
Köszi mindenkinek a véleményt!
Lehet, hogy ez csak nekem tetszett meg nagyon, a flickr véleményekből ez látszik is. Van ilyen.
nesa: Ebben viszont nem látok életlenséget. Szerintem a virág közepén elég éles. A bal alsó sarokban lévő virágot direkt komponáltam bele a képbe, talán kicsit üres lett volna ha csal egy szál virág lenne a képen, de már bánom, hogy nem csináltam olyat. PS-el nem igazán szeretnék belenyúlni...
Engem így utólag a gépen nézve a képet, nem a kiégés, nem a kompozíció, és nem a belógó virág zavart, hanem egyedül az, hogy baromi lágy a kép sajnos.
A kiégéssel mindig bajban vagyok a fehér szirmos virágoknál. Ha növelem a záridőt, akkor meg a környezet lesz sötét, ha normál záridőre teszem a gépet, akkor meg kiég a szirma a virágnak.
Ennél vagy ennél a képemnél jobb szerintetek a szirom? Mert szerintem kb. ugyanaz...Fejo: Tetszenek, jók lettek.
T-Nagyon: Az első kettő nagyon hangulatos, a többi is tetszik.
-
nesa
veterán
válasz máyköl #31177 üzenetére
Nezd a flicken szerintem azert irnak a kepeidre mert van majdnem 1400 contactod, ebbol hogy ir neked 20-30 emberke valamit meg nem jelenti azt hogy a keped jo ,vagy ha ezeket jonak erzed told fel a fotozzra vagy a topfoto.hu-ra
De latom torolted a kepet meg az itteni HSZ-t is.
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Nem erről beszélek.
Hanem általában kapok 30-40 kommentet, most pedig több óra alatt kaptam 1-et. Ezért gondoltam, hogy tényleg gyenge lett a kép, és ezért töröltem is.
Fotozz.hu -t hagyjuk szerintem...
1400 contactom meg azért van, mert nagyon szeretem nézni mások képeit, hogy tanulhassak belőlük, mit-hogyan csinálnak, és akinek tetszenek a képei, azokat elcontactolom. -
skiny83
aktív tag
T-nagyon: nagyon bejön a 4. A többi is kellemes!
Jövök én is egy képpel de ha kell újraéleszthetjük az amatőr fotósok digitális fényképei topicot mert én tisztában vagyok vele hogy nem vagyok pro csak ott azt olvastam, hogy inkább ide tegyem.
[ Szerkesztve ]
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
máyköl
veterán
válasz forceberg #31183 üzenetére
Nem az, hanem-hogy egy szenny oldal.
Nem csak a hulladékot húzzák le, hanem a normális fotókat. Ha valaki felrak egy képet, nem segítenek neki, hogy legközelebb mit-hogyan csináljanak, hanem csak annyit mondanak: sz@r. Amit itt megdicsérnek, ott azt lefikázzák. Elveszik a kedvüket a fotósoktól, nem szabad oda járni.
Nem 0 értékű képet teszek fel, mert ha az lenne, le is szednék azonnal, mert előtte átnézik, mi mehet a honlapra. Nem a kép 0, amit felrakok, hanem a honlap jövője lesz 0.
Majd rájössz, hogy semmi értelme nincs annak a honlapnak. Előbb-utóbb mindenki rájön.Egyébként köszi, hogy "lenullázod" a képeim, nagyon jól esik. De te profi vagy, tudom.
-
máyköl
veterán
-
drkbl
őstag
válasz T-Nagyon #31175 üzenetére
A kettes tetszik legjobban, bár a jobb oldali foltot vágnám (legalább részben, ha négyzetesen nem tetszik) - bár így magyarázza a virág dőlését, egy fekete lyuk még a Nap elől is elszív
@total90: Tetszik van benne valami! El tudnám képzelni valami focit érintő részletkérdésről szóló cikkhez illusztrációnak - felszerelés, les, csapaton belüli széthúzás, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz máyköl #31185 üzenetére
A fotozz.hu nem egy olyan hely ahova bármilyen képet számolatlanul feltehetsz. Erre hivatott elméletileg a kreditrendszer. Elég sok hivatásos jár oda akinek a véleménye kritikája, elismerése, igenis sokat tud javítani a teljesítményen, elképzeléseken, látásmódon.
Ettől függetlenül ami a legtöbbet tud javítani - de ezt szerintem mindenki tudja, és nem hinném, hogy újat mondanék ezzel - a rengeteg gyakorlás és emellett az adott stílus magasabba szintjét képviselő fotósok munkáinak nyomon követése és tüzetes kiértékelése, megfigyelése. Ezután megpróbálod a leszűrt információt felhasználni miután feltöltöd az olyan oldalakra mint ez vagy akármelyik képmegosztó, hogy ott reakciókat, visszacsatolást kapj és így megbizonyosodhatsz arról, hogy sikerült-e az információt megfelelően feldolgoznod és befogadnod.
Tehát a lényeg, hogy ne minden fotózásodról tegyél be képet. vagy csak akkor, ha esetleg sikerül minden fotózáskor valami más témát megragadnod. A virágok kicsit unalmasak már tőled, de ez nem jelenti azt, hogy ne gyakorolj. Ha ez áll hozzád a legközelebb akkor csak gyakorolj szorgalmasan, de csak a 10-15 fotózs alkalmával összegyűlt, jónak titulált 50-100 virágos meg csipeszes képből csak a legjobb 2-3 képet tedd fel.
Visszakanyarodva a fotozz-ra szerintem egy megfelelő oldal, ha megfelelően használod, de az tény, hogy van egy kissebb fajta "beltenyészet". Szvsz egy szűkebb zárt közösség jár már oda (nem úgy mint régen...) akik nem biztos, hogy elsőre befogadnak. Tehát szerintem nem vészes a hely, csak már nem látja el a régi, eredendő elgondolásban szánt szerepét, bár erről csak feltételezéseim vannak mert nem voltam alapítótag , sőt semmi sem azon az oldalon.
Nem akartalak se kioktatni, meg semmi, csak jó szándékkal próbáltam segíteni, hogy ne osszanak ennyit (megjegyzem félig meddig jogosan mert tényleg túl sok a felesleges hsz és kép, amiket én is sorra gyártok kidolgozom ugyanúgy mint amiket már esetleg meg is mutatok - ettől függetlenül ez még nem jelenti azt, hogy jó, de már életképesnek mondható és vállalható - de meg kell tanulnod szelektálni.)
Ettől függetlenül tény, hogy ide szívesebben járok, mint esetleg oda vagy máshova. Ott is sokat tanultam, de itt talán többet. Nem a fotózás törvényszerűségeiről stb. hanem technikai trükkök programok ect. a többit meg sok gyakorlással össze lehet kaparni autodidakta módon is.[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz Slowman #31189 üzenetére
Értelek.
Azzal egyedül nem értek egyet, hogy kicsit már unalmas tőlem a virágfotó, mivel szerintem csak a virágfotózás lehet egy külön műfaj a fotózáson belül is. Van olyan (és ismerek is olyat), aki csak cseppeket, csak makrókat (pl. méh), vagy csak portrékat készít. És ugyanabban a témában tud újat mutatni. Én a virágokban nagyon megtaláltam az egyéniségem, de persze csinálok más kaliberű fotót is. (pár db.: [link], [link], [link], [link], [link]). A kiválogatásról meg annyit, hogy nehogy azt hidd, hogy minden fotózás után rakok ide be képet. Sokszor elmegyek egy órára fotózgatni, de végeredményként nem érzem egyiket sem elégnek ide.
De azt beismerem, és tudom, hogy a válogatással nagy bajaim vannak, annyira bele szoktam bonyolódni egy képbe, hogy már egyáltalán nem tudom, hogy milyen is valójában. Jó-e, vagy nem. Ilyenkor szoktam kérni segítséget 1-2 fotóstól, hogy ők mit gondolnak a képről.
Igyekszem. -
Jinxx
senior tag
Először is grat a tóhoz, másodszor a képhez is. Véleményem annyi, hogy én nem tűző napon fotóznám, igaz nincs kiégve, de nem találom túl színesnek, vagy részletgazdagnak a rózsát és valószínű árnyékban ez javulna. A háttér is lehetne homogénebb, de ez már csak azért, hogy kötekedjek.
-
Slowman
aktív tag
válasz máyköl #31191 üzenetére
Nem a virágfotóval van a baj, mert van aki kb 100 képből 90-et virágról lő, mert ez az a műfaj amiben megtalálta a számítását, de azok különböznek egymástól. Ennek nem látom értelmét, hogy - tegyük fel - lősz egy képet pár képet egy pipacsról vagy egy mezőről, egész tűrhető itt is van aki megdicséri van aki nem. Aztán 2 hét múlva még egy kör ugyanarról. Ezt csak akkor kell ha valami áttörő, formabontó ötlet jutott eszedbe és javítani akarsz. Ha valami eszedbe jutott még akkor azt megcsinálod kipróbálod, aztán majd egy másik képnél másik virágnál alkalmazod. Erre gondoltam. Ergo ez és ez színvilágba, kép értékét tekintve egy és ugyanaz. Ha ugyan az a téma, keresni kell egy másik oldalát ha nem adja, akkor ott kell hagyni.
-
máyköl
veterán
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Slowman #31194 üzenetére
Mondjuk szerintem itt ez a két kép abszolúte máshogy mutatja be a témát - és a fotózásban a máshogy láttatás nagyon fontos. Sőt, ami azt illeti, a téma is eléggé más a kettőn. Szóval ez pont rossz példa volt, ez két igen különböző kép.
mályköl:
ISO 100, és mégis kegyetlen rossz a képminőség, milyen jpg tömörítést alkalmazol te? A "homogén" háttér olyan szinten színes blokkavalkád, hogy az a párját ritkítja, szerintem nagyon durván rossz minőségű jpg-be mentetted a képet.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Szten Márs #31196 üzenetére
Hopp, egy kiegészítés a félreértések elkerülése végett: a 31195-ös képre értettem a hsz utóbbi részét.
-
máyköl
veterán
Lightroomban mentem JPG-be a képeket. RAW-ból mentésnél konvertálja át...
-
Slowman
aktív tag
Lehet nem a legmegfelelőbb a példa, elismerem. De számomra a két képnek közel 1,5 hónap elteltével semmi különöset nem mutat erre próbáltam rávilágítani.
-
máyköl
veterán
És van tipped, mitől lehet ez a nagyon rossz minőség?
Ha minden igaz, megvan még a RAW, teljesen szűz kép is, ha gondolod, átküldöm priviben...
Megmondom őszintén, nekem nem tűnt fel, hogy rosszabb minőségű, mint az eddigi akármelyik képem...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest