- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz janakbacsi #96747 üzenetére
Azért én cserélnék kábelt, hátha egy csatlakozó ment tönkre, vagy rákerült a szekrény.
-
(ex)Cat
senior tag
Valaki meg tudja mondani, hogy milyen menüponton keresztül lehet eljutni a 1272-őn egy ügyintézőhöz? Saját routert szeretnénk használni, és ehhez kellene bridgbe tenni ugye a digiset, de már napok óta hiába próbálkozunk valahogy beszélni velük. Gondoltam, hátha van vmi speckó menü erre, amit érdemesebb nyaggatni.
-
Cr00py
senior tag
válasz (ex)Cat #96753 üzenetére
Ez talán segít:
Telefonos menütérkép
Arra viszont nem árt figyelni, hogy csak az kérvényezheti, akinek a nevén van a szerződés.[ Szerkesztve ]
-
Alf65
csendes tag
válasz bendegruz #96752 üzenetére
"De a telefont is meg kell rendelni hozzá és aláírni 1 évet…
Plusz az eszközt berled...15 ezer egy ilyen "Vagyis fizetsz:
1000-res internet: 3.100 Ft + TV 3.100 Ft = 6.200 Ft / hó
helyett
6.249 Ft-ot.
Ráadásul van vezetékes telefonod.
Ráadásul van egy BÉRELT rútered, vagyis ha behal, ingyenbe cserélik.HAVI 50 forintocskáért!
Igen, aláírsz egy évet.
De mióta is van digid?Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
4Grider
nagyúr
válasz Gyurka6 #96758 üzenetére
Leírták valahol, hogy miért döglött le a központi infrastruktúra a hét végén?
Leírták valahol, hogy miért voltak elég sokáig routing problêmáik?
Tulajdonos váltáskor - ha az ügyfelek automatikus átvétele a meglévő díjcsomagokkal történik - nincs kötbér nélküli felmondási lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz 4Grider #96759 üzenetére
Ezeket a kérdéseket én a pofakönyv zuglói fórumában annyiszor olvastam az upc/voda-val kapcsolatban. Itt az a szar és mindenki megy máshoz. Az átállásuk óta szar az egész, ismerősömnél 3-4 ember otthonról akart dolgozni és tanulni, nem ment. Itt a DIGI a stabil.
Szóval ez területenként változik, hogy ki a jobb. Nálam 6 év alatt 3x volt pár óra szolgáltatás kiesés és más gond nem volt, szóval én nem sírom tele fórumot. Az itt folyó önigazoló diszkurzuson meg jót röhögők, mert 6-10 felhasználó siránkozására épül a "szar a szolgáltató" mítosz. -
4Grider
nagyúr
válasz qqcqqc #96761 üzenetére
Nyilván mindenkinek mások az igényei. Én sok-sok terát mozgatok havonta (virtuális gépek mentése), nyilván érzékenyen érint a minőség változása. Nem siránkoztam, vártam bő fél évet és elegem lett, váltottam, mert megtehetem (van konkurencia optikán és a Digi árletörő hatásának köszönhetően nem sokkal drágábban).
-
Dragon3000
veterán
válasz 4Grider #96762 üzenetére
Ez teljesen terület függő, nálam pl az elmúlt 1 évben volt a decemberi 1-1,5 napos leállás, ami országos volt, illetve ott volt 1-2 napig fele sebesség, ezen kívül végig stabilan ment a net 930/330-cal. Ezen időszak alatt bátyáimnál más szolgáltatókkal több gondjuk is volt.
-
bendegruz
őstag
Nem írok egy szolgáltatónál sem kotberes megállapodást…
Nyilvan nem tervezem lemondani, de akkor sem.
Telefonra meg nincs szükségem :)
Jah és 5750 most a havi elofizum :)
(Internet-tv)
Plusz 1000 a mobil.
Egyebkent en meg vagyok elégedve a vezetékes Szolgáltatásukkal.
A két év alatt nem volt 3-4 alkalomnál több probléma.[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Scar III
-
Dragon3000
veterán
válasz 4Grider #96742 üzenetére
Ez a +250Ft csak akkor él, ha mindhárom szolgáltatást kéred, ha csak neted van, akkor a plusz költség miatt 5 hónap alatt kifizeted a router árát, mert csak 15e-be kerül és nincs digis korlátozás. Ha viszont van az internet mellett tv is, akkor már nem akkora többlet költség, így már csak az a kérdés, hogy mennyire korlátoz a digis firmware. De a legfontosabb, hogy nem mindenhol érhető el, amit nem értek miért nem közölnek az oldalon.
-
Land
veterán
Sziasztok!
Korszerűsítve lett nálunk a hálózat, így már üvegszálas kábelen jön a net. A Digi adott egy fehér routert, mely bridge módba van kapcsolva és a LAN 1-es port van nyitva. Erre csatlakoztattam a saját Asus RT-AC58U 1 gigás routeremet, melyről megy az internet a 2 TV-hez, illetve egy másik szobába a Digitől bérelt TP-Link AX1500-hoz. Utóbbitól van tovább osztva a net a laptopra és a PC-re. Mindkettő esetben kábelesen, ezért kellett ennyi routert egymás után kötnöm. A TP-Link bridge módban van.
Van lehetőség a Wifit megosztanom az Asus és a TP-Link készüléken is? Tehát lenne 2 db 2.4-es, 2 db 5 GHz-es Wifi csatonánk lefedve a lakás összes pontját. Panelben élünk és alapból a Wifi már 2 szobán túl elég gyenge szokott lenni. Jelen esetben a TP-Link Wifi csatornáin nincs internet kapcsolat, ezért ki is kapcsoltam ezeket. Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
-
janakbacsi
őstag
válasz janakbacsi #96768 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
cof
veterán
válasz janakbacsi #96768 üzenetére
Ezt mi honnan tudjuk, hogy melyik portban van? Ehhez is kellett 2 nap, hogy megnézd 100-as a kapcsolat, de szerinted nálad minden rendben volt.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mpo
veterán
válasz janakbacsi #96769 üzenetére
Ha az ONT nem romlott el, akkor érintkezési hiba.
A kábel végén a csatlakozó rosszul van szerelve vagy nincs kattanásig a helyén az eszközben.
Hibás csatlakozó nálam az 1000-ből így csinált 100-at, ha megmozgattam.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
janakbacsi
őstag
-
sztanozs
veterán
Az is lehet, hogy simán kuka a kábel. Én is szereltem szarul kábelt és a végén csodálkoztam is, hogy azzal a bekötéssel, ami lett még 100 Mbitet egyáltalán sikerült átvinni...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
CirrMee
addikt
Sz*r eszköz vagy kábel az otthoni hálózatodban, már írták.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
MadMancs
veterán
válasz janakbacsi #96776 üzenetére
Nagyobb valószínűséggel pc oldalon lesz a hiba. Egy hibás (hálókártya) driver is tud viccelődni sokszor.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Tewe013
őstag
válasz janakbacsi #96776 üzenetére
Szerintem menj szépen sorba:
1. ONT újraindítás, ONT port ellenőrzés
Ha ez már kész
2. Kábel ellenőrzés, min. cat5e, ha biztosra akarsz menni
3. Halókártya körül keresgélés (driverek stb.) -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Anyuméknál ma kötötték be a "optika a házig" netet, és minden okés (nagyjából), azt kivéve, hogy a wifire kötött nyomtatószerver nem látszik LAN-on, csak Wifi-n.
Tehát a LAN-ra dugott gépen (DHCP) semmi nem jön be, még az admin felülete se, míg egy Wifi-re kötött gépen minden szépen megy.
Az IP-je statikusan .200-ra van állítva, a gépek DHCP.Van valami ötlet, mit kéne állítani?
szerk: zte f618v2
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz janakbacsi #96773 üzenetére
Digi Eszköz 2-es Portját is próbáltad?
A hálókártya beállításánál mi van beállítva sebességnek?
[kép] -
KrAt
veterán
válasz Dragon3000 #96780 üzenetére
Visszatettem mellé a régi routert, most így működik, köszi
-
jerry311
nagyúr
2-3 hete migrálták FTTH-ra fater kapcsolatát (1G + TV + Tel). Tegnap mértem párat, mind 100/100 Mbps lett. Etherneten megvolt a sebesség, közvetlen a migrálás után nem volt mérés.
Baszogassam a Digit vagy próbáljak valamit varázsolni a helyi hálón? -
jerry311
nagyúr
válasz Dragon3000 #96793 üzenetére
1800 km-ről nehéz kiiktatni a routert, de 1G-n linkel Digi és UPC felé is. Az elmúltnyolcév egyetlen változtatása a Digi Ethernet --> FTTH néhány hete.
-
4Grider
nagyúr
válasz janakbacsi #96796 üzenetére
Magyarul a hálózati kártyád nem tud a rádugott kábelen keresztül gigabitet egyeztetni a túlsó oldali aktív hálózati elemmel.
Jellemzően nem megfelelő minőségű kábel, hardveres/szoftveres probléma a hálókártyánál, vagy a túlsó oldali eszköznél. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Most pár órával ezelőtt kezdtem tapasztalni, hogy lassú a netem. Sem a letöltés, sem s feltöltés nem éri el a 100 Mb-t. Viszont mikor újraindítom a routerem, akkor meg van a 900/300 Mb. Aztán pár perc múlva visszaáll a 100-ra. Kétszer indítottam, mindkettőnél ugyaneez az eredmény. Tapasztalata van valakinek evvel kapcsolatban? -
4Grider
nagyúr
válasz jerry311 #96798 üzenetére
Ezeket olvasom róla a Cisconál:
Stateful firewall throughput 250 Mbps
Advanced security throughput 200 Mbps
Maximum site-to-site VPN throughput 100 Mbps
Nem túl meggyőző. Ráadásul ott a pppoe is. Gondolom a másik szolgáltató nem kér pppoe-s bejelentkezést, azért lehet gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Politika
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hardcore café