- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
the.odzsy
aktív tag
válasz 4Grider #89848 üzenetére
Való igaz. Nem voltam elég figyelmes olvasó. Viszont a router, ha nincs net, nem szabadna újraindulnia, és ha újra is indul, nem szabadna a dátumnak visszaugrani. Ez olyan mintha resetelne valami miatt. Akárhányszor indítok újra routeren az természetes, hogy azonnal nem elérhető, mivel fel kell állnia a rendszernek, lannal, wifivel együtt. Ez nálam is jó pár perc. De sohasem állítja vissza a dátumot, mondjuk ezt nem mindig figyelem. Újraindításnál nincs áramtalanítás, csak újra bootolás. Az újracsatlakozás meg az IP beragadás miatt nem sikerül azonnal.
[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
adamgreen
senior tag
válasz Hegyirabló #89852 üzenetére
3 kerület szintén játékos indul a kabaré
-
Hegyirabló
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz Hegyirabló #89852 üzenetére
Szerintem országos volt, mert nálam is elszálltak. De már 700/300-as értékeket mérek.
-
Hegyirabló
veterán
válasz 4Grider #89855 üzenetére
Elég hamar megjavult itt is, csak az elmúlt negyed év - négy hónap alapján az ember már nem tudja, hogy mire számítson, nem csak sebesség csökkenés volt, megint nem voltak elérhetőek oldalak.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MODERÁTOR
Nálunk ma éjjel volt karbantartás, éjféltől kettőig kiírva, de ahogy néztem 1 óra után már visszajött a net, viszont délelőtt volt egy újabb reconnect. Azt nem tudom akkor mennyi kimaradás volt, egyáltalán volt-e, vagy csak sima újracsatlakozás, nem néztem még log-ot, csak az email-t láttam a wan up-ról.
-
viktorhu
veterán
válasz Hegyirabló #89856 üzenetére
Én böngészés szintjén nem is vettem észre semmit, de a feleségem egész délelőtt küzdött a citrix-szel.
-
4Grider
nagyúr
válasz Hegyirabló #89856 üzenetére
Egy ilyen fttb-ftth átállást minden szolgáltató megérez, ezért jól elő kellett volna készíteni. Nem kezelhető az könnyen, ha egy lakótelep egyik nap csúcsidőben 1000 Gbps-ot igényel, egy hónappal később pedig a kétszeresét.
-
olloczky
senior tag
csak, hogy legyen nyoma: nálunk a cégnél sok digis panaszkodott ma a vpn ledobálásra home office-ban.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #89860 üzenetére
Gondolom elírás az 1000 Gbps. De legalább is remélem.
Egy OLT 80Gbps-ig olcsón és gyorsan bővíthető, kizártnak tartom hogy ezek a sok területen felbukkanó problémák helyi jellegűek lennének. Inkább a core-ban, vagy egy fontosabb tranziton kell keresni a hibát.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #89857 üzenetére
Ugyanez nálam is. Éjféltől 1-ig kb karbantartás, ma szintén délelőtt újra csatlakozás.
Nem tudom mit fejkesztettek ennyireMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz 4Grider #89868 üzenetére
Kétlem. Legtöbben FTTB-t is G meg N wifis routerrel használták 8-10 éves laptopon így jó ha a 100 megabitet éppen kihajtották vele. Most hogy gigabit lett a WiFi meg a laptop marad szóval minimálisan lesz több adatforgalom. Ez abból is látszik hogy be merik vállalni FTTH-való panel telepen a 128-as osztást úgy hogy mindenkinek gigabit van. Mióta FTTH-n vagyok mindig hasított lefelé és felfelé is szóval nincs nagy forgalom
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Bailey
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy kollégám múlt hétvégén költözött új helyre. Megrendelte a netet, a visszaigazoláson az van, hogy 15 napon belül kell bekötni, de ma már 30 napot mondtak neki. És ugye home office van, video meetingek, a céges mobilnet sem elég ennyi ideig. Mit lehet tenni, hogy hamarabb bekössék, ahogy ígérték, 15 napon belül?
-
FNZ
őstag
kicserélték a tegnapelött bekötött fiberhome routerem ZTE-re, mert szaggatott a telefonvonal és az ó teszt készülékükkel is rossz volt a vonal.
TV:
gyári hibás kábelt használtak.kimérték és azt mondták, hogy annyi a csillapítása 8 méteren, mintha 80m kábel lenne behúzva. máshol is jeleztek nekik már ilyen TV problémát és ott is a kábelcsere megoldotta.úgy látszik kaptak pár doboz gyári hibás kábelt.
levágták nekem ami kell és most minden csatornám tökéletesen jön minden TV-n.halmozott problémám volt
most várom még, hogy bridge-be állítsák az új eszközt.
nem volt hosszú életű nálam az előző router[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Optikai szálnál 8m és 80m között is alig van különbség. Ezeknél km-ben szokták nézni
"A II. ablakot 1300 nm-nél találjuk. Itt az átlagos csillapítás 0,36 dB/km. Látszik, hogy ez már egy nagyságrenddel jobb, mint az I. ablakban, ezáltal az erősítés nélkül áthidalható kábelszakasz hossza 10 km-ről 70-80 km-re nőtt."
"A III. a minimális csillapítású ablak, 1550 nm környezetében 0,22 dB/km. Ez már jelzi számunkra, hogy csillapítás szempontjából ez a legmegfelelőbb hullámhossz. Nagytávolságú távközlési összeköttetésekre ma leginkább ezt a hullámhossz-tartományt használjuk. A baj csak az, hogy itt már a diszperzió értéke nagyon megnövekszik."
"A vonalszakasz végein lévő csatlakozók is kb. 0,5 dB csillapításúak."
Szóval itt 1dB kb. 3km-en jön össze
Én mikor megkaptam az ONT-t és át rakta a szerelő Bridge módra mondtam hogy meg lehet-e kérdezni milyen értékek vannak, beszólt bentre és valami -23dB körül voltam ami bőségesen tökéletesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Jelenleg FTTB 500 internetem van, amin jön is a teljes sávszélesség, most elérhető lett az FTTH 1000, azonban azt hallom, hogy 300-as sebességnél nem nagyon jön rajta több.
Igaz lehet ez? Érdemes lenne megtartanom a jelenlegit?
-
pinnacle
nagyúr
válasz MadMancs #89874 üzenetére
Köszi! Akkor mindenki ezt használja épületen belül. Ma beszéltem egy optikai kábelekkel dolgozó emberrel, azt mondta nyugodtan vitessem el a TV-ig, semmi gond nem lesz a 10-12 sarok ellenére, csak tényleg ne legyen 2cm-nél kisebb karika. Akkor feleslegesen tettem aljzatot a bejárathoz. Állította, hogy a családi házaknál használt fekete kábel tényleg olyan erős, hogy autót el lehet húzni vele, ő fákat tépett ki vele. Kérdeztem, hogy a fenébe lehet ez, azt mondta kevlár erősítés van benne.
[ Szerkesztve ]
-
FNZ
őstag
válasz tothjozsi96 #89882 üzenetére
szerintem meg igen, mivel lassan 12 éves gép és az ssd-t sem tudja kihajtani 500-ra a vezérlőm csak kb. 270 - 300 MB/s-re és a proci sem mai darab
-
TeeJay
félisten
válasz Hoffer #89878 üzenetére
Igen 300-tól nem jön rajta több
pinnacle:
Szerintem már a panelben használt vékony kevlár szálassal is simán lehetne lógni nem szakadna el 100kg alatt
Amit meg telekomos haver mutatott a légkábeles bekötésnél azzan 10x annyi kevlár szál volt és azzal tényleg kocsit be lehet húzni
Szívós egy anyag az biztos[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CirrMee
addikt
válasz tothjozsi96 #89882 üzenetére
Ha Gigabit-es hálózati kártya van benne, már pedig a jelek szerint igen, akkor nem a számítógéppel lesz a probléma.
Huhh, akkor én is megnyugodtam. A HTPC vasam 450-500 -as tempónál soha nem nem ment feljebb, pedig gigabites zsuga lapul benne. Akkor innentől nem is figyelem, hogy közben a CPU 100% -os terheléssel küszködik...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
turulbird
tag
2007-es, itt lenézett gép, eddig legjobb sebesség; ma 13-kor:
Server: Antenna Hungária Zrt. - Budapest (id = 12374)
ISP: Digi TV
Latency: 4.74 ms (0.12 ms jitter)
Download: 822.35 Mbps (data used: 1.5 GB)
Upload: 323.83 Mbps (data used: 396.2 MB)
Packet Loss: 0.0%Sajnos a Digi sebessége igen változó (enyhén szólva is)...
Most 274/191 Siralmas... Röhej...
A hiba nem az Ön készülékében van!
Öreg hardver, nem vén hardver!
FiberHome az igazi illat![ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Hoffer #89878 üzenetére
Ha megkeresnek az átkötéssel, akkor mindenképp váltás kell, nem tudod megtartani, mert ha nem egyezel bele és mindenki mást átkötnek, akkor lelövik az fttb-t, így nem lesz szolgáltatásod. De nyugodtan megvárhatod, amíg ez miatt keresnek.
#89884 FNZ
Többet érne, ha leírnád, hogy milyen géped van, mert a 12 éves eléggé tág fogalom, lehet olyan, ami gyenge a gigabites nethez, de lehet olyan is, ami bőven elég neki. Az meg, hogy az ssd csak 270-300MB/s-kel megy azért van, mert csak sata2 van az alaplapon, ettől függetlenül lehet benne erős 2 vagy 4 magos cpu, ami bőven elég a gigabithez. -
Dragon3000
veterán
-
FNZ
őstag
válasz Dragon3000 #89888 üzenetére
igen, gigás port és csak sata2 van az alaplapon, 8 GB RAM és egy amd phenom ii x2 550 (4 magosított vagyis x4 B50) proci gigabyte alaplaoban. a proci már nem erőgép mert "csak" 2181 passmark-ot tud
[ Szerkesztve ]
-
turulbird
tag
válasz Dragon3000 #89889 üzenetére
Természetesen semmi nem megy a háttérben méréskor. CPU terhelést, 60-70%-ot még nem nevezném izzadásnak...
Biztos, hogy ha olyanja van akkor megtáltosodik a gépem...
Az ingadozásokban igazad van, csak nem nálam:
Hosted by Kapulan Kereskedelmi es Tavkozlesi Kft (Kapuvar): 69.121 ms
Download: 0.00 Mbit/s
Upload: 0.21 Mbit/sAz elmúlt napokban rendszeresen ez van, csak többszöri újraindítás után lesz net... FiberHome, a drága talán?
Öreg AMD, nem vén AMD!
-
Dragon3000
veterán
válasz turulbird #89893 üzenetére
Digi felé jelezd a hibádat, ide hiába írod, mivel segíteni úgy sem tudunk, egyszer meg kellene nézni egy normális géppel is a netet. Ha szakadozik a net, akkor meg kellene keresni, hogy hol van a gond, ha az ont a fos, akkor diginek jelezni kell, ha nem tudod mi a gond, akkor is marad a diginek jelezni kell......
Az általad írt szerverre böngészővel 870/298-at mértem 10-es pinggel.[ Szerkesztve ]
-
turulbird
tag
válasz Dragon3000 #89894 üzenetére
Nem csak nálam; már szóltam, ugyanaz a válasz, szerintük jó... Kapuvárt azt nem ma mértem. Most 604/298 9 ms.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz tothjozsi96 #89892 üzenetére
Ott írtad, hogy gigabites csatoló, azt' megy az. Azzal már előtted is tisztába voltam, hogy ez így azért kevés.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
nrg_52
addikt
válasz tothjozsi96 #89892 üzenetére
Szerintem olvasd el megegyszer amit irt es fedezd fel benne az ironiat. Egyebkent igaza van, a gigabites interfesz onmagaban nem garancia, cseszheted, ha nincs alatta vas.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
-
FNZ
őstag
válasz csabesz0501 #89899 üzenetére
amíg be nem telefonálsz.
nekem is ez volt és azt mondták igazam van ás beállították, hogy ne csak 100/100 legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Robogó, kismotor
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Weblap készítés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs