- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobi''
tag
válasz Dragon3000 #89548 üzenetére
Hozzám szerdán jönnek kötni, ha azt hoznak 1/1-re és 6x annyit fog enni, mint a digis huaweim hát tuti rosszul leszek.
Amúgy kellett korlátlan mobil T-nél, de nagyon ki van találva a rendszerük, hogy még 1/1 rendelve is ugyanott vagyok árba, szinte muszáj vagy kérni.. -
turulbird
tag
válasz MasterMark #89553 üzenetére
Néztem ott is, azért volt furcsa, csak akkor miért nem törlik...
Köszi
439/321
-
limpfred
csendes tag
Szeged, FTTH 1000/300 Mbps helyett max. 500/300 Mbps
-
voor
friss újonc
Sziasztok!
Hátha itt valaki tudja a választ. Munkám miatt úgy alakult, hogy tesztelnem kellene egy IPv6-ot használó szoftvert. Eddig másik szolgáltatónál voltam, ott mindenféle extra nélkül ment a dolog, a laptopom kapott publikus IPv6 címet. Sajnos a Diginél viszont csak IPv4 van. Néztem a router beállításait (HG6544C), de nyoma sincs IPv6 támogatásnak. Ha jól olvastam utána, akkor ügyfélszolgálat hívogatással (bridge módba átállítás) és saját router beszerzésével menne a dolog, de őszintén szólva a reménykedtem, hogy ennél egyszerűbb lesz. Nem lehet valami egyszerűbb módon IPv6-ot varázsolni? A honlapjuk bőszen hirdeti, hogy ők felkészültek az IPv6-ra...
-
voor
friss újonc
Persze, engedélyezve van, ugyanezen a laptopon másik szolgáltatóval ment az IPv6.
ipconfig kimenete:
Wireless LAN adapter Wi-Fi:
Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b000:2158:61a2:233a%9
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.5
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
-
zala005
tag
Sziasztok!
Egy eléggé off topic kérdés, pusztán kíváncsiságból, mert semmiféle hátrányát nem tapasztaltam, de bárki speedtestjét láttam eddig , a pingje 4-5 körül volt, nekem pedig optikán (ftth) 15-20 között ingadozik. Ez rendben van azért?Köszönöm!
-
Depression
veterán
Bekötötték az FTTH-t egy hete, azóta szinte használhatlanul szakadozik a netem:
Feb 1 06:10:32 PPPoE: Disconnected
Feb 1 06:10:32 pppd[446]: Modem hangup
Feb 1 06:10:32 pppd[446]: Connection terminated.
Feb 1 06:08:16 PPPoE: Disconnected
Feb 1 06:08:16 pppd[446]: Modem hangup
Feb 1 06:08:16 pppd[446]: Connection terminated.
Feb 1 06:05:30 PPPoE: Disconnected
Feb 1 06:05:31 pppd[446]: Modem hangup
Feb 1 06:05:31 pppd[446]: Connection terminated.Bridge módban van, eddig az 500-as nettel semmi gond nem volt.
Ötlet?Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Depression #89562 üzenetére
Mindenképp az optikára gyanakodnék, sérülés, megtörés. Amúgy én is ettől parázok, 1x éve jó a netem sosem volt gond, majd ha átkötnek meg majd szopok...
The Truth is out there...
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Teljesen új bekötés FTTH-ra, online megrendelés. A héten jönnek kötni, a bridge módba állítást kérhetem egyből a bekötésnél amikor beállítják a szerelők az ONT-t? (csak net lesz)
Illetve a pppoe user/pass-t papíron/PDF-ben adják szerződésen, vagy azt honnan tudom majd meg?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Lasersailing
senior tag
válasz Top cat #89516 üzenetére
Szia,
Nálam ~10 hónapja van Digi, padláson van az ONT bridge módban. Semmi baja sincs eddig, szerintem nem is lesz (más IT eszköz is ott van már tizenpár éve és semmi baja). De padlás és padlás között ég és föld a különbség: nálunk gyakorlatilag lakni lehetne ott még a hőingadozás sem vészes. Télen hidegebb, mint a lakótér, de biztos, hogy 5 fok feletti hőmérséklet van. Nyáron talán melegebb, mint a lakás, de messze nem olyan ahol 3 perc alatt patakokban folyik rólam a víz.
-
turulbird
tag
Már megint a nagy semmi, neteznék aztán:
Server: Digi Kft - Budapest (id = 31717)
ISP: Digi TV
Latency: 4.64 ms (0.14 ms jitter)
Latency: FAILED
[error] Cannot read: A kapcsolódási kísérlet nem sikerült, mert a kapcsolódó partner nem válaszolt a megadott időn belül, vagy a létrehozott kapcsolatban hiba történt, mert a kapcsolódó partner nem volt képes válaszolni.Hát ez a lényeg, tegnap óta már többször, több órás kimaradás volt...
Újraindítás után már az Internet led sem villogott, sötét (hát az nem is lenne baj); nincs internetkapcsolat.
Ki-bekapcsolások, most per pillanat megy (726/320), de meddig?
Kérem vissza a 100/100-as netemet!!!
-
turulbird
tag
válasz MasterMark #89569 üzenetére
Egymásután három különböző címet ellenőriztem a speedtesttel, mindegyik ezt az eredményt hozta.
A NAT-ból már ki vagyok véve.PING 56 data bytes ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet lossEddig ilyenekkel nem kellett foglalkoznom 100-as netnél.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
-
turulbird
tag
válasz cherubion08 #89571 üzenetére
Mire odáig jutnék, nagy nehezen mindig megjavul; akkor már minek.
Nem mindennap, három napig azért jó is volt...
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok !
Végre bekötötték az 1000es netet és a tvt. Kaptam egy Huawei kütyüt. Eddig minden oké vele. Egy kérdésem lenne. Van egy Dell inspiron 15ös laptopom, amit 100as lannal és wifivel szereltek, tehát csak ennyit bír szerencsétlen, pedig nem egy régi darab, gyors és jó. Megoldásnak elég, ha veszek egy gigabites USBs wifi antennát ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
the.odzsy
aktív tag
válasz CartmanLand0 #89573 üzenetére
Egynek nem rossz, de a wifi sebesség elég ingadozó. Van USB3-as gigabites ethernet adapter is, az sokkal stabilabb.
[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Bacusuz
addikt
válasz CartmanLand0 #89573 üzenetére
nekem hasonló gondom volt delle, vettem bele pár ezresér HA-n 5g-s wifi kártyát és csodálatosan vitte
és nem kell móklni udb-s cuccokkal
ráadásul az én inspironomat nem is kellett hozzá szétszedni, csak pár csavar alulÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
mpo
veterán
válasz cherubion08 #89571 üzenetére
Minden nap?
01.17-02.01. között 74 hsz, az napi 5.Ha érted, akkor már elavult.
-
neophyte79
tag
Sziasztok.
Van a következőre megoldás?
A ping 3-4 ms-ról időnként 150 200 ms-ra ugrik, vagy néha kimarad. Routerbe nem tudok belépni, anno régen sikerült. Reset nem működik. Teendő?
Szerk: csak Wifi-ről szarakodik, kábelről rendben van[ Szerkesztve ]
-
the.odzsy
aktív tag
válasz 4Grider #89578 üzenetére
Így van az ONT csak 2.4 GHz-et tud wifi-n, az is N-es, ott nem nagyon használja ki a gigabitet. Ez el is kerülte a figyelmemet amikor ovastam a hsz-t. Azért ajánlottam az USB3-as ethernet adaptert, amivel ki tudja a fórumtárs használni a gigabites internetet. A saját wifi kártyacserémet csak példaképp írtam (a saját routeremhez való gyorsabb csatlakozás lehetőségeként).
-
neophyte79
tag
válasz neophyte79 #89579 üzenetére
A reset 2 perces nyomva tartással megvolt.
De ettől függetlenül a válaszidő 2 ms-tól 200 ms-ig terjed Wifi-n. Mit érdemes/lehet állítani? -
the.odzsy
aktív tag
válasz neophyte79 #89579 üzenetére
A wifi elég instabil, főleg ha társasházban laksz a 2,4 GHz zsúfoltsága miatt. Ha stabilabbat szeretnél marad a kábel. Vagy saját router, amiben már 5GHz-es wifi is van.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz neophyte79 #89583 üzenetére
Talán keress olyan csatornát a wifi beállításban, amit nem nagyon használnak a környezetedben. Habár nem tudom így hirtelen, hogy az állítható-e ebben a csodában.
-
turulbird
tag
válasz neophyte79 #89585 üzenetére
Ez a legjobb beállítás a wifihez:
Van egyébként olyan tesztprogram ami megmutatja, hogy melyik a legjobb csatorna a környékeden, androidos, de a neve?, passz.
Nálam egyébként a 150-et tudja ha használom, a 13-as csatorna lett jó.
75.
[ Szerkesztve ]
-
neophyte79
tag
Köszönöm mindenkinek, legalább eljutottam odáig, hogy el nem dobja a kapcsolatot, kicsit jobbak a pingek is.
-
Top cat
addikt
válasz mprrpm #89523 üzenetére
Akkor neked nem az ONT-ből jön a koax, hanem valami ilyen cuccod van?
A kábel TV-hez nem kell semmi más, csak egy DVB-C dekóderes TV? Remélem nincs átállás a DVB-C2-re, mint a földi sugárzásnál.#89566 Lasersailing
Ez nem olyan padlás. Itt van mínusz fok is. -
mpo
veterán
válasz the.odzsy #89587 üzenetére
Wifi Analyzer és a Net Analyzer amikkel mobilon szoktam ellenőrizni.
Társasházban a 2,4 zsúfolt lesz, de működik.
A Samsung tévém 5 GHz-en megy a 100-as LAN miatt.
Most vitte el a barátom a TP-Link C2 AC750-et (ajándék), neki elég lesz.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Lasersailing #89591 üzenetére
Szia!
Jól is teszed!
Sajnos nálam a háztulajdonos a fűtetlen szobájában helyezte el a megfigyelő kamerák központi egységét.
Aztán csodálkozik ha nem lehet elérni a kamerákat már mínusz 10 fokos éjszaka után.
Érdekes módon a telekomos smart WIFI még bírja, de annak se tesz jót.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Top cat
addikt
válasz Lasersailing #89591 üzenetére
Amikor még rádiós net volt, az AP-ket is a padlásokra szerelték. Nem is annyira a hideg, inkább a nyári hőség okozott gondot nekik.
-
CartmanLand0
senior tag
válasz the.odzsy #89574 üzenetére
Köszi mindenkinek. Gigabites USB enthernet adapterem az van. Amúgy elég harmatos a sebesség. Wifin keresztül bármilyen eszközön mérve 100-120 között van ... Xbox One X nem is tud csatlakozni. Van itthon Cat5E kábelem, ha azzal csatlakoztatom az eszközt, 130körül megy ... ez azért messze van az 1000től.
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
tobi''
tag
-
trebrona
nagyúr
válasz Top cat #89590 üzenetére
Olyan ismerős volt a kép, akkor jöttem rá, hogy azért mert az enyém.
Ha DVB-C-s a TV-d, vagy TV-id nem kell más. Viszont az analóg jel is megy, ha netán van még otthon valami őskövület.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Top cat
addikt
válasz tobi'' #89596 üzenetére
Nyilván ha működik, hőt termel. De szerintem a gyártó a működési tartományt, a levegő hőmérsékletére adja meg. Nem az eszköz működése közbeni hőmérsékletére.
#89597 Sumi
Nem tudom. mprrpm írta, hogy neki így van.
#89598 trebrona
Guglival kerestem képet, ez tetszett meg.
EPG van a digitálison? Van egy régi képcsöves, dekóder nélküli, akkor ezek szerint azon is menne. Az analógon gondolom kevesebb a csatorna.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest