-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watercolour
aktív tag
"Le fog járni a hűségem az egyik nagy vetélytársukkal, és nem szeretnék újra hűségidőt kötni, mert ha nem kötök akkor egyből 10+ ezer a net+tv 50mbit/s"
Ez a 2017. októberi EHT módosítás óta tövényellenes. Nem emelhetnek havidíjat, ha lejár a hűséged.
Egyébként hasonló helyzetben voltam én is, bedobták a szórólapot, de nem jött senki, ezért bementem személyesen a helyi ügyfélszolgálatra, hogy márpedig én szerződni szeretnék és simán megkötöttük a szerződést és jöttek bekötni.
[ Szerkesztve ]
-
varso
tag
John Doe:
De gondolom már ott volt FTTB technológia! Itt még nem volt DIGI egyátalán! Itt is a románok csináltak mindent, (nem említem meg, hogy milyem silány munkát csináltak). Annyi kérdésem lenne még, hogy az online felületre, hogyan kerül be? Már szemezgettem az ÁFSZ dokumentumaival, és észrevéve a vételkörzet 2018. nov. 29-én módosult! + 15 település jelent meg, de abban egyértelműen Balassagyarmat nincs benne! Köszönöm a válaszokat, és megpróbálunk türelmesen várni, és fizetni a T silány szolgáltatását![ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
varso
tag
És a törvényszabályzás akkor is érvényes, ha a hűséget 2017 év elején kötöttük meg? Akkor megyek Dunakeszire, hiszen az első ügyfélszolgálat ott van! (80 km) Egyébként az nem probléma, hogy ezekből a dobozokból az optikai kábel (csatlakozóval lóg ki)? Szép sárga,csak gondolom ez nem biztos hogy jót tesz neki a környezet! Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Hol lehet követi, hogy a Digi milyen új városokban fog internetet szolgáltatni?
-
iMaverick
addikt
Annyi kérdésem lenne még, hogy az online felületre, hogyan kerül be?
Gondolom egy ügyintéző felviszi a listába...
Amúgy én az online felületet tartom mérvadónak: évekig vártam, hogy a Digi lecserélje a koax-os (tehát a TV mellett adott) internetet az FTTB/H-ra (akkoriban a fene tudta, hogy melyiket fogják behúzni, majd ha... (Adalék anyag: ennek a koax-os bulinak a nagyobb sebességű változatában voltunk, 8/2Mbps)
Aztán feltették az optikát a ház elé, elkezdtem örülni... Csak hát hiába... Kb. 1 évvel később aztán megjelentünk az online felületen (!), tehát nem volt sem szórólap, sem üzletkötő. Beballagtam az Ügyfélszolgálatra, és megkötöttem a net cserét. A szerelővel is mákunk volt: kb. 3-4 napra rá már kint is volt.
(Adalék anyag: a szerelővel tényleg szerencsénk volt, lévén, hogy utólag kiderült, egy igazi lusta "dög" volt, az egyik erzsébeti kollégájával beszélgettem, név szerint tudta, hogy kiről beszélek... Mesélte, hogy a kispesti brigádból átkerült Erzsébetre, majd onnan meg Csepelre... Onnan meg az utcára... Ami fura volt, hogy nálunk tök normálisan viselkedett. Az is igaz, hogy otthon maradtam és segítettem neki behúzni az optikát.)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Dönc
tag
Nálunk (Csepel kertváros) szintén idén telepített FTTH van. Amikor bementem az ügyfélszolgálatra informálódni meg is kötöttem a szerződést, mert mondták, hogy működik már a hálózat. Ez max. 2 hónappal a telepítés után volt májusban. Az első szórólapot a Digitől jó pár hónappal később kaptuk szeptember végén. Annyi adalák, hogy az online felület néha azt mutatta, hogy köthető FTTH a címünkön, néha azt, hogy nem. Ezért is mentem utána személyesen annak idején.
-
tibike8
őstag
válasz John_Doe #67350 üzenetére
Én is itt vagyok Tarjánban, Szegeden és a Digi honlapja szerint FTTH van a lépcsőházunkban, de szerelések nem történtek a házban és nem is vittek sehova optikát a lakásokban. Nekem is FTTB van még hűség nélkül. Nem nagyon értem ezt így, de el vagyok a jelenlegi 500-al is. Nincs a sebességgel gondom.
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #67305 üzenetére
Érdekes, hogy az elmúlt 100 hozzászólás alapján mindenki pontosan érit, hogy mit jelent az, ha valaki túlhasználja a szolgáltatást, csak az nem akarja érteni aki túlhasználja. Persze az élet számtalan területén megfigyelhető, hogy az emberek játsszák a hülyét, ha éppen érdekük fűződik ahhoz, hogy ne értsenek valamit.
Többedszerre írod le, hogy fizessen kevesebbet aki kevesebbet használja, Ilyen opció nincsen, mert a hálózatot adott számú előfizetőre méretezték, és a havidíjból ítélve ez inkább a 60-hoz, mint a 30-hoz van közel portonként. Ha ők kevesebbet fizetnek, te többet fogsz. És a forgalmad alapján nem kevéssel kéne többet fizetned.
A kérdés helyesen feltéve így szól: mennyivel nagyobb havidíjat ér meg neked ez az E-pénisz növelés, hogy egy akrámilyen torrent oldalon hanyadik vagy a sorban? Mert ugye erről van itt szó. Mondjuk egy 20-ast hajlandó lennél kifizetni érte? 30-at?
"Vagy tegyenek p2p-re csúcsidőben limitet és kész"
Ezt nem lehet megoldani műszakilag, a UPC-nek sem sikerült sokkal sokkal több pénzért. Ha korlát lesz, az az egész előfizetésedet fogja érinteni mondjuk adott havi forgalom fölött levégnak 300/50-re fixen, napszaktól függetlenül a hónap végéig, mert így olcsó és egyszerű megoldani. És persze minden lassab lesz, nem csak a torrent. A forgalom típusa amúgy sem érdekli a szolgáltatót, neki olyan mindegy hog stream-ből, ftp-ből, Gdrive-ra másolgatásból vagy torrentből jön össze az a mennyiség amit elforgalmazol.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Brandynew
őstag
Szerintem meg mindenki fogjon meg egy jó könyvet, dőljön hátra és olvasson teaszürcsölgetés mellett.
-
senior tag
Hello!
A Diginetet most mennyiért kötik be?
Csak netet akarok, most ért el hozzánk az 1000 Mbites lehetőség.
A bekötés és a szerelés érdekelne egy családi házba..Ndrew
-
4Grider
nagyúr
válasz NdrewSunix #67362 üzenetére
Néhány száz Ft szokott lenni az anyagköltség, jellemzően annyi, hogy nem volt pofám olyan kevés jattot adni. A belépési díjat elengedik, ha 1 év hűséget vállalsz.
-
senior tag
válasz 4Grider #67363 üzenetére
Az a baj, hogy jelenleg ahol lakom nem lehet előfizetni a netre és sebességet sem lehet választani.
Van egy diginet 1000 -es hűség nélkül most 2225 Ft/ hó összegért.
Nekem azt mondták az ügyfélszolgálati irodában, hogy max 1-2 EFt a bekötés, de olvastam már ennek a tízszereséről is.
Tehát akkor nem kell valóba többet fizetni pár ezer Ft-nál? -
4Grider
nagyúr
válasz NdrewSunix #67364 üzenetére
Hol olvastál 10-20e Ft-ról?
De nem értem a kérdésed. Ha nem lehet előfizetni netre, akkor mit akarsz bekötni? Hűség nélkül akarsz előfizetést bekötni és hova?[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz NdrewSunix #67367 üzenetére
Ez csak akkor, ha nem írsz alá hűséget.
Hűség esetén 500 Ft a belépési díj, amit elengednek. Csak szerelési díj van, ami néhány száz, néha 1-2 ezer Ft. -
senior tag
válasz 4Grider #67368 üzenetére
Én értem amit mondasz, de nem is engedik, hogy aláírjak hűséget.
Egyértelműen szerepel, hogy hűség nélküli lehet csak igényelni. Arra tudok gondolni, hogy rövid időn belül meg fogja emelni az árakat, így nem szeretné, ha még egy évig kevesebbet fizetnénk. UPC-nél ilyennek nem találkoztam még, úgy látszik a Digi máshogy gondolkodik.
A szerződés kitöltése közben szerepelt, hogy 500 Ft -ot meg kell fizetni majd.[ Szerkesztve ]
-
M@Db0Y
senior tag
válasz 4Grider #67368 üzenetére
Vagy 0. Nálam amikor behúzták az FTTH-t 2 családi házba, nem került 1 fillérbe sem. Bár előkészítettem a korábbi inviteles koax hálózatot és csak át kellett kötniük 1 kábelt, illetve új csatalkozókat rakattam fel velük, de nem számláztak ki ezekből semmit. UTP szintén adott volt, azzal se kellett semmit szórakozniuk.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz Brandynew #67371 üzenetére
Tök off, de én szoktam jattot adni nekem szolgáltatást végzőknek. Természetesen csak akkor, ha szép munkát végeznek. A szerelőnek pl. olyan apróságokért, hogy magától leveszi a cipőjét, amikor a szőnyegemre lép, falfúráskor kér porszívót, hogy ne koszoljon össze mindent, kérésre egy-két méter ráhagyás helyett 10 métert hagy ott, fél méteres optikai patch helyett 3 méterest ad, és így tovább.
Egyébként pedig ha foglalkoztató lennél, tökéletesen tudnád, hogy miért adunk jattot egy pizzafutárnak/pincérnek, ha sokat betegeskedő, akkor egy orvosnak, és így tovább... -
Brandynew
őstag
válasz 4Grider #67372 üzenetére
Akármilyen munkát végzel az országban, azzal szolgáltatást végzel. Ha te egy szerverteremben ülsz és az a dolgod, hogy a hibákat figyeld, és szólj, ha van valami, akkor is szolgáltatást végzel, mert lehet, hogy éppen ezen múlik valakinek az, hogy az Ügyfélkapun be tudja-e nyújtani az adóbevallását.
Értem én, hogy face-to-face látod azt az embert, aki szolgáltatást végez neked (pl. kiviszi a pizzádat), de neki ez a dolga, ezért kapja a fizetését. Nem azért viszi neked házhoz a pizzádat, mert jólelkű és szívességet tesz neked. Nem tudom, hogy te mit dolgozol, de az a pizzafutár lehet, hogy sokkal kevesebb munkáért több pénzt kap, mint Te.
Persze társadalmi nyomás van, valamiért úgy alakult ki, hogy bunkóságnak tekintik (legalábbis Magyarországon), ha nem adsz pénzt a futárnak a pizzádért (amiért már egyszer megkapta a pénzt a munkáltatójától, a munkáltatójának pedig te adtál pénzt), illetve attól is kell félni, hogyha nem kap tőled pénzt, akkor legközelebb ráköp a pizzára és szétkeni rajta; de ettől ez még nagyon nincs rendben.
Vannak munkakörök, amelyekkel visszaélnek az abban dolgozók és kihasználják, hogy úgy érzed, tartozol nekik, mert behúztak egy kábelt a lakásodba, vagy odaadták a pizzádat. Pedig semmivel sem tartozol nekik, még csak egy "köszönöm"-mmel sem, mivel nem azért végeztek munkát, hogy neked jó legyen, hanem azért, mert ezt a munkát vállalták el, és ezért kapják meg a fizetésüket.
A mozdonyvezetőhöz sem mész oda és köszönöd meg, hogy hazavitt, pedig sokkal többet tett érted, mint a pizzafutár. A kukásoknak szoktál jattot adni? És a közterületen füvet nyíróknak? Az embereknek, akik kicserélik az izzót a házad előtt álló lámpaoszlopban?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #67372 üzenetére
Tehát azért adsz jattot, mert tudod hogy ezeket az embereket nem fizetik meg, a főnökük meg belekalkulálja a bérükbe. Valóban, ez egy fél-periféria ország, itt szívességi/jófejségi alapon megy minden, mert a munka ellenértékét a legritkább esetben sem fizetik meg korrekt módon. Szerintem a jatt csak konzerválja ezt az állapotot. A kedvenceim azok a belvárosi helyek, ahol kiírás, minden nélkül ütik rá a 10% szerviz díjat, és még tartaná a markát a jattért is... Nem jattolni kell, hanem normális fizetésért elvállalni a munkát. És ebben a munkavállalónak is van szerepe, azzal hárítani a felelősséget, hogy valaki nincs megfizetve sosem fogja megoldani ezt az állapotot. A plusz 3 méter patch kábelt számlázza ki korrekt áron, jatt nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz dchard #67374 üzenetére
Amúgy én is szoktam jattot adni, egyszerűen annyira benne van ez az emberben, hogy KELL. Azt is mindig nehezen ítélem meg, hogy mennyi jattot VÁRNAK el. Pl. nyáron redőnyt szereltettünk fel, 250 Ft volt a vége az összegnek, én 1000 Ft-ra egészítettem ki (tehát 750 Ft volt a borravaló), de nagyon sértődöttnek tűnt a szerelő, és el se köszönt normálisan.
Egyetem alatt nagyon sok pizzát rendeltem, és valójában abban az időben lett elegem abból, hogy tartják a markukat a borravalóért. Mindig adtam valamennyit, általában kerek összegre egészítettem ki, de 200 Ft alatt sokan meg se köszönték, csak elhajtottak. Nagyon nem szeretem ezt. Ha meg nem adok nekik jattot, akkor legközelebb félek attól a helytől rendelni, mert tartok tőle, hogy beleköp az ételembe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz NdrewSunix #67369 üzenetére
A digi nem tolja az arcodba, hogy 2 év hűséggel ennyi meg ennyi. Van ott is hűség, ha akarsz.
-
senior tag
válasz #65537792 #67376 üzenetére
Érdekes a netes szerződés kitöltése közben sem volt erre lehetőség sehol.
Ennyiért simán aláírnám, de nem volt rá mód. Az ügyfélszolgálati irodában is kapásból azt mondta az Úr amikor érdeklődtem, hogy hűség nélkül.
Míg máshol lehet választani a különböző netsebességek között, pl Csepelen, addig itt semmi lehetőség erre.
Egyértelmű, hogy más-más kerületben más-más lehetőségek vannak. Valamiért. -
őstag
válasz NdrewSunix #67377 üzenetére
Szerintem hűséget csak csomagra lehet kötni.
-
voross
csendes tag
Sziasztok!
A téma összefoglalóban is leírtakra ráerősítve lenne egy kérdésem:
Digi 1000-es net, F660RV1 wifi routerrel a következőket tapasztalom: közvetlenül a GE portba kötve a laptopomat (HP Probook 430 G2, intel i5-4210U) 600 Mbps felett a letöltési és 200 Mbps fölött a feltöltési sebesség - eddig szerintem még jó. Ha berakok egy gigabites switchet a ZTE és a laptop közé, még azon keresztül is megvan 600 fölött a letöltési sebesség. Viszont amikor a switch után felrakok egy új Wifi Access pointot (TP-link EAP225), akkor ott már eltűnik a sávszélesség, és max. 100 Mbps a letöltés, és 60 Mbps a feltöltés. A digis ZTE wifije siralmas, max 30-40 Mbps lefele és ugyanennyi, vagy kicsit több felfele.
Miért van az, hogy így bünteti a wireless végpontot, amikor az tudna sokkal többet is?
Jól értem a korábbiakból, hogy ha gyorsabb vezeték nélkülit szeretnék, akkor csakis és kizárólag azt tehetem, hogy a ZTE-t átrakatom Bridge módba és felteszek egy rendes saját routert? -
senior tag
-
Mr.Csizmás
titán
válasz qqcqqc #67379 üzenetére
tegnapelőtt voltam bent.
csak net = nincs hűség, +teló, tv = aláírós.
albérlet: tulaji hozzájárulás nem kell, személyi igazolvány + lakcímkártya, ami bárhova szólhat, és az adott személy nevére szól a buli, nem a telepítési címre.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
4Grider
nagyúr
válasz voross #67381 üzenetére
Nem egyértelmű a kérdésed. Az EAP225-re vezeték nélkül csatlakozol. Azt nem bünteti semmi, történik egy egyeztetés a wlan adaptered és az EAP225 között. Ami innentől kezdve már itt off topic.
Van wlan-os topic, gondolom többen használnak benne EAP225-öst. Első kérdés, hogy AC-n sikerül csatlakozni, vagy csak N-en? Második kérdés, hogy tuti gigán csatlakozik az EAP225 a routeréhez?[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Azt a laptopot 2,4 GHz-es b/g/n wifivel árulták, a 100 Mbit jó eredménynek számít, nincs ebben semmi "büntetés". Ha gyorsabb wifi kapcsolatra vágysz, akkor csekkold milyen adapter tehető bele és cseréld le egy ac-s dual bandre. Ha nem érhető el hozzá modernebb megoldás, akkor usb-set kell beszerezni.
-
dchard
veterán
válasz Brandynew #67375 üzenetére
Tényleg nagyon off, én ha munkás emberek jönnek, évszaktól függően hűtök be ásványvizet, megkérdezem inna-e egy kávét, amiben tudok igyekszem segíteni, így mindketten hamarabb szabadulunk. Így volt ez a DIGI-s, telekomos szerelőkkel is, meg is köszönték. És mindig megkérdezem, hogy mivel tartozom, akkor is ha tudom, hogy ez elvileg egy 0 Forintos szerelés volt. De hogy én kompenzáljam azért, mert nem volt képes a főnökével olyan munkabérben megállapodni amennyiért ezt megéri csinálni (a krónikus munkaerőhiány mellett nem nagyon lehet erre sokáig hivatkozni), az egy társadalmi látlelet. Soha egyetlen tüntetésre el nem ment (sem a saját érdekében sem szolidaritásból), soha meg sem próbált érdeket érvényesíteni, de a több pénz az jó volna. Hát a demokrácia nem így működik, ezt kéne megszokni végre. És ez messze túlmutat azon, hogy adunk-e 1-200 Forintot a pizzafutárnak.
A szolgáltatás ára tükrözze annak értékét.
-
M@Db0Y
senior tag
Annak a ZTE-nek a wifije nem annyira siralmas, ha megfelelő eszközzel csatlakozol a wifire. Nekem dell 5490-es notival 150-160Mbit megvan mind2 irányba, 1 szobára a routertől. A te routered nem tud valszeg többet 2.4Ghz-en, nálad megoldás lehet az 5GHZ ha tudja a notid.
-
TeeJay
félisten
holnap délelőtt jönnek bekötni a net/tv/telefont
viszont most csak egy kábel jön a lakásba az is a fa ajtókereten keresztül
én viszont bejárati ajtót fogok cseréltetni acélra
ilyen esetben át fogja fúrni az ajtó melletti 15cm beton falat a szerelő vagy nekem kell megoldani vajon?
remélem van olyan fúró nála amivel meg tudja oldani mert az ajtókereset megoldás nem lesz jóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
fornettisuti
veterán
Van nála és ott fúr likat ahová mondod.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
DonMaster
addikt
válasz NdrewSunix #67369 üzenetére
Az megvan hogy muholdas amit linkeltel?
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
A Digi terjeszkedésről van bármi infó, hogy hol fognak még megjelenni?
-
Victor Súgó
tag
Az normális a Diginél, ha a szomszédok közvetlenül is látják egymást?
A 169.254.255.255 címre jött egy nagy halom netbios csomag (UDP 137-es port) úgy egy órája.
A forrás ismeretlen, mivel a hálózatomon nincs ilyen cím és a WAN alatt lévő eth0 interface-en jött, feltételezem, valamelyik szomszédtól jöhetett.
Én azt hittem, mostanság már divatba jött, hogy elszeparálják egymástól az ügyfeleket és mindenki csak kifelé lát. -
őstag
válasz Kristof_94 #67392 üzenetére
Soha nem volt elérhető ilyen információ, és nem is várható, hogy lesz.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
MODERÁTOR
válasz Kristof_94 #67392 üzenetére
Szia!
Nincs, ezek nem publikus információk, majd csak akkor derül ki, ha már húzzák a kábeleket.
-
Kristof_94
nagyúr
válasz Intruder2k5 #67395 üzenetére
Az elvileg megy, mert a városban több helyen már aláírták a lakók, hogy bevihetik az adott lépcsőházba, de még semmi infó, legalébbis olyan ami tőlük jön. Ha felhívom őket vajon adnak tájékoztatást? Telekomot fogom így, mert 1-2 hét múlva már kell, de ha tényleg lesz, akkor 1 év múlva átállok!
-
MODERÁTOR
válasz Kristof_94 #67396 üzenetére
Próbáld meg, vesztenivalód nincs, de szerintem nem fognak mondani semmit. Pontosabban csak annyit, hogy amint elérhető lesz nálad a szolgáltatás, erről majd szórólapokon fogják értesíteni a lakosságot.
-
CirrMee
addikt
válasz Kristof_94 #67396 üzenetére
Az ügyfélszolgálattól max annyi információt fogsz kiszedni, amit az online keresőjükből is: van, vagy nincs lehetőség az adott címen jelenleg.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Az mennyire normális hogy Érden csomószor elmegy az internet. Pl. Tegnap este 6kor pont az egyetemi vizsgafelvételnél, aztán éjjel 1, aztán jelenleg most sincs...
Más is tapasztal ilyet? Holnap be fogok telefonálni mert robadtul nem megbízható így a szolgáltatás...Galaxy S23 256GB Cream
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest