- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Ha vegre valahara valtok ceges netre diginel, vajon lehet kerni, hogy a bejovo optikai a cisco switch-em fiber sfp csatijara legyen kotve? Vagy naluk valszeg csak ez a fajta csati van, ami bemegy a sajat eszkozukbe?
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz 4Grider #67603 üzenetére
Azt vagom, de az azert van, hogy a netet meg a telefont kulon valassza, nem?
Es ha nekem nem kell telefon, csak az optikai a sfp-be?Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Hétfő óta nem vagyok aktív torrenten,.
Gondolom nat-olt a digi mert eddig jó volt és nem változott semmi a beállításaimban. Hogyan lehet ezt megszüntetni? -
MODERÁTOR
válasz pataslogeza #67606 üzenetére
Szia!
Először is ellenőrizd le, hogy tényleg az-e a probléma. Ehhez a WAN IP címmel rendelkező eszközben nézd meg az IP-t, hogy 100-al kezdődik-e, és/vagy azonos-e egy online ip ellenőrző oldal által mutatott címmel. Ha nem egyezik a két IP, és/vagy 100-al kezdődik a csatlakozó eszköz admin oldalán, akkor hívd a DIGI üfsz-t, és kérd, hogy vegyenek ki a NAT-ból.
-
ThodEE
őstag
válasz poli27 #67608 üzenetére
Teljesen új építés, most (kb 2~3 hónapja) húzzák egész Turán és a környéken az optikát, azt mondta hogy az utcánkba a földbe megy az optika, a főúton láttam hogy a földbe is és az oszlopokon is dolgoztak, itt az utcánkba tényleg nem láttam őket az oszlopokon.
Sajnos nem is tudom hol van fizikailag a kiépítésük, nem vagyok meglőve mert UPC be van kötve tehát van minden csak jó lett volna ha a Digit is érdekli hogy tudjon szolgáltatni
Én csak felhívtam őket hogy 11.30 at írt az üzletkötő a papírra miújság van, mondta hogy keresnek a kollégák köszönik a bejelentést, másnap meg a nincs munkaerő a földmunkához információval közölte hogy idén már nem is lesz
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
MasterMark
titán
Hogy lehet, hogy wan oldalról 100-as IP-ről jönnek csomagok? Én nem vagyok NAT-olva, hogy jut el hozzám ez?
Switch Tax
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz MasterMark #67611 üzenetére
A DIGI féle NAT-olt hálózat örömei
/volt hogy két NAT-olt felhasználó minden gond nélkül kapcsolódni tudott egymáshoz, semmi szűrés semmi faxni/Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz Cirbolya_sen #67612 üzenetére
Ez oké mondjuk tegyük fel ők ugyanazon nat group alatt vannak. De nekem rendes publikus IP-m van. Hogy kerül ide bármilyen 100-as cím?
Switch Tax
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67613 üzenetére
DIGI halozaton belul mehet feled 100.64.0.0/10 -bol csomag, egy DIGI publikus cimmel rendelkezo user tud forgalmazni DIGI NATolt ugyfellel
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Intruder2k5 #67607 üzenetére
Köszönöm. Akkor holnap hívom őket.
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67615 üzenetére
MInek toljak be a natboxba a direct forgalmat halozaton belul?
-
turai_
tag
válasz DonMaster #67568 üzenetére
Igen van, elvileg ma, vagyis tegnap jottek bekotni... aztan nem jottek, supportnak szoltam, jelenleg itt tartok, a 30 nap 11. 30-cal jart le. Addig fogom oket piszkalni, amig ki nem jonnek es bekotik, furni sem kell, csak kicsit letrazni.
[ Szerkesztve ]
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67619 üzenetére
te egy masik digis ugyfellel ugy kommunikalsz hogy nem lep ki digi halozatbol a csomag,
halozaton belul meg fog talalni a privat cimmel rendelkezo user meg nat elott, ezzel nincs semmi problema -
LSL1337
őstag
elmúlt héten másodszor jött elő probléma DIGI-vel.
IX. ker fttb.
index stb hasít, de a külföldi oldalak nagy része nem.
DNS hiba lenne?először szombaton jött elő.
routerben nekem google DNS-ek voltak bent 8888 8844. és úgy is rossz volt
utána fél óra után kivettem routerből, és inkább használja a default-ot.
ma hajnalban fél 2 körül ismét előjött a probléma.
ezt vagy ilyesmit más is tapasztalt, vagy nálam router oldalon vannak furcsaságok inkább? -
Sakab
senior tag
Sziasztok, bevezették az 1000es optikai netet a lakásba, és úgynézki a 1043nd 8év után leváltásra kerül. Tudnátok ajánlani valami jó ár/értékarányú routert amivel a maxot kilehetne hozni wifin? 2013as macbook pro-t kellene kiszolgálnia, amit a 1043nd már nem nagoyn tud.
-
El Gringo
senior tag
összefoglalót nehéz lenne elolvasni, mi?
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Sakab
senior tag
válasz El Gringo #67624 üzenetére
Nehéz lenne értelmezni a kérdésem?
Milyen routert vegyek Digi 200 fölött?
Sokan TP-Link wr1043nd V2-t, WDR3600, WDR4300-at használnak, de az ASUS RT-AC56U és RT-N18U otthoni útválasztóiról is pozitív visszajelzések vannak.Segitek...nem 200ashoz keresek hanem 1000eshez.
-
MODERÁTOR
Zárjuk le a vitát, a téma egyébként is off, és ahogy látom a kérdező már megtalálta a megfelelő topoikot.
-
4Grider
nagyúr
válasz MasterMark #67632 üzenetére
Nem kötelező egyetlen ISP-nek sem neked publikus ip címet adnia. Azért adják, mert ez alapvető igény a netezők 60%-ánál.Van egy csomó WLAN-os szolgáltató, aki pl. csak privát ip címet osztogat a klienseinek (és egy részük pénzért sem tud publikus ip címet adni).
A 100-as ip címeden téged senki nem talál meg kívülről közvetlenül, erre csak válasz érkezhet. És ez a netezők egy részének pont meg is felel, mert nem mindenki úgy torrentezik, hogy figyelnie kell az arányait, nem mindenki üzemeltet szervereket a helyi hálózatán és nem mindenki akarja az otthoni környezetét távolról elérni. Nekik a NAT-olt háló tökéletesen megfelel egészen addig, amíg nincs szükségük a hálózatuk közvetlen távoli elérésére. -
MasterMark
titán
válasz 4Grider #67633 üzenetére
Nem érted amit írtam.
Nekem publikus IP-m van, nem 100-as.
Mégis 100-as címekről jön hozzám forgalom.
A kérdés ez, hogy hogy kerül közvetlen kapcsolatba, mikor egyébként mi kint az interneten keresztül kommunikálunk, hol vágódik ki ez a rész? (És miért?)[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
4Grider
nagyúr
válasz MasterMark #67634 üzenetére
Ezek szerint nem routolják ki az amúgy is hálón belüli forgalmat. Nincs ebben semmi extra, csak a routereknek kell megmondani, mi hol van...
-
Ksix
tag
válasz MasterMark #67636 üzenetére
Attól, hogy publikus IP címed van, még egyátalán nem "közvetlenül" csatlakozol az internetre, ugyanúgy a Digi belső hálózatára vagy csak rákötve, mint a NAT-olt ügyfelek. Így teljesen felesleges lenne kivinni a NAT-os ügyfelek csomagjait a Digi hálózatán kívülre (és csinálni egy kifelé NAT-olást), hogy aztán ugyanazon a gatewayen visszajöjjenek hozzád, amikor ez saját hálózaton belül is megoldható.
Az, hogy publikus IP címed van, csak azt jelenti, hogy a Digis gateway, ami fogadja a Digin kívülről érkező csomagokat, pontosan tudja, hogy azokat a te routerednek kell továbbítania, nem pedig azt, hogy a te routered már a Digin kívül, a publikus interneten lóg. Te is csak ugyanazon a belső hálózaton vagy, mint a még NAT-olatlan 100-as címek, így "közvetlen" kapcsolat van köztetek. -
slug
senior tag
válasz MasterMark #67632 üzenetére
mivel nem lep ki digi halozatbol a csomag ez meg nem az altalad nevezet "internet" es egy autonom halozatban ez mukodik, peldaul emiatt tud egy natolt digis ugyfel egy nem natolt digis ugyfellel aktiv kapcsolatban maradni akar egy jatek kozben vagy ket linux iso file torrentezese kozben, ez nem hiba.
-
MasterMark
titán
Én ezt értem, de a publikus IP-k között is a Digi-s hálón megy a kommunikáció. Azaz ha két publikus IP-s Digi-s ügyfél között van kapcsolat, az is publikus IP-vel történik, még ha egyébként fizikailag bent marad a Digi hálóján.
Viszont a 100-assal nem ez a helyzet, mert ő nem ezzel az IP-vel megy ki a netre.
slug: De pont erről beszélek, egy torrent tracker a publikus IP-jéről tud, hogy lesz abból a NAT-olás előtt IP-vel kapcsolat?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67639 üzenetére
hiaba magyarazzuk, tiltsd ki a 100.64-bol erkezo csomagokat es megnyugszol, ne probald hibanak beallitani kerlek..
mindket ugyfel digi halozatban van, a ket ugyfel annyiban kulonbozik, hogy 100.64.0.0/10 prefixbol kap cimet, ami aztjelenti hogy natolt, ha az ugyfel olyan halozatba szeretne kommunikalni, ami nem esik a digi halozataba, peldaul szeretne egy index.hu -t megnezni bongeszoben akkor a routerek tudni fogjak, hogy merre van a nexthop, a kilepo pontnal megtortenik a natolas es mar publikus cimmel megy kifele a csomag.
ha olyannal akar kommunikalni, aki digis, akkor a routerek nem kuldik el sem bix/peering/tranzit linkeken es nem is natolodik, hanem direkt feled megy nat nelkul, tehat 100.64 -et fogsz latni a headerben
[ Szerkesztve ]
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67641 üzenetére
kicsit felrebeszelsz, latszik tobbszori leirasra sem erted a routingot, nem szemelyeskedek, elmondtuk, kar rugozni tovabb ezen.
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67643 üzenetére
ez igy van, nem is routoljak ki, te mit hivsz internetnek? kezdjuk a kalyhatol akkor
-
slug
senior tag
válasz MasterMark #67645 üzenetére
ezt a forgalmat teljesen felesleges natolni, csak eroforrast igenyel
-
Ksix
tag
válasz MasterMark #67639 üzenetére
Ja, oké, értem már, hogy mit nem értesz, egyszerűen csak pont az ellenkező irányból nézed a dolgot.
A torrent tracker ismeri a te publikus IP-det, így a NAT-olt ügyfél, a a 100-as IP-jü routeréről tud hozzád közvetlenül kapcsolódni. Mivel ez Digi hálozatán belül történik, hiszen ott, egy hálózaton veled, ezért te még a 100-as, NAT-olás előtti IP címét látod. Azokat a kapcsolatokat nem te nyitottad tracker alapján, nem te találtad meg őket, ahogy te foglamazol, hanem a NAT-olt ügyfelek nyitották, ők talátak meg téged a trackerben szereplő nyilvános IP címed alapján.
Ami meg az ő, trackerben szereplő "publikus" NAT-os IP címét illeti, abból sehogy sem lesz "NAT-olás előtti IP-vel" kapcsolat, arra te (meg más) sem nem fogsz tudni közvetlen kapcsolatot nyitni, pont ezért nem érdemes NAT-olva torrentezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest