- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
-
angyalpc2
aktív tag
Van egy laptopom dell latitude 5520 i5-1145G7 16Gb ram
nagyon patent gép szó se róla.
Van rajta 2 db Thunderbolt 4-es? csati, az egyik egy táp csati is egyben, a másik csak szimpla.
Sajnos csak 2 usb és 1 db hdmi van rajta. Ami bűn kevés, bővíteném, vennék dokkolót, de nem tudom milyet érdemes.
Kellene legalább 2-3 usb és legalább 1 hdmi vagy DP port Hogy bizonyos esetekben 4K-t is meg kell hajtani.
Olyan 10-15 e hufra gondoltam. NEM külső tápsora.
Vagy gond lehet hogy 65W a laptop tápja...ráadásul proci is megy rendesen
Mennyire féljek, hogy ezekkel a noneme cuccokkal kompatibilitási gondok lesznek?
Más márkák pl HP vagy lenovo is kompatibilis?[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
válasz angyalpc2 #71902 üzenetére
nos tovább nézelődtem:
Dell-hez létezik pár dokkoló
WD15 (Dell K17A)
https://dl.dell.com/manuals/all-products/esuprt_electronics/esuprt_docking_stations/dell-dock-wd15_users-guide_en-us.pdf
Igazándiból elég is lenne.. bár úgy tűnik 4K-t nem támogat...kérdés, hogy valóban kompatibilis lesz e
[link]
https://www.delltechnologies.com/asset/en-us/products/electronics-and-accessories/technical-support/dell-wd15-tb16-tb18dc-commercial-docking-compatibility-guide.pdfEgyebek:
Dell WD19 elvielg ez lenne a legjobb hozzá..csak hát az ára 2xer annyi mint amit rászánok
Dell D6000
Dell DA300
USB-C Mobile Adapter DA310 -
Benőke
őstag
válasz angyalpc2 #71904 üzenetére
Régen ameddig a gépek alján volt a dokkoló csatlakozó, akkor a külső dokkolókat használtan olcsón is be lehetett szerezni. Illetve 100% ban működtek. Nem emlékszem olyanra hogy gond lett volna velük.
Na most USB-C ilyen dokkolókkal én is kínlódtam. Meg volt is nem egy kérdésem. Nekem nagy szívfájdalmam a régiek eltűnése. De ebbe ne is menjünk bele.
Elvileg ugye az alap dolgokat tudja ha a gépben lévő USB-C szabványú csatlakozás ezt megengedi, így ilyen formán elvileg minden működik kvázi gép függetlenül, mindegy hogy ki a gyártója a dokkolónak.
NoName -ekkel az a tapasztalatom hogy vagy megy vagy nem, de inkább nem.
Neves hoilmikkal sincsen 100% -ban jó tapasztalatom igazándiból. Dell teljes repertoárt végig próbáltuk és maradtunk a gépbe dugdosós módszernél....Másik jelentős gond az áruk. Hogy igen nagyon drágák lettek.
Mindenképpen valami nevesebb darabot keress, meg olvasgass utána mik a tapasztalatok.
DELL DA310 -t nézegettem én is de elődben és ebben is a nyúlfarknyi kábel nem tudom mennyire jó. Áráról pedig nem beszélve. 40k?
Szerintem 15k -ért se fogsz találni semmit max használtan.
Dell WD19 is erősen 100k feletti. -
nagyúr
válasz angyalpc2 #71904 üzenetére
Az a gond, hogy kicsit fogalomzavar van, vagy nemtudom.
Van a port replikátor, ami USB-C-ből csinál sok egyéb más portot is, de ugye mindenhez energia kell, namost ha a gép tápja ahogy írtad csak 65W-os, ezt nem fogja bírni, mármint ha sokmindent rádugsz az USB-C csatira.
Erre találták ki a dokkolókat, amik külső táppal tudják ezt ellensúlyozni, plusz besegít a gépnek pár port esetében, hogy ne szarja össze magát, miközben 4k-ban tol ki képet, te USB3.0-n másolsz pár gigát plusz megy a Wifi-n/LAN-on letöltést, meg nyitva van 20 böngészőablak, pár progi, stb.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Kbali
nagyúr
válasz Tsebacsi #71906 üzenetére
Plusz az ilyen dokkok (TB3-TB4) már saját firmware-rel is rendelkeznek és ha nem frissíti az ember gyereke, akkor tud érdekes dolgokat csinálni. Amit utálok ezekben az a bazi merev csatlakozó kábel, ami gyakorlatilag folyamatosan törik a csatlakozónál (használtam már Dell-t, most épp hasonló HP-t, ugyanolyan mindkettő).
-
adika4444
addikt
Hali! Egy ismerősnek van egy Dell Latitude 5480-as laptopja. A kérdés, hogy miként tudja kinyomni a CSM-et rajta, azaz, hogy a gépe csak UEFI-ben tudjon bootolni?
Köszi!üdv, adika4444
-
movax
őstag
Adott egy féléves Dell Vostro 3510-es laptop. Pár napja bekapcsolás vagy ébresztés után nem működik pár billentyűzet: x, s, w, 2, ezek egy oszlopban találhatók függőlegesen. Ha viszont párszor megnyomkodom valamelyiket, akkor mind működni kezdenek és utána már nincs gond velük. Olyan egy hónappal ezelőtt, egyszer kibontottam a gépet, az egyik képernyőzsanért javítottam, más helyre nem nyúltam.
Mi lehet a gond? Elmozdult billentyűzet-csati? Valami egyéb? -
félisten
válasz szabonagyur #71884 üzenetére
Na leadtam múlt héten a 7390-et, kaptam egy 9510-et i7-el (persze a szervizes pont ott volt és ő még ilyet nem is hallott )
Ahogy látom a kollégák bosszúságát az okozza, hogy a gép valamiért teljesen indokolatlan módon leviszi az órajelet ilyen 0,6 Ghz-re, holott kellene a teljesítmény nagyon is.
Próbáltam a speedstep meg ami eszembe jutott BIOS-ban a power management részen állítani, de nem történt semmi lényeges.
Bezzeg amikor nem alszanak a magok teljesen okés a teljesítmény.
Valami tipp? Vadi új gép.
-
nagyúr
válasz szabonagyur #71914 üzenetére
Nem throttlingol? Amúgy meg az indokolatlanul alacsony orajelet 2 módon orvosolnám:
- BIOS ellenőrzés és frissítés
vagy
- Alaplap csereHa pedig melegedés az ok akkor pasztázás és heatsink ellenőrzés vagy csere.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
félisten
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71916 üzenetére
Dell power manager-ben ultrára van rakva a teljesítmény (Hőkezelés fül)?
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Ez a Dell bátran vehető? 63Wh az akku, Linux, de gondolom megy fel rá a win is.
Vagy esetleg lehetne más jobb választás is? Az akku idő az számít...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
voltam már itt talán a kérdéssel, de anno nem oldódott meg. van egy E7270-em, amit annál jobban kedvelek, minél idősebb, a mai céges gépeim számomra érezhetően gyengébbek. két ponton haladt el mellette a kor, a 12.5" --> 13.3" ebben a házban sajnos nem megvalósítható, viszont az USB-C töltés talán kigurulható. kapott tavaly új 55Wh akkut, azóta simán megvan a gyári 6-7 óra megint.
sajnos nem találtam megoldást a gyári Dell 7.4mm töltőcsati és egy 65W USB-C töltőfej közé, de majdnem biztos vagyok benne, hogy vanrá lehetőség. a töltőjét hordozni elég nyűgös. valaki keresett / talált hasonló kiegészítőt, meg lehet oldani vajon a töltőfej átalakítást? gyári sajnos csak rossz irányba van, ilyet viszont nem vennék jó szívvel.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
pohár
félisten
válasz hoffman_ #71920 üzenetére
miért nem veszel egy 2. töltőt hozzá, ami 7.4-es? nem az volna a legjobb megoldás?
gyári megoldással még én sem találkoztam, csak a 7.4 --> Type-C irányúval
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
hoffman_
nagyúr
mert van kb 12db usbc eszközöm, ebből jópárat hurcolok is és jó lenne egy db GaN töltővel megúszni az egészet, ami fele akkora 3 porttal is, mint a Dell gyárija, nem hogy két töltőt vigyek. van töltőm dögivel, Dell is, usb is, csak a cél az egyszerűség lenne : )
valószínűleg a feszültség miatt nem lesz ilyen, ha a Dell nem csinált, akkor más nem fog, minél többet keresek, annál inkább erre jutok sajnos.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
arcitec
addikt
Még azt szeretném kérdezni, a gyári csomagolás az milyen? Le van fóliázva minden, vagy csak a kijelző, vagy az sem? Mire célszerű figyelni kicsomagoláskor?
Még is csak majd fél milla.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Benőke
őstag
válasz arcitec #71923 üzenetére
Semmi különleges.
Úgy értem hogy papír doboz, benne ilyen papír tartóban vagy mi a két oldala, a gép maga be van csomagolva. Talán 1-2 helyen van rajta valami celofán vagy mi, de leszeded kinyitod, és van egy ilyen fura anyag a bill és a kijelző között és ennyi, szivacs szerűség. Youtube on van egy rakat kicsomagoló videó. -
SzaboZE
addikt
válasz szabonagyur #71914 üzenetére
Csak akkuról is?
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Dell Vostro 3515 memóriabővítésével kapcsolatban kérdeznélek meg benneteket.
A Dell Üzembe helyezés és műszaki adatok útmutató szerint a támogatott memória konfigurációk az alábbiak:
● 4 GB, 1 × 4 GB, DDR4, 2400 MHz
● 8 GB, 2 × 4 GB, DDR4, 2400 MHz
● 8 GB, 1 × 8 GB, DDR4, 2400 MHz
● 16 GB, 2 × 8 GB, DDR4, 2400 MHz
● 16 GB, 1 × 16 GB, DDR4, 2400 MHzUgyanakkor a Kingston honlapja az alábbi valamivel nagyobb sebességű modulokat sorolja fel, ráadásul kissé furán; – "Dell/Alienware - Vostro 15 (3515)" –, ahol érdekes az Alienware és a 3-as Vostro egymás mellett említve.
Vajon akkor mely típusú memóriamodulok lehetnek a megfelelők?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Benőke
őstag
válasz Dhampir #71931 üzenetére
Nézd meg CPUz vel milyen memória van benne most, milyen értékekkel megy most.
Kiírja ha többet tud mint amin valójában megy.
Nem igen szoktak ezzel bohóckodni és gyárilag is beletolják a nagyobbat. Max nincs kihasználva. HA már ezen is spórolnak vagy hiper ultra book akkor alaplapra van forrasztva.
Nézd meg hogy x8 vagy x16 -as a memória (AMD érzékenyebb a késleltetésre, és van némi sebesség különbség a kettő között, és nem nem elhanyagolható.). Ha van olcsóbban olyan ami a speckóknak megfelel akkor oké, de nem nagyon szokott vagy nem sokkal olcsóbb. Nem érdemes ekkora feneket keríteni neki -
Dhampir
félisten
válasz Benőke #71932 üzenetére
Köszönöm, hogy ezt megírtad.
Érdekes, hogy a hivatalos oldalon az egyik modul esetében a Latency CL 19 és elvileg ugyanez a típus (KCP426SS8/8) a hazai boltokban már csak CL 17:
Kingston Client Premier 8GB DDR4 2666MHz KCP426SS8/8[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Céges Vostro 15 3000 gépen hogy lehet beállítani az egyujjas görgetést? A support oldalról a megfelelő segédprogival fel van rakva az összes gyári driver, de ilyen beállítást nem találok. Segítsetek, mert megb..sz az ideg.
Köszi előre is!Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
arcitec
addikt
válasz adika4444 #71937 üzenetére
Tudomásul veszem a véleményt, bár csodálkozom, mert többségében céges gépek is és nem tudok problémákról. Az a baj a milyen notebookot vegyek topikkal, hogy ott HP-es érdekeltségek vannak többségében. Nem is látok Lenovo ajánlást stb. pedig azoknak a billentyűzete nagyon kellemes.
U.I: Apropó ez a feltételezésed csak a Dellre alapozod, más gépre nem?
Amúgy meg nem most adták ki a jelzett Dell gépet, szóval kell, hogy legyenek már használatban....[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Még egy kérdésem lenne, javallott-e hűtőpad használata?
Nyilván több órás használatot figyelembe véve.[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
válasz arcitec #71939 üzenetére
Nekem egy 5420 van i7 1185g7/16gb rammal, nekem van alatta hűtőpad nem csak a hűtés miatt, hanem az így megemelt géppozícó számomra kellemes gépelési élményt ad.
Igen, ott a HP-t tolják főleg, mert általában 2-3 ember válaszol a kérdésekre, ebből az egyikük HP eladó (kisforgalmazó? nem tudom mi a pontos megnevezés.), Lenovóval sincs gond, ha T szériáról beszélünk.
-
arcitec
addikt
Még aprócska kérdés, ha Linux van telepítve eredendően, kell-e a formázáson kívül mást is csinálni, a win11 telepítéséhez? Esetleg biosban?
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
Telepítettem egy Latitude 5580-ast, bios frissítés után azt írja, nem találja a TPM eszközt. Biosból eltűnt a TPM opció is. Így minden indulásnál panaszkodik a TPM eszköz hiányára. Downgradeltem a biost, nem panaszkodott, de az opció nem jelent meg. Frissítettem ójra a bios, most újra panaszkodik. Járt már valaki így? Bios reset nem segített.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
adika4444
addikt
válasz arcitec #71938 üzenetére
Attól, hogy business, voltak már itt gondok, az elmúlt években számos modellnél kijöttek. A többi gyártó se különb, de most pont a Dell-re írtam ha már annak a topikjában vagyunk. Ettől független nem rossz gépek ezek, de ha a laptopfrontról eltekint az ember, teljesen jól látszik, hogy sokminden más is hasonló nívóval készül. Vagy jó lesz, vagy nem.
üdv, adika4444
-
somasz
Topikgazda
válasz Pyttawrx #71944 üzenetére
Több 5580-ast telepítettem pár napon belül, mindet a Command Update frissítette. Csak ennél az egynél van hiba. Korábbi biost felflashelve sem látszik a TPM menüpont, de ott legalább nem panaszkodik a hiányára. TPM driver és fw sem megy fel, mert nem találja az eszközt. Csak így hogyan frissítsen a leendő vevő biost?
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs