- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz olivera88 #6998 üzenetére
A 8.1 csak annyit jelent, hogy frissítik a letölthető képfájlokat a szerveren, hogy aki telepíti, ne hatmillió frissítéssel találkozzon utánna. A már meglévő feltelepített rendszerre nem fog érkezni semmilyen extra .1 es frissítés. Ez nem olyan mint windows-on a service pack.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
olivera88
veterán
De van. Akkor nyilván az okozza. Két Debiant használok, van egy KDE/Gnome a régi merevlemezemen. és egy Cinnamon az új merevlemezen. A KDE re van telepítve Team és azon van az rpcbindes hiba, Cinnamonon nincs, igaz azt kevesebbet használom, de ahhoz nincs köze sztem.
És megtudtad szüntetni?LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
bambano
titán
jessiben flashes játékok esetén elég sokat késik a hang. (31.7-es debianos firefox, gyári flash player, nvidia zárt driver)
a konfig úgy van, ahogy a jessie felrakta. merre érdemes elindulni?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tlac
nagyúr
válasz olivera88 #7005 üzenetére
passz, tőlük kell megkérdezni
de én is nagyon ritkán használtam, ezért nem érdekelt, hogy utánajárjak(#7006) bambano:
adsz egy linket, hogy megnézzük, hogy nálunk mit csinál?
szerintem gyárilag nem települ a flash, adobe-s van fent?de egyébként a flash miatt érdemes inkább chrome-ot/chromium-ot használni, a firefox-hoz már régóta nincs igazi támogatás
-
zka67
őstag
Sziasztok, nekem nem tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz bambano #7014 üzenetére
hardveres flash gyorsítás be van kapcsolva nálad?
ha arra gondolsz, amit jobb klikkel lehet a flash-nél bekapcsolni, akkor igen
meg a böngészőben is be van pipálva
semmi egyebet nem hackeltemegyébként alap Jessie-s zárt Nvidia driver itt is
pulseaudio is van, nem piszkáltam beleIceweasel-ből 38.0.1 van nálam, ami különbség lehet
viszont most elég izmos gépen próbáltam (4ghz core i7)
-
Gyb001
senior tag
NEm tudtok valami életképes magyar tts motort debianra?
Androidon ott az svox, Windowson ott a nuance, Én akárhol keresem semmit nem találok.
Espeak et ismerem de nagyon rosz a hangja.A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
tlac
nagyúr
Az miért van, hogy a cinnamon-ból a legfrissebb 2.6-os verzió a sid ágban van és nem az experimental-ban?
[link]
Úgy tudtam, hogy experimental-ba kerülnek be elsőként a csomagok. -
olivera88
veterán
Az létezhet hogy az óra a panelen magától váltott át UTC re? Mert én nem bántottam tuti, de más se.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Debian 8 alatt mi kell ahhoz, hogy a kis ARM-es gép debug soros portján, ahová a kernel tolja ki a boot üzeneteket a betöltés folyamatairól, ott be is tudjak jelentkezni? A boot folyamat végigmegy, nincsen gond.
Korábban ilyen respawnos megoldások voltak a getty beüzemelésére, de systemd alatt ez valahogy nagyon máshogy van és nem találtam rá értelmes leírást.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #7022 üzenetére
Oké, de hogyan lépek be az eszközre, hogy kiadjam ezeket a parancsokat?
Néztem azt a mappát ahol ezek a dolgok vannak tárolva, ott csak a ttyS1-re volt target vagy mi.
Amúgy nem tudom mi történt. 2 másik kernel, azok moduljaikkal, és dtb fájl készletükkel már használtam ezt a gépet ugyanezzel a rootfs-el, mindkettőnél be tudtam jelentkezni a debug porton. Most a 3. kernelt fordítottam, kisakkoztam miket kell bekapcsolni hogy egyáltalán működjön minden, de így meg belépni nem tudok...
Ez a kínlódás egyébként azért van, mert az első két megoldással a /dev alatt nem jön létre az fb0 framebuffer kimenet, az nélkül meg nem tudok x-et indítani a rákötött lcd életre keltéséért. - és nem csak én jártam így a framebufferrel.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bambano #7024 üzenetére
Na a kernellel volt valami. Ugyanaz a rootfs két másik helyről (ahol Debiant raktak a kütyüre) fordított kernellel jól működik. Ez amivel nem, ezt meg a linux4sam repójából húztam le, és ők erre a "poky" nevű disztrót rakták. Nem tudom mi lehet ez az inkompatibilitás dolog, ennek a repónak se a 3.10, se a 3.18-as kerneljével nem ment a Debian. Eljut a boot végére és kezeli a hálózatot is, de semmi mást. Pont a bejelentkezés előtt áll meg.
Mindegy, holnap megpróbálom ezt a poky dolgot leforgatni csak kell hozzá 100+ GB, amúgy is arra van meg a kellő QT-s környezet meg eszközök, ami pont a lényege lenne ennek a cuccnak az LCD-vel. Csak az meg flash image-t generál, még rá kell venni az SD kártya kompatibilis kimenetre, mert a sam-ba cseszik rendesen kezelni a cuccot flash szinten, szal van mivel kínlódnom...
-
olivera88
veterán
Hogy lehet leformázni pendrivet? Vicces de nem találom.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
Felraktam a Gpartedet, de nem találom. Ez lenne az esetleg ? Pedig a Gparted nem így nem néz ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz olivera88 #7032 üzenetére
KDE-n kpartedet célszerű, de a gparted is jó. Írd be a KDE menübe, hogy "part", arra ki fogja dobni a partíció szerkesztő progikat.
Persze nyilván egyszerűbb progik is tudnak formázni, mint amit pl. spammer írt.tlac: Nem látom a különbséget. A partíció nem létezhet fájlrendszer nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz CPT.Pirk #7035 üzenetére
Na sikerült megnyitni. Érdekes h tegnap nem találta. Beirom a G betűt most egyből előjön.
Ux1 terminálból nem birom megnyitni, cannot open display. De nem is a terminálos verzió kell.
[ Szerkesztve ]
-
altare
tag
Hali, a debian 8.1 van fent a gépemen egy mate felülettel, viszont akadt egy kis gondom. Nincs a gépen internet. Egyszerűen nem akar csatlakozni hozzá. Plusz itthon ki is lövi a hálózatot a többi gépen, ha bekapcsolom és bedugom a netkábelt a gépbe. 3-4 napja telepítettem fel rá a debiant, előtte 1-2 hétig egy Manjaro Linux volt, viszont teljesen másik hdd-n, csak az megadta magát, ezért egy 80gb-os hdd került be és akkor már debiant raktam rá. A gépet fájlszervernek, médiaszervernek szeretném használni, viszont nem vagyok valami nagy linux guru. 1-2 hónapja ismerkedem a linuxokkal. Mit tudnék kezdeni, hogy legyen net a gépen, illetve ne lőjje ki az ithoni hálózatot?
Manjaro linuxal tökéletesen ment az egész, viszont debianra volna szükségem, mert nekem kicsit bonyolult a manjaro és nem is igazán való arra, amire nekem a gép kell.
-
juhiati
aktív tag
Sziasztok! Van közületek itt valaki aki BackupPC-vel ment Debiant rsync-el?
Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
Nem tudja valaki, hogy miért akarja e-mailként küldeni a popcon a sz@rját, amikor megadtam neki, hogy USEHTTP="yes"???
-=- There's no place like /home -=-
-
törölt tag
Kedves szakik !
Felfejlesztettem, kitakarítottam és beállítottam itthon router-nek anyám régi kis Toshiba Satellite Pro 4600 laptopját.
Az egy dolog, hogy az X a legújabb Debianon bugos (totál kifagy az egész gép, a probléma világszerte ismert, a Trident CyberBladeXP integrált VGA vezérlő driver hibás a Jessie-ben, míg Wheezy-ben tökjó, ergo, több nap szenvedés után rátettem egy wheezy-t).
1. Aki esetleg tudja, hogyan tudok Jessie-re átállni úgy, hogy a VGA drivert megőrizzem... Sok okosat nem találtam a neten ebből. xorg.conf környékén találtam n+1 leírást, útmutatást azoktól, akik szintén ezzel szívnak, de igencsak driver bug és nem nagyon akarja senki se javítani.
Szóval: wheezy. Ami nem is gond, 512 max RAM mellett az i386-os disztró gyönyörűen megy. Youtube már kicsit akad, de amúgy egyszerűbb oldalak mennek Iceweasel alatt. Na de nem erre lett kitalálva... Feltettem egy bind9-et, dhcpd-t, alap dolgokat, aztán kézi tűzfal (legegyszerűbb, direkt) egy iptables script-tel, routing, stb. és kész is.
2. A net gyönyörűen megy, de fél-1 nap után elszáll. Laptop él, minden rendben. Bemegyek, ifconfig, látom, él a ppp0-ás DSL kapcsolat, interfész up, van ip. Csak épp nem tud pingelni semmit, semerre.
poff dsl-provider - eltűnik ppp0 ...
pon dsl-provider - visszajön ppp0 ...
... de ping továbbra sincs sehova.reboot - gyönyörűen helyreáll minden, gyakorlatilag indul a routing és él ismét az egész rendszer.
Kérdem én: WTF
A routing száll el ? De a default gw és minden tökjól van beállítva poff és pon után is, tehát szépen szabályozzák a gyári scriptek a DSL kapcsolatot.
Arra gyanakszom, hogy bealszik a laptop és mikor visszajön sleep-ből, valami nemoké.
Kérdés: hogyan gátolom meg ezt a hülye laptopot, hogy ne aludjon ? Nem a lid csukás érdekel (akkor nem alszik be azonnal hálistennek, mivel nem is érzékeli a LID csukást, mindig open-t jelez), hanem egyáltalán, valami acpi parancs lesz ez, de széjjelgugliztam magam és mindenhol csak kendácsolást látok. Nincs erre egy értelmes parancs ebben a csodalinuxban, hogy "acpid sleep off" és kész, jónapot ???
Terminálból dolgozom, tehát X-es, GUI-s megoldásokat mellőznék.
-
jimmy399
senior tag
válasz #40935168 #7047 üzenetére
Nem vagyok egy nagy mester, de tegyél fel egy alap, X nélküli sima alaptelepítést, csak konzol legyen. Aztán fogod, és eltávolítol minden ACPI szolgáltatást belőle, és talán nem fog elaludni... Remélhetőleg. De lehet van rá külön kernel paraméter, hogy az ACPI kikapcsolva legyen ,vagy mi.
--- N/A ---
-
Gyb001
senior tag
Van valami friss wine Repository?
http://dev.carbon-project.org/debian/wine-unstable/
ezt találtam egyedül de ez 2014-es.[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
stopperos
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest