Új hozzászólás Aktív témák
-
futizoli
tag
..na picit alább hagyott a kezdeti hatalmas lelkesedés.. Nem akarom a Cube nimbuszát csökkenteni, de van egy 'kis gondom a géppel, várnék a hozzá értőktől véleményt,tanácsot.
Az első apró problémának tűnik, de bosszantó.
A beállítások menüben a 'megjelenítés' almenü nem működik, rákattintva egyből kilép a beállításokból("A beállítások alkalmazás sajnos leállt." felirat jelenik meg) Csak ez a pont nem megy a beállításokban.
A következő már sokkal jobban idegesít.
A képernyő bal oldali 'középső-alsó része időnként elkezd vibrálni, sőt néha pillanatra foltszerűen besötétül. Baromi zavaró. Teljesen kiszámíthatatlanul, de elég gyakran.
Ha a fényerőt állító csúszkát valamivel közép alá állítom, nem jelentkezik a probléma.
Az eredeti V1.05 firmware van rajta,amivel érkezett.
Találkozott már valaki hasonlóval? -
Tim72
tag
válasz futizoli #151 üzenetére
Nalam nincs ilyen hiba. Probald meg ujrahuzni a rendszert. Nalam az arctab 1.05 jol megy, csak nincs benne annyi chinese app.:-)
A villogasra van egy sejtesem ,de egyreszt varjuk meg az ujrahuzast, masreszt meg hatha valaki villanyasz jelentkezik.
Pontositva, teljes fenyeron van problemad. Minimumon nincs?
Tolton van kozben?Tim
-
futizoli
tag
Köszönöm, várom majd, mire gondoltál a villogással kapcsolatban,akár privátban is.
Az újrahúzást holnap megpróbálom, bár még nem csináltam, remélem az itt leírtak alapján menni fog...
Még az is kérdés mire cseréljem a mostani fw-t.
Most ez van rajta: V1.05 (apr. 10)
A fényerő fele alatt nincs gáz, felette vibrál. Tehát minimumon és valamivel felette oké minden.
Sajnos töltőn, és anélkül is villog, de csak mikor kedve tartja, nem folyamatosan.
Azért az is érdekes, hogy pont a megjelenítés menüpont nem él... -
Sepp
csendes tag
Hello! Valaki találkozott olyan problémával hogy böngészőben nem teszi ki teljes képernyőre a videokat? Hang van, kép nincs, 4.2.2 2.03 verzió
-
geloczigeri
tag
Nem tudom ki szeretné még szétszedni a táblegépet, de ide leírom, hogy T4-es Torx csavarhúzóval menni fog.
[Ilyen készletet rendeltem] eBay-ről, ebben 45 féle hegy van, és ehhez képest nagyon is olcsó a hazai árakhoz képest. Meglepően jó darab, igényes tokkal.
GG
-
Zol77
aktív tag
válasz geloczigeri #156 üzenetére
Én is szét fogom szedni , tetszett az antenna modos írásod.
Úton van az antenna is , meg még Ez . Remélem beválik nekünk is a mod, ugyanis 3 tableten fogom megcsinàlni -
kazmerr
aktív tag
válasz geloczigeri #53 üzenetére
A szétszedéshez egy másik jó videó:
https://www.youtube.com/watch?v=YZhsGI7aL4M -
geloczigeri
tag
Örülök, ha kedvet csináltam nektek a barkácsoláshoz
A lényeg, hogy ha rajta akarod hagyni a fémcsíkot, tedd minél feljebb az antennát, hogy ne legyen egy síkban a fémcsíkkal.
Ha meg le akarod szedni a fémcsíkot, akkor először szedd le, csinálj méréseket, és ha elég jó a vétel akkor felesleges a belső antennát kidobni belőle, mert volt olyan, akinek azzal is tök jól ment, miután leszedte azt a csíkot az oldaláról a gépnek.A hátlap leszedésénél vigyázni kell. ÚGy tudod majd lepattintani a műanyag hátlapot, hogy a szélét elkezded felfelé húzni, és közben egy kicsit csavarod a tablet közepe felé, mint ha göngyölnéd, és a közepénél meg nyomod. Kicsit rosszul fogalmaztam, de a lényeg, hogy kis patentszerű illesztések vannak az oldalán, amiből a házon lévő lyuk úgy jön ki, ha egy kicsit behorpasztod a hátulját a gépnek, hogy eltávolodjanak az illesztések, és meghúzod felfelé. Na így leírva elég hülyén hangzik, de amúgy egyszerű
Aztán ha szétjöttek az illesztések, nehogy elkezd leszedni, mert a hátlapi kamerát kitéped az alaplapból. Annyi nyisd ki, hogy hozzá tudj férni a kamerához, és ki tudd piszkálni valahogy a kávából. Lehet, hogy neked jobban van beragasztva, és egy éles és vékony valamivel be kell nyúlnod alá, hogy kipattintsd.Sok sikert!
GG
-
Zol77
aktív tag
válasz geloczigeri #161 üzenetére
Köszi a jótanácsokat, meg a részletes leírást!
Mindenképpen visszajelzek ha megcsináltam a tabot,csak jönne már az antenna.
Amúgy ezt az antennát rendeltem : [link]
Azt vettem még észre,hogy eléggé routerfüggő a tab. Otthon egy Asus N66U van,semmi gond vele,stabil 65Mbit a kapcsolat. Asszonyéknál legolcsóbb tplink,csatlakozik 65-el, majd 24-18-5-2 és ennyi,megáll kb 2-5 Mbit -nél. Haverom tabja , a tplink 841-es routeren szintén ezt csinálja,de a kölcsönkapott tplink 1043-on meg oké minden, csak kicsi a térerő. ( router emeleten ,tablet földszinten)
És itt jött a képbe az antennacserés komment,meg a gondolat,hogy ezt megcsinálom mind a három tabon.
Majd csinálok képeket,az előtte - utána állapotról, a wifi analyzer appal, hogy mennyit dob a térerőn az új antenna.[ Szerkesztve ]
-
Tim72
tag
Ha valakit erdekel (epp venni szeretne): MM-nel megint 7% off van.
-
geloczigeri
tag
Lehet, hogy mégsem fér bele a T4-es. nekem most belefér már, mert szerintem kikoptattam a csavart egy másik hegyel, ami nem is T, hanem H. Elég gány csavar ez.
GG
-
M.Moe
csendes tag
Kint az új RK3188 SDK 2.0-n alapuló V2.04-es teszt firmware. Sok szép dolgot ígértek, de ebből semmit sem láttam az egy órás próbám alatt. A komolyabb játékok pont annyira gyengén futnak mint korábban. A videók tekintetében nemhogy a HD lejátszás fejlődött volna, de egy egyszerű SD anyagot is borzalmas minőségben játszik le a tab. Lehet, hogy optimalizálták a fogyasztást, de az a fránya 'Mobil hálózat jele' továbbra is ott van. Bár már csodát nem várok a tabot illetően, de vicc, hogy a heti szintű frissítések pusztán annyit tudnak felmutatni, hogy javítják bennük az előző héten elbarmolt dolgokat
De hogy ne csak rosszat mondjak, a YouTube videók ismét nézhatőek teljes képernyőn ill. visszatértek a tabletes megjelenítési formára, vagyis dobták a felső sávot és alul pedig balra rendezték a kezelő gombokat.[ Szerkesztve ]
-
invisible13
csendes tag
Üdv újra mindenkinek!
Akinek a képernyő kikapcsolása utáni wifi-ről való lecsatlakozás a problémája, azoknak az Advenced Wifi Lock nevezetű program, mely a Play Store-ból ingyenesen eléhető, megoldás lehet. Beállítása után a Wifi nem kerül alvó állapotba, így az összes értesítés megérkezik zárolt képernyő mellet is.
A Youtube-ra alternatívaként a TubeMate nevű alkalmazást ajánlom, amivel nem csak stream-elni lehet a videókat (természetesen a kiválasztott minőségben), hanem akár le is tölthetjük.Akiknek játékokkal van problémájuk, lehetne tudni, hogy mely címek azok?
[ Szerkesztve ]
-
wyattthoearp
tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni batchtool progival a tablet firmware-ét, de problémám akadt.
A batchtool ezt írja ki az upgrade gomb megnyomása után:
This operation didn't do, because of not supporting.
Több gépen, és több batchtool-lal is próbáltam, de nem tudom mit rontok el.
Valakinek volna ötlete?
Köszi előre is -
Endless
aktív tag
válasz wyattthoearp #168 üzenetére
Szia!
-drivereket felraktad?
-1-es zölden világít?
-hangerő fel és azután csatlakoztattad a kábelt?On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
lacuska74
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyen tabletet, esetleg valaki tudja honnan lehet most legolcsóbban megrendelni?
Alapból tartalmaz magyar nyelvet?
Ha nem frissítek, meg rootolok meg ilyenek semmit (nem értek hozzá), akkor is jól használható a tab?Köszi
-
kazmerr
aktív tag
Valaki nem szeretne tesztelői babérokra tőrni?
http://androlib.blog.hu/2013/06/21/felhivas_590lacuska74: http://www.merimobiles.com/cube-u30gt-ii-rk3188-quad-core-10-1-inch-1920-1200-with-android-4-1-os-dual-camera-hdmi-bluetooth-32gb-1-8ghz_p/meri7356.htm
Chat-en megkérdeztem még mindig ellenőrzik kiküldés előtt az eszközöket. Tehát náluk kevesebb probléma adódhat mint más cégnél. -
lacuska74
tag
Köszönöm a segítséget!
Azért megkérdezem még egyszer hogy tartalmaz magyar nyelvet?
Ami a legfontosabb, én nem értek hozzá, ezért nem fogok, szeretnék rajta semmit csinálni.
Azért így is jól használható lesz? -
Cathulhu
addikt
igen, de nekem sajnos nagyon foltos a kijelzo, sot mi tobb, konkretan atvilagit. Azota mar irnak itt egy masik boltot, ahol kiprobaljak elotte a cuccot, lehet erdemesebb ott probalkozni.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Cathulhu
addikt
válasz futizoli #183 üzenetére
Azon agyalok, hogy lefenykepezem nekik, es mondom nem kuldenem vissza a keszuleket, kuldjenek egy uj kijelzot, berakom en. Hatha a regi jo kapcsulatunkra tekintettel elintezi a DX. Most nincs kedvem visszapostazgatni emiatt kinaba a cuccot, aztan varni honapokat mire visszajon. Akkor mar inkabb hasznalom.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
vlevi
nagyúr
Na, már itt van tőlem párszáz méterre a cuccos, csak éppen 6 után értem haza, zárva a posta
Pedig hétvégén jó lett volna végigbökdösni -
vlevi
nagyúr
Nos, megérkezett hozzá a szerkezet.
Virtuális pirospont a geekbuyingnak, mert akkora gumimatracba csomagolták, hogy szerintem rakétával átlőhették volna ide Kínából, akkor sem lett volna semmi bajaEgyelőre többet nem tudok írni róla, csak azt, hogy itt van, bekapcsolódott, v1.05-ös fw van rajta, 4.1.-es droiddal. Rárakom a 4.2-est, pont most látom, hogy júni 29-én került fel egy angol 4.2.2-es a geekbuying blogra. Cube U30GT2 Android 4.2 RK3188 Quad Core 0626 English Version Firmware Release
Utoljára megnéztem a trackingot, és már frissült is : "2013.07.01 12:07, Nyíregyháza 2 posta, Item information : Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registered"
Tehát érdemes rendszeresen nézni, mert nem késik sokat a tracking.[ Szerkesztve ]
-
Zol77
aktív tag
Írtam fentebb,hogy én is belevágok az antenna cserébe.
Az antenna meg is jött már több mint egy hete,de a torx készlet az még nem,gondoltam sebaj,kérek kölcsön T4-est,ahogy említetted ez kell bele. Megkaptam ma a T4-et,és jött a hidegzuhany,kb 2x akkora mint a csavar. Így kb ránézésre T2 -lesz az,nem T4. Amit rendeltem készletet,az szerencsére T2-től indul.
Amit kaptam bitfejet,az tuti T4,mert bele van marva az oldalába,viszont a csavarba már nem ment bele.
Megnéznéd esetleg megint? Nem hinném,hogy több fajta csavarral szerelik a tabot. -
vlevi
nagyúr
Június 11-én.
Saccperkábé 2 és fél hét, mert 28-án már itt volt a postán, csak nem tudtam értemenni.
Amúgy beszarás. Felraktam a 4.2.2-t (kicsit macerás a fw update módba lépés, de sikerült), hasít mint állat.
Vettem hozzá kijelző védőfóliát, de úgylátszik felesleges volt, mert gyárilag volt rajta, ráadásul "rendes" kétrétegű fólia, az első az szokás szerint csak amolyan védőfóliát védő réteg, alatta ott van mégegy.
És vettem hozzá egy tokot is, hogy lehessen hurcolni, satöbbi.
Töltőből az amerikait kaptam, a hozzávaló EU-s adapterrel.
Most kezdem el belakni, megyek a play.google.com-ra, telepítgetni.
Remélem a 32G belső memória elég lesz a könyveimnek
Pixelhibát, zavaró bevilágítást, nem látok. Van, de ahhoz ferdén kell nézni a ketyerét, hogy oldalról fénylik-e. A bootolás közbeni tökfekete képernyőn legalábbis csak nehezen észrevehető. Máskor meg, amikor már használja az ember, akkor ennél sokkal durvább bevilágítások (pl. monitoron) sem észrevehetőek már.
Jó ez a geekbuying
Mindjárt kimegyek az udvarra, meddíg látom a wifit.[ Szerkesztve ]
-
geloczigeri
tag
Szia!
Fentebb már azt hiszem írtam is valahol, hogy nekem azért ment bele, mert egy másik fejjel sikerült szétcsesznem a csavart annyira, hogy nekem már a T4 is belemegy. Már ha valóban T4-es az, amit én annak hiszek a feliratok alapján, ugyanis a hegybe nincs belekarcolva, kizárólag a műanyag tok feliratai alapján mondtam amit mondtam, de ezek szerint rossz helyen vannak a hegyek a tokban? Furcsa, hogy kétszer akkora a T4-es. A H0.9-essel viszont sikerült egy kis erőlködés árán kicsavarnom, de ez el is nyalta a csavart egy kicsit, ezért fér bele a T4 is most már. Nem tudom, hogy pontosan milyen hegy illeszkedne bele, mert szerintem ez a kínai csavarhzó készlet sem a legjobb minőségű, valószínű, hogy ezért nem sikerült pontosan megállapítanom. Bocsi!
A képen pirossal bekarikáztam két hegyet. Az alsóval sikerült először kicsavarnom (H0.9-es?), de a 3. szétszedésnél már a T4 feliratú is belement...
[ Szerkesztve ]
GG
-
Zol77
aktív tag
válasz geloczigeri #190 üzenetére
Holnap kiderül mi a méret,mert kapok kisebbet is. Ha meg az se lesz jó,majd csak ideér az én készletem is,és abban csak lesz már megfelelő fej. Legalábbis remélem
-
vlevi
nagyúr
Szerintetek van olyan trükk, beállítás, hogy a felso stauszsort eltuntessem, es az also gombsor jobb szelere keruljon?
Van egy mk808-asom, es azon mindig is igy volt. Szerintem felesleges a telefonokhoz hasonlatos felso statuszsor. -
vlevi
nagyúr
válasz geloczigeri #193 üzenetére
Baszki. Rányomtam a google translate-re a kínai oldalon, de elfelejtettem angolra állítani.
Még majdnem olvasható magyarul is ...De inkább maradok az angolnál, mert nem tudom mennyire jó az nekem, ha "Android 4.2.2 rendszer borsó 2 jön!"
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz geloczigeri #193 üzenetére
Nem tudom, hogy kipróbáljam-e?
Már fellöktem pár tucat alkalmazást, nincs kedvem ma éjszaka megint nulláról installni.Viszont a képpel továbbra sem tudok betelni. Valami eszméletlen jó ez a pixel mentes kép. Egyetlen dolgot vettem észre, nem tudom, hogy ez általános-e, vagy egyedi jelenség, hogy ha állítva tartom, akkor teljesen fehér képnél (pl. a gReader RSS olvasó) látszik, hogy a kép nem egyenletesen fehér. A kép jobb széle, tulajdonképpen a tab teteje, a felső kamera felé lévő rész kicst más színű. De ez is olyan, mint a bevilágítás, csak ez fordítva, kizárólag tökfehér háttéren vehető észre. Pl. könyvolvasóban, ahol van egy kis textúrás háttér, fel se tűnt, és később, amikor a fehéren észrevettem, és utólag nézegettem, akkor sem lehetett látni.
Asszem ezek az apróságok azok, amik miatt egy iPad 150 ezer, ez meg harmad/fele ennyi. -
geloczigeri
tag
Szerintem várd meg a stabil verziót. 1-2 héten belül szerintem kiadják. Arra érdemes lesz frissíteni, feltéve, hogy megtartják a beta-ban lévő normális tabletes felületet (ahol az óra+értesítések a jobb-alsó sarokban vannak).
A kijelző az ilyen sajnos. Ennyiért nem válogatott darabokat tesznek bele Illetve válogatottak, csakhogy a jobbik fele a kupacnak megy a drágább gépekbe (iPad és hasonlók), a kupac gyengébb felét pedig szétszórják a kínai gyártók közt. Ott meg sokszor nincs további minőség-ellenőrzés, ezért van sok hibás kiküldött darab. Szerencsére a jobb webáruházak azért egyszer bekapcsolják a tabot kiküldés előtt (Merimobiles, meg írtatok itt még jókat).
GG
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest