Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Szintén a 0727-es mellett teszem le a voksom. Arctabletről letöltött, rootolt, CWM recoveryvel ki van egészítve, és kigyomlálták belőle a kínai appokat. Nagyon jó. Az augusztusiakat egyszerkétszer megnéztem, de a többablakos izé (már ahogy megcsinálták) az rövid használat után engem elrettentett, semmint tetszett volna.
-
siryeti
tag
Köszönöm a tanácsokat, ha hazaérek már töltöm is lefelé.
Persze elötte nem felejtek mentést csinálni. -
siryeti
tag
Sziasztok
Megérkezett a készülék, kb 5 perc múlva fent volt rajta az ajánlott rom, semmi gond vele , majd tesztelgetem még ha kislányom elalszik és kiesik a kezéből.
Nagyon köszönöm a segítséget, lehet hogy jövök még kérdésekkel.Szép napot mindenkinek!
-
vlevi
nagyúr
Tegnap ejszaka neztem ra az arctablet foeumra, es mar valami 2.06 romrol bezseltek. Ma reggelre mar kesz is van belole az arctabletesitett valtozat (kinai appok nelkuli,rootolt) En meg nem lattam milyen, de ami kesik, nem mulik :-)
[link] -
vlevi
nagyúr
Dehogyem állt vissza, de ezt a build.prop átírásával mindjárt visszaállíítom.
(kicsit rohadtsokáig tartott az install, de nem a tablet miatt. Win8.1 van a gépemen, és azon nem települ a driver Tanácsoltak nekem virtualgépes XP-t, de azzal se. Úgyhogy megint elő kellett venni egy másik gépet, amin még nem nyócaska van, és azon percek alatt megvolt minden.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Egyelőre negatív
Felment a fw, bekacsoltam a wifit, beállítottam a google accountot, és, hogy jó dolga legyen, csináltam egy restartot. Na, azóta a cube-os képernőy hullámzik, az volt kb negyedórája
Próbaképpen adok neki egy wipe data-t, hátha.
u.i.: Csak az a baj, hogy a recoverybe sem akar bemenni[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Hát, nekem megy vissza a 0727-i fw. Azthiszem, az első dolog, hogy a tablet_ui átállítást nem bírja. Ha ezt átállítom, akkor restart után nem indul.
Azonkívül, szerintem a kép, mintha szaggatna. Legalábbis a beállításokban való mászkálás nekem nem tűnik olyan folyamatosnak, de lehet, hogy ezt csak bebeszélem magamnak. Addíg nem jutottam el, hogy egy Antutut telepítsek rá, és mostmár nem is fogok... -
geloczigeri
tag
Szerintem várjátok meg a "final version"-t...
GG
-
vlevi
nagyúr
válasz geloczigeri #612 üzenetére
En is azon a velemenyen vagyok. Olvasgatom az arctablet forumot, es ok is csak talalgatnak, meg gugli forditoval probaljak kibogaraszni a kinai forumot, hogy mi is lehet ez a 2.06fw verzio.
-
tarnagy
aktív tag
válasz geloczigeri #586 üzenetére
(#586) geloczigeri
Nem tudom, mi lehet az oka, de nálam nem úgy megy a dolog, mint amit írtál. Igaz, nekem U9GT5-öm van, de ez a lényegen nem hinném, hogy változtat.
Szóval, ha rádugom az OTG-re az 500 GB-os külső merevlemezt, az Y csatlakozókábel másik ágára a tápot, a akkor sem látja winchestert a tablet. Pendrive-ot kiválóan lát. Mi lehet az ok? Van valami tipped?Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.
-
geloczigeri
tag
Nem tudom mi lehet a baja. Talán másik firmware-el érdemes lenne megpróbálni. Például ezeket végig próbálni, kezdve a 2.06-ossal, ami most a legujjabb: 1.05, 2.02, 2.03, 2.04, 2.06.
Meg lehetne próbálni másik merevlemez vezérlővel is (más chipset legyen benne), de nem tudom ér-e annyit. Pendrive-ot nekem is viszi gond nélkül, még NTFS fájlrendszerrel (read only) is.
Találtam még egy ide vágó témát, azt írják, hiányzik a driver a Cube firmware-ből:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/cant-connect-turo-ext-1tb-2-5-hdd/[ Szerkesztve ]
GG
-
vlevi
nagyúr
Szerencsére a Cube-nál nem felejtették el az eszközt, ez dícséretes!
Újabb, 2.06-os verziójú fw. -
geloczigeri
tag
Ez már final, szóval kipróbálom. Valaki azt írja, hogy bugos, de azt nem írta le, hogy miért. Megkérdeztem tőle, remélem válaszol mielőtt elkezdem flash-elni a gépet
GG
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok !
A másik topic az U39GT elég inaktívnak tűnik. Sajnos ez nem túl biztató. Ezért itt is feltenném a kérdésem.
Figyelemmel kísértem ezt a topicot is és úgy tűnt itt jobban zajlik az élet , talán azért is mert többeknek van ilyen készülékük. És úgy látom frissítések is elég gyakran vannak, utal a jó/jobb supportra.
(van háttértámogatása a készüléknek) Ezért bizonytalanodtam el, mert eddig az U39Gt mellett tettem le a voksom, de elgondolkodtam. Ti tapasztalat alapján mit mondanátok, melyiket érdemesebb választani. Igaz kicsivel ez drágább, de ha ez megéri a felárat, akkor nem ezen múlna a döntésem.
Válaszokat és segítségeteket előre is köszönöm srácok.
Üdv:
P. -
vlevi
nagyúr
Igen, felrakom.
A rövid leírás szerint többek közt javították az előző 2.06 magas fogyasztását alvó módban. Ami nálam pl. úgy jött ki, hogy sokszor el sem ment alvó módba. Vagy ki sem kapcsolta a képernőt, vagy, ha ki is kapcsolta, időnként, amikor visszakapcsoltam, akkor nem a lock screen jött be, hanem egyből az asztal. És egy éjszaka alatt (a szar akksimmal) 15%-ot fogyott. A 2.04-essel egy éjszakát megúszok 1, max 2% fogyással. -
vlevi
nagyúr
Antutuban, a korábbi 2.06 test fw-el 18633-t kaptam, most meg csak 17770-t. Van, ami javult, nagyon hangyányit, mondhatni a mérési hibahatáron belül van, de storage IO leesett a harmadára, ezért a kevesebb pont. Korábban erre 1276 pontot kaptam, most csak 461-et.
Na, még megpróbálom újra átírni tablet UI-ra, és elkezdem újra belakni.Amúgy a Win8-as launchert úgylátom, még ebbe sem rakták bele, csak a hátterét, és a a világos beállítások képernyőt. Pedig kíváncsi lettem volna rá.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nemtudom. Hogy jobb-e, mint a 0727-i 2.04-es tesz fw? Ugy veszem eszre, rosszabbnak nem rosszabb. A stamdby fogyasztas tenyleg lement a normalis ertekre. Napkozbem itthon volt, es a reggeli ertekhez kb 9-10 ora alatt nagyjabol 1%-ot esett, a szar akksival. Viszont ebresztooranak meg mindig nem jo, stanbybol nem kepes felelszteni magat az ebreszteshez, ugyanugy, mint ez eddigi osszes tobbi fw verzioval. Sebessege sem rossz. Szerintem hasznalhato, nalam most megmarad egy ideig, ha nem talalok benne nagy gondot. Peraz, aki melyebben beleassa magat, az biztos fog talalni benne hibat, de nekem csak netezesre, hirek, es konyvolvasasra kell. Igaz arra jo volt az 1.05 fw is :-)
De ha jobban megnezem, nekem most mintha (pl yt video app) , amikor valtogatok a videok kozott, mimtha villodzna egy kicisit a kep. Nem a videok lejatszasaval van baj, hanem az alkalmazas (de akar a gmailt is emlithetnem), amkkor mas-mas nezetbe valt at, olyan, mimtha valami villodzas lenne a nezet valtasa kozott. Lehet, hoyg eddig is volt ilyen, csak nem vettem eszre, vagy azert, mert nem figyeltem, vagy pedog azert, mert gyorsabb volt, vagy pedig, mert ez csak most ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
geloczigeri
tag
Szia!
Például nekem itt fordult elő, ahol észrevettem:
Firefox böngészőben, amikor legörgetsz az oldalon, ilyenkor elrejti a címsort. Amikor felgörgetsz visszajön, és bal oldalt a vissza gomb nekem ugyanúgy villódzik. Ez a jelenség az új Rockship SDK óta áll fennt, szerintem az új kernel vagy driverek miatt van. Pl. 1.05-ös fw-ben nem fordult elő ilyen, de azért az szaggatott is rendesen.
Nem nagy probléma szerintem, videonál meg játékoknál semmi baja. Mint ha a szoftveres rendereléshez lenne köze[ Szerkesztve ]
GG
-
vlevi
nagyúr
válasz geloczigeri #628 üzenetére
Firefoxban biztos jobban észrevenni, mert az nekem mindíg is sokkalta lassabb volt, mint a gyári böngésző.
-
varmi2
nagyúr
Úgy döntöttem, hogy ma én is felteszem az új romot.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Nekem eddig bejön az új rom, szerintem jobb, mint amit eddig használtam (0727).
-
zsokfel
újonc
Szeretném a segitségeteket kérni.
Az U30GT2 hangszorója sajnos úgy tűnik tönkrement. Recseg, nagyon torz.
Nem tudom, hogy garanciában kicserélik e. Van valakinek tapasztalata ezzel
kapcsolatban. Arra is gondoltam , hogy rendelek egy hangszorót, és magam
befórasztom, de nem találtam egy linket sem ahol rendelni lehet, vagy legalább
a hangszoró árát megnézzem. Tudna valaki ilyen linket. -
Tim72
tag
1 particio van rajta?
Erdemes kimenni a terminal-ba, es megnezni mit lat a rendszer. Nalam linux-ot jobban ismerok konnyen tudnak segiteni..
Probald meg mes kulso hdd-vel is.
Egyeb andriidos keszulek latja?
Anno a routeremmel volt olyan , hogy a kulso hdd vezerlojet nem tudta kezelni. (Driver)
Szerintem ennek erdemes utana jarni. En erre gyanakodnek. -
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Tabletvásárlás előtt állok, lényeg a játék (komolyabbak is), youtube, hdfilmek.
Örömmel találtam rá a Cube tabletekre, mert paramétereiben a 100-120.000-es
holmik tudását hozza. Viszont olvasva itt a fórumot, két kérdésem lenne.Jelenleg fut-e hibamentesen valamely beállítással/rommal (nem tudom, itt valami
cfw-ket raktok rá, vagy gyári frissítésekről beszéltek), valamint, hogy tengerentúli
beszerzésen kívül van-e mód valahogy hozzájutni?A csúcs érdekelne, a GT II.
Előre is köszönöm, ha segítetek!
-
vlevi
nagyúr
válasz fiATHaLON #634 üzenetére
Megmondva az őszintét, lehet, hogy mostmár nem éri meg megvenni. Egyre gyakrabban fennakadnak a VÁM-on az eszközök, ez a tablet nettó 50 körül van, egy Wayteq X-Tab 100 qcr , szintén 4 magy, ugyanígy nagyfelbontás, 2028x1536, azaz ipad3 méretű, ráadásul magyarországi garanciával már alig drágább.
Amikor a cube gt2 megjelent, akkor nagyjából ez volt az első nagyfelbontású tablet, akkor még magyarországon hozzá hasonlót egyátalán nem lehetett kapni.
Azóta eltelt több, mint fél év, csúnya ezt mondani, de még pár hónap, és elvault, kifutott darab lesz a cube gt2-ből is[ Szerkesztve ]
-
geloczigeri
tag
Az biztos, hogy az élményeim után már semmiképp se vásárolnék kínából semmilyen kütyüt...
Főleg a garancia miatt. Nagyon drága mulatság oda-vissza küldözgetni a cuccot (főleg oda).GG
-
varmi2
nagyúr
válasz geloczigeri #637 üzenetére
Én azért nem zárkózóm el ennyire a kínai dolgoktól, ha megfelelő az ajánlatuk. Ezt úgy mondom, hogy én is megjártam, és vissza kellett küldeni a tabot, másodjára kaptam jót
-
geloczigeri
tag
Hát én max kisebb dolgokat fogok kinntről rendelni, de azért erre is van egy jó történetem
eBay-ről rendeltem 8 AAA újratölthető 100mAh kapacitású akksit. Kb 10$ körül volt Haha... Már itt benéztem, túl olcsó, de hát megörültem neki.
Két hét múlva megérkezett a csomag. Kibontottam, és a kezembe vettem az elemeket. Túl könnyűek voltak. Nagyjából tudom, hogy milyen nehéz egy tisztességes li-ion akksi, szóval betettem őket a Voltcraft töltőbe. Leteszteltem az elemeket, és a ráírt 1000mAh kapacitás helyett 200-250mAh volt bennük. Az eladónak ezt leírtam, azt mondta, hogy hát sajnálja, őt is átverték (aha...). Visszautalt 3$-t...Az élmények...
GG
-
varmi2
nagyúr
válasz geloczigeri #639 üzenetére
ooopssss.....
-
geloczigeri
tag
Elírtam. 100mAh -> 1000mAh akart lenni
Na mindegy, ilyeneknek nem dőlünk be többé
GG
-
vlevi
nagyúr
Hát, a gyanúsan olcsó dolgok tényleg veszélyesek tudnak lenni.
De itt most arról volt szó, hogy egy kipróbált, bejáratott terméket, az U30GT2-t sem érdemes már Kínából megvenni, mert még a legolcsóbb megbízható ajánlat sem jelentősen olcsóbb, mint amit hazai boltból meg tudsz venni. Ráadásul itthon van garancia, pár nap alatt kézbe veheted, ...
Telefonokra ez egyelőre még nem igaz, mert Kínában már nagyonrégen nyomják 150-200 dollár környékén a 4magos, 4-5" méretű telefonokat, itthon ennél még többe kerülnek pl. a Prestigio-k is. -
vlevi
nagyúr
válasz geloczigeri #643 üzenetére
En meg pont, hogy fektetve, ketoldalas modban olvasnek szivesebben koynveket, ahhoz pedig a 4:3 keparany a jobb. Legalabbis szerintem. Volt 9,7"-os tablagepem, meg 1024*768 felbontassal, azzal valahogy jobban adta magat a ketoldalas konyvolvasasi mod. Azonban pdf-hez lehet, hogy tynleg jobb ez a fajta keparany.pdf-t is szoktam olvasni, es abba viszont nem tudok belekotni. Ahhoz jobb, ha egyoldalas nezetben magasabb a tablagep.
-
varmi2
nagyúr
Nekem még marad egy darabig ez a tab, úgy1-2 évig, vagy ameddig bírja, remélem sokáig.
-
vlevi
nagyúr
Én sem fogom lecserélni, ez majdnem biztos, mert a képminősége eszméletlen jó, sebességébe sem tudok igazán belekötni, nekem a wifivel sincs nagyon bajom, jó ez
Van, hogy az asztali gépet napokig nem kapcsolom be, mert a tableten mindent elérek. Könyvet, híreket, PH fórumot, más meg nem kell -
mondokgy
újonc
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja vettem egy Cube U30GT2-t. Eddig nem volt vele baj, de mostanában a töltéskor meghülyül.
Nem mindig csak néha. Olyan mintha beragadna egy adott töltési szinten (pedig rá van dugva a töltő) és nem akar tovább töltődni. Durvább esetben csak akkor működik, amikor a töltőre van dugva. Ha lehúzom rögtön kikapcsol. Aztán a sok ki-bekapcsolgatás próbálgatás során egyszer csak megjavul, feltöltődik és olyan mintha rendbe volna. Valaki tapasztalt már hasonlót? Töltőnek a vele küldött átalakítós töltőt használom. Ha rendbe jön, akkor olyan az akksi mintha jó lenne, több óra használatot is bír. -
mondokgy
újonc
válasz mondokgy #648 üzenetére
Sziasztok!
Firmware-t szerettem volna frissíteni, de rá kellett jönnöm, hogy nagyon benéztem a dolgokat. Én azt hittem U30GT2-es tabletem van, de ez valójában U30GT és az U30GT2 között van. Hogy pontosan mi azt nem tudom, mert több elnevezéssel láttam. U30GT1 talán az igaz, viszont a tablet hátulján U30GT a model megnevezés, de a CUBE-Tablet oldalán U30GT2-nek is nevezik. A lények hogy ebben is már RK3188-as CPU van és nem RK3066, csak a felbontása 1280X800 és a RAM 1GB. Én persze betoltam az U30GT2 2.06-os firmware-t, aminek az eredménye egy elég szétcsúszott kép. A netet túrva nem nagyon találtam ehhez firmware-t. Tudtok segíteni, hogy hol találhatok hozzá (elkezdtem a Cube-Tablet által javasolt kínai oldalról tölteni, de nem igazán akar egyelőre lejönni).
Előre is köszi
mgy
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest