- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
azigazforest
tag
válasz anagylevin #2050 üzenetére
2008 dec 31-én elmúlt.
van frissebb adat?
a mnyp portfóliókezelésről is tájékozódni kéne. Az a kérdés, mi van a növekedési pf-ban (mindenkinél más) ezekkel talán az AXA kereskedett a legjobban, de biztos van más kimutatás is.ha lehetne szabályozni hogy mikor váltok, én csak nyár végén váltanék növekedésire. Ha most kell, akkor zutty egy fejes. Óvatosabb duhajok várjanak egy évet.
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #2047 üzenetére
Ilyet nekem is felajánlott egy ismerősöm.:-)
-
Széltoló
tag
válasz anagylevin #2050 üzenetére
Szerintem érdemes,de a téma engem is érdekel csak önkéntes nyugdíjpénztár vonalon.
Milyen gyakran lehetne áthelyezni vajon? -
Széltoló
tag
válasz azigazforest #2048 üzenetére
Eddig(az előző három konzervativizálásom) csak két ügyfelemnek ajánlottam, mert ők voltak csak igazán bátrak hozzá, de most nagyobbnak éreztem a veszélyt, így mindegyikkel tudattam- már csak azt kell,hogy jó legyen a jóslat:-)Felvilágosítottan a következményekről is őket,ha nem jönne be és a százalékos mértéket rájuk bíztam, de közöltem,hogy én sarkosan játszom. Volt aki 50%-ban helyezett át pénzpiaciba, ennek is örültem,mert gondolkodott és tudott másképp dönteni,mint én.Szerintem ez a lényeg,hogy foglalkozzanak vele- néha agyaljanak rajta.
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2037 üzenetére
ezek a hozzáállások nekem is tetszenek csak azt nem értem széltoló és nagylevin miért látják másképp a tanácsadók pénzügyi felkészültségét
én nagylevinre szavazok az ő meglátása közelebb jár az eddig tapasztaltakhoz de ez korántsem jelenti azt hogy széltolót nem csipném...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz cellmass #2042 üzenetére
szerintem igy van kitalálva alapból,hisz a tanácsadókat sem egy átfogó pénzügyi kurzusron keresztül tanítják szerződéskötés kommunikálni,de ha ilyen jellegű kérdése van / lásd CAREN / elhajtják ,mert a kötéssel bejövő pénz volt a cél hisz az eredmény vagy eredménytelenség 10-15 év múlva lesz kézzelfogható és a szerződéseket olyan jól csinálták meg ha rá is jössz, nem egészen ilyet vagy egyáltalán nem ilyet akartál a szervezet vagy annak megalkotója tojik rád az ügyfélre
miért hittél a tanácsadódnak mondja, amikor pont arra van kihegyezve az egész tanácsadó okítás ,hogy szerezzen több és több ügyfelet de hogy a megszerzett ügyfeleket kezelni is tudja nem szempont
nem is lehet ,mert a tizede vagyonuk sem lenne pedig az sem lenne semmi
pont azért tartanak ott mert olyanok amilyenek, mi meg itt morgolódunk ,hogy igazságtalan a világ ,de ezen kívül mit teszünk ellenük?...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2049 üzenetére
én a tisztulást a válság miatti kötés szám csökkenésben látom és ha egy kicsit rossz indulatú lennék azt mondanám , a most kirugott, kirugandó ilyen olyan pozícióban léő tanácsadók bennmaradó jutaléka pótolhatja a csökkenő kötés szám miatti pénzhiányt
nem tudom erkölcsi alapokra helyezni ezt a változást mert azt már réges rég meglehetett volna tenni ,de BÁRCSAK NE NEKEM LENNE IGAZAM...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #2032 üzenetére
Én ennek a házinak a nagyrészét elvégeztem még a lehetőség megjelenésénél, de szerettem volna ha mélyebben foglalkozunk vele közösen,mert én buktatókat látok benne a serény befektetőkre nézve,ellenben a lomhábbak profitálhatnak is:-)
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2059 üzenetére
olvasgatom amiket irtok és pár kérdést feltettem a bnetnél és a unqa-nál igy lassanként kezd összeállni a kép
én nem tudnék bnetes lenni, kivéve egy fajta sszerződés módozatot amiről forest tett említést
azt fel tudnám vállalni megalkuvás nélkül ,csak itt lép be az eddigre úgy hazavágott pálya a sok hazudozó ,két nap alatt gazdagodni vágyó ügynök miatt ha kiejtem a számon ,hogy brokernet két lépést hátrál mindenki és úgy méreget ,mikor akarom pofán vágni vagy ilyesmi
és itt lép be anagylevin egyik sora a rokonságról, amikor képes valaki / és tudok rá példát a saját üzletkötőm a családját vitte be papa mama tesó, csak hogy kössön / az egyszerű rokonok között mazsolázni amivel nem lenne baj, ha tisztességesen tenné csak hát akkor 10ből nem 6-7 csak egy jönne be
de úgy látom ezeket úgyanúgy felzabálja a rendszer mint ahogy ők az általuk beszervezetteket, itt igazán csak a csúcsvezetők ,alapítok profitálnak de azok piszkosul...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2059 üzenetére
halottam az aviváról,hogy nagyon korrekt a szerződés aláírási procedúrája
2szer is rákérdeznek az ügyfélre megértette-e jól értette-e azt akarja-e amit alá fog írni
meglepő ha igaz...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
anagylevin
csendes tag
válasz csaba54 #2060 üzenetére
Meg a mennyiség Csabi! Az biztosítja az állandó lóvét!
Példa: bázis minden hónap végén. Számoljunk mondjuk 300 fővel. (a bázis díja nem +bevétel, azt sztem kifizetik a szállodának, meg a nyomtatványok, mappák...stb) Ebből 100 azt mondja, köszönöm, nem kérek belőle, marad 200 leendő tanácsadó. Ők nekiugranak, ebből lemorzsolódik még 100 fő, mert nem tud válalkozni, rájön, hogy nincs pénze....stb, marad 100 fő. Ők - mint írtam már - bekötik apát, tesót, barátot, nagynénit, magukat, megcsinálják a 2-es pozit. Ehhez 1,2M Ft értékű folyamatos szerződés kell. Ez azt jelenti, hogy az a 100 fő 100x1,2M=120MFt értékű új állományt hoz be havonta! Hogy a viharba ne lenne nagy lóvé És ők is hozzák az újabb és újabb munkatársakat....
És akkor ez egy nagyon alap bázis, nagyon alap, elnagyolt számítás. Volt már bázis 5 helyszínen ebben az évben 1500 fővel is!
Ez sem lenne probléma, csak hát amin már egy ideje rágjuk a gittet, a tanácsadók felkészültsége, etikai érzéke....[ Szerkesztve ]
-
Széltoló
tag
válasz csaba54 #2061 üzenetére
Nem tudom,hogy hányszor kérdeznek rá és lehet,hogy ebben korrektek,de a pár hónapja már tevékenykedő kollégák,hogy nem sokat értenek a szakmai részhez az tuti:-)Mentségükre,nem csak az ő hibájuk. Nálam az aviva erénye a választott alapkezelőjük,mostanság talán ugyan visszább fogták magukat,de még így is szép eredményeket képesek produkálni.
-
Széltoló
tag
válasz anagylevin #2062 üzenetére
:-) Bezony valahogy így is elássák a kutyát:-) Máshol meg nincs saját befektetésük a kollégáknak- így is gáz ,mert nem a saját bőrén tanulja a kezelést. (sokan meg annyira csórók,hogy csoda lenne,ha volna)
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2064 üzenetére
de hát pont ez a saját befektetés az egésznek az egyik rákfenéje
megsejtetik a nagy lóvét, beteszi a zstont ,merthogy úgyis jól fog menni a bolt, lesz miből fizetgetni és már benne is van a malomkerékben füt fát beszervez bármi áron csak hogy tudja fizetni a sajátját főleg ha még közben többet is köt magának az előre haladás érdekében mert az elején a rokonokat könnyű volt behúzni és vérszemet kapott
tipikus kapzsiság majd vesztési félelem motiváció az egész
de ez működteti és épp ezért nem tud megtisztulni mert akinek már nagy pénze van bent az tesz a tisztességre...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
anagylevin
csendes tag
-
Széltoló
tag
válasz anagylevin #2068 üzenetére
Mert ha a kötései után nem fizeti rendszeresen a díjakat,akkor a Bnetnél szigorúan jön a visszaírás és ezzel akár a pozíció vesztés is-persze ha csak az orráig lát...:-)
-
azigazforest
tag
válasz csaba54 #2057 üzenetére
Szakma helyzete
Gáz, de az egész rendszer a rossz. Ne értsd félre: nem a Bnet rendszere, hanem a PSZÁF nem felügyeli rendesen, illetve szerintem nem veszi komolyan, hogy bizony a magyar megtakarítások ekkora hányada UL biztosításokba vándorolt. Azok pedig nagyon nagy veszélyben vannak, ha kókler csapat felügyeli ezeket a bankbetétnél komolyabb és egyben veszélyesebb értékpapírszámlákat.Én személy szerint megszigorítanám a szakképesítés feltételeit, a meglévő tanácsadókra visszamenőleg is. EGYSZERŰEN FELHÁBORíTÓ, HOGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN AZ A PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ, AKI ANNAK MONDJA MAGÁT!
Ezen mindenképpen változtatni kell, és ha nem is forradalommal hanem reformokkal, de már elkezdődött. Én spec örülök, hogy a PSZÁF vezetője is lemondott, mert valami keményebb és tökösebb "felügyelet" kell ide, ha már PSZÁF-nek hívják.
Gyakorlatilag minden UL felé elkötelezett intézmény alkalmaz rossz és jó tanácsadókat. Mindemellett vegyünk észre egy nagyon furcsa ellenérdekeltséget: A pénzügyileg tudatlan ügyféllel jót teszek azzal, ha megtakarításokra veszem rá - ebben még érdekazonosság is lehet, csak az ügyél nem tud róla sokszor. Az ellentét az, ha én jó tanácsadó akarok lenni hogy az ügyfelet megfelelő módon tájékoztassam, rossz tanácsadónak kell lennem, aki nem köt eleget.
A jó tanácsadó az ügyfél számára az, aki mindenről tájékoztatja, elmagyaráz neki mindent, megérteti vele hogy mit miért érdemes, hogyan lehet haszna a bizniszen. De hol a határ? Miért várja el? Mennyiért várja el? Neki semmit enm kell tennie azért, hogy megértse és átlássa a helyzetét, az életét, a lehetőségeit, a teendőit és végül a szerződését?
A jó tanácsadó a UL szervezet számára az, aki köt, köt és halad a létrán felelé. Sok kötéssel, ha kell kikényszerítve, ha kell az érzelmekre hatva, ha kell fondorlatokkal, csak sok legyen.
Rövid távon ez jó nekem is
Hosszú távon - ha lelépek - még mindig ez a jó anyagilag, de nem jó a lelkiismeretemnek (valakinek van, valakinek nincs).
Valahol a kettő közt kéne beállítani a helyes arányt. Erre viszont egy dolog miatt nincs mód és esély: ahol a pénzügyi kultúra hiányzik, nekem nincs időm kialakítani. Ahhoz komolyabb jutalékra van szükségem és több időre (talán egy generáció).
Mit tegyek? A lelkiismeretem és az anyagi érdekeltségem közt őrlődök csupán azért, mert amúgy sem könnyű átlátni a UL konstrukciókat elsőre, de még az ügyfelek alapműveltsége is hiányzik. Akinek bármilyen panasza volt, vagy rosszat hallott a pénzügyi tanácsadókról esetleg a UL termékekről, gondoljon bele a front melyik oldalán képzelte el magát eddig és melyiken most.
Csabi, minden ügyél 50%-ban jogosan vár változást, 50%ban a tanácsadók dolgát kéne megkönnyíteni. (oké, 61%-39%)
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2069 üzenetére
a pozíció vesztésnek mik a következményei? hány pozíció van?
elkezdtem visszaolvasgatni az elejétől a fórumot, mostmár érdekel ennek az egésznek a miértje
mit,miért,hogyan tanácsadótól ügyfélig
2006-nál járok és egy MAAK nevű fórumtársunk igen figyelemre méltó szakmai hozzászólásaival osztja az akkori csapatot
megyek is nézem tovább
üdv...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
anagylevin
csendes tag
válasz csaba54 #2071 üzenetére
Nézegettem én is. Akkor még valahogy pezsgőbb volt a fórum, tele lelkes, lendületes tagokkal. A legtöbb 2006-os hozzászóló - nézd meg Te is - nem volt azóta a fórumon. Vagy abbahagyták, vagy már olyan jól megy, h nem érdekli őket.
Mostanra úgy érzem, h valahogy körbeért a bnet és eléggé leült....legalább is a fórum intenzitásáról nekem ez jön le.
Az INDEXEN meg egyszerűen megszűnt a topic, mert már nagyon sok negatív dologról volt szó. -
csaba54
tag
eljutottam 2008 februárig ,akkor még Alexxx is bnet szimpatizáns volt
most már a bnet sértettségi kőr oldalán áll ,nekem is segített a céggel elszenvedett problémámban okosabbnak lennem
kiváncsi leszek még hányan jönnek rá akik istenítik ,hogy nem olyan fényes, mint hiszik
szerencsére nincs annyi személyeskedés ,vulgáris hangnem egymás szapulása...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
Széltoló
tag
válasz csaba54 #2074 üzenetére
Olvasgattam én is,de úgy látom,hogy Nektek sokkal több a türelmetek:-)
Esnek a tőzsdék és ez jó nekem,mert erre játszottam,persze a BÉT-en pozícióban vagyok,de ha így haladunk,akkor ott elkopnak a pluszok- sebaj a biztosításos részvénypiaci portfólióim mind át lettek helyezve pénzpiaciba.
[ Szerkesztve ]
-
alexxxx
csendes tag
válasz csaba54 #2074 üzenetére
valoban igy volt es eletem egyik nagy hibaja volt de szerintem nem elmondtam es belattam lehet nem itt de az indexen biztos.
en csak azt szapulom aki engem behuzott es meg azutan is hogy belrengatott hogy ugynokoskodjek a bnetnek.hal istennek most mar nem csak nekem rossz hanem neki is meg a haszonszoru tarsainak is akik kileptek a bnettol meg tel szamot csereltek meg olyat is hallottam hogy vki elis koltozott mert a sok atbaszott hianyos infoval,fel igazsaggal bepailozott ugyfel zaklatta.
nem tudok pozitivan nyilatkozni a bnetrol mert akik altal megismertem azok lejarattak
de igazabol elegedetlen ugyfelekkrol hallottamtud vki olyan topicot ahol elegedett bnet ugyfelek nyilatkoznak?
-
azigazforest
tag
válasz Széltoló #2075 üzenetére
PRÓFÉCIA: Csak a konzervatív eszközök lesznek stabilak egy darabig
ELJŐ: két hete csak esnek és esnek az árfolyamok, tehát már itt van
DEADLINE (határidő): csütörtökön még lesznek fontos makroadatok, de legkésőbb jövő héten váltani kell.
TART: szerintem nyár végéig az uborkaszezonnal megszűnik
TEENDŐ: mindenki húzzon gyorsan a kockázatos eszközökből AVIVA pénzpiaciba, GENERALI Kamatfixbe, UNIQA Likviditásba.
HAVERKODÁS: Széltoló, jól nyomod!
[ Szerkesztve ]
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2075 üzenetére
eljutottam 2008 közepéig amikor sikerült tényleg megértenem ez egy rohadt nagy mocsokság és csak a behúzásról szól
szó sincs itt üzletről,mert ott ugye valamilyen szinten mindkét fél jól jár itt viszont ?!
kiakadtam ,mert eljutottam a hitelkiváltásos ügyfélig
hát ha már nincs kitől pénzt szerezni jöjjön a hitelesek egyre nehezebb helyzetének meglovaglása? mert ugye a szerencsétlenek minden szalmaszálba belekapaszkodnának ami ha csak egy kicsit is ,de könnyebbé teszi a helyzetüket
és akkor mint légy a mézre jön a csőd szélén álló kötési kényszerben lévő tanácsadó aki még nagyobb bajba ránthatja,hiszegy újabb ,ráadásul befektetésen alapuló hitellel terheli a már amúgy is hiteles ingatlant ami még jó is lehetne ha:
1 értene a pénzügyekhez
2 értene a részvényekhez
3 foglalkozna vele és nem tojna rá nagyívben
mivel ez a három nem kötelező érvényű a rendszerben a tisztulás is csak egy álom
hiába van 100 jó kötés az nem hírérték mert az a normális de egy egy ilyen hiteles család bebukása az már mindenkiben megmarad és beszélnek is róla tehát terjed
ezért mondom ,hogy a rendszer büdös és védik vagy támadják, saját magát öli meg a hibái miatt, ami elsősorban a kapzsiságra alapozottságában rejlik
itt tényleg nincs semmi más csak a PÉNZés a PÉNZ és a PÉNZ az pedig a legjobb dolgokat is megöli ha rosszul kezelik és minél több van belőle és minél könyebben jön annál könnyebben visz tévútra
jó éjt mindenkinek...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
-
azigazforest
tag
válasz csaba54 #2079 üzenetére
azért nem mindent kell elhinni, amit ügyfelek írtak itt. ugyanannyira nem, mint amit az üzletködőd mondott régen.
mindennek járj utána Csabi, mert a hazug embert könnyebb utolérni, mint a szódás a lovát
egyszóval az embereknek nem az a két csoportja van aki ügyfél (ezért angyal) és aki értékesítő (ezért gonosz), hanem szerintem vannak a felkészültek (mindegy miből), meg a nem.
[ Szerkesztve ]
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2078 üzenetére
ne is olvasd,mert csak kedved szegi a további hitedben ,hogy helyrehozhatók a hibák
ez úgy lett felépítve,hogy mindent kifacsarni mindenkiből /ügyfél alkalmazott egykutya / az utolsó cseppig a jutalékért a ngybetűs JUTALÉKÉRT amiért átgázolnak mindenen etika munkamorál emberség szóba sem jöhet ez kökemény pénzvilág...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2081 üzenetére
eleve nem így osztottam fel hogy jó ügyfél meg rossz üzletkötő mert ha az ügyfelek járnának jól és a brokernet menne csődbe nem lenne fórum hogy a kostevcnek dobjunk össze egy kis pénzt, én is tudom
csak olvasgatok és veszem észre a rendszer hibáit ami rajtatok normálisan dolgozni akarókon csattan, mert ha kötni akarsz, jó esetben elhalgatsz pár dolgot, rossz esetben meg beülteted a hintába és a hintáztatók által okozott kárt több 100 forest is nehezen tudná helyre hozni,de ez hol várható el félmilliós befektetés utáni kirúgástól való félelem mellett aki mindent feladott az itteni nagy lóvé reményében
hát itt az egyik sarkalatos bibi ,bele van kényszerítve a kötésbe és elég gyorsan elkezd hazudozni ha a bőrére megy a játék és nem az etikusság lesz a szempont...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
azigazforest
tag
válasz csaba54 #2083 üzenetére
Jujj Csabi, szívemből szólsz
Én egy frankó pénzügyi tanácsadó akarok lenni, hálás ügyfelekkel körülvéve . Csak annyit mondok ide, hogy lehetséges volna lehúzás nélkül is. A rendszer hibáit zsigerből észre sem veszem, mert fel sem merül bennem az átk*rási együttható növelése. A rendszer hibája, hogy nincs kőkemény szigor az etikus viselkedés érdekében. Ezt én is nagyon úúúúútálom, mégis a rendszerben vagyok. Kemény dió ez , amikor látom a sok szélhámost (nem Széltoló, mer Ő jófej)
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2085 üzenetére
ez simán egy jutalékokos, az emberi kapzsiságot mohóságot meglovagoló ,arra épüő, pénzgyüjtő rendszer annak minden hibájával
csak akkor kereshetsz jól ha feladod a hitelességed, ha ember akarsz maradni nem leszel versenyképes se te se a kereseted
az egésznek a rákfenéje, hogy előre megkaphatják a jutalékot aminek érdekében igyekeznek minél nagyobbat mondani
a végén kéne osztozkodni az elért eredménytől függően, nefélj egész más lenne a helyzet
mindjárt eltünnének a hiénák
év végén az elért eredményhez viszonyított összeg felét adnám ki a másik felét visszatartanám a hozamveszteség kiegyenlítésére kompenzálására / mert ugye itt mindenki nyereségről beszél, hát akkor érezze ő is ha nem nyerünk / és a futamidő végén elszámolnánk
igy lehetne korrekt, de akkor már ez is csak egy átlagos normális munka lenne és nem csődülne oda az a sok gátlástalan, családot, barátokat megvezető pénzbegyüjtő
régebben szóba került HA EZT A TULAJ TUDNÁT U D J A
ÍGY ÉPÍTETTE FEL ,EZÉRT VANNAK A POZÍCIÓK
egymást hajtják és magukat
először mert szeretne feljebb kerülni, aztán meg nem akar kiesni és ezért mindent megtesz a LEGTÖBBJE s ha kiesik hát azonnal ott a másik aki még készségesebb
A TULAJOK MEG CSAK ÜLNEK A DAGADÓ BANKSZÁMLÁJUKON hisz ők már elvégezték a dolgukat megalkották a nagy művet
BOCSÁNAT NEM CSAK ÜLNEK egyik hsz-ben áradozott az egyik üzletkötő-tanácsadó hogy az egyik összejövetelen együtt énekelhettek a főmuftival ahogy ő nevezte és rákérdezett ,hol van ilyen hogy a vezérigazgatoddal együtt énekelhetsz
erre varjál gombot
lemegy énekelni és ettől vannak elájulva miközben a rengeteg megvezetett aztán magára hagyott ügyfél ,közte sógor koma jóbarát hánykolódik álmában mi lesz a kis nyugdíjkiegészítésnek szánt pénzével ,mert ő nem az éneket hallja hanem a környezetéből bebukó ügyfelek panaszait...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
válasz azigazforest #2077 üzenetére
akkor a kínám és a B-rich-em bajba lehet? hova vigyem és hogy? mert a netes felületem még mindig nincs kész
most épp rendszer hiba is van náluk
kösz csaba...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
Széltoló
tag
válasz azigazforest #2077 üzenetére
:-) Azt mostanság csak az Asszonyom tudhatja:-)
-
Széltoló
tag
válasz csaba54 #2087 üzenetére
Ha maradsz részvényportfólióban,akkor hajózol,amerre a szél fúj- ha kikötsz pénzpiaciban és a szél szembe fúj,akkor maradsz a most elfoglalt helyeden és megőrzöd a jelenlegi hozamaidat.
Veszély: a szembe szél csak riogatott és újra hátba ér még nagyobb erővel-így ha nem dobtál volna horgonyt, akkor már előrébb járhattál volna.( én vállaltam a veszélyt és megelégedtem az eddig elért eredményemmel)
Ez volt az árnyalt sejtetés:-)
Egyértelműsítve: az esés előszelét érzem,így váltani érdemes.(a csütörtököt még megvárhatod)Előre szaladva: szeretnék majd elkapni legalább a második hullámban érkező negatív korrekcióból egy részt:-)))
Ja:31-ről bő 40%-ra emelkedett a Ppluszom hozama és a rendszeres is nullás(minimálisan pluszba hajló)
[ Szerkesztve ]
-
Széltoló
tag
Egy, a rengeteg megjelent jóslatok közül: [link]
-
csaba54
tag
válasz Széltoló #2090 üzenetére
"sokan tanulhatnának stílust K Pétertől "
ebben igy ismeretlenül is biztos vagyok, kell hogy legyen stílusa ha ekkora léptékben tud gondolkozni mint a brokernet
egyben hibádzik a dolog: a kis pénzű ,sokszor épp válaszút elé kerülő embereket csapja be ez és az ehez hasonló összes rendszer
miért is?
megcsillogtatja egy döbbenetesen magas életszinvonal lehetőségé KI NE UGRANA RÁ
befizetsz X összeget amiért megtanítanak rábeszélni, ámítani
ekkor már nem csak a nagy lehetőség de a befizetett pénz visszaszerzése is motivál
halottál ugyan egy két rosszat a dologról ,de az nem számít ,mert te ügyesebb vagy ,veled ez nem történhet meg ,és a kihívás ,hogy megmutasd
sőt, miért más fektesse be a pénzedet, betudod azt te is magadnak és szépen okosan viszed be és elkezded tömögetni K Péter és barátai bankszámláját
még nem csináltál semmit de már elkezdted tölteni a pénzes zsákjukat amiért cserébe egy olyan mókuskereket adnak ahol addig futsz amig nem marad körülötted senki
hacsak NEM HAGYVA MAGADAT ELVAKÍTANI megtanulod a részvények kezelésével járó összes tudnivalót az ügyfeleidet végig kíséred minden nyűgjükkel eggyütt és minden rizikót megemlítve kötsz szerződést
ilyen tanácsadó minden 1000ik a többi 999pedig teszi azt amire K Péterék megalkották a rendszert önös érdekeiktől vezérelve gázolnak át mindenen néha még a főnőköt is megugatva ugyan, mint az a hálózat építő fiúka aki csinált is ezek hátán egy újabb pénzes tarisznyát amit lehet tömni
és mennek és mennek és tömik csak tömik az ügyfél meg a fórumon érdeklődik mit csináljon, hogy ha nem is a beigért de legalább a becsengetett pénze meglegyen 10-15 év múlva
na most erről itt beszélgetünk 10-en 20-an a 10-20ezer ügyfél meg üzletkötő pedig továbbra is tolja be a lét a PSZÁF nél meg 6millió a főnök havi fizetése a mi adóforintocskáinkból PONT EZÉRT NEM TESZ SEMMIT HOGY ILYEN BROKERNETFÉLE PROBLÉMÁK NE LEHESSENEK??????...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
csaba54
tag
ahogy így szemezgetek figyelmetekbe AJÁNLOM florida 834,835 hsz-át
még azzal is milyen szemét az így felépített rendszer aki neki gyüjtögetné a forintocskákat
ha tudnám,hogy kell átmásolni beraknék egy két önmagáért beszélő hsz-t...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
-
azigazforest
tag
válasz csaba54 #2087 üzenetére
UNIQA felé ha jársz, kérj egy nyomtatványt ÁTVÁLTÁShoz. Kitöltésben segítenek a hőgyek.
Nálad nem egyszerű az eset, mert "beragadt" vagy. Még mindig nem termelődött vissza a befektetett értékre a tőkéd. Helyetted nem akarok dönteni, két lehetőséged van:
1. tovább hagyod, számítasz még 10, max 20% veszteségre a nyáron, utána felfelé kanyarodsz. Mivel úgyis maradsz kb 13 évig a kötvényedben, csak ki kell várnod amig jó lesz (ebben azért bízhatsz)
2. konzervatív alapba váltasz. ezzel lefejezted a tőkédet
gondoldd végig: nem pénz van ott, hanem pénzt érő befektetési egységek. Ugyanannyi darab, ahány akkor volt, amikor beraktad. Olyan, mint amikor van 10 léggömböd egy zsákban; tegyük fel technikailag megoldható, hogy mindegyikbe ugyanannyi levegőt fújsz; duzzad a zsák, duzzad a 10 lufitól; mindegyik lufi ugyanakkorára duzzad. egyszer csak kiereszted a levegőt egyszerre (ez a válság) ; még mindig 10 lufid van, de a zsák sokkal kisebb lett. Ha most kiveszel 6 lufit, alig van bennük levegő, nem kapsz sokat a csofadt lufijaidért, de kivetted a zsákból. Amikor legközelebb megint lesz levegő amit bele fújhatsz, már csak 4 lufi fog fújódni. ergo akár durranásig fújhatsz beléjük luftot, soha nem lesz akkora a zsák, mintha 10 lufival csinálnád ugyanezt. Szóval Csabi át akarod tenni a Csoffadt Kínai lufijaidat valami másba?
3. Szerintem, mivel most fizettél be és az Kínaiba és Brichbe ment, azokat nagyon jó áron vetted, azokat érdemes átváltanod, mert csak nyereséged van rajta. On-line ügyélszolgálat hiányában kérdezd meg az ügyfélszolgálaton, hogy mennyi db befektetési egységet sikerült kapnod a legutóbbi befizetéskor (néhány hete). Azokat váltsd át a Likviditás alapba, ezen a részén csak nyerni fogsz.
A többi egységednek (a régóta eresztő lufik) legfeljebb a felét váltsd át Likviditás alapba. Azért csak a felét, mert így a veszteséged nem az összes csoffadt lufira érvényes, és azért nem olyan egyértelmű hogy olyan nagy negatív korrekció jön. Ha mégis beindul a részvénypiac, lesz amibe fújhatod a luftot. Én személy szerint a régebbi egységeidet ott hagynám. ahol van, az újakat kiváltanám.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest