Hirdetés

Aktív témák

  • DrM

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #3997 üzenetére

    "ha jól emlékszem nem találsz olyan 10 évet, amikor buktál volna még a nagy visszaeséseknél sem (persze ne egy részvényt vizsgálj)"

    Nem kell Japánig menni, s&p500-at nézted mostanában? Ez a 10 éves szöveg kizárólag egy dologra jó, hamis biztonságérzetet lehet kelteni vele pénzügyi analfabétáknál. Szerintem.

    Erre az adózás témára pedig még visszatérek mert az is megér egy hosszabb hozzászólást.

    'Trust the pilot'

  • ÖregSam

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #3996 üzenetére

    Brrrrrrrr!

    Ez az egész nagyon úgy hangzik mintha egy Bnetes beszélne. Nekem is van befektetésem sőt Bnetes is, de a kutya nem szólt hozzám amióta megkötöttem és nem is tudok "ilyen bennfentes infókat" amiket te itt leírsz.
    Minden esetre egy beperelt volt Bnetes elmesélt jón éhány dolgot amit "nem egészen úgy tanítanak" a Bnetben ahogy ezt te előadod.

    A megjegyzésed: "Évente átnézzük az összes biztosításomat más befektetéseimet és ha van, akkor tanácsolnak jobbat." életveszélyes, számold gyorsan ki mibe kerül ez neked, modjuk egy UL megszüntetése mert van "jobb".

    Egyébként hónapról hónapra van jobb, akkor most mit fogsz tenni?

    Ezt pedig nem is értem: "Dobd föl az ügynöködet a Brokernetnél, mert ott neki nem ezt tanították." Te honnan tudod mit tanítottak ott, ha nem vagy Bnetes? Kit védsz és milyen okból? És miért gondolod, hogy a Bnetet érdekli a szerződés születésének körülménye és a te "feldobásod" -próbáld meg és azt fogod válaszul kapni, hogy bizonyítsd be,mert ők ezt el sem hiszik, az ügynököd meg azt mondja, hogy te valószínűleg félre értetetted! :K

    A következő megjegyzésed: "ha leírtátok és megértették a fórumozók, akkor mi a baj?" :W
    A baj az az, hogy most is vannak az oldalon folyamatosan olyanok akiket megtévesztenek, becsapnak. És az a baj továbbá, hogy ez a nagyszerű cég most még a saját lerágott csontú ügynökeit is meg kívánja büntetni és az erőfölényével visszaélve pereli őket, ilyet is találhatsz az oldalakon bőven. Erről mi a véleményed?

    A következő gondolatodhoz: "Ja!! A Brokernetnél nem tanítanak olyant, hogy UL-t köss rövid, vagy középtávra. Kizárólag hosszú távra ajánlják!" Hogy te ezt honnan tudod én továbbra sem értem, de nekem is ajánlottak féléve-háromnegyed éve olyan megoldást "ami akár 3 évre is jó" és most is van a piacon nem egy amelynek a lényege az, hogy bár élethosszig tartó, de 3 év után "szüneteltetheted" akár több évig is. Különben ha nem vagy Bnetes próbáld ki és fogadj el egy megbeszélést tőlük és kérdezd meg, hogy mi van ha 3 év múlva szeretnél a pénzedhez jutni? Garantálom, hogy az a választ kapod, hogy semmi gond, megoldható.
    Ez éppen olyan kábítás mint az általad is hangoztatott "nem volt a tőzsdén 10 olyan év...." DE VOLT és lesz is. Visszafelé mindíg ki fogsz tudni választani olyan papírokat amikre a te elméleted igaz. Egyébként a most elérhető befektetési alapok nagyobbik része még nincs 10 éves, ezért ez sem és ennek az ellenkezője sem bizonyítható :(

    Szóval ezért kicsit irritáló ez a "Bnetes-agymosott" áthallás a soraidból !

  • Norbi21

    senior tag

    Sziasztok! Nekem is van egy brokernetes biztosításom, nem akarom tovább vinni, 3 év alatt feleannyit ér, mint eddig. Nem lett befizetve se tavaly szeptemberben, sem most. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyenkor mi lesz?

  • Pörp

    senior tag

    válasz Norbi21 #4003 üzenetére

    Pontosan mid van? Ha tudjuk hogy mi a visszavásárlási értéked, akkor be lehet lőni, hogy mennyit kapsz vissza, de valószínűleg nagyon nem fog tetszeni. Többször le volt írva itt, hogy nem erre találták ki a hosszútávú befektetéseket. Nem tudtad befizetni, vagy nem akartad befizetni? Ki vett erre rá, mit ígért, mondott? Ha 3 éve vetted, akkor a válság elején/előtt, az előző években a válság miatt nem alakult jól, de attól nem feltétlen halálra ítélt, ezt is vedd számításba.

    [ Szerkesztve ]

  • Norbi21

    senior tag

    válasz Pörp #4004 üzenetére

    Szüleim kötötték még anno, pont akkor, mielőtt bejött volna a kamatadó. Most ott tartok, hogy a 450en azt hiszem kb. 200körül ért amikor utoljára néztem. Elején szülők fizették, most odaadták nekem, de nem nagyon tervezek vele. Szóval kicsit kényszerhelyzet is van. Nincs rá sajnos évi 150ezrem, mert egyenlőre meló sincs. Majd kicsit utánanézek részletesebben is a dolgoknak.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4005 üzenetére

    ez egy generáli?
    Nem olyan hitvány ám egy hozamadó mentes biztosítás...
    Ha nem kell a pénz, akkor az esetiét talán a későbbiekben még ha volna módod használatba venni, akkor nem biztos,hogy el kéne dobnod és berealizálnod a vélhetően magas mínuszokat...Persze a szűkség nagy úr....

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4005 üzenetére

    200körül ért amikor utoljára néztem.
    Aktuálison vagy visszavásárlásin,mert nem mindegy...

  • Norbi21

    senior tag

    válasz Széltoló #4007 üzenetére

    Ha jól emlékszem az már a visszavásárlási ár volt. Az egyik évben pedig az esetiről lett befizetve a 150ezres éves díj.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4008 üzenetére

    kár lenne eldobni azt a biztosítást csak úgy ,még akkor is,ha a generáliban szerintem szinte csak a magyar részvényalap használható jól....
    Hosszútávra tervezett hozamokhoz viszont jó lehet az...

  • Norbi21

    senior tag

    válasz Széltoló #4009 üzenetére

    Nem akarok hülyeséget mondani, mintha Exelsis lenne az alap, az rémlik. Egyébként ennek úgy lenne értelme, hogyha váltogatnám az alapokat nem? Mindig a legtöbbet hozóra váltanék :)

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    Hú, de megrohantatok, pláne öregSam :)
    Válaszolok sorjában.

    Széltoló
    3-5% kamat felett – eléggé alhangon számolsz. Másrészt nekem elég, hogy nem elértéktelenedik, mint egyes bankkamatoknál, hanem gyűlik és kamatozik.
    A gondolkodási móddal nem értek egyet. A jövedelmeid folyamatosak (haviak általában), a kiadásaid egyrészt haviak, másrészt nagyok és időben elszórva. Ennek bizony az a megoldása, hogy a folyamatos jövedelmekből rendszeresen megtakarítasz, félreteszed és az időtávnak megfelelő befektetésben gyarapítod, vagy értékmegőrzöd, amíg eljő a kiadás piallanata. És akár tetszik, akár nem a pénzed a gazdaságban tud a legtöbbet gyarapodni. (Persze lehet mégtöbbet, még nagyobb rizikóval..) Ennek pedig a hivatalos megjelenése a tőzsde, aminek egyik legjobb diverzifikációját a bef.alapok adják.

    Azért a magyar tőzsde nem a világ. Jobban érzem magam, hogy kínától, európán át, délamerikáig mindenfelé van szétszórva a pénzem. Persze, ha a kapitalizmus bedől, akkor veszett minden. De ha ilyesmi lesz, akkor úgyis az életünkért reszkethetünk inkább és kevésbé a pénzünkért.

    Olcsóbb egyedül alapozni azt mondod? Lehetséges. Beszámoltad az árf.nyereségadót is, esetlegesen az örökösödési illetéket, az idődet és saját hülyeségek veszteségeit...… ?

    DrM
    A 10 éves mondatomat ebben a formában visszavonom.
    DE
    Mondj olyan 10 évet, ahol rendszeres befizetéssel a futamidő végén kevesebb pénzed lett. Persze, ez még nem vígasztal azért cserébe, hogy reálértékben elértéktelenedhetett. De itt a kérdés az, hogy elveszítheted-e a pénzed, vagy nem. Ezt majd azért megszámolom néhány tőzsdével, ha lesz kedvem. De ez a vita elméleti, mert bef.alapokba kerül a lové.
    Én magam azt játszom, hogy amikor lejjebb mennek az árfolyamok, szól a tanácsadóm és akkor nagyobbat teszek az esetibe. Szóval azért azt nem bírom ki én sem, hogy egyáltalán ne foglalkozzak vele. Pedig az kéne, hogy rá se nézzek, csak 5 évenként.
    A tanácsadó kapcsán pedig azt kell eldöntenem, hogy ha én egyedül foglalkozom a pénzemmel, akkor mekkora hozamot érek el és mi van, ha a tanácsadóra hallgatok. Nem a lehető legjobb elérhetővel vetem össze, azt amit elértem – (mert akkor pl. fejét vehetném, hogy miért nem tanácsolt otp bevásárlást 2009.tavaszán), hanem azzal a gondolattal, hogy én egyedül mit érnék el és mennyi időráfordítással/veszteséggel esetleg.

    ÖregSam
    Úgy tűnik vannak rossz tapasztalataid. :(

    Nekem megtetszett annyira miután az ügyfelük lettem, hogy elvégeztem a tanfolyamot náluk. Csak nem akartam a munkatársuk lenni. Jelenleg könnyebben keresek pénz máshol, máshogyan és egyébként sem szeretem az mlm struktúrákat. Szóval ilyen értelemben tényleg vannak bennfentes információim.

    Átkötések. Mint írtam a döntés az enyém. És pénzügyi döntésnél az a kérdés, hogy az általad várt jövőbeli hozam jobb-e mint amit a döntésed nélkül vársz. Pl. bankbetét 10 mio éves 5%-os kamattal (legyen nettó) lekötve 6 hónapra. Az 5. hónapban van egy lehetőséged, hogy 10%-ra tegyél szert 3 hónapon belül – biztosan hagyod a csudába az 5%-ot és átmész a jobbikba. Annyi történt, hogy neked nem 1mio a hozamod a 3 hónap alatt, hanem 1 mio mínusz 250e.
    Én legalábbis így gondolkodom. Legutóbb ajánlották a cig-es lehetőséget, hisz tőzsdére megy. Nem kellett, pedig valószínűleg jól hozna. Most nem voltam abban a helyzetben.

    „Dobd fel az ügynököd” Hmm… hát ebben lehet, hogy igazad van. És én naív készpénznek vettem, amit annak idején hallottam, de az biztos, hogy nekem nem mondtak egyszer sem olyant, hogy 3 év után kivehető. Illetve dehogynem, de nekem hozzá tették, hogy nem éri meg. Ez a kérdés nem érdekelt annyira.

    Nekem jól működik jelenleg is a tanácsadás. Ha hozzád nem szólt az ügynököd, az tényleg baj. Keresd meg és kérdezd meg, hogy nem lenne-e érdemes csinálnod valamit a bef.alapokkal. Tud-e rendszeresen információt küldeni… stb. Kérdezd meg, hogy ki a szakmai vezetője és esetleg nála is érdeklődhetsz.
    A gondolkodás tetszik, hogy igenis a pénzügyeimhez is legyen egy megbízható ember, akihez fordulhatok. Van egy jogászom is pl. Mindig tőle kérdezek, ha van valami ügyem.

    Az nagy baj, hogy megtévesztenek ügyfeleket. És ha ezzel a brokernet nem csinál semmit, az még nagyobb baj.
    Az ügynök megbüntetést nem értem pontosan, mert nem olvastam vissza mindent. Egy olyan témát láttam, ahol azért követel a brokernet, mert a nála szerzett tudást valaki máshol akarja használni. Ha ez az, akkor az előző oldalon van erre egy jó válasz, miszerint az ügynöktörvény nem engedi ezt meg, csak ha fizet a brokernet érte és akkor is csak max. 2 év. Szóval a véleményem, hogy szembe kell szállni a brokernettel ez esetben talán épp az említett paragrafusokkal.

    A 3 év utáni pénzhez jutás tényleg kábítás.
    Kissé árnyaltabb lett a képem a brokernetről.
    Valószínűleg ez annak a hozadéka, hogy nagyon gyorsan nőttek nagyon nagyra és az eszközökben nem válogattak.

    Mindenesetre az én vágyaimban az van, hogy legyen egy olyan pénzügyes tanácsadóm, aki nekem pénzt spórol. Tehát az ő költségeit is levonva, de még mindig jobban jövök ki azzal, mintha ugyanott maradtam volna, vagy én magam választok.
    Mondok példát. Fél óra alatt kerestem a netem hitelajánlatot 1 millióra. Gyorskölcsön kell, amit x idő alatt visszafizetek. Megkérdeztem, hogy tud-e ennél jobbat. Küldtek egy ajánlatot, az enyém jobb volt és ebben maradtunk. A biztosításomnál találtak jobbat, ott átkötöttem.
    Szóval valahogy így. Becsületesen és őszintén.
    De az biztos, hogy a jövőben jobban fogok figyelni az ajánlattakra és legalább csekkolom valahogyan.

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    Egy dolog biztos, ha valamikor arra kényszerülök, hogy kivegyem a pénzemet (valami miatt), akkor nem haragudhatok a brokernetre, mert nekem korrektül elmondták, hogy 3 év után az egy lehetőség, de nem érdemes élni vele, mert veszteséges.

  • mate.kati

    csendes tag

    Borul a Brokernet?

    Azt hallottam, (par napot otthon toltottem a nyar vegen), hogy sokan otthagyjak a (sullyedo?) hajot. Szamos volt "tanacsadojat" a brokernet pereli valami oktatasi koltseg cimen, ha konkurensnel folytatja a karrierjet. A bibi ott van, hogy millios karteritest probal behajtani a szerencsetlen, mlm miatt eleve borzalmasan lenyult volt munkatarsain a ceg. Ennyire szarul megy?

    Azt is hallottam, hogy hatos, meg hetes szinten levo vezetoit rugta ki a ceg, olyanokat is, akik lojalisak voltak es derult egbol villamcsapaskent elik most meg a ceg biztonsagi orokkel megtamogatott leepiteset.

    Aztan olyat is hallottam, hogy sok cig szerzodest azzal adtak el, hogy reszvenyeket (nem r. opciot, hanem reszvenyeket) adnak majd a szerzodeshez, annyit, amekkora eves osszeggel kotik, minel nagyobbat, annal nagyobbat.

    Es azt is hallottam, hogy nehany volt munkatars visszapereli a brokernetet, elmaradt jutalek cimen, meg elmaradt oktatasi oradijak cimen, ha mar oktattattak veluk, de fizetni elfelejtettek erte.

    Eleve pofatlansag messze a piaci jutalekszint alatt foglalkoztatni oktatast nem kapo munkatarsakat, raadasul munkaviszony nelkul, alvallalkozokent. Fura egy piramisjatek a brokernet! Most kezd beomolni?

    A tulajok kozott mar nincs mindenki ott a cegben, a vagyonkezelo lassan tobbet hoz, mint a piramis mlm, meg a cig tulajdonosi resz is tobbet hoz mar, mint a pilotajatek brokernet. Es meg mindig vesznek fel embereket. Egyszer kartyavarkent dol az egesz ossze.

    Hallottam, hogy nagyon eros betonvar a brokernet, es csak belulrol tud majd szetrohadni. Nos eljott a brokernet rohadas, brokernet csod ideje. Eppen tozsdere menes elott, ugyes idozites tanacsadokat leepiteni, volt munkatarsakat perelni. Eszement egy banda!

    apolitikus politikus aktuarius

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4011 üzenetére

    kicsit sandítok....:-)
    A 10%-ot te magad említettem,így én kénytelen voltam abból kiindulni, mely hozam hasra ütve kb 3-5%-al több,mint a banki kamat...:-)Szólj csak,ha nem volna tiszta az okfejtés...

    A jövedelmeid folyamatosak (haviak általában), a kiadásaid egyrészt haviak, másrészt nagyok és időben elszórva. Ennek bizony az a megoldása, hogy a folyamatos jövedelmekből rendszeresen megtakarítasz, félreteszed és az időtávnak megfelelő befektetésben gyarapítod, vagy értékmegőrzöd, amíg eljő a kiadás piallanata. És akár tetszik, akár nem a pénzed a gazdaságban tud a legtöbbet gyarapodni. (Persze lehet mégtöbbet, még nagyobb rizikóval..) Ennek pedig a hivatalos megjelenése a tőzsde, aminek egyik legjobb diverzifikációját a bef.alapok adják.
    Ez itt blabla- a körítést nem szeressem... nagyon nem. Ez bizony sértés és ha kicsit több időt szánnál a visszamenőleges olvasgatásra,akkor talán megértened,hogy miért.

    Azért a magyar tőzsde nem a világ.
    Mh...tényleg?:-)

    Jobban érzem magam, hogy kínától, európán át, délamerikáig mindenfelé van szétszórva a pénzem.
    Mutassak olyat,hogy egyetlen alappal a szarrá diverzifikált befektetésnek nevezett katyvaszodat egy pillantással elfelejtenéd?
    A CÉLT- a hozamot, ezerféleképpen el lehet érni? Nincsenek szabályok, mint az élet más területén sincsenek, mert különbözőek vagyunk. A Bnet-et a mai napig jobbnak tartom az átlagnál ebben a műfajban, de itt ezen a fórumon sokan nagyságrendekkel többet tudnak, mint amit a bnet alapjáraton lapátol be az ügynökei száján. Azzal is meg lehet élni és eredményessé is válhat,ha következetesen betartják a szamárvezetők az intelmeket, de nem az egyetlen járható út és bizony talán nem is a leg hozamhatékonyabb, márpedig ebben a műfajban szerintem minden más csak duma. Egy a lényeg: adott időintervallumban hány százalék a hozam. Stratégiát ezret lehet vázolni. Elő lehet adni, hogy a piac nem ment jó irányba, de ezeket csak annak,aki beveszi...

    És akár tetszik, akár nem a pénzed a gazdaságban tud a legtöbbet gyarapodni.
    Póker? Kurvák? Ne döntsd el-egyik lehetőség,de nem több.(én sem tudok jobbat,ám közel sem az egyetlen és leghatékonyabb)

    Persze, ha a kapitalizmus bedől, akkor veszett minden.
    Nem fogadnék túl sokkal arra, hogy biztos lábakon áll...

    Olcsóbb egyedül alapozni azt mondod? Lehetséges. Beszámoltad az árf.nyereségadót is, esetlegesen az örökösödési illetéket, az idődet és saját hülyeségek veszteségeit...… ?
    Itt nem ugyanannyi hozamadót fizetsz az esetin 4 éven belül. mint a BÉT-en?
    Egy átlagos képességű és teljesítményű tanácsadóval szemben,lényegesen olcsóbb saját magamnak tőzsdézni- biztosítózni!
    Egy folyamatosan jó teljesítményű(szubjektív- ez is habitus kérdése)mellett már más a helyzet- mindenképp mérlegelésre érdemes.

  • mate.kati

    csendes tag

    válasz Széltoló #4014 üzenetére

    Tartos befektetesi szamla mar harom ev utan fel kamatadot von maga utan, az otodik ev utan pedig 0 kamatadot. Moge akarmilyen befektetest tehetsz, ez akar tozsdei tranzakcio is lehet, vagy kotvenyek. Ma is van magyar kotveny 10% feletti kamattal, de allamkotveny is van 10%-ot kozelito kamattal.

    A brokernet altal forgalmazott megdragitott ul termekek eredeti valtozatai sokkal olcsobbak, sokkal jobb visszavasarlasi szazalekokkal. Ha mar ul-t akar valaki kotni. Ilyen legjobb jelenleg az Allianz termekei kozott van, 1%-ot alig meghalado TKM koltseggel, szemben a brokernet draga 5-6% vagy afeletti koltsegu termekeivel.

    Ertem en, ha valaki hazabeszel :C , de ennyire vak ne legyel! Olyan vagy, mint a vitaminos mlm ugynokok, akik vedik az organius vitamin dragasagaikat a patikai olcso vitaminokkal szemben. :))

    apolitikus politikus aktuarius

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz mate.kati #4015 üzenetére

    Tartos befektetesi szamla mar harom ev utan fel kamatadot von maga utan, az otodik ev utan pedig 0 kamatadot.
    Biztos,hogy így van?:-)
    Nem 4 és 6 év?

    Ma is van magyar kotveny 10% feletti kamattal, de allamkotveny is van 10%-ot kozelito kamattal.
    Milyen likviditás mellett?
    V
    Tényleg? Mindegyikre érvényes?:-)
    Ezt itt már kitárgyaltuk párszor és számokkal ám...azok meg ugye ritkán hazudnak...Az általánosítással van a gond....

    Ertem en, ha valaki hazabeszel :C , de ennyire vak ne legyel! Olyan vagy, mint a vitaminos mlm ugynokok, akik vedik az organius vitamin dragasagaikat a patikai olcso vitaminokkal szemben. :))
    Nekem olyan érzésem van,hogy te lősz mindenre,ami megmozdul....:-)

  • DrM

    csendes tag

    válasz mate.kati #4015 üzenetére

    Látom szakértő vagy. Megosztod velünk a 10% körüli államkötvény ISIN azonosítóját?

    [ Szerkesztve ]

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4010 üzenetére

    Az alap stimmel és valóban a Generáli kisdede.

    Egyébként ennek úgy lenne értelme, hogyha váltogatnám az alapokat nem? Mindig a legtöbbet hozóra váltanék :)
    Ha ezt csinálnád,akkor bizony még jókor is kéne váltogatnod:-)

    Ásd bele magad kicsit, hátha érdekelni fog a dolog és a későbbiekben lesz valamilyen hozadéka.

  • ÖregSam

    csendes tag

    válasz mate.kati #4013 üzenetére

    Szia mate.kati

    Sok érdekes dolgot írsz azzal, hogy "hallottad", lehetne egy kicsit pontosabb közelebbi dolgot ezekről megtudni?
    Tudod amiket írsz azok nem nagyon tudnak titokban maradni és mégis most hallunk itt erről először :F
    Például érdekes volna tudni valami közelebbit azokról akik támadják a Bnetet, főleg jogi szempontból mi alapján támadják elmaradt jutalék címén?

    Akitől hallottad ezeket a dolgokat Ők bennfentesek vagy ők is csak "hallották" valakitől?

    Az is érdekelne melyik tulaj nincs már ott? És ha elment miért ment el? :C

    Azzal egyetértek, hogy az időzítés az Ő szempontjukból eléggé szerencsétlen , de nem ismerjük az okokat, többen azt mondják, még ilyen módon soha nem nyúlt a volt ügynökei után a Bnet. Most miért, mi az ok?

    Tudsz erről valamit?

    [ Szerkesztve ]

  • DrM

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4011 üzenetére

    MSCI World index 1999-2008 évenkénti jan.1-i befizetéssel remek -10,2% hozam 10 év alatt. Ennél reprezentatívabb 'A Tőzsde' indexet én nem ismerek.

    Ne értsd félre, nem bántani, csupán vitatkozni szeretnék mely kettőnk és a fórum közönségének épülését szolgálja. Ehhez viszont elengedhetetlenek a tényekkel alátámasztott saját gondolatok. Remélem idővel lesznek neked is.

    http://www.youtube.com/watch?v=LQqq3e03EBQ

    'Trust the pilot'

  • Norbi21

    senior tag

    válasz Széltoló #4018 üzenetére

    Nézegettem én már korábban, hogy visszamenőleg melyik alap mennyi hozammal zárt, de azért jó időben kellene váltani gondolom, hogy megérje a dolog.

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4021 üzenetére

    Több stratégiát fel lehet építeni.... A Generálit nem lehet napokban mozgatni, csak hetekben. Minimum 5 nap egy áthelyezés. Hetes mozgatásokhoz elengedhetetlen az un. technikai elemzés.
    Éves távlatokban elegendő lehet a jól választott és következetesen betartott stratégia.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #3991 üzenetére

    vörös posztó - akik pórul jártak, nem szívesen hallják hogy ők voltak a hülyék, különösen nem ennyiszer (mondjuk attól még sajnos úgy van, bár abban igazuk van, hogy a tanácsadóik nem igazán jártak el korrektül)

    a tőzsdei befektetések amit én kezelek - csak annyi, hogy arra nagyobb ráhatásom van az egyes instrumentumokban. való igaz hogy a tőzsdéhez van köze, de inkább nevezném értékpapírpiacnak amit te tőzsdének

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #3999 üzenetére

    ;] és nincs is japán bef alap a UL-ekben :N
    a likviditás tényleg gond a rendszeresben

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #3998 üzenetére

    A Bnet tanácsadód ritka f@sza gyereknek tűnik, de nem ezt a mondandót sejtjük sokan a sorok mögött, hanem - lehet hogy nincs igazam - de úgy hangzik, mintha a Bneten kívüli megoldásokat nem ismernéd.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4003 üzenetére

    hát azt hiszem megint az alap hibát követed el:
    a befektetésedet túl rövid távon értékeled, de a legnagyobb baj, hogy az értékelésed után sajnos nem a megfelelő döntést hoztad. Ki kellett volna ülnöd amíg jobbra fordul a helyzet. :K

    Nézd meg a szerződésedet és olvasd ki belőle, a tiédnél mennyi az az idő, amíg nem érdemes heveskedni.

    Bocs hogy így fogalmazok, nem téged akarlak savazni, de a két év környéki kiszállás mindegyik szerződésnél bukta és a későbbiekre nézve sajnos megingatja a hitedet a befektetésekben. Az volna jó, ha tanulnál belőle és nem gondolnád azt, hogy a befektetéseknek semmi értelme sincs.

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz mate.kati #4015 üzenetére

    TBSZ adózás kiegészítése: a három az négy, az öt pedig 6
    és ezt a UL is tudja

    A kötvénynél is inkább beszéljünk hozamról, mint kamatról. Még a végén valaki azt hiszi az is úgy működik, mint a bankbetét.

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz Széltoló #4014 üzenetére

    "A 10%-ot te magad említettem,így én kénytelen voltam abból kiindulni"
    Ilyet nem említettem. Legalábbis nem találtam visszaolvasva sem - de ez mindegy is.

    "Ez itt blabla- a körítést nem szeressem... nagyon nem. Ez bizony sértés és ha kicsit több időt szánnál a visszamenőleges olvasgatásra,akkor talán megértened,hogy miért." A jövedelmek tényleg folyamatosak és tényleg kellenek egyszeri nagy kiadások. Ez miért blabla? Majd talán visszaolvasok, most elutazom, mert pénzt is kell keresni, hogy legyen miről beszélgetni itt :)

    ""Azért a magyar tőzsde nem a világ." Mh...tényleg?:-)" Azért írtam, mert magyar részvényeket soroltál

    "Mutassak olyat, hogy egyetlen alappal a szarrá diverzifikált befektetésnek nevezett katyvaszodat egy pillantással elfelejtenéd?" Igen, mutass légy szíves. Ezek szerint te tudod a tutit :) És ha annak az alapnak a részvényei dőlnek be, akkor meg bukik akkorát, mint egy diverzifikált alap sem a válság közepén sem. De attól még kíváncsi vagyok rá.

    Ha a hozam az "isten", akkor viszont ki kell tanulni a befektetési szakmát és magadnak kezelni a sajátodat, sőt másokét is. De szervezhetsz piramisjátékot is. Sőt be kell lépni a maffiába és ott keresztapa szerepet kell elérni :DDD
    Maradjunk a földön...

    "Persze, ha a kapitalizmus bedől, akkor veszett minden. Nem fogadnék túl sokkal arra, hogy biztos lábakon áll..." OK, de a következményei is olyanok lehetnének, mint írtam, tehát akkor már tök mindegy.

    "Itt nem ugyanannyi hozamadót fizetsz az esetin 4 éven belül. mint a BÉT-en?" Sehol sem írtam 4 év belüliekről. Kizárólag 10 év és felett.

    "Egy átlagos képességű és teljesítményű tanácsadóval szemben,lényegesen olcsóbb saját magamnak tőzsdézni- biztosítózni!" Munkanélküli vagy, vagy a saját pénzed hozamából élsz? Akkor lehet én is így csinálnám.
    Nekem nincs rá időm és a megtanulására sem.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4010 üzenetére

    Az Excelsis a Generaliban van és államkötvény piaci mozgásoktól függ, kb hozama is a mindenkori kötvénypiacét tudja. Garanciaszintes stratégiával működik.

    Ha tényleg hosszabb távban gondolkodsz, akkor a garancia stratégiája és a hozama is sokkal jobb a TrendMaxnak.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz mate.kati #4013 üzenetére

    ez a sok hallomás nem teszi hitelesebbé a mondani valódat :N

    amikről írsz, kb 5%-ban igaz, csak kicsit más összefüggésekben

    Melyik vezetők mentek el?

    A hatosokat nincs értelme biztonságiakkal kikísérni, mert még mindig nem alkalmazottak. Én legalább is nehezen tudom elképzelni ezt a kikísérés dolgot.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4028 üzenetére

    Naivitásod lenyűgöző, tulajdonképpen ilyen ügyfeleket szeretnék magamnak.

    Semmi baj a hozzáállásoddal, csak olyas valamire akarják felhívni a figyelmedet, hogy a jelenlegi tanácsadód korrektségétől eltekintve könnyen bajba kerülhetsz, ha így kezeled a szerződésedet.

    Csak aggódunk, hidd el! Figyelj oda, mert a te pénzed és a felelős ahogy írtad, valóban te leszel miden befektetési eredményedért.

    Sok sikert, de tényleg és őszintén!

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Norbi21 #4021 üzenetére

    ha hosszabb távon gondolkodsz, tilos mindig a legjobban menőbe beszállni már csak azért is, mert azt soha nem tudod, melyik lesz az.

  • akarat

    csendes tag

    Sziasztok!
    Azoknak a segítségét szeretném kérni, akik a Bankbróker "segítségével" vettek fel 20 éves futamidővel valutaalapú hitelt!
    Kérdésem az lenne:megkeresett-e benneteket a Bankbróker a gazdasági válság idején, felajánlott-e valamilyen alternatívát a megsegítésetekre?
    Számomra ez NAGYON fontos lenne, akinek van valamilyen információja és megírná, előre is megköszönöm!!

    Forest! Kb. 1 éve írtam neked arról, hogy a tudásodat nem biztos, hogy a bnetnél kellene kamatoztatnod! Helyes döntést hoztál, hogy otthagytad a céget!(remélem jól értelmeztem, mert éppen csak átfutottam a hozzászólásokat.)

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz DrM #4020 üzenetére

    "MSCI World index 1999-2008 évenkénti jan.1-i befizetéssel remek -10,2% hozam 10 év alatt." Nekem nincs kedvem számolgatni, biztosan kiszámoltad én meg elhiszem. Úgyhogy ezt a mondatomat is visszavonom. Ez a 10 éves kijelentés nem igaz.
    Amennyire tudom azért az értékpapírokból való kiszállásnak is van stratégiája (ismét csak a hosszútávúakra gondolok) és talán nem számít ilyenkor néhány hónap, mert esetleg már 1 évvel korábban meg kell kezdeni a kivonulást biztonságos helyekre. Szóval az olyan mélyrepülést, mint 2008.nov-2009.máj talán át lehet hidalni egy kis várakozással.
    De ettől még neked van igazad a mondatommal kapcsolatban. :C

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz azigazforest #4023 üzenetére

    "inkább nevezném értékpapírpiacnak amit te tőzsdének" OK. Én azért tőzsdét írok mindig, mert ezek a bef.alapok nagyobbrészt ott mozognak - mivel hosszú távúról beszélgetünk. Vannak más hangsúlyos alapok, ahol több a más értékpapírpiaci elem, ez is megvan. A rövidebb távúaknál nagyobb biztonságra törekednek.

    Egy biztos, a tutit aki tudja, az egyrészt már rég a százmillióin ücsörög, másrészt nem itt fórumozik :DD

  • qqqqqqqqq

    csendes tag

    válasz azigazforest #4025 üzenetére

    "A Bnet tanácsadód ritka f@sza gyereknek tűnik, de nem ezt a mondandót sejtjük sokan a sorok mögött, hanem - lehet hogy nincs igazam - de úgy hangzik, mintha a Bneten kívüli megoldásokat nem ismernéd."
    Hosszú távúban csak a bnetes rendszeresem és esetim van. Közép és rövidtávúban bankos biztosabb bef.alap. Most gondolkodom kötvényalapban és állampapírban. Ezek nem bnetesek. De biztosan rengeteg van, amit nem ismerek. De majd most, hogy erre az oldalra tévedtem :Y

    A Bnet tanácsadó már megkapta a jutalékát utánam. De még nem mondta, hogy elege van belőlem. :) Tényleg rendszeres a kapcsolat. Majd most jobban ránézek ezekre az ügyeimre az biztos.

  • DrM

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4034 üzenetére

    2008. dec. 31. volt az időszak zárónapja, nem akartam szélsőséges esetet hozni példának, nem lett volna korrekt.

    Nézd, szerintem nem jött át a lényeg. Szarok én az igazamra, arra próbállak rávenni hogy kételkedj, de nem nagyon sikerül. Téged kurvára be fognak húzni a csőbe. Szólj ha nem érdekel a pénzed mert akkor én sem csépelem tovább a billentyűzetet, van nekem jobb dolgom is mint hogy próbáljak megmenteni embereket a saját hülyeségüktől úgy, hogy ők erre igazából nem fogékonyak.

    Igazából nem értem hogy mi a célod.

    Ja és nem árt ha a biztonság kedvéért te is figyeled hogy mikor jön a maci...

    'Trust the pilot'

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4028 üzenetére

    Valóban nem azt írtad. Csak reménykedtél,hogy egyáltalán 10 év után pluszban lesz a befektetés:-)
    Rakd be a pénzed minden félévben/évben és 10 év múlva kérdezz rá, hogy "na mi van, hogy állunk?" Biztos (legyen 95%), hogy pluszban leszel.

    Ha a hozam az "isten"
    Áh,dehogy. Mindenki csak a biztosítót, alapkezelőt,tanácsadót tömi és mindezt felebaráti szeretetből:-) Gondolom te sem pénzért dolgozol, hanem magáért a munka öröméért....

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #4024 üzenetére

    A kijelentés, így hangzott:
    nézd meg a tőzsdék alakulását visszafelé 100 évre
    ha jól emlékszem nem találsz olyan 10 évet, amikor buktál volna még a nagy visszaeséseknél sem (persze ne egy részvényt vizsgálj)

    Ez itt az aviva ázsiai részvény alapja:
    Összetétel

    Az alábbi grafikon szemlélteti, mely szektorok befektetési papírjait és milyen arányban tartalmazza az eszközalap:
    Tajvan 19%
    Hong Kong 18%
    Korea 17%
    Japán 23%
    Kína 13%
    Szingapúr 3%
    Indonézia 2%
    Tájföld 1%
    Egyéb 4%

  • filo-p

    csendes tag

    Kedves qqqqqqqqq!

    Itt olyan emberek vannak, akik elég tapasztaltak ahhoz, hogy ne a levegőbe beszéljenek. Kérlek, vedd észre, hogy egyik kijelentésed a másik után dől be, és nem vagy hajlandó befogadni az információt, hanem feszítesz, de ki ellen is??? Bizony, saját magad ellen...
    Valamiért itt vagy, írogatsz is ide, javaslom "változz vagy lemaradsz"... de feszíthetsz is még... hajrá! Őszintén kívánom, hogy ne legyen igazunk!

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Széltoló #4040 üzenetére

    az a Japán 23% számomra meglepő egy olyan portfólióban, ahol a többi kizárólag ázsiai fejlődő piac.

    Japán papír egyébként tényleg több alapban is van. A félreérthető kötözködésem pontosan úgy hangzik: NIKKEI indexkövető alapot nem igazán látni.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4035 üzenetére

    néha úgy tűnik, mintha a Bnetből belülről beszélnél. Erre a továbbiakban vagy ügyelned érdemes, vagy pedig nyíltan felvállalni.

    :)

    [ Szerkesztve ]

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz azigazforest #4042 üzenetére

    OK:-)Nincs semmi gond csak már ahhoz tényleg nem lett volna erőm,hogy veled is vívjak. Így is szélmalomharc...

  • Széltoló

    csendes tag

    Ebből a forint gyengülésből(vagy és dollár erősödés) valamit zsebre fogok vágni...:-) Végre már, mert egy hónapja semmit nem kerestem.(de nem is vesztettem)

  • bill.getc

    csendes tag

    válasz qqqqqqqqq #4036 üzenetére

    Hi!

    A Bnet tanácsadó már megkapta a jutalékát utánam. De még nem mondta, hogy elege van belőlem. Tényleg rendszeres a kapcsolat. Majd most jobban ránézek ezekre az ügyeimre az biztos.

    Akkor emlékeztetőül!

    Több biztosítós szakember is azt állította a Figyelőnek, hogy a brokernetes ügynökök közkedvelt „modellje” szerint két-három év elteltével a szerződést díjmentesíttetik az ügyféllel, mondván: van helyette egy bomba jó befektetési lehetőség. Azt azonban nem mindig közlik, hogy két év után nem a kétéves befizetés szolgál majd a díjmentesített szerződés alapjául, hanem annak mindössze 30 százaléka. Az ügynök viszont örülhet az extraprofitnak, ugyanis a 130-140 százalékos jutalékot az új szerződés megkötése után is bezsebelheti.
    Már a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint is kérdéses, hogy a multi level marketing módszereire épülő értékesítési hálózatok mennyire átláthatóan tevékenykednek.

    Kockáztatásra bíztatnak

    A Figyelő több különböző forrásból is úgy értesült, hogy a Brokernettől azért idegenkedik a hazai biztosítók egy része, mert a társaság üzletkötői hajlamosak rábeszélni ügyfeleiket a hitelfelvételre, holott azoknak maguktól nem is jutott eszükbe ilyesmi. A modell a következő: végy fel a házadra vagy lakásodra néhány millió forint jelzálogkölcsönt, s ezt a pénzt - a kedvező tőkepiaci helyzetnek köszönhetően - olyan jó hozammal tudod fialtatni egy unit-linked biztosításban, hogy abból ki tudod fizetni a hitelt. Így aztán néhány év alatt szép pénzt tudsz csinálni a semmiből.

    Egységfront a Brokernet ellen :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C

    2007. szeptember 26. FIGYELŐ

    Évekkel ezelőtt figyelmeztettek a szélhámosságra! De a modell működik.

    És most vágóhídra a rabszolgákkal!!!!! ;]

  • bill.getc

    csendes tag

    Annyit tudtam meg h a kostevc durcázott be, mert a szaktanácsadói képzések konganak az ürességtől! Soha nem látott fluktuáció a cégnél. Mindenki menekül!
    Termelés van de ezek jó része céges kötés. Az a néhány ember aki tud céges szerződéseket kötni zsírosra keresi magát, a többi éhenhal.

    Arról nem is írtam még h próbára tettem őket! Megkértem egy barátomat h menjen el egy ilyen Dr Tóth András féle teadélutánpettingeljünkegyütaztánvirítsdalóvét összejövetelre.
    Független tanácsadás.... ????? Pacsirtamező utca, Brokernet irodaház, összejövetel. Fantasztikus képesítésű előadó, már-már nem evilági!
    Névjegykártyája szerint: Minősített Pénzügyi Tervezők Szövetsége, regisztrált pénzügyi tervező, okleveles közgazdász, könyvvizsgáló, adószakértő.

    Előadás: gyenge pozicionálás, Brókernetről egy szó sem hangzik el, UL müködése és előnyei nagyon lebutítva. Cégek előnyben!
    Most jön a fincsi rész. Elhangzik h csak két három évig kell fizettni... aztánmárannyirajólesznekedügyfélhogyaztelsemlehetmondanidenekemmegsokkaljobb....

    Egy éles elméjű hallgató kérdésére ami az volt, hogy mennyi ennek az éves költsége az első három évben? a válasz 3-4 %! :Y
    Fincsi nem? Persze profin túl sok információt nem adnak. Az igazi sebészi beavatkozás és kizsigerelés már négyszemközt folyik!

    Ki mit hallott?

    Mi van a perekkel? Érkeztek válaszok már a levelekre?

    A kép alá ez van írva az eredeti cikkben: A cég lelke
    :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

  • bill.getc

    csendes tag

    kisebb technikai probléma lépett fel az előbb. A kép lemaradt. Na ő a léleknő!

  • bill.getc

    csendes tag

    Ez is jó: kimásoltam...

    Internetes fórumokon, itt-ott azért sok támadás is éri a Brokernetet
    Ezek hogyan érintik Önt?

    Nem foglalkozom az elkeseredett emberekkel, akik ülnek az internet előtt, és nevüket nem vállalva, mondanak véleményt mások sikereiről. Én ehelyett azt vallom: tessék, lehet jönni ide dolgozni, az ajtó mindenki előtt nyitva áll.
    Mindenki megteremtheti ezt magának, aki hajlandó megdolgozni érte. A munkánk nagyon egyszerű, egyáltalán nem ördöngős, csak csinálni kell rendesen, lelkiismeretesen

    Bizonyos összeg felett az ember megszállottá válik?
    A pénz az hatalom is, és kicsit kábítószer is. Könnyen elragadja a pénzmámor azt, akinek nincs helyén az önértékelése. Az alkoholos mámorból ki lehet józanodni, de ebből nem.
    Nagyon nehéz, van, akinek sikerül, van, akinek nem.

    Kósa Erika

Aktív témák