Hirdetés

Aktív témák

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz kertekalja #2441 üzenetére

    idegroncs, csak ha nem értesz hozzá és tehetetlenül állsz egy nem várt esemény felett.
    ismerkedj a témával, van érzéked hozzá. A UL csak egy belépő volt ebbe a világba, hidd el. De jó belépő, nem bánod meg.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz abroker #2443 üzenetére

    Jaja, meg a pék ménem ingyen adja a kenyeret. A szemléletmódod potyautas.

    Feszkó levezetésként elemezz még egy gyógyszergyárat, egy benzinkutat, a burger king éttermeket, a zöldségest, a fröccsöntőt, a CNC maró vállalkozót is.

    Mind rohadék kapitalista mocsok, aki csak azért dolgozik és dolgoztat, hogy a privát vagyona gyarapodjon. Mekkora szemétség nem? Közben kihasználják a szegény csórót, aki tulképpen a munkát elvégzi.

    Van olyan megátalkodott, aki üdülési jogot (érted? csak jogot, üdülő meg sehol) ad el.
    de pl.:
    éttermek 200-300% haszon
    italpultok (sziget, zöldpardon) 200-400% haszon
    ruházat 50-150% haszon
    hogy csak a legfontosabbakat említsem
    Bnet ki kéne számolni, én 100% alattira tippelem a hasznát

    A gazdaság működésének ismerete fontos lenne egy ilyen hsz megírásához. Ha jól olvastam, valamiféle szakértő szerepet céloztál meg.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz abroker #2444 üzenetére

    igen, ezeket de tisztelegve pénzügyi tájékozottságod előtt téged lebeszélnélek róla

    [ Szerkesztve ]

  • csaba54

    tag

    válasz igazság? #2448 üzenetére

    " Egy dologban egyetértek Veled:az üzletkötő és az ügyfél felelőssége közös!! "

    nekem ez az a pont az, amit megkérdőjeleznék és épp ez teszi elfogadhatatlanná az egészet
    hogy beszélhetünk közös felelősségről egy kimondottan /most szépen fogom mondani/ kommunikációra,figyelemfelkeltésre kiokosított üzletkötő és egy munkájába belefáradt az életbe belefásult,de egy az öregségére biztonságot felvillanni látó pénzügyileg alulinformált ember között
    mintha a róka és a tyúk között akarnánk közös felelősséget a vacsorát illetően ,mert hogy a tyúk is felelős volt benne ,hogy megették,miért nem futott gyorsabban
    hát azért,mert nem tudott és az ügyfél sem tudott védekezni,mert ahhoz rókává ,
    üzletkötővé kellene válnia,hogy azonos súlycsoportban legyenek

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz cellmass #2447 üzenetére

    Nem mondtam olyat, hogy etikus ha átverlek. Csupán annyit, hogy nem átverés az, amikor belehajtod a fejed a guillotine-ba (asszem így írják a lefejezőkészüléket :F )

    A szerződés elolvasása és értelmezése az ügyfél dolga. A tanácsadónak nem dolga addig ütni az ügyelet, amíg bevallja hogy igazából nem is érti az egészet.

    Lehet jól dönteni egy pillanatban és lehet rosszul. Ezt később belátni csak akkor könnyű, ha előnyöm származott belőle. Ha hátrány született, fogom mindenre, csak másé legyen a felelősség. Ez az etikátlan.

    Minden ügyet közelebbről kéne ismerni és úgy véleményt alkotni róla. Arra a pillanatra érdemes visszavezetni az elégedetlenkedőt, amikor döntött. És hogy ott miért döntött úgy. Sokszor hallom azt, hogy "azt gondoltam..." Nekem ennyi elég. A többi ügy nem olyan számos, mint itt a fórumon be van állítva. Többségben tájékozatlanság és hiszékenység a probléma. Szakszerűtlen bekötés ? És mi van az aláírással, az aláíró személyével, felelősségével?

  • csaba54

    tag

    válasz azigazforest #2450 üzenetére

    ..."közvetítő kell oda is. Brókernek hívják. Nélküle nem lehet forgalmazni"

    kerülhet annyiba a broker, mint egy biztosító aki, még egy pénzügyi tanácsadó céget is eltud tartani az én hozamomból?

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz igazság? #2448 üzenetére

    "Soha nem vitattam, hogy "nem a tanácsadó írja alá a szerződést", de nem mindegy, milyen tájékoztatás után!Már ettől kezdve beszélhetünk a tanácsadó felelősségéről!"

    Ez megint elcsúszott. Már innentől beszélhetünk a tanácsadó és az ügyfél közös felelősségéről. A tanácsadó szövege, stílusa, hajzseléje, nem lehet elég egy üzlet megkötéséhez. Az ASZF ezt próbálja kiküszöbölni (sikertelenül, de ez már nem a tanácsadó hibája)

    "Sajnálatos, ha az "üzletkötő legfontosabb feladata, hogy felkeltse az igényt".
    Itt kellene különbséget tenni tanácsadó és üzletkötő között!"

    Nem muszáj. Kínálati piac van a világon mindenhol. Ez versenyt jelent. Fordítsd előnyödre! Hallgass meg 100 tanácsadót, mielőtt döntesz. Ehhez elég sokan vagyunk. Úgy értetted, hogy járjon nálad először egy tanácsadó, aztán pedig egy üzletkötő?

    "-Nem volna-e célszerűbb, ha az ügyfél elvégezné a cég gyorstalpalós képzését, megkötné magának a terméket, a jutalékból visszajönne a képzés díja és még keresne is vele."

    Sokan így csinálják. Egyébként felejtsük már el ezt a gyorstalpalást. Ha feljebb jutsz, plusz képzést kapsz. Máshogy van ez más cégeknél?

    "Minden ügyfélről külön dossziém van, így tudom kivel ,milyen típusú biztosítást kötöttem."

    Biztos vagyok benne, hogy ez a Te egyéni munkamódszered, senki nem írta elő, csak javasolta. Senki nem mondta hogy ha nem így csinálod, felbontják a szerződést. Nálam is van dosszié rendszer, de tudok olyanról akinél nincs. Nálatok is biztos van ilyen kolléga. A szakma becsületét a becsületes üzletkötők tudják visszaszerezni leginkább. Post humus tisztelgek a mestered előtt, de Ő nem Bnetes sztár volt, hanem egy rendes precíz ember, aki ezt a morált hozta a szakmába. Más pedig mást. Annyi félék vagyunk. Nekem csak ezért rémisztő, hogy mindenki Bnet jeligével küldi a feszkót a vezetékre. nincs értelme, mert máshol is ezek mennek - rendes kollága, kókler kolléga.

    Szóval röviden: az általános morállal van probléma, ami Bnetben is megjelenik és sokkal kockázatosabb mint az újságárus szakmában. Mit tegyünk?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz csaba54 #2457 üzenetére

    Hajaj, sőt alattomosabb fondorlatokkal is élhet, mint én.

    Őt fizetik egyszer a szerződéskötésért, aztán az éves fenntartásért. Ez így van a UL terméknél is. Csakhogy a Bróker a tanácsaival nem jön hozzád úgy hogy ne tartaná a markát. Ő annyiszor kap pénzt, ahányszor váltást csinál a portfóliódban. Úgyhogy nehogy azt hidd, hogy önzetlenül kérdez meg:" Csabi, nem kéne váltani ebből abba? a nemzetközi helyzet fokozódik és tágul a világegyetem, te meg csak itt ülsz és várod hogy a részvényed többet érjen. Hidd el, ha most innenoda váltunk, jobb lesz neked és talán nem esünk bele a fekete lyukba". Nem, nem önzetlen! Tartja a markát a váltásért. Lehet, hogy észre sem veszed és egy ugyanolyanba vált, mint azelőtt. Legalább is meg van a lehetősége, mégsem így állunk hozzá hogy mekkora szemét. Meghallgatjuk a "tanácsát" és mi döntünk, nem Ő. A döntést ott is az ügyfél hozza meg és a tanácsadó tanácsát nem lehet számon kérni rajta. Csak a döntést.

    Bnetnél ezzel szemben mindenki ingyen várná el a tanácsot. Miért? A Bnetes tanácsadó addig köteles ott lenni, amíg a szerződést megkötöd. Utána magad vagy, legfeljebb kérheted hogy legyenléci ingyen tanácsot adni, mibe fektess manapság. Hát most akkor melyik az átvágás?

  • igazság?

    csendes tag

    válasz azigazforest #2458 üzenetére

    Sajnálom kedves Forest, de úgy érzem, a szövegkörnyezetből kiragadott mondatok "megmagyarázásával" nem érvelsz, hanem belekötsz minden szavamba, így erre a konkrét kérdésre válaszolj:
    -Mit jelent számodra a tanácsadó és az üzletkötő fogalma?
    A Te írásaidban is keveredik ez a két fogalom!!
    Úgy értelmezem, amíg a terméket bemutatjátok, addig tanácsadóról, az ajánlat aláírása során már "csak" üzletkötőről beszélhetünk?
    Az üzleti beszélgetéskor egyértelműen a tanácsadó(üzletkötő?)felelősségéről beszélhetünk,amíg bemutatja a terméket: mennyit és mit mond el az ügyfélnek!Az ügyfél ez alapján dönt!!
    -A képzésekről:sajnálatos módon NAGYON jól ismerem a rendszerét, a színvonalát, az akadémiát! Szándékosan írtam kisbetűvel!
    -Igen, van több olyan szakma, ahol előbb nem 2-3 napig, hanem 4-5 évig kell tanulni , majd továbbképzések követik!
    -Az említett volt Bnetes nem volt a mesterem, mert én nem dolgoztam soha a cégnél!
    Igaz, nem volt Bnetes sztár, "csak" a cég legjobb üzletkötője! Az ő példáját azért említettem meg, mert úgy lehetne visszahozni a szakma becsületét, ahogyan Ő dolgozott és odafigyelt az ügyfeleire!!
    Várom a kérdésemre a választ!

  • igazság?

    csendes tag

    válasz azigazforest #2456 üzenetére

    "A szerződés elolvasása és értelmezése az ügyfél dolga".
    A mondat első részével egyetértek, az értelmezéssel kapcsolatos véleményedet felháborítónak tartom!!
    Ha ez így van, akkor miért van a "tanácsadó"?
    Mitől várjátok, hogy visszatérjen a szakma becsülete?

  • igazság?

    csendes tag

    válasz csaba54 #2455 üzenetére

    A tanácsadó felelőssége, hogy mennyire pontosan tájékoztatja az ügyfelet a termékről.
    Az ügyfél felelősségét úgy értettem, hogy a tanácsadó tájékoztatása után Ő dönti el és írja alá az ajánlatot! A saját döntéséért Ő a felelős!
    A tanácsadó akkor lenne jó, ha az ügyfele bármikor számíthatna a segítségére és nem maradna egyedül!
    A gond az, hogy a cégnél inkább az eladástechnikára, csapatépítésre képezik az embereket, hiszen ez hozza a hasznot!
    A "tanácsadókat" úgy lehetne érdekelté tenni az ügyféllel történő kapcsolattartásra, ha náluk is speratív jutalék lenne, vagyis nem az ajánlat aláírása után kapna nagyobb jutalékot,hanem minden évben akkor, ha az ügyfél befizette a díjat! A díjat pedig csak az elégedett ügyfél fizeti be!

  • csaba54

    tag

    válasz azigazforest #2459 üzenetére

    ....."Bnetnél ezzel szemben mindenki ingyen várná el a tanácsot. Miért? A Bnetes tanácsadó addig köteles ott lenni, amíg a szerződést megkötöd. Utána magad vagy, legfeljebb kérheted hogy legyenléci ingyen tanácsot adni, mibe fektess manapság. Hát most akkor melyik az átvágás? "

    szerintem épp azért lett ez a fórum ,mert a tanácsadók nagy része fűt fát igér és az aláírás után soha többé nem látod és ez ellen az alkalmazója jelen esetben a brokernet nem tesz semmit,sőt a biztosító sem ,de ezen a fórumon a brokernethez kapcsolódó dolgokról cserélünk tapasztalatot, ezért merül fel állandóan ez a név
    ha a BÉT is csinálna egy hasonló beetetésre lehetőséget adó céget üf szerzésre, szerintem azt is ugyanúgy szídnák a vesztesek
    én csak azért ágálok itt annyit,hogy ne lehessen így és amig ez így marad addig legalább itt kaphasson tanácsot aki idejut,hogy ne essen abba a hibába amibe oly sokan belefutottunk
    sokan megmosolyogtuk ,hogy pert nyerhetett aki a macskáját a mikróban szárította,vagy aki a McDonalds miatt meghízott / és sorolhatnám / pedig ott csak a veszélyeire a káros hatásaira nem hívták el a figyelmét a használónak,fogyasztónak
    előbb utóbb elérjük itt is, hogy aki visszaél mások tudatlanságával hozzá nem értésével az igenis feleljen érte és akár a kárát is megtérítse
    tudtommal nálunk is van a jogban olyan fogalom,hogy egy szerződés csak akkor érvényes ha azt az aláíró is magérthette,aztán még ,hogy érvénytelen az a szerződés amelyik egyoldalúan csak az egyik félnek kedvez
    majd elválik, mivel mit lehet kezdeni és természetesen beszámolok róla mindannyiunk épülésére

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • csaba54

    tag

    válasz igazság? #2462 üzenetére

    ..."A "tanácsadókat" úgy lehetne érdekelté tenni az ügyféllel történő kapcsolattartásra, ha náluk is speratív jutalék lenne, vagyis nem az ajánlat aláírása után kapna nagyobb jutalékot,hanem minden évben akkor, ha az ügyfél befizette a díjat! A díjat pedig csak az elégedett ügyfél fizeti be! "

    meg az akinek van miből és akkor a hosszútávú lehetőségeihez mérten indítanák az éves díjat,nem a jutalékhoz mérten a lehető minél magasabbal
    csak egy példa az üzletkötői rafináltságra amit én még a javára is írtam,mondta ő :-"nem baj ha most nincs éppen pénzed / mivel karácsony előtt minden pénzem áruban volt / majd ideadod az ünnepek után,ha kipörög és addig is ketyeg a megtakarításod
    kérdem én /most már kiokosodva odafigyelve / miért nem ő tette be, ha még volt is neki,miért akart nekem annyra jót,hogy még meg is hitelezett
    ezért vagyok ezzel az egésszel ilyen tamáskodó, mert az az üzletkötő aki átlátja ezt az egészet és inkább kölcsönad más befektetéséhez mintsem ,hogy ő tegye be, akkor a jutalék nagyobb üzlet mint a befektetés ,de hát mit is beszélek a tulaj se lenne milliárdos, ha azt csinálta volna, amire minket az üzletkötői agitálnak
    ugye mennyire korrekt?

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #2459 üzenetére

    Ha szoftveren keresztül kereskedik, akkor csak tranzakciós költség van, ami változó brókercég függvényében. Esetemben (amit én használok), ott 1 tranzakció 2,5 dollárba kerül (de ez csak a határidőkra vonatkozik, más opcióknál és más sima részvényeknél is, ott 1-10-100-as pakettek vannak). Szóval ennél több profitot érdemes csinálni 1 kötésből és akkor már nem számít. :)

    Azért a brókercégeket sem kell félteni, nemrégiben számolgattam mekkora bevétele lehet a tranzakciós költségekből az egyik nagyobb brókercégnek (ThinkOrSwim), hát jópár millió dolcsi naponta... :D Úgyhogy a legkifizetődőbb még mindig valamilyen szolgáltató céget működtetni és nem használni. :D

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • csaba54

    tag

    válasz Agyzuzo #2465 üzenetére

    ..." Úgyhogy a legkifizetődőbb még mindig valamilyen szolgáltató céget működtetni és nem használni. "

    valóban egyre több az ilyen szolgáltatás és a 100%-os pénzvisszafizetési garancia ígérete hozzá,ha nem tudnak rá MLM-et építeni
    sok megkeresést kapok, akár pályázatíró, akár üzleti adatbázisát felkínáló cégektől stb.csak az a bibi,hogy mind előre akarja a díját
    de kérdem én ha annyira tuti, miért zárkóznak el a realizálódáskor történő fizetéstől,főleg,hogy cserébe nem a kért százalékot, hanem akár a felét is odaadnám a nyereségnek
    van egy cég ,többszázmilliós üzleteket ajánlgatnak évi 300ezres tagdíjért aminek épp most "ajándékba" elengedték a felét,hát miért nem csinálják meg ők ha akkora buli,vagy adjon ide egyet,reklámnak is jó lenne ,ha igaz
    de itt is valószinűleg a befizetett tagdíjak a nyerők az tuti a többi meg csak igéretekkel alátámasztott bizonytalan küzdelem
    jóbb lenne ,ha nem egy ilyen tendencia lenne a nyerő!

    [ Szerkesztve ]

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • S80_f_index

    csendes tag

    válasz abroker #2425 üzenetére

    Szia, eladási árfolyamot a biztosítók kizárólag díjbefektetésnél alkalmaznak, az átváltások mindig vételi árfolyamon kerülnek végrehajtásra (a befektetési egységek visszaváltása és más eszközalapokba való befektetése egyaránt), tehát átváltáskor már nem szív a szerződő a vételi-eladási árkülönbözettel. :)
    (a mi huszonvalahány UL termékünknél legalábbis így van, de erősen kétlem, hogy másképp lenne a többi biztosítónál.... :U )

    Svenska80

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz igazság? #2461 üzenetére

    "az értelmezéssel kapcsolatos véleményedet felháborítónak tartom!!"
    akkor félreértetted. Abban semmi felháborító nem lehet, hogy elvárt dolog az ügyfél által történő értelmezés, megértés. korábbi hsz is tisztáz engem, amiben azt mondom, hogy a felelősség úgy közös, hogy az ügyfél AKARJA érteni és ezért mindent megtesz. Természetesen ugyanígy a tanácsadó is.

    A kérdés már csak az, hogy kinek mi a célja. Csak úgy etikus nyilván - és valószínűleg ez az amiben egyet értünk - ha az érdekazonosság mentén zajlik az üzlet. Ez pedig csak az lehet, ha az üzletkötőként érkezett személy tanácsadóvá válik, hogy az ügyfél megalapozott és helyes döntést hozhasson, azután amikor az üzletet megkötik, az értékesítés is megtörténik. Aki ezt a folyamatot végig vezette, annak jár az értékesítési sikerdíj.

    ezzel a másik hsz-re is válaszolok.

    Természetesen, ne értsük félre, hogy én nem látom azt a nagyon törékeny egyensúlyt, aminek a megbomlásától félsz mint ügyfél, mert én mint aki az üzlet megkötésében az elején jobban érdekelt vagyok, erőfölényben vagyok. Igen elismerem, ez kihasználható és egy "éncsakjótakartam" álarc mögé bújva könnyen lepergethető. De én ilyet nem mondtam neked, és mással soha nem csináltam.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz igazság? #2460 üzenetére

    "-A képzésekről:sajnálatos módon NAGYON jól ismerem a rendszerét, a színvonalát, az akadémiát! Szándékosan írtam kisbetűvel!"

    Van ahol rosszabb és a legjobbaknál sem sokkal jobb ezen a területen az oktatás. mindenhol a "kezdjélbelefogazmenni" stílusban nyomják, esetleg két hétig tanulhatsz előtte 2 nap helyett.

    "-Igen, van több olyan szakma, ahol előbb nem 2-3 napig, hanem 4-5 évig kell tanulni , majd továbbképzések követik!"

    Ez nekem is furcsa és Veled értek egyet. Ettől függetlenül hálás vagyok a cégnek, hogy lehetővé tette a pénzkeresetet a tanulási idő alatt. Az első két évben én sem mondtam magam tanácsadónak, meg üzletkötőnek.

    "-Mit jelent számodra a tanácsadó és az üzletkötő fogalma? "

    Nem lehet hogy ne keveredjen. Az előző hsz-ben már írtam erről, de van még egy gondolatom hozzá.

    20 embernek előadsz és le van húzva a slicced, de nem tudsz róla. Zavar?
    Szólnak, hogy hát izé. Jó néven veszed, vagy nem? Aki szólt az jó fej, vagy szemét?

    legyen benne eladás is:
    Vásárolsz a piacon, megvan minden, indulsz haza. Nem tudod hogy létezik egy olyan gyümölcs, hogy lichi. Zavar hogy nem tudod milyen az íze?
    Egy árus feléd nyújtja, azt mondja kóstold meg. Ízlik, veszel. Jó hogy szólt, vagy otthon megbánod és azt gondolod átvert, mert nem is akartál mást venni, erre itt állsz 2 kg lichivel. Az árus üzletkötő volt, vagy tanácsadó?

    A lényeg végre:
    Nem tudsz semmit a pénzügyeidről, mindent vaktában intézel anyagi téren. Zavar?
    Szólok, hogy van néhány ötletem, hogy lehetne jobban, netán nyugdíjas éveidre el tudod látni magadat, a gyerekeidnek lehet öröksége és minőségi életet élhetsz addig is. Jó néven veszed, vagy nem? Aki szólt az el akart adni valamit (értékesítő), vagy csak felhívta a figyelmedet valamire amit eddig nem tudtál, de nem zavart(tanácsadó)?

    Nehéz külön választani és ha ez zavar a továbbiakban, akkor nem bánom ha a tanácsadó mögé odaértjük az üzletkötőt és fordítva is. Az a jó üzletkötő, aki tanácsadó. Kimondom: azért adok tanácsot, hogy üzletet kössek. Nem azért adok tanácsot, hogy ne legyél tanácstalan. Ez az analógia a világon mindenhol megjelenik. A Bnetnél miért baj?

  • igazság?

    csendes tag

    válasz azigazforest #2469 üzenetére

    Továbbra sem értek egyet azzal, hogy a szerződés értelmezése az ügyfél dolga!
    Hidd el, a megértés nem csak akaraton múlik! (23 éve vagyok "tipikus" pedagógus, a felnőttek is úgy működnek, mint a gyerekek)
    Számomra a tanácsadó:anyagi helyzetemből, távlati céljaimból kiindulva bemutatja azt a terméket, amelyik az elképzeléseimnek legjobban megfelel.Később, az ajánlat aláírása után is számíthatok a tanácsaira!
    Az üzletkötő:bemutatja a terméket,majd az ajánlat aláírása után egyedül maradok,követem a változásokat és így az üzletkötő semmiért nem felelős!
    A volt Bnetes munkatárs jó példa arra, hogy az általam elvártak szerint is lehet csinálni és akkor lesz tanácsadóm!!

  • anagylevin

    csendes tag

    válasz azigazforest #2469 üzenetére

    Komolyan mondom, ilyen hasonlatokat a "Nagy Hasonlatok Lexikona"-ból sem lehetne frappánsabban ideírni :R ! Nekem tetszettek, komolyan! Mintha a volt szakmai vezetőmet hallanám. Neki is azt mondtam, hogy az almát az almával, körtét a körtével lehet összehasonlítani. Forest, Te folyamatosan az almát véded egy körte álláspontjával. Azaz, amit Te mondasz, az egyszerűen nem a bnetről szól, hanem egy olyan cégről, ahol szakmailag fölkészült, folyamatosan, színvonalasan képzett tanácsadók adnak profi tanácsokat, profi termékekről az ügyfeleknek! A itt azonban a pénzügyekről semmit nem tudó, 4 alkalommal gyorstalpaló, eladási tanfolyamon részt vett "tanácsadók" pumpolják az ismerőseiket, rokonokat, barátokat az üzletkötésre, az óriási lóvé és a gyors meggazdagodás délibábja miatt! Az Oroszlánlánynak igaza van, hogy a szerződés elmagyarázása igenis a tanácsadó dolga! Sőt, szerintem az is, hogy a szerződés végéig ezt a befektetést menedzselje! Nem szabadna engedni (vagy egyszerűen csak etikátlan), hogy az ügyfélre lőcsöljék át a felelősséget: "Te írtad alá, senki sem kényszerített csinálj vele, amit akarsz!" - csak hogy ezt egy jóbarát, vagy rokon ajánlotta ám! (Csabi példája!)
    És végül egy hasonlat erre. Nem jobban erőltetett, mint a piaci példád :) : ha egy barátod meghív egy kávéra, amit eddig nem ismertél, de megígéri, hogy tuti jó, ilyet még soha nem ittál. Mosolyogva elfogadod és megiszod, nem kérdezed, hogy nincs-e benne káros anyag, aroma, E-betűsök, vagy olyan dolog, ami neked árthat - egyszerűen csak megbízol benne... :)

  • nounit

    újonc

    A itt azonban a pénzügyekről semmit nem tudó, 4 alkalommal gyorstalpaló, eladási tanfolyamon részt vett "tanácsadók" pumpolják az ismerőseiket, rokonokat,

    Ők nem tanácsadók többes biztosítási ügynökök. Ez nem egy szakképzettség nem is engedném ezeket a pékeket, eladókat, óvó néniket, katonatiszteket, lakatosokat, építőipari vállalkozókat, autószerelőket, szakképzetlenség nélküli ügynököket bármilyen pénzügyi tanácsot adni.

    a szerződés elmagyarázása igenis a tanácsadó dolga! Sőt, szerintem az is, hogy a szerződés végéig ezt a befektetést menedzselje!

    A tudatlan biztosítási ügynök nem ért a szerződés elmagyarázásához sem.
    Aki ilyen emberrel köt szerződést az a saját maga ellen cselekszik.
    Már más is megfogalmazta de én is felhívom mindenki figyelmét, hogy ezek a brókernetes biztosítási ügynökök nem adhatnak semmilyen tanácsot nem váltogathatják a portfoliókat mert sem pszaf regisztrációjuk nincs rá se semmilyen bizonyítványuk. Amit tehetnek Csak közvetítőként, léphetnek fel, persze Ők eljátsszák a színházi szerepüket, hogy Ők a nagy brokerek. Ezért ha valaki köt velük egy szerződést utólag nem is vonhatók semmilyen felelősségre, mert Ők nem adhatnak hivatalosan semmilyen tanácsot! PSZAF honlapján megnézhető, hogy mi az ő szerepük a piacon és milyen jogosítvánnyal rendelkeznek.

    ;]

  • nounit

    újonc

    válasz igazság? #2470 üzenetére

    A brokernetesek nem adhatnak tanácsot ha mégis elfogadod. Hát leírtam ;]

  • nounit

    újonc

    válasz azigazforest #2468 üzenetére

    A brokernetesek nem adhatnak tanácsot. Ezt már leírtam ;]

  • nounit

    újonc

    válasz S80_f_index #2467 üzenetére

    A brokernetnek 7 ul szerződése van most állítottle egy párat a vezér Allianz Axa
    Miért állítottal miért nem javasolja a kötéseket a vezér. Mert nem adtak befektetési alapokat melyet a quantis kezelhet. Pl. Az AVIVA előnyben részesül mert az összes alap kezelését megkapta a quantis . Ez nem korrekt ez árukapcsolás hol van a tisztességes verseny ;] Versenyhivatalhoz fordulhatna az Allianz és az Axa is. Lehet hogy meg is tették mert .....nézd meg a versenyhivatal honlapját kit ellenőrizne ;] k és miért.

  • S80_f_index

    csendes tag

    válasz nounit #2475 üzenetére

    Nem vagyok brokernetes :D

    A huszonvalahány UL termék az Axára vonatkozott. :))
    Mellesleg a Brokernet kb. Gecser Ottó átigazolása óta búcsút vett az Axától...

    Svenska80

  • S80_f_index

    csendes tag

    válasz anagylevin #2471 üzenetére

    "Nem szabadna engedni (vagy egyszerűen csak etikátlan), hogy az ügyfélre lőcsöljék át a felelősséget: "Te írtad alá, senki sem kényszerített csinálj vele, amit akarsz!" - csak hogy ezt egy jóbarát, vagy rokon ajánlotta ám! (Csabi példája!)"

    Őszintén szólva - és nem akarok mentegetni egy üzletkötőt/ügynököt sem, mert sokat szívok miattuk - én nem tudom és nem is akarom teljes mértékben felmenteni az ügyfelet a felelősség alól, még akkor sem, ha valami nagyon tróger ügynök akasztotta a nyakába azt az UL-t.
    Igenis vegye a fáradtságot és próbálja meg felfogni, mibe vág bele! Nem várom el, hogy átlássa egy UL költségstruktúráját, hogy tisztában legyen biztosításelméleti fogalmakkal, de olyan alapdolgokkal, hogy pl. meddig kell fizetni a díjat, mi történik, ha nem tudja fizetni, csökkentheti-e - ilyenekkel azért illene.
    Komolyan néha el tudnám dobni az agyam, amikor a szokásos "deazügynökaszondtahogykétévutánkamatokkalkivehetemapénzt" - apafej 15-20 évre kötötted!! Tudod ott van az ajánlaton, a tartam rovatban, meg a biztosítási kötvényeden is. Nem az apróbetűs részben...

    Boccs a kifakadásért, de már nem minden esetben hatnak meg a "szegény átvert" ügyfelek. Még ha tudom is, hogy sokan vannak, akik tényleg megszívták a jóhiszeműségükkel...

    Szerintem a legdurvább és gusztustalanabb eset - és őket szoktam a legjobban sajnálni - ha a saját családtagját, rokonát palizza be az ügynök. Ilyenkor ugyanis a méltányossági kör is esélytelen a biztosítónál, mert az adott értékesítő partner nem fogja misselling okán visszaírni a jutalékot, mondván, hogy az ügyfél és az ügynök rokoni viszonyban álltak, így a misselling kizárt. :(

    Svenska80

  • igazság?

    csendes tag

    válasz nounit #2473 üzenetére

    Köszönöm, elfogadom!!Sok hasznos információt adtál, utána fogok nézni!
    Megjegyezném, nem voltam és nem leszek Bnetes ügyfél, vagy munkatárs!!!

  • S80_f_index

    csendes tag

    válasz nounit #2477 üzenetére

    Ez igen üdvözítően hangzik, de hogy fogják rábizonyítani a fiúkra a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot?
    A 4 brokernetes UL-ünk közül 3-nál
    ott van az ajánlat részét képező (ugyanúgy nyomdai sorszámmal ellátott) módozati tájékoztató, amiben szó esik arról, hogy az eszközalapok hozama rövidtávon feltételezhetően nem ellensúlyozza a vételi-eladási árkülönbséget, a biztosító a szerződésekre hozamot nem garantál, az eszközalapokból származó árfolyamnyereség csak hosszabb távon lehet kiemelkedő (kinek mi számít annak... ) :) , etc.
    Nyilván volt annyi eszük és az évi 14-20%-os ígéreteiket nem írták le :)

    [ Szerkesztve ]

    Svenska80

  • nounit

    újonc

    válasz igazság? #2479 üzenetére

    én nem tudom és nem is akarom teljes mértékben felmenteni az ügyfelet a felelősség alól,

    Ez baj!

    nem várom el, hogy átlássa egy UL költségstruktúráját,

    Ez nagy baj. ;]

  • nounit

    újonc

    válasz nounit #2481 üzenetére

    Itt szerintem nem csak erről van szó. Egy komolyabb átfogó vizsgálatról még az sem kizárt, hogy a PSZAF -et is meg kell hallgatni hiszen valamiért Ők soha nem találtak semmilyen szabálytalanságot ezt én is érdekesnek tartom gondolom ezeket is előveszik és újra vizsgálják.

    ;]

  • S80_f_index

    csendes tag

    válasz nounit #2481 üzenetére

    :) :) lehet, hogy csak reális képem van az"átlag" ügyfélről? :P

    Egyébként meg azt gondolom, hogy egy laikus, biztosításhoz, és általában pénzügyekhez nem értő ember számára igenis bonyolult dolog egy UL, pláne, ha a feltételekből akarja megérteni. Elmagyarázni eddig én is el tudtam mindenkinek, még "egyszerűbb" embereknek is.
    Mellesleg én is futottam bele olyan összetett (legalábbis számomra) UL termékbe, amit első blikkre nem láttam át teljesen egyből a feltételek átolvasása után, pedig elég otthonosan mozgok a körükben :)

    Svenska80

  • S80_f_index

    csendes tag

    válasz nounit #2482 üzenetére

    Hadd legyek továbbra is kissé szkeptikus :)

    Abból kiindulva, hogyha egy PSZÁF-hoz beküldött ügyfélpanaszban a Bnet is említésre kerül, akkor ők is a biztosító mellett megkapják és nekik is reflektálni kell a panaszban foglaltakra,

    szóval azt figyelembe véve, hogy nem egy és nem kettő ilyen panasz jutott el a PSZÁF-hoz (nyilván nekem csak az Axásokról van képem, de ha a többi biztosítót is nézem, akkor ez elég szép szám lehet),

    ha tetten érhető a kilógó lóláb, akkor szerintem abba a PSZÁF-nak már korábban bele kellett volna botolnia. :)

    S ha eddig ügyesen átlépegették, mintha ott sem lett volna, hát a fene tudja, akarnak-e vele majd foglalkozni...

    de ne legyen igazam.

    Svenska80

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Széltoló #1875 üzenetére

    Etikai fejtegetéseitekre igyekszem nem reagálni, mert szerintem már mindent megvitattunk többször is és úgy érzem ebben egyébként sem vagyok pályára való.
    Éppen ezért én inkább a lényeggel (számomra) foglalkoznék,hisz azt hiszem ez a konstrukció meg egyáltalán minden, ami körülötte van a disznófejű Nagyúr- ról szól.
    Lassan három hónapja,hogy kiszámoltam és megosztottam Veletek,de most újraszámoltam.
    Akkor így nézett ki:
    3 912 726- ból lett 5 143 670, amiből később levettem (részlegesen visszavásároltam)150 000 et.
    Ma ez az állás: PPlusz-Pénzpiaci forint 5 955 921,03 HUF
    Nagyrészt Shanghait játszottam,de a többiek a végén már jobban teljesítettek. A Bnetes honlapon a Shanghaira 10%-os emelkedést hoz. Az enyém ezzel szemben kicsit több, köszönhetően az ugrálásaimnak.
    Nem egyszerűen hencegés ez(lehetséges,hogy az is van benne),de meggyőződésem,hogy ezen konstrukció lehetőségeit érdemesebb volna kihasználni, mint holmi ki a "hibásabb" játékot játszani.
    Gondolom nem kétséges,hogy ez az eredmény valóban másolható, hogy egy Bnetes kifejezéssel éljek?!:-)
    A rendszeres díjam is hasonló elmozdulást mutat,de ott még előtte vagyok az éves nagy sarcnak.(azt hiszem évfordulós költségként fut)
    Pénzpiaci forint 1 968 111,49 HUF
    A pénzpiaci alap ne tévesszen meg senkit,mert már kedd este áthelyeztem csak ez a Pesta innepe mindent összekuszált nekem,de egy'a fene,mert a Red Bull Air Race-ért megbocsájtható:-)))

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz Széltoló #2340 üzenetére

    Azóta már mindent pénzpiaciba vágtam,mert ugye a tengeren túliak egyre többet használták a szürke tintájukat és már álmukban újra látták a március előtti fekete lyukat:-)
    A vízió egyelőre megdőlni látszik, mert azóta ugyanezek a derék amerikaiak lehet,hogy csak ágyneműt cseréltek és ennek hatására történik,de olyan rózsaszínűeket álmodnak már napok óta,hogy amikor mi a négynapos pihenőnk után föleszmélünk , nem győzzük majd kitörölni a szemünkből az álomport a molos és otps kendőkkel:-)
    Mivel én nem pihentem, hanem Freud bácsi elejtett búzaszemeit követtem vakmerően,ezért 70/30-as megosztásban újra bizalmat szavaztam kínai és orosz barátaimnak.
    Utóbbi úgy mutatkozik,hogy rendben lehet- előző még mindig betegeskedik, de Jack-ék még mindig rózsaszínben álmodnak,így esélyes a további hozam szerzés.

  • csaba54

    tag

    válasz S80_f_index #2480 üzenetére

    ....Nyilván volt annyi eszük és az évi 14-20%-os ígéreteiket nem írták le "

    nekem a kezembe nyomtak egy évi 200ezres és egy 600ezres kimutatást ott évi 15% os hozammal számolva érik el a végösszeget és ráadásul semmi költség nincs említve, levonva - szivesen bemásolom ha kell, szép szines- az Uniquanal is meglepődtek amikor megmutattam,forest szerint nem ér semmit mert nincs rajta bélyegző ami egyértelműen bizonyítaná ,hogy ez egy bnetes nyomtatvány,de szerintem egy estleges per esetén inkább a bnetnek valószinűsítik mint az én hamisítványomnak

    de széltolónak van igaza itt a pénz a lényeg ,legalábbis akkor, ha van mármint nyereség
    de nekem nincs,széltoló hónapok alatt csinált milliós hasznot,-mint írja- nekem két év alatt lett többszázezer veszteségem
    ő ért hozzá,és heti szinten mozgatja foglalkozik vele
    én és a hozzám hasonlók nem értenek hozzá,és idejük sincs ennyire belemélyedni, de most tünt a szemembe egy nagyon lényeges dolog mármint ,hogy a bnetes tanácsadó nem adhat,tanácsot ,akár jogosultságát akár munkakőri leírását tekintve
    akkor viszont csak a széltolóknak lehet esélyük a csabáknak - és ezek vennek többen - nem
    és arról végképp nem esik szó a még a szerződésben sem hogy az ügyfélnek kell majd kezelni a portfólióját, ami ha jól értettem több hsz-t, simán lehet veszteséges is ha futamidő végéig nem nyúlnak hozzá
    megfordítanám a kérdést BIZTOS NYERESÉGES LEHETEK AKKOR IS HA A FUTAMIDŐ ALATT NEM TESZEK SEMMIT? mert ha nem akkor itt valami nagyon nem stimmel
    a bnetes nem köteles ,söt nem is jogosult ,mert hogy jogosítványa sincs rá -pár kivételtől eltekintve-,hogy kezelje a portfóliómat én nem értek hozzá a szerződésem sem említi ,hogy bármi dolgom lenne azon kívül,hogy a díjakat időben befizetem
    tehát ha csak akkor van esély a nyereségre ,ha kezelem a portfólióm akkor itt meglehet fogni őket,mert erről sehol sincs irott anyag

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • csaba54

    tag

    válasz Széltoló #2485 üzenetére

    ...."3 912 726- ból lett 5 143 670, amiből később levettem (részlegesen visszavásároltam)150 000 et.
    Ma ez az állás: PPlusz-Pénzpiaci forint 5 955 921,03 HUF "
    hidd el én se tépném a szám itt annyit, ha az én pénzügyeim / szia forest / is így állnának
    amikor te közzétetted a megtakarításaid növekedését akkor váltottam én is, még kérdezted is miért nem az egészet miért csak egy részét, erre mondott valami szakszót forest amiért így kell,na de a lényeg az ,hogy neked igencsak növekszik nekem pedig nem
    igaz az enyém nincs mozgatva heti meg napi szinten - egyáltalán lehetne?-,mert ha nem akkor te egész másban utazol és akkor max azt mondhatod, senki sem kényszerített ,hogy ne olyan befektetési formát válasszak mint te
    szóval mesélj mit csináljak az enyémmel ,hogy követhesselek ,ha meg nem lehet, akkor abba a topikba illik amelyik a te befektetési formáddal foglalkozik
    remélem még fent vagy?! most felzaklattam magam

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • csaba54

    tag

    válasz S80_f_index #2478 üzenetére

    ...." én nem tudom és nem is akarom teljes mértékben felmenteni az ügyfelet a felelősség alól, még akkor sem, ha valami nagyon tróger ügynök akasztotta a nyakába azt az UL-t.
    Igenis vegye a fáradtságot és próbálja meg felfogni, mibe vág bele! "
    Kedves Svenska !
    eltudom fogadni az álláspontodat az üf-ek tekintetében biztos sok gáz van
    én is emberekkel üf-el foglakozom napi szinten, abból élek,hogy kiszolgálom őket, megszerzem amiért pénzt adnak és nemegyszer több milliós tételt nem vettek át pár tízezres alám igérés miatt, mégsem lettem tetü, nem próbálom más üf-en realizálni a veszteségeim
    igazából a bnet tipusú cégeket kritizálva nem az üf.felementése a kérdés
    úgyérzem,nincs is jelentősége itt inkább az lenne a kérdés ,hogy miért nincs olyan szerv aki megállítja vagy helyes útra tereli a károkozót, mert jelen estben témánk fő alanya nagyon sok vele kapcsolatba kerülőnek okozott kárt
    ha betörnek hozzám, kirabolnak,netán megölnek lehettem én bármennyire is hanyag,bármennyire is viselkedhettem, mintegy elősegítve a bűnözői magatartást az az marad ami
    nem az lesz a kérdés miért nem volt magasabb, erősebb a kerítésem,miért nem volt rajtam golyóálló mellény, noha jobb megelőzni vagy tompítani a baj lehetőségét senki nem fogja számonkérni rajtam ,ha nem tettem többet vagy eleget, hogy ne legyek egy esemény szenvedő alanya,sőt ez a tett értékét sem enyhíti a bírói értékelésnél
    és ennek függvényében teljesen mindegy az üf. miért nem volt elég körültekintő, ne annak kelljen küzdeni akit becsaptak,szünjön meg a becsapás lehetősége
    szerintem ez lenne a normális
    és már csak egy gondolat ezekről a nemtörődöm üf.-ekről
    ezek mind rokonok,ismerősök, jóbarátok,nem utcáról betévedt nyerészkedni akarók, ezek azok akikkel szemben a rendszer létrehózója megalkotta azt az ügynökhálózatot ami a személyes kapcsolatokra alapulva, pont azon átgázolva tud olyan eredményt elérni amit elért
    próbáld ebből a szemszögből nézni

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz csaba54 #2488 üzenetére

    A Te biztosításod ugyanazt tudja,mint az enyém.
    Minimum három napos irányokba lehet gondolkodni- ennyi idő míg egy ellentétes(vagy bármilyen más) irányú megbízást lehet adni.Nem ismerem a Bnet teljes palettáját,de gyakorta szoktam nézegetni az alapok grafikonjait és nálam egyértelmű,hogy az uniqáék és aviváék alapkezelői teszik úgy a dolgukat,ahogyan én elvárom.

    Többször mondtam,hogy az általam mutatott rettentő kockázatos biztosítás kezelés nem várható el egyik tanácsadótól sem- főleg nem ha a sajátját is kockázat kerülőbben kezeli.
    A célom inkább az,hogy az önmagukat brókereknek gondolt személyek legalább magukban fogadják el a biztosítást, mint tőzsde alternatívát, valamint Nektek- elégedetlenkedőknek megmutassam,hogy mire képes az,amit Ti nyögött kényszernek és majdhogynem hasztalannak gondoltok, de legalábbis rátok tukmált tehernek.

    A biztosítás-.tőzsde, habitus kérdése ugyanúgy,mint az autóvezetés vagy szex:-)))
    Én egy 80 lóerős diesel autóval is képes voltam(remélem vagyok is) letolni egy majd kétszer akkora teljesítményű autót,mert vállaltam az ezzel járó kockázatot és jól ismertem a verdát, ezért a maximumot ki tudtam belőle hozni.
    A biztosítást nem tőzsdézésre találták ki,de meggyőződésem,hogy jó eredményekkel használható arra is,ugyanúgy,mint egy kis teljesítményű autóval is nagyokat lehet élvezkedni és meglepetéseket okozni.

    Tettem pár kísérletet abba az irányba is,hogy etika óra(valóban el kéne pár társunknak kezdeni a görög nagyokat olvasni,hogy etikáról legalább némi fogalmuk legyen) mellett csoportosan foglalkozzunk a befektetési stratégiánkkal. Ki milyen lehetőséget lát éppen a piacban? Technikai elemzésükből milyen irányt jósolnak? Nem 3 év múlva érdekel,hogy mi fog történni,mert azt meg is kell élni,hanem két- három nap múlva,mert addig pénzt lehet keresni.

    Tehát:kilinccsel előre a hozamokért!!!:-)))

  • csaba54

    tag

    válasz Széltoló #2490 üzenetére

    ..." Nektek- elégedetlenkedőknek megmutassam,hogy mire képes az,amit Ti nyögött kényszernek és majdhogynem hasztalannak gondoltok, de legalábbis rátok tukmált tehernek."
    autóba én is tudok egy jó hasonlatot
    vetettek velünk elégedetlenkedőkkel egy autót, aminek a vezetését is vállalta aki rábeszélt ,holott vezetni sem tud vagy nem is volt szándékában, söt jogsija sincs,mert jutalékot nem a vezetésért hanem az eladásért kapja
    most van egy jó autóm, amit megkéne tanulnom vezetni,ha nem akarom,hogy egy rozsdás ócskavas legyen belőle ahelyett ,hogy a fuvarjaival pénzt keresnék
    itt a fórumon csak 2 sofőrről tudok széltoló és forest a harmadik csak privátban tárgyal ,autótulajdonos meg ugye van bőven, aki rátukmált tehernek,nyögött kényszernek érzi az autóját ,befektetését, tapasztalt vezető hiányában

    ...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet

  • Széltoló

    csendes tag

    válasz csaba54 #2491 üzenetére

    ATI...:-) És itt még ingyen is van:-)

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz igazság? #2470 üzenetére

    Semmiben nem mondtam ellent. Én is ilyen tanácsadókat szeretnék. Remélem az ügyfeleim is így gondolják.

    "Továbbra sem értek egyet azzal, hogy a szerződés értelmezése az ügyfél dolga! "
    Hát kié? Én ismerem az összes szerződést, én már értelmeztem 100szor. Ettől nem tudja az ügyfél. Neki egy másik feje van, másik aggyal, nincs kollektív tudatunk, Neki is kell venni a áradtságot hogy értelmezzen belőle valamit.

    Értelmezzük, mi az az értelmezés. Aminek az az eredménye, hogy megérted. Jómagam is pedagógus alkatnak vallom magam, így tudom hogy nem létezik az a tölcsér, amit a hallgatóim füléhez támasztva a tudást belezúdítom a fejükbe. Ha Ők nem akarják, oda bizony be nem megy semmi. Én erről az akaratról beszélek. Azoknál az ügyfeleknél, akik panaszkodnak, 90%-ban ez történt. papapapapapáztak, amikor a tanácsadó beszélt hozzájuk, vagy nem olvasták át a szerződést és nem volt szándék az értelmezésére. Az már nem érdekel, hogy miért van ez. Azt az ő dolga megoldani, ráadásul ez nem egy olyan "iskola". Ha ezt a gesztust az ügyfél nem teszi meg, a tanácsadónak nem feladata lekötözni, hogy nehogy aláírja a szerződést. De nem akarok kicsusszanni a kritikád alól, csak azt mondom hogy a felelősség közös. Mégpedig annyira közös, hogy a tanácsadó nem elmarasztalható azért, ha az ügyfél nem ismeri a szerződést. Azért nem, mert az ügyélnek a tanácsadó csak egy plusz az ASZF-en felül. ASZF bőven elég hogy tudd, mit írsz alá. Abból is lehet értelmezni, csak tanácsadóval gyorsabb. Mint a suliban a tanárral tanulás és az egyedül tanulás.

    "Számomra a tanácsadó:anyagi helyzetemből, távlati céljaimból kiindulva bemutatja azt a terméket, amelyik az elképzeléseimnek legjobban megfelel.Később, az ajánlat aláírása után is számíthatok a tanácsaira!
    Az üzletkötő:bemutatja a terméket,majd az ajánlat aláírása után egyedül maradok,követem a változásokat és így az üzletkötő semmiért nem felelős!"

    Mindegy hogy tanácsadónak nevezel, vagy üzletkötőnek. Azért megyek az ügyfelekhez, hogy a közvetítésem megtérüljön jutalék formájában. Ez a munkám, mint a zöldségesnek és a péknek. Tudom hogy van keresleti és kínálati piac, melyiken hogy lehet érvényesülni.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz anagylevin #2471 üzenetére

    Igen, lehetséges hogy ilyenek is vannak, azonban én kikérem magamnak azokkal szemben, akik a Magyar Potyautas, a Magyar Ügyeskedő, vagy a Magyar Törvényenkívüli jelzőkre pályáznak.

    Folyamatosan nem a Bnetről beszélek, hanem magamról. Bnetet védje meg Kósa Erika. Én megvédem az etikus bírálatot, a szakmai hozzáállásomat és az emberi hozzáállásomat. A bnetet akkor veszem védelmembe, ha valaki alaptalanul vádolja. Én olyan eredményeket értem ott el - és kaptam érte jutalmat - amire büszke vagyok még akkor is, ha holnap kirúgnak. Ezért ezt a Bnet megérdemli.

    Továbbá megérdemli a órumozók által is csupán érzelmek alapján gyűlölt pénzügyi tanácsadó szakma (az én szakmám, hivatásom) hogy jobb hírneve legyen.

    Nincs körte, nincs alma. Jól végzett munka van a rosszul végzett munkával szemben, meg hiszékeny ügyfél van a tények alapján döntővel szemben.

    "Az Oroszlánlánynak igaza van, hogy a szerződés elmagyarázása igenis a tanácsadó dolga! "
    Ki mondta hogy nem? Kinek a feladata számon kérni, leosztályozni és esetleg megbuktatni az ügyfelet?

    "- egyszerűen csak megbízol benne... "
    Egy csésze kávénál más a felelősség. Minden hasonlat sántít, ezt tudjuk...:)
    Érted mit akartam azzal mondani?

    Az ügyfélre lőcsölhető a felelősség az aláírás után. Magyarország pénzügyi kultúrája itt sántít a legjobban. Hiányzik bármiféle felelősség és kockázatvállalás. Majd megváltozik...

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz nounit #2472 üzenetére

    "PSZAF honlapján megnézhető, hogy mi az ő szerepük a piacon és milyen jogosítvánnyal rendelkeznek."
    Látod? Ez az! Ez már valami! PSZÁF honlap. Másnak is böngésznie kéne! A PSZÁF honlap az ügyfeleknek szól. Nagyából a fogyasztóvédelem szerepét tölti be a pénzügyi piacon, de elsősorban a megelőzés eszközével. Ezt szerintem is mindenkinek tudnia kéne. Például

    "A tudatlan biztosítási ügynök nem ért a szerződés elmagyarázásához sem.
    Aki ilyen emberrel köt szerződést az a saját maga ellen cselekszik. "

    Így van. Ki dönti el, hogy kivel áll szemben? Ez csapda Neked is, Nekem is ;]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz nounit #2473 üzenetére

    Te mondhatsz ilyen véleményt? :P
    Hát hogyhogy?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz nounit #2475 üzenetére

    Vigyázz a félinformációk tovább adásával! Allianz nincs leállítva. Az az ügy az alapokkal csupán a Te következtetésed. A Brokernet egyet nem tett: Nem írta le egy belső kiadványban a mintaportfóliók között az Allianz alapjait, mert az Allianz nem adta le időre a tervezetet. Abban a kiadványban szerepelnek olyan termékek is, aminek semmi köze nincs a Quantishoz.

    Brokernet is versenyhivatalhoz fordulhatna, ha meglátná a hsz-edet. :O

    Axa régi történet és erről egy AXA-s kollégát kéne megkérdezni. A magyarázat nem olyan egyértelmű, hogy a tündéri AXA-t kivágta a sátáni Brokernet, mert nem tudott elég gonosz módon megszerezhető profithoz jutni.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz nounit #2477 üzenetére

    ez nem egy ítélet, hanem egy vád. Ha ennek alapján kívülállóként elítélsz valakit, akkor nem vagy jobb egy inkvizítornál, aki feltételezi hogy boszorkányságot követtem el, amikor gyufával gyújtottam tüzet facsiholás helyett.

    Rólad is biztos vannak ilyenek a GVH-nál :DD

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz nounit #2482 üzenetére

    A helyedben jelentkeznék a PSZAF-hez :K

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz S80_f_index #2483 üzenetére

    Hát ja, az ügyfélnek meg minden új. Éppen ezért kéne jobban elfogadni, hogy oké hogy én értem és segítek is neki, csak monnyamá mit nem ért. Nem, mindegyik bólogat mintha értené, mert ciki hatszor megkérdezni, miazanyám az a befektetési alap, mémonnya a bunkó tanácsadó egyszer eszközalapnak, egyszer befektetési alapnak, miért kell legyen visszavásárlási érték, miért van adókedvezmény, mi van ha nem fizeti, meg csupa ilyen marhaság, amitől megértené.

    Nem, Ő bólogat. Hát kérem nem én képzelem magamról hogy én vagyok a nagy pénzügyi tanácsadó, hanem az ügyfél. Mert ciki valaki előtt azt mondani, hogy "baszki te vagy az okosabb, magyarázd el okostojás és igyál még egyet nagyapám pálinkájából, tök kösz hogy ennyi időt szánsz rám." Nem, bólogatni kell, mert az intelligenciát kölcsönöz. Ja.

    De most tényleg valaki, aki volt ilyen tanácsadói beszélgetésen mondja már el, mindent értett-e, visszakérdezett-e, mi alapján mondott igent vagy nemet.

Aktív témák