- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FIREBLADE78
addikt
Na így kell spórolni 50 rugót. [link]
Megcsinálnám,de hogyan írom be a kocsiba a cserét?Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
CharlieDrop
veterán
válasz FIREBLADE78 #59201 üzenetére
ez benne van az 50 pénzbe
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Anaren91
senior tag
Ejj, hogy jártam.... Dekkolok az M3-on várva a trailerre mert cafatokra szakadt a generátor szíjam
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
FIREBLADE78
addikt
-
Anaren91
senior tag
válasz KAMELOT #59204 üzenetére
Hát remélem nem csinált nagy galibát... Épp a dugóba araszoltam amikor kiírta, hogy nincs töltés. Baleset volt előttünk, így még félre se tudtam állni azonnal. Szerencsére már nem volt messze az elterelés így lehúzódtam a leállóra.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Ck.
addikt
Ezeknél az új hódfogú BMW-knél miért nem a lökhárító oldalán van a rendszám, mint az Alfáknál? Sokkal jobban mutatna még ez az eltúlzott forma is, ha nem lenne közepén keresztbe megtörve a rendszámtáblával...szvsz.
-
Anaren91
senior tag
Nah az első igazi BMW-s élményen is túl vagyok. Haza értem a trailerrel. Valszeg repedt volt a főtengely szíjtárcsám, és amiatt szakította szét a szíjat.
Utálom az aknákat ,meg mindent ahol keskeny pallóra kell felálni a kocsival, hát ez a trailerre felálás maga a kínzás volt számomra. Remélem szíjtárcsa meg szíj csere megoldja a dolgot, de még meg kell nézni, hogy mást nem-e baszott szét...
Még szerencse, hogy volt ismerősöm, akinek van traileres ismerőse, így viszonylag "olcsón" megúsztam a dolgot így ünnepnapon.[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz KAMELOT #59209 üzenetére
Legjobb az egészben, hogy állok a leállósávon, jön két srác egy lepukkant Forddal, kikiabál az egyik gyerek, hogy: Namivan szar Béjemvé??? Rá kábé egy fél órára jött értem a srác, felraktuk a kocsit, elindultunk, és vagy 20 km után látom a két tökfejet felnyitott motorháztetővel az út szélén XD Mondtam a srácnak aki jött értem, hogy lassítson, kikiabáltam már én is, hogy : Na mivan fiúk kell fuvar?
-
Anaren91
senior tag
Igen, bele olvasgattam a kommentekbe, írták páran.Sajnálom. Szimpatikus embernek tűnik így pár videó után.
Hát igen a srácok kapták a karmát Lehet még mindig ott dekkolnak, mert nem sokan akarnak most menteni, haver is alig talált egy ismerőst aki hajlandó volt eljönni értem így ünnepnap, pedig van neki egy pár. Na meg olyan 120-130k helyett haza hozott 65-ért, úgy hogy oda vissza neki ez egy 400km es túra volt.[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Üdv az sbo-ról srácok. Bicikli baleset
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Anaren91
senior tag
válasz FIREBLADE78 #59218 üzenetére
Jobbulást. Remélem nem súlyos.
-
Anaren91
senior tag
Tényleg. Koppra merült az aksi mire ki tudtam állni a leállóra, meg ugye le se mertem zárni a kocsit amíg odaért a mentős srác, így a modulok se nagyon álltak le, mert nyitva volt az ajtó is. Tud ez valami elektromos galibát okozni? Tegyem fel töltőre a kocsit?
-
Anaren91
senior tag
válasz Chris0321 #59221 üzenetére
Hát egy jó darabig nem lesz most beindítva, mert nem tudom mikor fog ráérni legközelebb a szerelőm. Na meg miket kell vegyek, és azok mikorra érnek be... De holnap rádugom töltőre, legalább az aksiba legyen nafta.
Csoda, hogy nem lett nagyobb a baj. Mindenképp vegyél egy bukót, lehet bénán néz ki, de még mindig szebb látvány mint egy összetört koponya.MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Vaze
őstag
Jobbulast kivanok!
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Moleman
addikt
válasz FIREBLADE78 #59222 üzenetére
Jobbulást!
Régen én is sokat bringáztam, Pesten belül is, fel se tűnt, hogy veszélyes lenne. Most 6 évnyi totál beöltözött robogózás/motorozás után meztelennek érzem magam a biciklin és rettegek 15 km/h fölött.
-
Papa-Het
aktív tag
Gyertyákat tegnap kicseréltük újakra, kapott új szelepfedél tömítést is, illetve az icv szelep is ki lett takarítva amit egyszer megráztam, és beragadt mert olyan szinten le volt kokszosodva és félállásban maradt. Takarítás után szépen kattogott, ezzel a csodálatos hanggal is álmodtam próbakör megvolt, szépen ment húzott (a méretéhez és lóerőhöz képest persze) és gyorsabban reagált a gázadásra is, nem hezitált... a kedden tapasztalt dadogás semmilyen jelét nem produkálta melegen. Többször beindítottam, leállítottam de nem tudtam előhozni a hibát. Viszont, a kartergázcső az cseré lesz aminek a csonkja a szelepfedélen van, a gégecső résznél szét lehet nyomni úgy ki van keményedve, illetve a fojtószelepbe csatlakozó szívócső is kuka, mert az icv szelepbe csatlakozó gégecső repedt és lyukas. DISA szelep viszont jó! Ezután kiolvassuk az agyát és megnézzük milyen hibakódokat dob fel. Üzembiztosnak érzem az autót, de mégsem merek vele elindulni a keddig produktum után. Az ilyet hogy lehet kitakarítani a fejből? Ebben jó lenne tanács.
-
Mr X
veterán
válasz Papa-Het #59227 üzenetére
Nekem a 30D az első hosszabb útjáról trélerrel jött haza. 5 napja volt meg a kocsi, automata váltó hiba. Addig bennem volt a félsz, míg ki nem cseréltem a váltót, pedig egy váltóolaj csere után ment a régi is. Mondjuk nem lett tökéletes. Sokáig agyaltam, hogy inkább eladom, mert odalett a bizalom, de végül megtartottam.
-
Anaren91
senior tag
[link] Hát ez a fórumbejegyzés kicsit megilyesztett most. Remélem nem jártam így :/ Igaz eddig csak N-es motorkódú motorokkal találtam ilyen bejegyzéseket, de ez lehet azért is mert amerikában nem sok dízel van...
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
"Sokáig agyaltam, hogy inkább eladom, mert odalett a bizalom, de végül megtartottam."
Én is gondolkodóba estem legutóbb...
Lehet én nem voltam eléggé figyelmes... egyik reggel még gond nélkül ment az autó és semmi előjelét nem érzékeltem (egyáltalán ezt hogyan lehet észrevenni? mi az előjele?) aztán délutánra munkából indulva -azt sem azonnal- meg már nem volt ereje... Félre kellett állnom mert nem ment sehova... járt a motor és ha gázt adtam szépen felpörgött majd beállt alapfordulatra, de ha elakartam indulni akkor alig ment és azt is vontatottan... hívtam trélert meg a szerelőmet, hogy úton vagyok hozzá az autóval mert úgy jártam hogy...
Másnap tudta megnézni. Üzemanyag szivattyú csere...
Azért kérdem tőled is meg úgy mindenkitől, mert előtte lévő héten volt a Wallis Motor Dunánál az autó ugye a légzsákos visszahívás miatt és semmi ilyesmit nem említettek, hogy cserés vagy majd lehet cserés lehet-lesz az üzemanyag szivattyú...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Jobbulást.
Haverral mikor egész nap hegyen voltunk bringával majd tekertünk haza akkor haveromat előttem ütötte el egy autós úgy hogy nekünk a bringaúton meg a zebrán a gyalogosoknak zöld volt a lámpa... az meg kocsival fordult be...
Szerencsére haveron volt szett az erdős bringázás miatt, de a cangáját elkapta szépen... még a majom autósnak kezdett el feljebb állni aztán 4-en tudtára adtuk hogy jobb lesz ha visszább vesz az arcából mert itt ő hibázott nem is kicsit...
A majom mocsiját haver bringája szépen megrendezte meg haver is ahogy felcsapódott a motorháztetőre...
Még csak az sem volt hogy száguldoztunk volna hanem gyök kettővel könnyű áttéttel jó ha 10 km/h-val mentünk vagy annyival sem...
Jah igen... engem is csapott el a belvárosban autós... picsa jött ki halszálka parkolásból a terepjárójával és csak egy irányba nézett... igen ám csak az a utca 2 irányú volt a bringásoknak... akkor sem tekertem mint az állat hanem gurultam... kijött az elejének a sarkával és pont elég volt hogy kilökje alólam a bringát és majdnem tigris bunkfenccel átrepüljek a kormány felett... igen ám csak a kocsi eleje megfogta a lábat és beletérdeltem repülés közben a stucniba... 1 hónapig gipszben voltam (Y)
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz Puma K #59230 üzenetére
Pont most volt itt haver. Neki egy E92 30d-je volt még amikor utoljára találkoztunk. Eladta, mert már megunta, hogy állandóan költenie kellett rá. Mondjuk ő rúgta is rendesen szegény autót, húzva is volt 280-300 lóerő környékére. Elvitte a turbót felújíttatni, aztán beszart a kuplungja. Bár nem is csodálkozott mert szerette állórajtból elrúgdosni meg driftelgetni vele...Most vett egy 16-os 370Z-t 3.7 V6. Azt mondta ezt már meghagyja gyárinak, mert nem akarja szétrúgni. Hát kíváncsi vagyok meddig bírja majd, hogy nem nyúl hozzá
-
Papa-Het
aktív tag
Valóban megfordult a fejemben, és a papírok még csak hamarosan érkeznek hogy átkerül a nevemre Ami pozitívum hogy a motor bontatlan lényegében, mert 95%-ban gyári alkatrészek vannak benne ahogy néztük. Egyfelől előny, másfelől hátrány hogy ha nem nagyon volt szétszedve. Kiolvasásban bízok, hogy hátha többet tudnánk meg az esetleges eltárolt hibakódokból. Előnye még, hogy a pikk-pakk szétkapható a motor és környéke mert egyrészt van hely, másrészt nem bonyolult.
Apropó, felnik. Van bármi azonosító a gyári felniken ami alapján beazonosítható?
-
Puma K
nagyúr
válasz Anaren91 #59232 üzenetére
Azért az más ha rúgja neki és piszkálja meg gyilkolja és úgy megy tönkre mint a napi használat során adott problémákba ütközik az ember.
A korábbi 1987-es Mercedes 190E-m ugyan lefingott darab volt az előző tulaj-tulajok miatt (én meg ajándékba kaptam jó szándékú ismerőstől, csak hát menet közben derültek ki a dolgok ) de még azzal így is sokkalta kevesebb bajom volt mint ezzel az E39-el. Az előző tulaja az autómnak vagy 3-4 milliót ráköltött mialatt nála volt 2013-tól 2020-ig.
Persze, két külön világ a kettő és korban sem kevés van köztük, de ugyan azokkal a műszaki és nem elektronikai hibákkal nem találkoztam a 420.000 km-t futótt Mercinél...
Múltkor már automata váltós benzines 2,3 meg 2,6-os 190-eseket kezdtem el nézegetni...
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz KAMELOT #59235 üzenetére
Ez most, hogy jött ? Én nem akarom eladni a kocsimat, haveromról volt szó A turbó felújítás meg a kuplung már a vége volt neki, előtte is rengeteget költött rá, főleg saját hülyesége miatt. Nem azért adta el, mert fel kellett újítani a turbót, hanem már megunta, hogy állandóan költenie kellett rá. Úgy gondolta, hogy ha vesz egy fiatalabbat (2016-ost a 2008-as helyett) akkor azzal kevesebb baja lesz. Hát nem tudom mennyire tartósak ezek a v6 Nissan motorok, de hátha benőtt már a feje lágya és nem fogja ütni vágni Főleg, hogy ez már automata.
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
Rendet raktam a kocsiban és megnéztem jobban a papírjait. Lízingelt autó volt Belgiumban, ahogy nézem szinte csak BMW-be vitték szervizre a pecsét alapján, de érdemes nézni mennyi km-nél mit csináltak meg. Különös tekintettel az olajcserékre meg a levegőszűrőre, amit Ezredes is mindig kiemel... [link] izzítógyertyát pl sosem, (a gyári akkut is most cseréltük le)
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz FIREBLADE78 #59238 üzenetére
Amikor kocsit kerestem én is láttam ilyeneket : Végig vezetett szervíz, büszkén lefényképezve, olajcsere meg volt hogy 50k km után volt benne XD. Mondom dugd fel akkor a szervízkönyved
-
Carlytoo
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy e39 30D projekt autót. Vittem haveromat is ( BMW szerelő), aki vitt magával diagot. Gyönyörű a kocsi és egész jó állapotban volt. 297.XXX km-el, majdnem hibakód mentesen hoztam el. Lámpákat újítani kell, kardántengely + hátsó kerékcsapágyak. Kedden ugrunk neki a dolognak. Nos, amikor kipróbáltuk, akkor gyönyörű volt a váltás(automata), viszont most gurultam az M0-án vele hazasfele emelkedón tempomat 110-el(tényleg ennyivel mentem) és éreztem egy-egy rántást. Elég finomak voltak, úgyhogy először arra gondoltam, hogy az út csinálja, de ahogy rápillantottam a fordulatszámmérőre láőttam ,hogy kicsit ingadozik. Olyan volt, mintha a váltó nem nagyon tudná, hogy éppen mit csinál. Volt valakinek hasonló élménye, vagy esetleg van itt váltós? Olajcsere megoldhatja(mindenképpen lesz), vagy álljunk neki felújítani(nem én személy szerint)? Köszi.
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
-
whitezo88
nagyúr
Azt néztem, hogy E60nál volt 28i meg 35i modell, de előbbiből 0, utóbbiból 1db van még mobilén is. Ez valami amerikai piacos dolog volt? LCI-t csináltak belőlük csak wiki szerint.
-
Anaren91
senior tag
válasz whitezo88 #59247 üzenetére
Autoscout24-en is 2 darabot találtam egész európában. Legolcsóbb is 18k euró felett van [link] . 35i-t inkább e9x-ben fogsz itthon találni, de azok is elég borsos áron mennek.
[ Szerkesztve ]
-
Ylgram1
tag
Sziasztok! E39 530da 2001, elhullot a 6-os CD tár. Szereztem a helyére egy Yatour CD tár emulátort, amivel USB-ről és SD kártyáról lehet zenét hallgatni, úgy hogy az autó rendszerei kezelik az egységet. A "régebbi" 17 pines (körcsatis) BM24 modul van az autóban, ehhez kerestem a Yatourt is. Tegnap összeraktam, sajnos papír nem volt mellé, az infókat a netről szedtem. Természetesen nem működik.
Ha csatlakoztatom az egységet, akkor a 16:9-es kijelző elsötétül és csak fehér zaj hallható a hangszórókból.
Valaki próbált már játszani a "zene" rendszerrel?
Esetleg tapasztalat a Yatourral?
Több repülőgép található az óceánban, mint tengeralattjáró az égen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...