- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Majd egy éve vásároltam használtan egy Gigabyte 7850 2GB-os kártyát. Bő fél évet problémamentesen működött aztán előfordultak fagyások játék közben. Dirt Rally átlagban fél órát tudott menni majd kifagyott minden. GTA5 teljesen változó. Van hogy hetekig semmi probléma akár 6óra játék egybefüggően napokig, van hogy egy óra után dobott. A fagyás abban nyílvánul meg, hogy szétesik a kép apró pixelekre (olyan színre amelyből a legtöbb megtalálható a fagyás pillanatában). Majd pár másodperc a gép újraindul pittyegés viszont elindulni már nem tud.
Terheltünk CPU-t, GPU-t (FurMark,Prime95) semmi probléma nem volt. Fél órát adtunk neki aztán leállítottuk, tovább nem láttuk értelmét. A játékoknál (GTA5) a CPU kihasználtság olyan 80-85% körül van, a VGA 40% környéke. Max hőmérséklet a legutóbbi dobásnál: CPU:25°C, VGA:48°C.
Ismerőssel arra gondoltunk lehet a 430W-os táp lesz kevés, ezért tegnap vásároltam egy Chieftec 500W iARENA GPA-500S8-as tápot viszont beszerelés után még rosszabb lett a helyzet. A GTA5-tel ahol eddig akár napokat kibírt fagyás nélkül most max 5-6percet engedett majd ugyanaz a hibajelenség, annyival kiegészítve, hogy valami, valahol letestelhet mert a gép fém háza illetve a monitoron lévő fém kapcsológomb rázott ha hozzáértem. A régi táp (HKC 430W) visszakerült este próbából, itt már nem rázott sem a gép és a GTA5 is működött 1,5órán keresztül simán.
Biztosra veszem, hogy a tegnap vásárolt tápegység hibás ezt visszaviszem de a random fagyásokra megoldás lehet egyébként a tápegység csere? VGA hibát kizárnám mert ha 40%-on dob akkor a FurMarkkal is kellett volna ahol felment 70°C-ra a 100%-os teszt során. Driverből a legfrissebb van fent. Vagy elképzelhető, hogy mégis a videókártya problémázik?Bármi tanácsot, észrevételt szívesen veszek, köszönöm előre is!
Konfig:
MSI 880GM-E41
AMD Athlon II X640
Gigabyte 7850 2GB
2x2GB DDRIII PC10600 1333MHz Kingston KVR13N9S6/2
1x4GB DDRIII PC10600 1333MHz Kingston
Win7[ Szerkesztve ]
KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
Alister71
nagyúr
válasz Triathlete #62451 üzenetére
A rev1-es Gigabyte 7850-esek gyári hibásak voltak, anno ki lett tárgyalva a topikjába. Nézd meg a pontos tipusát, minden szám és betű stimmeljen, és nézd meg van-e rá frisebb bios. Lennie kell, mert úgy emlékszem a Giga adott ki javított biost. Ha a legutolsó bios van rajta, akkor fakereszt a vga-nak.
Alister from Hell
-
MK VII
veterán
válasz Triathlete #62451 üzenetére
Üdv.
Mindenek előtt, szerintem gondold át ismét a géped részegységeit...
Azt a HKC 430w-os tápot azonnal kukázd ki onnan.
A helyére vett iArena sem egy erőmű, nem kifejezeten ajánlot típus.. Memóriáid vegyesfelvágott, processzorod gyenge a VGA-hoz.
Tápot szerezz be, ne szemetet.. Fsp, Thermaltake, seasonic, be' quiet... A lényeg, hogy normális belsővel legyen, tápos topikban segítenek.
Memóriádat is rakd rendbe... Nyakamat tenném rá, hogy az miatt is vannak fagyásaid. Az egy 4gb-os modult kapd ki és úgy próbald ki a játékokat. Legjobb lenne egy normális 2x4GB-os kit.
Nem mellesleg a VGA is lehet hibás. Valószínűleg, ha sokáig a hkc szeméttel használtad akkor az tette tönkre.
Ne haragudj, de nagyon katyvasz a géped...[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz MK VII #62455 üzenetére
"Azt a HKC 430w-os tápot azonnal kukázd ki onnan."
Én is elolvastam, de úgy értelmeztem, hogy már megtette. Az más, hogy az újjal sem javult a helyzet.
Mivel 3 évig HD7870-est használtam, sokat jártam abba a topikba, és a Giga 7850-esekkel sok baj volt. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
MK VII
veterán
-
Triathlete
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Közben olvasgattam a VGA kártya topikjában és volt hasonló eset amikor sehogy sem javult a helyzet a kollégának. Ő is cserélt tápot, CPU-t és maradt minden ua.Mindegy a 430-as HKC tápot cserélem mert hangos, öreg, gyenge aztán olvastam olyat is, hogy a VGA-n órajelet visszavenni 1100-ra és akkor nincs ilyen gond. Illetve Alister tanácsát is megnézem ha hazaértem.
Ha nem jó akkor kártya elad. 7870-esből is van ilyen gyatra, mert azt néztem ki. Huszonvége a keret az újra. Vagy vegyek újat ennyiért?
KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
MK VII
veterán
válasz Triathlete #62459 üzenetére
Ne vegyél már 7-tes szériát!!
Ha huszonvége a keret akkor inkább "koplalj" még egy kicsit és egy RX460 2GB-ot vegyél. -
Csupingo
veterán
válasz Triathlete #62459 üzenetére
A 7850-hez hasonló a teljesítménye a gtx 750 ti-nek is, azt kapni 20-tól aprón, talán még garanciával is találsz.
A 7xxx-es amd-k mostanában halnak tömegesen, azt már rizikós lenne venni.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Van esetleg mód arra, hogy az alaplapi vgat használjam és a sima vgat együtt?
Van esetleg analfabétáknak leírás erre valahol? Pontosan mit és hova kell kötnöm, és mit kell beállítanom a BIOS-ban és a WIN10-ben?
A lap egy Asrock H110M és egy RX480. A monitor DVI az erősítő HDMI.
Köszönöm
-
SP4C3
veterán
válasz sakal83 #62462 üzenetére
Ilyesmi létezik, de hogyismondjam... Olvasssssss
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
thunder1991
tag
Sziasztok!
Nem tudom valaki tud-e valami megoldást vagy valamit hogy mi lehet a gond...Adott egy X1950XTX és egy FSP BlueStorm II 450wattos táp,gondolom ez csak elég lenne neki.
A problémám a következő,a kártya még 3 hónapja működött csak el lett téve várom az új VGA-t és eszembe jutott hogy még van itthon egy XTX tartaléknak csak jobb mint a beépített,elővettem beletettem a gépbe....
A ventilátor nem indúl csak meg-meg rezzen 2 másodpercenként kb. van a tápcsatinál 2 LED az eggyik az EXT_POWER ami folyamatosan pirosat világít,a másik a T_FAULT ez viszont csak villog,kb. ez is 2 másodpercenként.
A kártyán semmilyen sérülés sincs.
Mi lehet a gond? -
varmi2
nagyúr
válasz thunder1991 #62464 üzenetére
Nem kap áramot, legalább is eleget nem a tápcsatin keresztül. tuti jót dugtál bele a vga-ba? Tuti teljesen be van dugva?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
thunder1991
tag
Hát,ezzel a Blue Storm-al ment pedig mielőtt eltettem a kártyát.
Megnéztem igen jót dugtam bele,és teljesen bele van dugva. -
felsatan
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni……Hogyan tudnék egy laptophoz két külső monitort csatlakoztatni, méghozzá kiterjesztett asztalként használva őket (ha lehet egyáltalán).A laptopom LENOVO IDEAPAD G770 egy integrált és egy dedikált videókártyával, melyek:
- INTEL HD GRAPHICS 3000 és
- AMD RADEON 6600M (&6700M)A laptopom két kimenettel rendelkezik egy VGA és egy HDMI. Ami azt illeti fel is ismeri mindkét külső monitort, viszont az így összesen 3 kijelzőből (laptop, monitor 1, monitor 2) csak kettőt hajlandó egyszerre használni tetszőleges kombinációban (laptop + monitor 1, laptop + monitor 2 vagy monitor 1 + monitor 2).
Az alábbi linken http://www.intel.com/content/www/us/en/support/graphics-drivers/000005556.html számomra az derül ki, hogy az integrált videókártyám nem támogat egyszerre 3 kijelzőt sajnos. De mi a helyzet a dedikálttal, azt nem tudom erre használni? Nem tudom valahogy rávenni a windowst, hogy azt használja? Az ATI Catalyst Centerben be tudom állítani melyik videókártáyát mely programok használják, de kijelzőkezelő csak az Intel kezelőpultján van.Szóval a kérdésem, lehetséges-e egyáltalán erre a laptopra két monitort dugni és ha igen hogyan? Mégiscsak ott van rajta az a két kimenet és van benne egy erősebb videókártya is, szóval gyanútlanul azt gondoltam ez egyszerű lesz, de kezdek aggódni
Csináltam pár képet, ami remélhetőleg minden szükséges információt tartalmaz.[ Szerkesztve ]
-
xtro
aktív tag
-
Csupingo
veterán
válasz TupacakonHUN #62469 üzenetére
Szerintem 720p-ben 18-26 fps-sel el lehet vele játszogatni játéktól függően. Sok teljesen új fps alig mozdulna rajta, de régebbi játékok azért mennének.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
felsatan
tag
Köszi, ez hasznos volt.
Viszont nekem nem úgy néz ki a Catalyst control Centerem, ahogy "kéne". Feltöltök két kpet és abból látszik, hogy több menü is egyszerűen hiányzik. Valamiért nem ezt a videókártyát használja a kijelzők érzékelésére, hanem az integráltat, szerintem ez a fő probléma......A videókártyámnak egyébként tudnia kellene ezt az AMD Eyefinity technológiát, de már addig sem jutok el, hogy ez a videókártya kezelje a monitorokat. -
MaxxDamage
félisten
Két 100% egyforma kártyánál a 10c fok (terhelés alatt) különbség az miként orvosolható? (pasztázás megvolt)
Vagy a melegebb kártya már a végét járja?
A kártyák egyenként használva és SLi -ben is mutatják ezt a különbséget (elhelyezkedéstől függetlenül)
Tesztelve !Már nem tudom mit csináljak... csak a pénzt ölöm bele, de eredmény az nulla...
Ez is befolyásolja a hőfokot?
1-ik kártya
[kép]2.-ik kártya
[kép](vettem most Németből 2 ezerért + posta... olyan lemezt mint ami az első (hidegebb) kártyán van, hogy egyforma legyen a dolog... de nem hinném, hogy ez bármit is befolyásolna a hőmérsékleten!)
Még megpróbálhatnám a két kártya teljes hűtés átcserélését és akkor kiderül, hogy a hűtés vagy a vga a sz*r... nem?
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
SP4C3
veterán
válasz TupacakonHUN #62469 üzenetére
WoT, War Thunder, ha kipróbálod őket, akkor érdekelne az eredmény!
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
default.
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy Gigabyte GTX 750 Ti kártyát, feltettem a legfrissebb drivereket, de azt produkálja, hogy pl. YouTube videóknál a fekete képernyőre váltáskor van egy pillanatnyi zaj, ami eddig / más eszközről lejátszva nem volt. Érdekes módon csak teljes képernyőnél csinálja, kis ablakban nem. Valami frissítési beállítás, vagy mi lehet az oka?
Köszönöm előre is!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Adott a konfigom, az ide fontos infók: Intel 4590, CF R9 270. Mindennapos használatra egy 22" analóg monitor, játékra HDMI-n egy LCD TV. Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy az analóg monitort az integ VGA hajtsa meg(nyilván oda is legyen bedugva), a CF aludjon, és csak akkor használja a diszkrét VGA-kat, ha játszani akarok, és a TV-t használom?
Energia gazdaságossági szempontok miatt kérdem.
Köszönöm! -
-
Retro11
senior tag
Sziasztok,
Ügyes voltam és lezúztam a kártyáról két kis alkatrészt a gépből való "kiszerelés" alkalmával. A kártya hibátlanul üzemelt előtte.
A kérdésem az lenne, hogy tud valaki valakit, aki ezt a problémát szakszerűen orvosolni tudná? Debrecen és környéke lenne a legjobb, bár postával eljuthat akárhova.
Elnézést, ha nagyon off voltam.
Üdv,
Retro11P.S: A két kis alkatrész nincs meg sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #62472 üzenetére
Megoldva!
Más:
A két kártyát újra berakva a sorrend változott. Értem úgy hogy a GPU2 ami a terhelést (elsődlegesen) kapja és a GPU1 az csak rásegít (de terhelés alatt a GPU-k kihasználtsága azonos)
pl. Max Payne 3 elindít és GPU2 70+% , GPU1 0-9% között (majd mind2 kártya közel azonos terhelés alatt)
Ez így jó ? (szétszedés majd vissza összerakás elött a GPU1 volt az elsődleges / GPU1 volt 30-40% már game indulás után (menüben) és GPU2 is azonos (de kicsivel kevesebb) értéken... ami most tapasztalható az minek tudható be vajon?Korábban így volt (és most is így van a rendszer beállítva)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TTomax
félisten
válasz MaxxDamage #62483 üzenetére
Mindig az kapja jobbana terhelést amire a monitor dugva van.Valószinü,te egyszer ide egyszer oda dugod be.A felsöbe kellene egyébként.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
MaxxDamage
félisten
válasz Retro11 #62480 üzenetére
Szia,
Sajnos 3 alkatrész van,
3.-ik a "C864" -es
A 2 kisalkatrész alsó pedje le is szakadt....hmmm..L
[ Szerkesztve ]
-
thebigK
addikt
SOS!!
R7 265, pár napja vettem használtan, még garis
ment patikán, dvi-vga adapter kihúz, hdmi be és nincs kép. dvi-vga adapter vissza, de azon sincs. Eszközkezelőben fel sem ismeri a pci-e slotban a kártyát, most az i3 igp-je fut. Ötlet? mi történhetett, mi mehetett tönkre?[ Szerkesztve ]
“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
-
Csupingo
veterán
válasz thebigK #62488 üzenetére
Átalakító helyett simán hdmi-vel akartad használni és nem volt kép? Ha tudod, akkor bekapcsolás előtt csak a vga-ra köss kijelzőt, ha kettő van, akkor a dvi-re is és a hdmi-re is, elvileg valamelyiken adnia kéne képet. Az alaplapra ne dugj kábelt.
-
thebigK
addikt
-
Csupingo
veterán
válasz thebigK #62492 üzenetére
Az nem jó. Ugye nem bekapcsolt gépnél cserélgetted a csatlakozókat? Esetleg egy bios resetet még megpróbálhatsz. Áramtalanított gépből vedd ki az elemet 2 percre, majd vissza, és a bekapcsoláskor mondjuk csak a vga hdmi-re köss kijelzőt. Ha nem megy, akkor másik gépben kéne kipróbálni a kártyát.
-
thebigK
addikt
válasz Csupingo #62495 üzenetére
Megtortent, eredmenytelen. Mara hagyom, csak hihetetlenul idegesit, hogy ezt mi okozhatta...holnap beviszem egy helyi szamtech boltba kiprobalni a kartyat, ha a vga 100%ra a hibas, akkor viszem fel gariba, aprilisig meg van ra.
Koszonom a segitseget.“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Ha veszek egy
SAPPHIRE Radeon R5 230 1GB GDDR3 64bit PCIe (11233-09-10G)
VGA-t aminek van 2 dp portja + 1 dvi, akkor arra rá tudok kötni 3 monitort úgy, hogy
1 LGW3000H
2-3 HP LA2205wgmivel egyik monitoron sincs dpi port, ezért a két dpi portra dpi-dvi átalakítóval dugnám őket.
Csak irodai munkára kell, ha tudnátok ajánlani jobb (gazdaságosabb) megoldást azt megköszönném.
-
Csupingo
veterán
válasz misirulez #62497 üzenetére
Ahogy olvasgatom képes az r5 230 Eyefinity -vel 3 monitort is működtetni. Ha meg van a konkrét márka, akkor érdemes annak jobban utánanézni. Az amd tulajok talán pontosabban tudnak nyilatkozni. Ha van igp a processzorodban, akkor azt is használhatod a vga mellett és akkor egy olyan videókártya is elég, ami csak 2 megjelenítőt tud. (Vagy 1-et.)
-
addikt
válasz MaxxDamage #62487 üzenetére
Az nem feltétlenül hiányzik.
A pedeket pedig át lehet kötni, nem olyan vészes ez. Csak nem biztos, hogy talál olyan szakit az ember, aki jóáron vállalja.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest