- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fernando0526
csendes tag
Valakinek esetleg elfekvőben nincs 85MM es DUAL-x Ventilátora ? Saphhire Vapor-x R7 250x re kellene
-
sisu2
aktív tag
válasz fernando0526 #62047 üzenetére
Utánanéztem tényleg elég sok ilyen fan probléma van és nem könnyű ventit sem szerezni hozzá.
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem találtam ilyen témát sajna a fórumon ahol kérdésemre választ találnék.
Nos...
Van egy masinám, melynek adatai a következők:
Deszka: MSI K9ND Speedster2
Procik: 2X AMD Opteron 2352 )(8x2,1GHz)
RAM : 32 GB DDR2 800MHz
VGA: Shappire Radeon HD 5970 (2GB; 512bit ; 2GPU-s karesz)
TÁP: 700Watt FSP
1. kérdés: Ki lehet-e kapcsolni a BIOS-ban azt hogy ne számolja le a RAM-ot minden indításnál (Quick boot enableden van de mégis)
2. kérdés: Valamiféle zöld led villog a VGA-n bár hibát nem tapasztalok (vajon ez mit jelent? )
Megpróbálok telórol képeket feldobni még.
Amúgy a gép kegyetlen, visz minden játékot laggmentesen.
Előre is köszönöm a válaszokat, ha sikerül megoldani lenne még pár kérdésem. -
HESOYAM1111
csendes tag
Üdv mindenki ! Azt szeretném kérdezni van-e arra mód, hogy a VGA-t 100%-os teljesítményre lehessen "kényszeríteni" ? Ha igen akkor ennek van-e bármilyen hátránya vagy problémája és, hogy hogyan is lehet megcsinálni. Válaszokat előre is köszönöm !
-
VoidXs
nagyúr
válasz HESOYAM1111 #62054 üzenetére
Driverből van rá megoldás, hogy folyamatosan max órajelen tartsa, de ez hülyeség. Ha szükség van rá, alapbeállításon is kipörgeti addig (kivéve energiatakarékoskodva). Ha arra gondolsz, hogy nem látsz egy játékban 100%-os terhelést, akkor nem is fogsz, mert a CPU tartja vissza.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fernando0526
csendes tag
Üdv mos olyan problémám lenne Egy saphhire r7 260 x 2gb videűkártyával hogy nem mindig ad képet a monitor !
Ártem ez allat :
1x bekapcsolom a gépet tökéletess minden
2x bekacsolom a gépet A rendszer betölt Windows hang van de kép nincsez mitöl lehet ?
-
kona005
senior tag
Helló
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy van-e mód arra, hogy megtudjam van-e még gyártói gari a kártyámra? Egy ASUS ref GTX 780-ról lenne szó. Ezt hogyan tudhatnám meg? Előre is köszi a segítséget
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Egy gtx970-et használok már 1 éve 1500/4000 órajeleken probléma nélkül, és az utóbbi 1-2 hétben előfordult az, hogy játék közben ,csak így random elsötétült a kép, majd pár mp múlva pedig no signal. Lehet a túlhúzás a probléma? Legfrissebb driver van fent. Valakinek hasonló jelenség előfordult a mostani driverrel? -
fernando0526
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
fernando0526
csendes tag
-
D4v3
őstag
Hello!
Sajnos nem sikerül rájönnöm még mindig, hogy mi a gond a VGA/gépemmel. 750 TI-ról GTX 1050-re történt egy csere és azóta csak és kizárólag böngészés közben (tehát chrome-ban, illetve mint kiderült edge-ben is) lefagy a gép, semmi kékhalál vagy ilyesmi, szimplán megáll minden és csak power on/off segít. Több driver-t is kipróbáltam már, töröltem egy javaslara a flash-t a programok közül ill. a realtek audio driver-t is, de hiába. Van, hogy akítv használat mellett egy héten egyszer sem fagy, ma pl. már négyszer. Tök mindegy, hogy mennyi ablak, videó, facebook, akármi van nyitva. Ma gyors egymásutánban háromszor is fagyott, úgyhogy kivettem a VGA-t a gépből és az alaplapra dugtam a monitort, display driver uninstaller-rel töröltem mindent, betettem újra a kártyát, legfrissebb nvidia driver és fél napon át nem is fagyott, egészen mostanáig.
Tök jó lenne megúszni a Win10 reinstall-t, úgyhogy megköszönnék minden tippet, hogy esetleg mit próbáljak még meg. Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
papirzsepi93
tag
Hasonló hibát csinált az öreg 970-esem. Chromeban lefagyott és csinált ilyet pl pár játékban is hogy lefagyott és csak restart segített. Próbálkoztam rengeteg dologgal. Egy korábbi driverrel tökéletesen ment. Aztán szerviz lett belőle és cserélték, mert valszeg vram hibás volt.
Megeshet, hogy az 1050-ed is elszenvedte ezt... -
Laca333
tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy asus strix rx 480-as kártyát. Sajnos coil wine jelenség tapasztalható. Utána olvastam, mert először azt se tudtam mi ez. A PCX-nél vettem, ők azt mondták gariba ezt nem cserélik, mert nem hiba. Tud valaki esetleg valami megoldást hogyan szüntethető meg ez a jelenség?
-
trancemusic
senior tag
válasz Laca333 #62065 üzenetére
Gondolom nem akarod otthon kicserélni a cicergő tekercset. Marad a szoftveres buhera.
1. Power limitet lentebb veszed,nem boostol fel annyira.
2. U.a. másképp: órajelet visszaveszed tetszőleges mértékű lépésekben,amíg megszűnik a jelenség.
3. Alacsonyabb felbontásban tolod a gamét.
4. Fejhallgatót használsz.
5. V'sync-et bekapcsolod,ha csak magas fps-nél jön elő.
Asus gputweak progival (is) tudod ezeket szabályozni.Nekem alaplapom volt ciceri, gondolod, egér görgő mozdításakor is jelzett: itt vagyok,cicergek. A szintén asus 770-em nem cicereg,hanem tyíííî-zve fütyül magas fps-nél. Hihetetlen idegesítő, fejhallgató nélkül.
Én a fejhallgatóra szavazok. -
Laca333
tag
válasz trancemusic #62066 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Úgy néz ki nincs akkor semmi olyan ami megszünteti.
-
távcsőves
senior tag
válasz Laca333 #62067 üzenetére
De hiba. Az egy dolog, hogy add képet a vga, és nem megy tőle tönkre valóban. Felvétel készítés róla, és utána verni az asztalt. Feltételezzem sehol nincs a termék dobozán leírás, hogy a vga magas frekvenciás hangot adhat. Majd, ha ez rajta lesz a csomagon, akkor stimmel az ez nem hiba. Rajtad áll bele vágsz-e. Én egy cicergő tápegységgel nem tudtam együtt élni. Csere lett belőle, de nem volt egyszerű, mert ott is első körben jött az ez nem hiba.
Külön vörös szönyeg a szememben az Asus RX480, mivel mocskos drága a többi gyártóéhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
ntamas97
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra új gépet kaptam, nagyon jól működik egy hibától eltekintve. A konfig elvileg látszik a profilomba.
Amikor egy játékba bekapcsolom az Anti-aliasingot, jászok vele, majd kilépek a játékból, a kép elsötétül, csak a háttérfény marad. A gép nem fagy le, olyan, mintha még mindig dolgozik, csak éppen nem látni.
Mi lehet a probléma? Driver fel van telepítve, a Windows eredeti. Több játéknál is előfordult, hogy lefagyott a kép. (World Snooker Championship 2009, Need for Speed Hot Pursuit (2016).Gigabyte H110M-S2V; Core i3-6100; Radeon RX460 2GB; 8GB DDR4 Kingston FuryRAM; 1TB WD Blue
-
trancemusic
senior tag
válasz ntamas97 #62069 üzenetére
Csak tipp: élsimi miatt 2 gb vram betelik,sőt, rendszer ram kerül használatba, lehet oda dobja ki az asztalt is... Láttam hasonlót, ezer éve fx5600 128 mb karin. Igaz,ott észhez tért doom3, quake4 (256 ill. 512 mb vram igény full grafikán) de fél perc is majdnem megvolt mire megjelent az asztal,ikonok egyessével jelentek meg. Low grafikán megszünt a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
ntamas97
csendes tag
válasz trancemusic #62070 üzenetére
WSC 2009 közbe kb. 512 MB VRAM-ot eszik.
-
ntamas97
csendes tag
válasz trancemusic #62074 üzenetére
Legfrissebb driver van fent a VGA-nak igen.
-
Wizard!
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával küszködöm már napok óta, hogy hang csak a HDMI-n keresztül jön! HMDI-vel van összekötve a videókártya a TV-re és csak a TV hangszórójából kapok hangot!
Alaplap: ASRock 970 Extreme4
Videókártya: ASUS RX470 STRIX OC 4GBFeltelepítettem a napokban a legújabb videókártya driver-t és azóta jelentkezett ez a probléma, azelőtt semmi ilyesmi nem volt, tökéletesen működött minden!
Azóta szinte már minden lehetőséget kipróbáltam, de semmi nem vált be:
1. Újratelepítettem a rendszert (Windows 10 64bit)
- Már rögtön az újratelepítés után sem volt hang, pedig a Windows 10 idáig illesztőprogramok nélkül is egyből adott hangot.
- Ezen csodálkoztam is, mert úgy gondoltam hogy a VGA driver kavart valamit be, de akkor újratelepítés után jónak kellett volna lennie!2. Ezután feltelepítettem az alaplapi hangkártyához tartozó legfrissebb REALTEK illesztőprogramot, de ez sem hozott várt eredményt sajnos.
3. Feltelepítettem a legfrissebb VGA illesztőprogramot, ekkor már jött is a hang a TV-ből!
4. Frissítettem a BIOS-t majd visszaállítottam az alapértékekre, és bekapcsoltam az alaplapi hangkártyát, de ezek után is csak a HDMI-n keresztül jött a hang a TV-ből!
5. A lejátszóeszközöknél a Hangszórókat beállítottam alapértelmezett eszközökre, és újraindítottam a gépet, de így sem hozott változást, továbbra is a TV-ből jött a hang!
6. Számítógép indításkor kihúztam a HDMI-t, majd miután betöltött a rendszer akkor dugtam be, hátha így a gép az alaplapi hangkártyát veszi előbbre, de nem, ezek után is csak a TV-ből jött a hang!
Próbáltam több hangszóróval, de nem a hangszórókkal van a probléma, sőt ha Fejhallghatót dugok be, azon se jön hang! Próbáltam az előlapi bemeneten is, ott sem jön hang.
A Windows érzékeli, hogyha eszközt csatlakoztatok, és azt is érzékeli hogyha kihúzom, de hangot nem ad.
Lefuttattam a hibaelhárítási varázslót is, ez annyit csinált, hogy több illesztőprogramot tesztelt, hogy hátha valamelyikkel jó lesz, kipróbált vagy 3mat de egyikkel sem lett jó, így visszaállította az alapértelmezettre.
Van esetleg valami amit még nem próbáltam? Valami ötlet esetleg? Én ilyennel még nem találkoztam..
Köszönöm szépen is előre a segítséget, ha rossz topikba írtam akkor elnézést kérek, nem vagyok jártas az itteni fórumozásban!
"A megbízható embert még ellensége is tiszteli, mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél..."
-
Ralond
tag
Sziasztok!
Van egy GA-MA74GMT-S2 alaplap, AMD Sempron 140 processzorral és 2Gb memóriával. Megéri ehhez a kofigurációhoz videokártyát( ezt: [link]vagy inkább [link]) megvásárolni?
Alapvetően Faming Simulator 15 és hasonló kis gépigényű játékok, esetleg CS:GO menne rajta.
Esetleg ti 15k környékén mit ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
Wizard!
csendes tag
válasz varmi2 #62078 üzenetére
Ezen már túl vagyok, de sajnos nem működik így sem, a csúszka felugrik mikor kattintgatok tudod, de hangot nem ad ki!
"A megbízható embert még ellensége is tiszteli, mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél..."
-
Wizard!
csendes tag
válasz varmi2 #62084 üzenetére
Igen, próbáltam! Hiába váltogatom, akkor is csak a SAMSUNG (TV) szól, bármit dugok az alaplapi hangkártyába nem szólal meg semmi. Egyik napról a másikra..
-
Wizard!
csendes tag
-
Wizard!
csendes tag
válasz varmi2 #62088 üzenetére
Úgy csináltam az előbb is, csak a Hangszórók maradtak, de hiába.. Nekem sincs már több ötletem sajnos!
-
trancemusic
senior tag
válasz Wizard! #62089 üzenetére
Elromlott az onboard hang. Elég gyakori,csak véletlen egybeesés a vga driver telepítés utáni hiba létrejötte.
Szuper hangkarikat lehet kapni,amik messze jobb minőseguek mint a realtek f@szsag. Döglődő alaplap első jele az onboard hang megdöglése. 15 év alatt 3 asus,2 giga lapban döglött meg az integrált hang. Asrock,abit, na ezekben nem. Nem mintha ez számítana bármit is...[ Szerkesztve ]
-
mhn
tag
Sziasztok!
Van egy Dell P2416d monitorom és egy hd 5670 kártyám.
Jelenleg csak hdmi kábellel tudom összekötni, mert a monitoron csak hdmi és displayport csatlakozó van, a kártyám meg hdmi és dvi.
A gond, hogy így csak 2048x1152 felbontáson megy a natív 2560x1440 helyett.
Annyit kiderítettem, hogy a kártya nem tudja a hdmi1.4 szabványt és az kellene a monitor naítv felbontásához.
2 kérdésem lenne:
- ha a dvi kimeneten egy div-hdmi kábellel kötöm össze, akkor összejöhet a natív felbontás?
- ha nem és új kártya kell, akkor egy MSI hd7770 jó lehet e?
gép: fx8320@4GHz, 16GB RAM, 2 SSD, 1 HDD, Asrock 890fx Deluxe 5
táp FSP 400W Aurum -
Dreimus
senior tag
válasz Wizard! #62092 üzenetére
Szia,
Akkor esetleg egy driver újra rakást ajánlanék és nem a legfrissebb driverrel (ha eddig a gyártóival próbáltad akkor a realtek oldalált használd) hanem az alaplap oldalán megtalálhatóval, hátha valami az új driverben nem tetszik csak neki, illetve hang esetén még javasolnám, hogy ne csak a lejátszóeszközök részéről, hanem az eszközkezelőből is tiltsd le a plusz hangkártyákat.
Esetleg még keresd fel az alaplapos topicot, hátha ott még lenne javaslatuk.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Dreimus
senior tag
Driver hiba vagy rendszer beállításbeli hiba lesz nálad, mert az 1.3-al jött be a 2560*1600-as felbontás támogatása.
[ Szerkesztve ]
-
Kispósi
aktív tag
Üdv,
Dell Latitude 7559-cel kapcsolatban kérdeznék. 2 videókari van, egy Intel HD Graphics 530 illetve NVIDIA GeForce GTX 960M. Érdemes/le lehet tiltani az 530-at? Amihez használom jelenleg az Adobe After Effects illetve 3D CAD tervezés (Inventor) és a gondom az hogy pl az after effects azt írja hogy az 530-at használja.
Köszi előre is! -
papirzsepi93
tag
válasz Kispósi #62096 üzenetére
Hát egy egyszerű módszer ha az after effectset az nvidia control panelben a 960m mellé rendeled és azzal fogja futtatni.
Egyébként mivel a laposoknak a biosába minimálisan tudsz belenyúlni ott letiltani neme tudod, Más módot az intel gpujának letiltására nem tudok, de hátha jón okosabb ember -
Kaktusz92
tag
Üdv. Lenne egy nagyon idegesítő problémám. Van egy Nvidia GeForce GTX 750-es videókártya 353.82-es driverrel. Szeretnék játszani a Star Wars Battlefronttal, de az kéri, hogy frissítsem a drivert. Miután frissítem, bármilyen verzióra, akár az experience programmal, akár telepítőről, a képernyő felbontását nem tudom 1024x768-as felbontásról elállítani. A monitor egy régi Dell 190sb. Amikor visszaállítom a régi drivert, a felbontást újra tudom állítani, de a Battlefronttal játszani nem. Valaki tapasztalt hasonlót? A válaszokat előre is köszönöm.
-
mhn
tag
válasz Dreimus #62095 üzenetére
Szia!
A windows 7 felismeri a monitort. Viszont azt jól benéztem, hogy milyen kártyám van...
Szval nem 1GB-os és nem gigabyte, hanem 512MB-os és sapphire.
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?Pid=C7A881C3-A53F-447A-BCEC-D00D8924B9CD&lang=engA 512MB RAM okozhatja, hogy nem tudja a monitor natív felbontását?
Vagy próbáljak meg keríteni vmi jobb minőségű hdmi kábelt?
A mostani egy tesco-s technika márkájú vmi. Az van rajta, hogy high speed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest