- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
-
Apone33
őstag
-
veterán
válasz enginev3.0 #17351 üzenetére
Elég lehet egy 4670-es is. Itt azt írja valaki, hogy 3650-essel futtatja fullHD-n a játékot s nem esik 60 fps alá, a kártya viszont gyengébb a 4670-nél.
solfilo
-
vakond5
őstag
válasz enginev3.0 #17351 üzenetére
Maradjon szerintem a 4850, az jónak tűnik
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
enginev3.0
félisten
válasz solfilo #17353 üzenetére
még ez is egy áron van a 4850-el
500-1000ft különbséggel akkor inkább az erősebbet, de majd holnap vagy holnapután jobban szétnézek mindenhol, most már tudom mit kell keresni
eshetnének egy nagyot az árakA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vakond5
őstag
válasz enginev3.0 #17355 üzenetére
-
veterán
-
kekkec
aktív tag
sziasztok!
Ábrázatomba random pislákoló monitor képernyővel mit tudok tenni? (Nem kábel, nem monitor hiba)
Milyen VGA hiba okozhat ilyet?
Régóta csinálja, többféle driverrel és op.-pal is tapasztaltam.
Kari: NX7800GTXElőre is köszi!
-
kekkec
aktív tag
válasz vakond5 #17360 üzenetére
K. jó.
Egy éve (3 éves) gari lejárta előtt szóltam a tagnak, hogy cserélje ki vagy csináljon velem vmit, erre 1. alkalommal asszondta jó a vga 2. alkalommal, hogy nincs már gari ekkor lettem biztos abban, hogy már az eladáskor át lettem b@ffva.Igazából lecarom, csak ne villogjon, meg ne kúrja szét az új monitoromat, am nem játszok VGA-t igénybe vevő játákokat.
Mi lehet a hibaforrása, vagy én ezt mint user hogy tudnám kideríteni? -
vakond5
őstag
válasz kekkec #17361 üzenetére
A hibaforrás kiderítéséhez kicsit komolyabb szakértelemre lesz szükséged, mint nekem van, miven én max azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg másik gépben is, vagy hogy futtass le FurMark-ot..
Sok sikert!
-
kekkec
aktív tag
válasz vakond5 #17362 üzenetére
Fánkoltam, nem halt ki a rendszer, igaz 5 fps.
Hallottam olyanról, hogy vissza lehet venni a VGA órajeleiből és esetleg megszünnek a problémák. (ilyen alul tuning, kb. mint prociknál az alulfeszelés)
Annak van értelme, vagy többet árthatok vele mint amennyit használ?
Illetve hogyan lehet így babrálni a VGA-t? -
vakond5
őstag
válasz kekkec #17363 üzenetére
Underclock-olni azért nincs értelme (persze csak ha utána stabil lesz), mert ez olyan, mintha lenne egy autóm, de csak pótkerekek vannak rajta. Magyarul nem úgy megy ahogy kéne neki.
Szerintem passzold el a kártyát hibásként, talán így jársz legjobban
-
vakond5
őstag
válasz kekkec #17365 üzenetére
Rosszul gondolod
Nekem mikor a drága kis fali 230-as dugasz a földelésen is adott feszültséget(!!!!), szétcsapta 1db 640megás 8800GTS-emet, meg 2db 8800GTX-emet, persze egyik pillanatról a másikra, de nem azonnal, hanem 1-2 hónapra miután megvettem őket (egyik meghalt, jött a következő).
Lényeg a lényeg, sikerült mind a 3 hibás karimat elpasszolni 5k/db áron, ami azért nem rossz.
-
janos666
nagyúr
Szükségem lenne egy laptopra, amiből a lehető legjobb minőségben tudok YCC jelformátumot kierőszakolni.
1: Azt tudom, hogy natív YCC framebufferekkel nem fog menni. De bőven elég ha a driver konvertálja az RGB framebuffer tartalmát YCC-re, mielőtt kiküldi a HDMI csatin. Csak ez esetben jó lenne, ha ez normális minőségben zajlana. -> Ami biztos, hogy az itthoni HD5800-am ügyesen csinálja, a Sandy Bridge procimban lévő grafikus mag viszont bénán (látványosan elsávosodik tőle a szürkeskála, nem marad szép folytonos, mint a Radeon esetén). És láttam már egy laptopot ismeretlen Quadro kártyával, amiből egy egyszerű DP->HDMI átalakítóval szintén gyönyörűen jött ki az YCC.
2: Asztali fonton, ha jól tudom R700 és Fermi óta minden tudja ezt a fake-YCC trükköt, de a mobil variánsokkal kevésbé vagyok képben és ott ráadásul még jobban szeretik keverni a generációkat (többször is átnevezni egy régi GPU-t).
3: De ami még előjön itt problémaként az a CPU-kba integrált grafikus mag. Nem tudom mi a helyzet, mikor úgy van kivitelezve az energiagazdálkodás miatt a gép (hogy lekapcsolható legyen a CPU-n kívüli VGA), hogy a CPU-ba integrált grafikus maghoz van drótozva a laptop HDMI kimenete. De rosszat sejtek, vagyis azt, hogy ilyenkor vagy csak az integrált GPU-t használva a Sandy Bridge kicsit gáz, de még a külső GPU is csak az RGB képkockákat adja tovább az integrált csodának és így akár nem is engedi a drivere a fake-YCC módot, vagy ugyan úgy az integrált GPU végzi a varázslatot "piszkosan".
Szóval...
- Szerintetek hogy van ez megoldva laptopokon belül? Belepiszkít az, ha több GPU van a rendszerben, és a butábbikra van kötve a HDMI kimenet? (Egyáltalán így van ez megoldva, mint mikor itthon van több GPU-m és a CPU-n át van megosztva a kép, vagy laptopokon ilyenkor mindkettő közvetlen bekötésű a HDMI portba?)
- Ha belepiszkít a CPU-ba ingrált grafika, akkor mi az a platformgeneráció, ahol nincs még grafika a CPU-ban, de már tud fake-YCC módot a külső VGA? Vagy épp megfelelő az integrált grafika is (AMD-től még nem láttam így működni CPU-ba integrált grafikus magot, nem tudom tudnak-e egyáltalán ilyet)?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Inkv1zítoR
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 7970 DirectCUII VGA-n van Vram hűtés? Vagyis ha megemelem a mem. órajelet, az nem veszélyes?Asus ROG STRIX SCAR II 17.3" GL704GW + HP Omen 32" 1440p
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Inkv1zítoR #17370 üzenetére
-
endruboy1
senior tag
Hello!
Van egy PC-m amiben van egy AMD X2 5400+ CPU egy nemrég használtan beújított Ati 4850 512MB társaságában.
Na most az a gondom, hogy a Battlefield 3 multija érdekes módon szinte minden felbontáson és beállítással beszaggat. Nem úgy hogy képregény, hanem így helyenként, meg pl mikor lerak akkor van hogy a fegyver a kezemben kicsit később jelenik meg. Meg a hang pl. rendszeresen szaggat-dadog.
Viszont én azt gondolom hogy ezzel a kártyával mennie kéne fHD felbontáson low-medium beállításokkal a játéknak és ezt az is alátámasztja hogy automatikusan medium beállításokat javasolna a játék fHD felbontás mellett is.Az én teóriám az, hogy esetleg nem elég a tápom ehhez a konfighoz, mert ez régebbi, 350W-os darab és nincs is neki külön 6 pines ág a VGA-hoz hanem ilyen átalakítóval van rádugva.
Lehetséges tehát hogy az elégtelen tápellátás miatt nem működik 100%-osan a VGA?
Mert tesztprogival megnéztem és az automatikus órajel emelés megy rajta, tehát terhelés alatt megemeli az órajelet ahogy azt kell elvileg... -
endruboy1
senior tag
válasz Repsol600 #17373 üzenetére
FSP a táp.
És azt az átalakítót ugye két külön ágon levő 4 pines csatiba kell dugni?
Hát igen nem mai darab a proci csak az a baj hogy a labpa nem megy 4 magos, szóval akkor azt is cserélnem kéne.
És az 512MB VRAM elég neki? Illetve az nem lehet gond, hogy a 3GB RAMom ilyen régi, talán 533MHz-es. Hozzáteszem hogy eddig más játékok (Crysis 2 is) futott fHD-n, igaz csak a singlet próbáltam. -
Repsol600
addikt
válasz endruboy1 #17377 üzenetére
AMD Phenom II X2-3 ami unlockolható vagy gyári X4. Ha unlockolhatót veszel akkor lapot olyat vegyél amin legalább SB 710 déli híd van mert ez alatt nem lehet magfeloldást csinálni.
Itt az oldalon találsz megfelelő procit és lapot is hozzá Pl: [link] [link]
De akkor már célszerű lenne DDR 3-ra is váltanod. 4gb 1333 normál ram is megteszi ami csak pár ezer ft még így is 30 alatt megvagy. Meg el tudod adni a cuccaidat is.[ Szerkesztve ]
-
mmatthew
csendes tag
Sziasztok ! tudnátok nekem segíteni? az a problémám hogy a catalyst control centerben automatikus tuningolásra rámentem , felvitte maxra és újraindult a gép de ahogy betöltötte volna a drivert lefagyott az egész és színes pöttyök jelentek meg a képen , újraindítottam és csökkentett módban megy csak normálisan mert alapból befagy kb 2 perc alatt a most leírt módon. msi r4850-md1g/oc videókártyám van . előre is köszönöm !
-
mmatthew
csendes tag
csak azt nem tudom h hoygan töröljem mert a uninstaller nem engedi mert nem engedi csökkentett mód miatt betölteni a drivert , mert ennek iylen install manager e van
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz mmatthew #17385 üzenetére
Vedd ki at ATi-t, kapcsold be biosban az integráltat (ha egyáltalán be kell), simán indítsd a gépet, és szedd le a drivert, majd tedd vissza a karit, és telepítsd újra a drivert
Egyéni uninstallt válassz, ne expresszt, és törölj mindent!
Sok sikert!
@Apone: szerintem ahogy én írtam, egyszerűbb. Ha nem menne így, akkor a te megoldásodat kell majd megpróbálni
[ Szerkesztve ]
-
mmatthew
csendes tag
nah majd mindjárt meglátjuk , de ha felteszem újra a drivert akkor visszaáll alapértékre a túlhajtás vagy h van ez ?
-
mmatthew
csendes tag
nah feltudtam rakn ia sweepert , most az ati display drivereket letörlöm vele és megpróbálom úgy , ha nem megy így se akkor kiveszem és integráltról próbálom meg , remélem még van esély
-
mmatthew
csendes tag
nah sikerült normál módban elindítani a rendszert és nem fagyott be , sweeper el letöröltem a dolgokat csökkentett módban , most úgynézki jó , akk most újrarakom a drivert remélem jó lesz minden ! nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget !
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest