- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz DoItYourself #62700 üzenetére
Hát igen nehéz a dolga egy novella írónak ha állandóan változnak az események.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
Van egy Venz V12 médiaboxom, ami ugye S912-es.
Milyen előnyökkel jár, ha felteszem a CE-t rá?Illetve, hogy kell pontosan telepíteni, ha dualboot-ban szeretném futtatni ( használom azért az android-os részét is..) Ha jól láttam a videókban nyomni kell egy reset-et. Ilyen esetben elveszik az összes beállításom androidon?
Köszi előre is válaszokat.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
monster95
tag
Sziasztok.
Melyik coreelec verzió most ami stabilan fut?Amivel nincsenej akadások,röccenések. -
solo18
csendes tag
válasz pixta78 #62622 üzenetére
Szia,
köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Egyik kérdésre sem találtam megoldást a tartalmas leírásban.
Az 1-es pontra máshol találtam meg a megoldást.
A 2-es pontra remélem az NFS fájlmegosztás lesz a megoldás. Hamarosan kiderül..
Feltettem egy Libreelecet, ami úgy tűnik megoldotta a 3. pontot.
A 4. pontra pedig szerintem nincs lehetőség.Köszönöm a nem segítséget
-
törölt tag
Sziasztok,
CE frissítésnél kell valamire figyelni? Simán települt, működik minden egyébként, de ez volt az első.
-
kenand
veterán
-
ztsoft
őstag
Hozzá lehet, de egy kicsit körülményes, mivel a keymap editor nem ismeri. A neve playerdebug.
Én úgy csináltam, hogy elindítottam a keymap editort, majd a Fullscreen Video -> Other-nél kiválasztottam egy menüpontot (teljesen mindegy mi az, úgy is át lesz írva kézzel, csak emlékezzünk a nevére, később ezt kell átírni), majd a kívánt gombot társítottam hozzá. Ezután mentettem.
Belépés a box-ra (nálam SSH, azt nem tudom a SAMBA jó-e), majd a /storage/.kodi/userdata/keymaps/ alatt a gen.xml-t kell szerkeszteni (Linux sorvégződés meg egy sorból áll az egész). Kikeressük az előzőleg beállított gombot, majd átírjuk playerdebug-ra, mentés és kilépés.
Még egy fontos dolog, mivel a keymap editor nem ismeri, így minden egy módosítás vele törölni fogja ezt a bejegyzést. Így mindig újra meg kell csinálni.
Azt javaslom, hogy ez legyen az utolsó módosítás, így nem lesz vele gond később.Remélem érthető volt.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy meglehetősen specifikus kérdésem lenne: ha CEC-et használok, lehetséges hogy a TV távirányító egyik gombját "visszavegyem" a CEC-től?
A következő a szitu: CEC-et használva irányítanám a médiaboxot a TV távirányítójával, azonban az egyik gomb a távirányítón, ami alap esetben a TV kép preset-jeit állítja, CEC alatt egy másik műveletet végez el.
Az szeretném hogy ha ez a gomb az alap feladatát látná el.Remélem érthető voltam
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Cold5
senior tag
Tanix TX5 legutolsó CE nightly-val. Pár hete kezdte ezt:
Synology NAS hálózati megosztás:
-filmek
-sorozatok
-torrent
-otherEzek vannak felvéve a CE-ben mint hálózati helyek. Mind működik, de az other mappa nem.
Mit nézzek meg?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Csicsóka
őstag
Új ext4 CE kernel, benne integrált boot manager.
Droid hívők régi problémája, hogy ha gyakran droidoznak, vagy ki kell venni a CE SD-t a vasból, vagy nehézkes módon, mindig meg kell várni hogy a CE elinduljon, majd úgy rebootolni droidba.
Mostantól ez nem így működik, kizárólag felezős, ext4 rendszeren.
A CE indulásakor, még a boot splash előtt, az alábbi jelenik meg a képen:Press 1: Boot from Android! or Press 2: Boot from CoreELEC!
Vagy is, ha 5 másodpercen belül nyomsz egy 1-est akkor a droid fog indulni, 2-es estén a CE.
Erre a választásra aztán emlékezni fog, ami azt jelenti, hogy a következő induláskor, már nem kell semmit tenni ha droid kell megint. Az 5 sec time out lejártával, mindig az utoljára választott rendszer fog elindulni. Persze ha ekkor már mégsem kell a droid, a 2-est választva CE indul el, amire szintén emlékezni fog.
Ha még soha sem választottál semmit, akkor a CE az alap értelmezett.Ha ritkán droidozol, és problémát okoz a +5 sec boot idő növekedés, akkor az SD gyökerébe tett, disable_select fájlal letilthatod a boot managert. Ekkor nem lesz meg az 5 sec time out.
(Dózeresek figyelem!!! NEM disable_select.txt, semmi kitrejesztés!)A működtetéshez billentyűzetes légegér szükséges, mivel IR táv itt nem működik. (Az új típusokhoz nem is szerezhető amremote féle remote.conf.)
Telepítés:
Bemásolsz az .update könyvtárba egy .tar fájlt, célszerűen a 9.2.1-et, mert az új kernel helyben készül majd.SSH beléps után:
wget http://www.emerson.nhely.hu/wp-content/uploads/2019/12/bootmanager.tar.gz
tar -xzvf bootmanager.tar.gz
cd bootmanager/
mv -f emmc-init /usr/lib/coreelec/emmc-init
mv -f update-emmcsystem /usr/sbin/update-emmcsystem
cd
rmdir bootmanager/
rm -f bootmanager.tar.gz
Ha már korábban frissítettél 9.2.1-re, akkor:
update-emmcsystem kernel
Ha még nem frissítettél, akkor:
update-emmcsystem
Így az egész rendszer frissülni fog.
Közönséges (nem felezős ext4) ilyen kernelt is lehetne csinálni, de azt egy gyári stabil, vagy nightly frissítés felülírná.
Ezt meghagyom a nagymenőknek. -
hanesz005
csendes tag
Ha a box belső tárhelyére telepítem a CE-t, akkor onnan van lehetőség később SD-ről bootolni CE-ben? Vagy ilyenkor marad a "fogpiszkálós" megoldás?
[ Szerkesztve ]
onlány
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #62720 üzenetére
Hogy is volt a mondatod erre a kérdésemre? Ja, meg van.
Álom, álom, édes álom.
Ha minden álmom így teljesülne, én lennék a világ legboldogabb embere!
Viccet félretéve. Látom mégsem hagyott békén az ötlet. Gratulálok, ismét egy remek kiegészítés, az amúgy is jó rendszerhez!
Igaz, én már nem ezt használom, de ennek egy roppant egyszerű oka van, nincs mit megfelezni (ismét kinyírtam a droidot).
-
Csicsóka
őstag
A "kedves" nagymenőknek nem tetszik ez az egész, hogy van az övékén kívül is valami, ami működik. A CE fórumon listázhatatlanná tették a posztomat. Magyarul, ha írok oda valamit, nem kerül bele az új hsz-ek közé, csak direkt linken keresztül nyitható meg. Ez aztán a hozzáállás... Bravó!
-
pinnacle
nagyúr
Honnan lehet tudni, hogy melyik az NG-s box? Első helyen van a letöltésen, később van csak a "sima" Generic.
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #62728 üzenetére
Nem csak ott, a kategóriák alatt sem látszik (Help & Support -> Installation & Booting), simán rejtetté tették. Inkább nem írok (mondok) semmit.
(#62730) Csicsóka
Sejtettem, hogy csak a kihívás van a háttérben, de vannak olyan dolgok (szempontok), ami miatt van értelme a közösség véleményét, igényét figyelembe venni.
-
-
veterán
Feltettem nemrég a CE-t. Egyelőre ismerkedek vele...
Hogyan tudok pl movieshark repo-t hozzáadni? Hogyan tudok m3u-t feltenni? A sima android-os rendszerem akkor nem is látom már?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
ztsoft
őstag
válasz gyuri81 #62735 üzenetére
Ahogy látom, nem csak CE-vel kell ismerkedni, hanem a Kodi-val is.
Feltettem nemrég a CE-t. A sima android-os rendszerem akkor nem is látom már?
Hova tetted fel a CE-t? Ha nem a belső tárhelyre (eMMC), akkor az Android nem sérült. CE alól nem igazán szerencsés egy kezdőnek az Android rendszert birizgálni (nem is biztos, hogy látható).
-
-
ztsoft
őstag
válasz gyuri81 #62737 üzenetére
Az SD kártya kivétele után az Android fog indulni, vissza helyezve ismét a CE.
Igen, a pendrive-ot fel fogja ismerni, sőt, csatolja is egyből. Az m3u-t is ismeri, el is indul a lejátszás (most néztem meg én is, eddig nem kellett).
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #62733 üzenetére
Én is most vettem észre, hogy kiírtam a bootmanagert, és nem jelent meg sehol. De azért legyük velük rendesek, segítsük a fejlesztést ötletekkel, hiba jelzéssel. Ezekkel??? Gondoltam, kiteszem új posztban a bootmanagert, majd onnan linkelem a letiltott posztom, de engem úgy is figyelnek már, teljesen felesleges. Jól mondja Béni kolléga...
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #62739 üzenetére
Én meg töröltem a reg-et, úgysem veszem hasznát. Csak, hogy a statisztikájukat gyarapítsam, köszönöm, nem.
Majd érdemes lesz figyelni a változásokat, nehogy a végén ismerős kód részekkel találkozzál.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz ztsoft #62740 üzenetére
Az a baj, hogy nekem már annyira ismerős ez a köcsög, sumák, aljas módszer korábbról, hogy most ez komolyan felba**ott. Még csak arra sem vették a fáradságot, hogy hé paraszt, nem teccccik amit csinálsz... Se egy üzenet, semmi, egyszerűen bann!
Anno az OSMC port idejében, Sam Nazako-ban volt annyi gerinc, hogy regisztrált ide a fórumra, és elmondta az aggályait. Ezekben ennyi sincs, már már ismerős magyar vonás, pedig nem azok.
Kezdek én is gondolkodni a platform váltáson, RPI-t is szeretem. -
blakey
titán
válasz Csicsóka #62743 üzenetére
Olvasom, hogy mik a történések. Megkértem, hogy írják le ha bajuk van a munkáddal, a topikkal vagy mindkettővel. Kiváncsi vagyok, hogy írnak-e neked.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
matyoxd
csendes tag
Ezekre az Amlogic TV Boxokra nem lehet külső DVD olvasót kötni? Idáig akármelyik kütyüre dugtam az olvasót a filmek vagy akadoztak, vagy teljesen megfagytak, majd a Kodi kilépett a főmenübe. Létezik olyan megoldás (beállítás, extra szoftver, stb.) amivel stabil működésre lehet bírni ezeket a meghajtókat is?
-
kovakovi77
tag
válasz Csicsóka #62743 üzenetére
+1
Saját meg látás:
Sajnos a fejlesztő csapatnál hírtelen a pénz dominál márpedig ez a saját box(amibe be száltunk VimXX) a többi mellékes.
S905X3-al is ezt játszák el. Látszik, hogy a sima S905D3-fejlesztés jó az X3 procira, de fejlesztés vissza fogva, amíg el nem kell a cuccunk.
Offra teszem mert ittas is vagyok és így fogalmaztam meg ezt a véleményt.
(Bár állítólag a részeg ember mindig igazat mond.) -
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Ma "üzemeltem be" egy Alfawise S95-öt (android marad rajta, szóval CE-t hagyjuk, androidos app-ok miatt lett véve a box). Szemlátomást 1280x720p csupán a felbontás, (az UI felbontása is, mert szutyok a kép), hiába állítom 1920x1080-ra, láthatóan csak felskáláz. Kérdezném tőletek, a gyári android ennyit tud? Mert ha igen, akkor 4k-val hirdetni a pofátlanságnak egy teljesen új szintje... Hozzáteszem nincs igény 4k-ra, szóval nem ezért lett vásárolva, a TV is csak fullHD, elég volna annyi... Nem akartam volna cserélni a gyári androidot ezért, mert pár applikáció fut majd rajta, UPC direct, Filmbox live, ilyesmi, de így tényleg egy szutyok képminőséget tud csak produkálni, pláne egy olcsóbb TV-n. Szóval én nyúltam mellé vagy halál komolyan még mindig arról beszélgetünk, amiről beszélgettünk ezelőtt mittomén 10 évvel ha nem több, mikor az RK3066 volt az isten? Mert tátott szájjal állok a dolog előtt... Továbbá kérdezem, rosszul emlékszem-e? Nem úgy volt anno, hogy a build.prop-ban megvolt határozva fixen a felbontás+hz, s ez átírható volt, azaz kvázi ennyit kellett csak tenni az ügyért, hogy natív fullHD-t "kapj"? Mondjuk ha igen, akkor meg mi a bánatért lehet változtatni a Hz-n is? Egyébként a Kodi sem tudja automatikusan változtatni, mondjuk erre számítottam, hogy ez még mindig nem megy, (pont nem is érdekelne a dolog) de legalább ne lenne alapban 60Hz, mert pár TV stream lejátszása után azt gyanítom, hogy még csak nem is 50Hz az alapbeállítás (amit elvileg igen, gyakorlatilag meg nem tudsz változtatni)... Azért nem vagyok képben és azért élek ennyire kvázi a "múltban" e témakörben, mert hosszú évek óta nem foglalkozom ezzel, OE majd LE majd CE-et használtam ill. használok (én, de ezt a boxot nem én fogom használni!). -
monster95
tag
Sziasztok.
Melyik coreelec verzió most ami stabilan fut?Amivel nincsenej akadások,röccenések.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- Dell asztali gépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest