- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
GTK megfúrt U-boot-al, valódi dual boot.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #62349 üzenetére
DE van és hiába állítom nem változik a képelcsúszás és nagyítás egy infót nyomva ennyi látszik belőle.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #62353 üzenetére
Reboot megvolt? Mert csak úgy érvényesül. GUI legyen 1080p. Amúgy itt is írnak róla.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mert2011
csendes tag
válasz blakey #62349 üzenetére
Próbálok én is válaszolni, próbáltam a "Disable GUI scaling" bejelölve, akkor a filmet kicsiben indítja, ekkor van lehetőség áttenni 1080p-re , ekkor alul a lejátszósáv látható, lehet módosítani. Képet sajna csak ezt tudom a filmről:
Ha megmondaná valaki,hogy a filmről hogyan lehet képet lőni /klaviatúra- CTRL-S/ ezzel próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #62354 üzenetére
Persze de semmi változás.
GUI legyen 1080p -azon van. De mindig át áll 59,94-re de már régóta vagyis nem ez lehet a hiba.
Ugyan ez a hiba van Kedd este óta. Még napközben teszteltem a box hűtését és este jött egy frissítés és azóta még 1 de a hiba fenn áll.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
Próbáljátok meg a guisettings.xml-ben lévő felbontásokat törölni és újraindítani a boxot. Nem tudom produkálni a hibát.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #62357 üzenetére
OK megpróbálom.
És azt hol találom és milyen platformon kell csinálni?
A CE fájlkezelőjében?
Nem tudom produkálni a hibát - én sem, ez magától jött.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz DroiDMester #62359 üzenetére
Nálam mindkét boxon a TR99 és az A95X MAX-n jelentkezik a hiba. Nem értem.
Majd megnézem az SSD-re telepített rendszerrel mi van. DE az is erről az SD-ről let rendszermentésről felül írva.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
LógaGéza
veterán
válasz stigma #62322 üzenetére
A frissítésben amit linkelt később blakey ez a probléma megoldódott. Most sejtek egy HDR problémát, csak nem vagyok biztos benne, újra meg kéne néznem a videókat hozzá, de nincs időm...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #62352 üzenetére
Tulajdonképpen nem csináltak nagy extrát ( sőt nekem úgy tűnik semmit), még mindig nem igazi dual boot. Kb az sem amit a tanix csinált anno, csak ők az emmc-re tették a LE-t. A Beelink kártyára, ás a CE ugyanúgy megy át droidra ahogy bármelyik vason. Droid alól pedig beraktak egy menüt hogy váltás másik os-re, de kb akár újraindítás is lehetne hiszen droidból a CE fog indulni. ( tanixnál is volt olyan menü hgy reboot Libreelec - ez a kernelben és egy-két droid bejegyzésben merült ki, bármilyen droid alá be lehetne pakolni.)
Az lenne igazi ha induláskor pl hosszú gombnyomásra jönne elő menü hogy droid vagy CE. ( de ez is elég felesleges talán, de ez lenne a dual boot. Ha már egy menü betöltését is meg kell megvárni az felesleges kör)
Egyébként van olyan megoldás nálam amivel meg lehet csinálni hogy csak a droid vagy csak a ce induljon mindig, ezt pl bele tudnám faragni valami addonba és akkor ha valaki sokáig akarna droidot használni akkor elindítaná és onnantól csak a droid indulna, droid alá meg app kell hogy váltson CE-re ha azt akarjuk.
De nem látom akkora flash-nek hogy időt áldozzak rá. Működő modell már van, de kb minek.Más:
A fullos régi vasakra való rendszerednél az Avahi failed mitől lehet amit írtam? Ma tesztelem megint hogy itt van-e valami bibi[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Újabb fejlemények.
Az SSD levő 11.23.-i rendszer még jó, ott nem engedtem frissíteni.
Ahol frissült a sima 4K film megy rendesen csak a HDR-nél jön elő ez a kép hiba.
Monngoose - mint látod és ha vissza olvasol a FHD (4K sima most) filmeknél nem jelentkezik ez az elcsúszás és nagyítási hiba. De azért kösz ez is lehetett volna.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mexel
veterán
Kipróbáltam mégegyszer. Ugyanaz a pen, ugyanaz a box, mégegyszer kiírva, most elindul hibátlanul. Szóval a rendszer oké.
Csak egy ötlet: nem lenne jobb haa remote könyvtár a flash-re kerülne? Így azonnal a dtb másolásakor a remote is felkerülhetne a helyére és már úgy indulna a rendszer.
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Kollégám kért tőlem egy kodis lejátszót.
Milyen típust ajánlotok fekete péntek alkalmából?
Aliról vagy gearbestről? -
darvinya
titán
Nekem hiányzik az, hogy droid újraindításkor droid induljon.
Anno régi LE verziónál így működött, azóta vagy kártyát veszem ki, vagy CE felállása után visszalépek Droid-ra.Én úgy képzelem el duált, hogy egyszeri bekapcsoló gombnyomásra elsőnek bejön egyből egy menü melyik induljon, s egyben az indulna alapból.mindig.
Hosszabb gombnyomásra indulna másik, s ez akár droid/ce alatt is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz SunMount3r #62371 üzenetére
Grafikus Bootloader-t kellene kreálni, vagy grafikus választóra mutatni.
Alap kiválasztás, mint lehetőség lenne, akkor működne gombnyomás kombináció.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
mexel
veterán
Szerintem pont ezt a menüt kellene elkerülni, az plusz idő és plusz gombnyomogatás. Max úgy lenne jó hogy pl hosszú gombnyomásra jöjjön elő, normál esetben az utoljára használt rendszer induljon.
[ Szerkesztve ]
-
kokopo
aktív tag
-
Digitalis
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ebből a 4/32 Box, most s905x2 vagy sem? Köszi
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
cof
veterán
válasz Digitalis #62375 üzenetére
Én a 1000LAN-ból arra következtetek, hogy S905X2. Aztán, hogy mi lesz belőle amire ideér, az egy jó kérdés.
Egyébként ahogy nézem megy fel szépen csendesen a S905X3 box-ok ára is, 2 hónapja vettem egy S905X3-t, már 7$-al drágább.
--------------------------------------------------------------
(#62373) mexel Én úgy képzelném el mint a PC-n mikor 2 vagy több rendszert használunk, egy boot menü, egyszerű mint a faék, 10 másodperc visszaszámlálás, és akkor az indul amelyik az elsődleges rendszer, persze ehhez a remote.conf-ot be kellene már tölteni, olyasmi menüre gondolok mint a recovery menü.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Digitalis
senior tag
Köszi! Akkor, lehet bevállalom, mert van kuponom így 33$-ból megvan. Ha jól tévedek, éppen vámhatár alatti. De Ha mégis X3 lesz, mit lehet tenni?
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
SunMount3r
nagyúr
Én is ilyenre gondoltam, a visszaszámlálás meg egy ki/be kapcsolható opció lehetne, ahogy maga a boot menü is. Vagy csak alapból az "telepítené", akinek ez kell.
Persze a legjobb (stílusosabb) valami minimálisan grafikus opció lenne CE és Droid logóval, harmadik opciónak az visszaszámlálás ki/be kapcsoló, negyediknek meg a boot menü ki/be kapcsoló. Az vissza kapcsolását nem tudom hogyan lehetne megoldani, pl. ha Droid és CE alatt is lenne app/opció erre, vagy bekapcsolás után gyorsan le kellene nyomni pl. a menü gombot.
-
cof
veterán
válasz Digitalis #62377 üzenetére
Reklamálhatsz majd, hogy nem Gigabites a LAN, mert az S905X3-ban tuti nem az, de az S905X2-nél is csak a 4GB memóriásnál, 2GB itt is csak 100-as. Vámhatár most 40-42$, pontos összeget most hirtelen nem tudok, de 33-al bőven alatta vagy.
Le van halva a ph, előző törölhető...
(#62378) SunMount3r Én nem bonyolítanám grafikával, nyilván szebb mint egy pár soros szöveg, de úgysem azt nézegeti az ember, a funkció lenne a lényeg, arra meg egy szöveges boot menü is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyértelműen S905X3 ahol nem írják oda hogy 905X2 az 1000% hogy X3 lesz! és leírtam már az árából is lehet tudni ami 50-55.dolcsi alatt van az MIND X3 lesz!
CoF ezt a baromságot honnét vetted hogy a X96Max X3 ban 100.as LAN van?
itt van mellettem 2.db egy 4/32 és egy 4/64.es X96Max(+) és mind2 GIGABIT LAN! ugyan úgy a 2/16.os változat csak a 100.as lan és nincs 5.GHz wifi se BT ahogy eddig is volt a X2.es X96Maxoknál
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A kérdez felelek 4. oldal alján egy kérdés és felelet.
Ez az s905x2 processzor, annál rosszabb vagy jobb egy set-top box CPU s912?
Bright s912
Egy hónapos szállítási idő EU-ból érdekes. Biztos, hogy előbb becsempészik Kínából a megrendelés után.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz DroiDMester #62381 üzenetére
Csak következtetés volt abból, hogy a S905X3-nál még te írtad, hogy szinte mindegyik 100-as, kivétel a GT mini vagy melyik. De akkor itt is megjelentek a Gbit LAN-al szereltek, oké.
-
djnice
veterán
Ha a dtb-t kimentenéd droid alól az nem segítene a CE fejlesztőknek hogy az X3-on is működjön?
-
sb
veterán
Nézegetem én is a boxokat, de egyértelműen X2 X96 Max-ot alig látok.
Van kifejezetten ajánlott más 905X2 modell (esetleg vámhatáron belül)?Ill. még egy kérdés: ha droid is kellene (Horizon Go miatt) akkor arra valami ajánlás?
Régebben a Beelink GT-kből volt ajánlott modell ill. visszaolvasva jól értem: inkább 7-es droid mint 8-9-es kellene?Köszönöm!
-
Csicsóka
őstag
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ezt azért még csekkoljátok, de Amazon-on 20%-os akció van a Khadas termékekre.
Khadas Amlogic S905D3 VIM3L HTPC Kit => 90dollár + 8 szállításból 72+8 dollár lesz a szállítás ha jól nézem, viszont ehhez a kosárba kell mennei és párat kattingatni a továbbraEz szerintem ennyiért bestbuy lehet.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szabi__memo #62388 üzenetére
Lehet, erre sajnos válaszolni nem tudok.
Khadastól hivatalos oldalról rendeltem, nem amazonról.
Áfára számoltam, viszont ahogy a csomagot néztem, a repcsivel Angliába vitték, és onnan jött hozzám, a dobozta ,,Developement Board" volt írva és értékére 20dollár.Ebben sajnos most nem tudok segíteni, de ahogy nézem egy is a Khadastól jönne.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #62387 üzenetére
Amazon.de-n (ez ugye elvileg EU-ból küldi), 88.13€ azaz kb. 91$ ingyenes szállítással. Nem tudom az jó ár e még érte.
-
stigma
addikt
válasz SunMount3r #62391 üzenetére
(#62391) SunMount3r ,(#62390) szabi__memo :
Hát nem tudom, mert eléggé el van szállva az euro is, igaz annyira még az S905D3-at még nem igazán teszteltük, prá embernek van csak.
Én személy szerint ma/holnap üzemelem be,de reméljük frank lesz.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
blakey
titán
válasz stigma #62392 üzenetére
Én személy szerint ma/holnap üzemelem be,de reméljük frank lesz. - az lesz de most még nem az, készülj fel apróbb hibákra.
-
nagyúr
válasz djnice #62384 üzenetére
Elküldeném én nekik, de kinek/hova? És 1átalán akarnak -e ezzel foglalkozni?
Pedig nem lenne nagy erőfeszítés!
egy fejlesztői developer verzióval megy szépen az s905X3 is nálamismeretlen CPU-nak írja de látni hogy 1900MHz en jár (a s905x2 az ugye 1800.on megy)
és a 8K videó is szépen megy
LAN/Wifi/és a kijelző nem megy, USB3.as lan adapterrel szépen megy minden formátum, hangok rendben vannak még az ATMOS is
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz DroiDMester #62359 üzenetére
Na megtaláltam mi okozta ezt a kinagyítást a 4K filmeknél.
Be voltak jelölve a : Beállítás>Rendszer>Képernyő>engedélyezési lista> a 4K felbontások. Na ezeket kikapcsoltam és már rendben van a kép megjelenítés.
Update: ha kikapcsolom a FHD felbontásokat akkor ismét visszajön az elcsúszott kép.
A guisettings.xml -t megtaláltam de akkora mennyiségű adat volt, hogy nem mertem hozzá nyúlni.[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Beni2360 #62382 üzenetére
Mindegy megrendeltem. 33$ lett a vége. Túl szép , hogy X2 legyen ennyiért. Szállítási időt én is észre vettem, ezért rendeltem meg Kínából, olcsóbban. hogy melyik verzió, x2_vagy_x3 , az bontatlanul beazonosítható? Mert akkor menne az apróra. Nekem nem gyere be simple android...
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs