- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
válasz NdrewSunix #33648 üzenetére
Sehogy, mivel a kártyák és a felhasználói szokásaink sem egyeznek, magadnak kell kikísérletezni.
Let the Zone take me if I am.
-
senior tag
-
kutga
nagyúr
válasz NdrewSunix #33652 üzenetére
Miért? Van egy csomó benchmark program az interneten.
-
ncc1701
veterán
Én ha állítok rajta valamit, akkor utána várok 1 hetet.
-
b3Ro
senior tag
válasz NdrewSunix #33644 üzenetére
30-40 perc World of Warship meglepoen jo tesztelesre. Vagy, pedig ha van egy ujabb Dirt Rally-d, akkor abban a benchmark loop-ra allitva is hamar erdemnyt szul.
-
senior tag
-
senior tag
-
kutga
nagyúr
válasz NdrewSunix #33657 üzenetére
Akkor meg használd a játékokban lévő benchmarkot. Én pl. Crysisszal tesztelem.
-
fagy53
nagyúr
válasz NdrewSunix #33656 üzenetére
A DiRT Rally 2.0-ban nincsen benchmark!
Különben is gondold át, 1475-ön hibázott, de 25MHz-cel lejjebb jónak tűnik akkor vegyél vissza még 25MHz-et és használd 1425 MHz-en a GPU-t. Kell-e krokodilkönnyeket hullatnod az elveszett 50MHz miatt? Nem mert a 3.3% kb hasonló FPS veszteséget jelent amiért nem éri meg a biztonságos játékot kockáztatni.
A memóriatuning kisebb eredménnyel jár általában mint a GPU tuning, bár erősen játékfüggő. -
senior tag
válasz fagy53 #33659 üzenetére
Na mindegy, most már azért megnézem este milyen a Dirt 2.0.
Nem hagyhatok ott 25 MHz-et, akkor nem tudok aludni majd. (Kivéve persze, ha muszáj.)
Amúgy meg könnyen meglehet, ha egyáltalán nem tuningolom sem a videokártyát, sem a CPU-t, akkor sem vennék nagyon különbséget észre. Na de kell valami szórakozás, ha már AMD mellé tettem le a voksom. -
KKK-007
tag
Sziasztok.
Van nálam egy Asus Expedition RX 570-es VGA. Egyik gépben sem ad képet. Mi lehet? Kuka? Javítható?
Tápegység jó. Beállítások szintén jók. Egy másik RX 570 megy a gépekben.
Válaszotok előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz KKK-007 #33661 üzenetére
Szia
Ugy látom viccesek a fiúk. De ez így Felesleges Off.
Gép inditáskor a start Up funkciónak a kártya biosa szerint le kellene zajlania.pl ventilátorok pörögnek e?Alaplapod kisípolja e a kártyát?
Ha már több gépben próbáltad valószínűleg hibás a kártya. De kellene még infóÜdv Lacus
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
TIT
veterán
Újabb házakba nincs csipogó,úgyhogy meg se szólalnak ha baj van.
-
senior tag
-
gianni85
veterán
Múltkor volt itt a kálváriám hdmi audio kapcsán.... cseréltem alaplapot, és most minden gond nélkül működik a vga-val. Viszont most vga nélkül nem ad képet az alaplapi hdmi. Pc én így szeretlek
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz NdrewSunix #33676 üzenetére
Az alaplap,nekem a 10 éves gigához nincs,de az asus h97 prohoz sincs és sok házhoz nem adnak már.
-
-
Csupingo
veterán
válasz gianni85 #33681 üzenetére
Alapesetben amelyikre kijelzőt kötsz, azon kéne képet adnia. (Többnyire ez a gyári állapot, tehát bios reset után működnie kéne külön az alaplapinak is kártya nélkül.) Ha minden igaz, pár alaplapon be lehet állítani, hogy csak ez, vagy csak az működjön. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy kártya nélkül nem lesz kép és szükség van egy bios resetre.
Régi lapnál talán egyszerre volt aktív az igp és a dvga is (multi módban) és esetleg valamiért az alaplapin akarta a hangot küldeni. Bár ilyenkor a win-ben a hangoknál minden kimenetet látni kéne és tudni állítani. Talán te mondtad azt, hogy ott neked nem is jelent meg a vga hdmi hang.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
senior tag
-
enemi
senior tag
válasz NdrewSunix #33683 üzenetére
De,nekem is van csak nemtom mivel kaptam...lehet,hogy az x470 hero-val? Ha már van,akkor rá is szereltem. Ott van 2 pin a reset, HDD led körül.
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Ptech
addikt
válasz gianni85 #33681 üzenetére
Én ma pont fordítva szívtam meg...
Friss Sapphire 570 8Gb Nitro berak, driver install.
Az egy dolog, hogy a telepítő elszállt, és mehetett fel mégegyszer, legyen.
Újraindítás után nincs hang. HDMI audiot letiltva minden oké, de miért lett az a "default"?Más: AMD setting feltűnik az eszköztárban indításkor, majd el is tűnik. Ha rákeresve megynyitom, nem történik semmi... Ilyet látott már valaki?
Volt már egy komplett DDU és reinstall, semmi nem változott.
-
xgbcx
tag
Sziasztok! Videókártya vásárlás előtt állok, két kiszemeltem van az áruk miatt, de nem tudok dönteni melyik lenne a megbízhatóbb: ASUS EXPEDITION RX570 OC 4GB vagy MSI Radeon RX 570 ARMOR 4G OC. Leginkább film, sorozat, stratégiai játékokra kellene majd. Ti mint jártasabbak a témában, melyik videókártyát ajánlanátok inkább?
-
TIT
veterán
válasz NdrewSunix #33683 üzenetére
Csati van az összes alaplapon,ez a poén,havernak h97 pro van 4 nélkül és nem volt,de ő örül mert csendbe van,majd nem fog ha baj van.
Tegnap win update után alapra állt a radeon settings...gratula,mondjuk mindegy mert semmi nem változott.
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy lenne értelme lecsérni egy referenciás R9 290-ről RX580-ra? Csak mert olcsón kapni már aprón.
Azt tudom hogy fogyasztásban előrelépés,de teljesítményben mennyivel lennék előrébb?
Csak olyan játékokkal játszok amik bejönnek nekem a mostaniak pl. Metro Exodus,Far Cry New Dawn.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
lacus83
senior tag
válasz FoLey-v #33691 üzenetére
Szia!
Szerintem válts nyugodtan,frissebb,kevesebbet fogyaszt,jobban is teljesít,driverek terén is támogatottabb.
Jó hűtésűt vegyél pl Sapphire Nitro.Üdv Lacus
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
FoLey-v
addikt
válasz lacus83 #33692 üzenetére
Szia!
Még egy kérdésem lenne hogy 4GB-os változat elég Fullhd-ra? R9 290-el is elvoltam Metro Exodussal magas beállítással.
Élsimítás és ilyen nyalánkságokat mindig kiszoktam kapcsolni,mert feleslegesnek tartom.
Fogyasztással kapcsolatban alapjáratban és film nézés közben is alacsonyabb?• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
lacus83
senior tag
válasz FoLey-v #33693 üzenetére
Sokunknak is 4Gb kártyája van, köztük most nekem is, de előtte volt 8as is. FHDra elég a 4gb,mint ahogy írtad főleg ha kikapcsolsz egy két effektet is.
Ha használatban gondolkozol és engedi a keret akkor nem sok különbség van a 4Gb és a 8Gb között. Vedd akkor a 8Gb verziót.
Fogyasztást idle hirtelen nem mondom meg, de mivel fan stop és alap 300as órajelen ketyeg így kB minimális a fogyasztás[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
válasz lacus83 #33695 üzenetére
Még gondolkozok a 8GB vételén,de az már 45k fölött van sajnos. Sapphire Nitro+-t néztem én is,mert ez az ajánlott.
Még annyi a kérdésem hogy ennél a kártyánál előfordul a Coil Whine? Az én R9 290-em Coil Whine mentes.paprobert Köszönöm!
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
paprobert
senior tag
válasz FoLey-v #33696 üzenetére
A coil whine táp+alaplap+kártya kombinációjából áll össze.
Ami az eladónál csendes, az lehet hogy nálad sípolni fog, és fordítva. Nem fogod megtudni addig, amíg be nem rakod a gépedbe.
Szerk: A nitro+ok jók. Általában a coil whine csak nagyon elszállt fps-ek mellett, menükben, stb. helyen jön elő, ha egyáltalán előjön. Nem gyakori, ne aggódj.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy játékoknál ki milyen adat megjelenítőt használ. Én jelenleg Rivatuner és HWinfo kombót használom. Kérdésem lenne, hogy ennél van-e jobb alternatíva?
Kártyám egy Sapphire RX580 Nitro+.Nagyon köszönöm!
-
FoLey-v
addikt
válasz Impair1980 #33699 üzenetére
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs