- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reinu
tag
Üdv,
ASUS expedition RX 570 4GB kártyát wattman segtségével szeretnám overclockolni. Kis próbálgatás után a maximum 1400Mhz -et sikerült több órán keresztül stabilan megtartani 2050 Mhz-re boostolt rammal. Hőmérséklet max 70 fok körül 10% + áramfelvétel , de undervolt-oltam 1150-ről 1050-re mind a Vramot, mind a gpu-t.
A max terhelést Division 2-ben teszteltem, MSI afterburner-el monitorolva. Bár az útmutatókban, videókban ezt a részét nem igazán láttam, de mivel 1400 Mhz a maximum, úgynevezett 7-es állapoton 1050-es feszültségen is stabil volt, ahhoz igaztottam a többi állapotot is a wattmanban, kb 50-esével csökkentve.Minden működött stabilan. Le is mentettem a beálltásokat.
Másnap gépet bekapcsolva a radeon wattman beálltások a 7-es állapoton kivül visszaálltak a gyárira. A mentést betöltve is csak a max állapot változott, nem is emlékszem pontosan miket álltottam minden állapotra, elég frusztráló, hogy több órányi tesztelés elveszett.
Megnéztem a mentésthez tartozó fájlt, abban benne vannak megfelelően a beálltások elméletileg, de wattman mégsem tölti be.
-<GPU RevID="EF" DevID="67DF">
<PPW Value="1"/>
+<FEATURE Enabled="False" ID="4">
-<FEATURE Enabled="True" ID="12">
-<STATES>
<STATE Value="750" Enabled="True" ID="0"/>
<STATE Value="765" Enabled="True" ID="1"/>
<STATE Value="800" Enabled="True" ID="2"/>
<STATE Value="800" Enabled="True" ID="3"/>
<STATE Value="850" Enabled="True" ID="4"/>
<STATE Value="900" Enabled="True" ID="5"/>
<STATE Value="950" Enabled="True" ID="6"/>
<STATE Value="1050" Enabled="True" ID="7"/>Tud nekem valaki tanácsot adni ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne megoldani? Nem túl baráti, ha restartnál újra kell álltani mindent. Az még oké lenne, ha be kell tölteni a mentést, de az sem működik megfelelően.
Radeon settings verzió:19.4.2
Köszönöm előre!
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Sziasztok, AMD-re váltottam, de van egy olyan dolog amivel nem találkoztam eddig.
Legfrissebb Win10, driverek. RX570
Bármikor kapcsolom be a gépet, csak hangja van mindennek, kép nincs. Ha lekapcsolom a gépet, majd megint vissza, akkor meg tökéletes.
Valaki találkozott ilyen jelenséggel?
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
senior tag
-
gianni85
veterán
Sziasztok!
Ahogy nézem a Nitro+ szokott az általánosan ajánlott kártya lenni, de halkabb a hűtése mint az MSI GamingX-nek? -
mihellers56
tag
Sziasztok! Megváltam a vga tól, asszem mostanában sem lesz AMD, nem rosz de annyi mizéria van vele h hihetettlen........
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! olyan furi hogy kb másfél ével ezelőtt volt egy r9 280x + fx 6300 4,4ghz kombom aztán jött a mostani Sapphire Rx 580 Special Edition és hát igen nagyban megnőtt a játék teljesitményem aminek örültem és örülök is viszont ahogy néztem Rx 580 + Ryzen 2600/2600x teszteket azért még ebben a karimban lenne potenciál és ez a szomorú ebben hogy nem tudom a kis fx-el teljesen kihasználni igy elesek azért egy "kis" teljesitménytől de hát nem tudok mit csinálni ha most nincs rá keret a fejlesztésre csak jo lenne a mostani címeket is ugy játszani hogy tudom a proci is és a gpu is megfelelően ki vannak aknázva de hát ez van... amikor majd sikerül felfejlesztenem a gépet akkor legalabb és ha az nem olyan sokára bekövetkezik akkor legalabb majd az akkori cimeket tolhatom szépen és a mostaniakra majd visszatérek amiket azt megnézem mennyivel joban futnak akkor mint most igazabol nincs okom panaszra de na csak ott van a tudat hogy lehetne jobb is... Ne haragudjatok csak jol esett kiirni magamból! elvégre Én erre a közösségre egy nagy családként tekintek ha már az Amd-t választottuk és nagyon szurkolok nekik hogy mégjobban felemelkedjenek mivel amióta Én az eszemet tudom mindig is Amd s voltam és kitartottam mellettük aztan most egy ideje szépen fejlődnek bizom bennük hogy egyre sikeresebbek is lesznek!
-
rantotthusi
tag
ja és nem olyan régen panaszkodtam kicsit és kérdeztem is voltak akik adtak tanacsot ezuton is köszönöm szal hogy 78 fokos volt a vgam az azelőtti 69-74 hez képest és rájöttem a megoldásra valszeg összevolt akadva a driver is nyomtam egy DDu-t ujra frissen felraktam a drivert és szétszedtem a gépet alaposan kitakaritottam igazabol nem volt poros de volt ahol találtam némi porocskát és már ez is közre játszhatott hogy nem olyan volt a légáramlás minden ventit mindent áttakaritottam plusz rendesen ujrarakva a driver és visszatértem a 69-74 fokra amit látva most már megnyugodtam persze tudom ha a ventiszabaályozásba belenyulnék lehetne hüvösebb de annyit nem játszom hogy ez a max 74 fok kárositaná magyarán sokat a gép nem játékok alatt fut igy ezzel meg vagyok elégedve
[ Szerkesztve ]
-
-
csiga8
senior tag
válasz mihellers56 #33458 üzenetére
" annyi mizéria van vele h hihetettlen.......".
Például?
-
arsfunr08y
csendes tag
Kicsit off, de hogy a témánál maradjunk, rx 580 nitro+ kártyám van egy i5 4460 procival. Megérné váltani egy Ryzen 1200-as konfigra? Mivel nem nagyon van rá keret így ettől nagyobb proci nem férne bele. 60fps gémre' kellene. Van olyan jó mint az i5 vagy várjak inkább az új Ryzen-re ?addig meg gyűjtök még pnzt.
-
ncc1701
veterán
válasz arsfunr08y #33463 üzenetére
Én már kivárnám a következő, 3000-es ryzen szériát, és ha nagyon nincs zseton, akkor vennék egy használt ryzen 2600-as configot. Mert akkor gyanítom sokan fogunk váltani.
-
SECTORnooB
addikt
Kíváncsian várom milyen "mizériák" voltak vele?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SECTORnooB #33465 üzenetére
Vett egy csákányt, nem tudta ráncbaszedni, aztán szarazáemdé, értsed megfele.
-
Czimby
addikt
Akinek van ASUS Radeon RX 580 OC 8GB DUAL-RX580-O8G legyen kedves mérje meg nekem a csomagoló doboz méreteit!
Nagyon fontos lenne! Köszönöm!Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
törölt tag
Érdekes, én a NV 1060-al voltam így nem rég
-
Czimby
addikt
válasz Czimby #33468 üzenetére
Egyébként mennyire ajánlott ez a kártya?
Elég jó áron hozzá lehet most jutni(kb65e Ft).
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz hobizoli #33472 üzenetére
Köszi az infót!
Mekkora hömérsékleten üzemel?
AMiket találtam tesztek, vélemények mindenhol lehúzzák a kártyát, hogy melegebb mint a többi 580 és sok a probléma vele(fagyások meg hasonlók) nehéz elhinni, hogy az ASUS ennyire leadta volna.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Czimby #33473 üzenetére
azt nemtom, sosem neztem
nekem oldalt meg elol is van egy-egy 120mm-s hazhutoventi, ami fujja oda neki a friss levegot
fagyni meg nem fagyott le sosemlehet vmi kotlabb tappal elojon ilyen fail, nekem egy 700W-s Enermax van a gepben
azzal muxikkb akkor volt kinyitva legutobb a gephaz, amikor ezt beleraktam
szoval lehet mar porcicas is kisssssetöbb drón kell ;P
-
gianni85
veterán
Van valami tippetek hogyan tudnám előcsalni a hdmi audio-t? Ma szerváltam be egy 580at, addig integrált 2400g volt csak (b450m pro4 mobo) és simán észlelte a hangkimenetnek a monitoromat, de a dgpu-val már nem. Plugnplay-hez vagyok szokva
-
gianni85
veterán
válasz varmi2 #33479 üzenetére
Próbálgattam össze vissza már mindent. Hogy lenne a célszerű előlről kezdenem, lehetőleg win reinstall nélkül? Fent van b450 chipset driver, adrenalin driver (2400g-t kiválasztva) és realtek driver. Ja meg valami allin1 driver is. Ddu-val le tudok mindent gyalulni? És ha igen akkor utána mit kellene és milyen sorrendben telepíteni?
Köszi ha tudsz segíteni.Hangerő ikonon keresztül csak egy hd audio driver elérhető, ami az alapértelmezett. Realtek felületen keresztül csak a hátsó/első analóg jack-et érzékeli, és az ad is ki hangot. Próbáltam azon keresztül rádugni a monitorra, de valószínűleg úgy csak vga csatin keresztül megy.
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
válasz gianni85 #33480 üzenetére
A windowsos hang ikonra jobb klick, hangbeállítások megynitása, ott meg kivalasztod a monitort, ha van benne hangfal. ha nincs akkor nem lesz VGA-n kersztul hangod. Mikrofonra meg valaszd ki a Realtek..stb
[ Szerkesztve ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
MeroM
senior tag
Arra van valami tipp h miert nem tudja kikapcsolni a monitort? Amint kikapcsolja vissza is jön , alvo állapot megoldodott a win reinstall utan
-
varmi2
nagyúr
válasz gianni85 #33480 üzenetére
Látod, az a baj, hogy össze vissza telepítgettél mindent. Az allinone driver nem kell. Szedd le az összes vga drivert amit eddig telepítettél, és tedd fel az amd.com oldalról a legújabb vagy egyel előtti rx580hoz való drivert. A realtecknek ehez semmi köze, az csak akkor számít, ha az alaplap hátuljába dugod a hqngfalat. A chipsetnek sincs köze hozzá.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
gianni85
veterán
-
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33485 üzenetére
na töröltem az amd software-t, nyomtam egymás után 2x DDU-t törlés+újraindítással.... utána leszedtem és telepítettem az RX580 drivert, most direkt az egyéni telepítésre mentem, és ráböktem az amd hd audio-ra is, és még mindig nem megy. A radeon beállításoknál ha megnézem az AMD hang illesztőprogram verzióra azt írja, hogy nem elérhető. Nagyon nem akartam, de ebből win reinstall lesz. *****omat
-
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33486 üzenetére
Na ez már kabaré... win reinstall, csak az rx580-ra keresve telepített radeon software van fenn, és nem működik a HDMI audio. Ha kiveszem a kártyát, akkor alaplapi HDMI egyből megy.
GPU-val csak High Definition Audio hangeszköz van az eszközkezelőben, ha kiveszem a kártyát, akkor meg megjelenik az AMD High Definition Audio opció is. Kész, tanácstalan vagyok... még jó, hogy direkt olyan monitort vettem, amiben van speaker... -
tjhooker464
őstag
Szia! Korábban boldog tulajdonosa, voltam egy ilyen kártyának, és nem, ne rakd be még egy minőségi 300-as tápegység alá se. Konkrétan i5 2500, ssd, 3-db hdd mellett nagyobb volt a fogyasztása terhelten mimt 300 watt ( konnektoros fogyasztásmérővel mértem). Pontos értékre nem emlékszem, de minőségi 450w mellett úgy voltam, hogy ,,de jó, hogy nem 400-as van mellette". Mellesleg elég soknidőt elvitt számomra, hogy megfelelően alulfeszeljem, mivel rosszul szellőző házam volt. Bölcsebb döntés várni egy, az igényeidhez közelebb álló típusra. Legalábbis nekem ez a meglátásom. Remélem tudtam segíteni.
A születés nem más mint a halál torz mosolya
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz tjhooker464 #33492 üzenetére
Bölcsebb lenne emlékezni a mért értékre vagy kihajítani a fogyasztásmérőt, ha azzal a konfiggal 300+t mért..120W TDP VGAval + 95W TDP CPUval ugyanis kizárt, ill. egy "minőségi" 70% körül-alatti hatásfokú táp kellett hozzá minimum és LinX+Furmark jellegű terhelés..
-
gianni85
veterán
válasz gianni85 #33491 üzenetére
lehet totál hülyeség, de még arra gondoltam, hogy a ryzen apu csak x8 pcie3.0 sávot biztosít a vga-nak...plusz használok pcie slotban wifi/bluetooth kártyát + van a gépben egy x4 nvme ssd... lehet, hogy nem marad elég erőforrás még az audiót is áttolni a vga-n? Sajna nem tudok probálkozni se ssd nélkül, se másik kártyával, se másik alaplap/cpu kombóval
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz gianni85 #33494 üzenetére
itt vmi driver vagy beallitasi hiba van
a Dolby Digital 5.1 audio savszelesseg igenye "csak" 0.6Mbps
azert az manapsag boven nem kivitelezhetetlen dolog, amikor 480Mbps a 15+ eves USB2.0 is, es 10000Mbps a USB3.2-é
pl egyetlen USB2.0-s port ebbol tobb, mint 600 kulonbozo filmhez tudna a DD5.1-s hangot tolni egyszerre, es meg akkoris maradna booooven savszelessege a kékfognak (is)
több drón kell ;P
-
gianni85
veterán
válasz hobizoli #33496 üzenetére
Azért is írtam, hogy lehet hülyeség, csak kínomban már hangosan gondolkozom.
Most próbaképp megint kivettem, majd visszaraktam a kártyát. Az eszközkezelőben csak az AMD HD van, meg a Monitorom mint be/kimenet , de rejtve vannak. Azt írja, hogy nincsenek csatlakozva. Fingom sincs mit kellene még a driverekkel variálni, vagy állítgatni. Az azért gáz, hogy friss installal se megy.[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
válasz gianni85 #33497 üzenetére
Nézd már meg ezeket a beállításokat.
Ha megfelelően vannak telepítve az eszközök akkor mennie kell.
Nekem pl nincs használatban,hirtelen nem is tudom kipróbálni.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest