- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Levi_det #33900 üzenetére
Azért ennek bőven elégnek kellett volna lennie. Nehogy már ennél is komolyabb kell egy RX590 működésre bírásához.
Nyilván selejtes példány, ilyen előfordul sajnos. Amennyiben garanciális, akkor azért érdemes lenne futni vele egy kört, mert nem a te hibádból kifolyólag cseszte el a VGA-t. -
Levi_det
kezdő
válasz NdrewSunix #33901 üzenetére
Hol tudnék vele futni egy kört? Cooler Master csak a PSU-t fogja kicserépni, az Emag pedig 2 hónap alatt cserélte ki a kártyámat..... nem fogják megint kicserélni, gondolom.
-
senior tag
válasz Levi_det #33902 üzenetére
Szerintem azért ne add fel ilyen könnyen. Amennyiben bizonyítani lehet egyértelműen a Cooler Master felé, hogy rossz a tápjuk és ez nyírta ki a VGA-t, akkor meg kell térítsék a károdat. Több, mint 100 000 Ft-ról van szó, érdemes felvenni a gyártóval a kapcsolatot. Biztos nem hagynám annyiban.
Alkatrészt meg érdemes a PCX-nél venni és pár ezer Ft-ot ráfizetni egy cseregaranciára, akkor cserélik hiba esetén pár napon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #33904 üzenetére
Dehogy térítik..a tápot cserélik max, ami utána van, nem az ő dolguk.
-
senior tag
-
SECTORnooB
addikt
válasz NdrewSunix #33906 üzenetére
PCX...lehet csak én vagyok elrontva és megbontva,de 1 éven belül többek között a gyártónak kell bizonyítania,hogy a "szóban forgó" termék tökéletes állapotba hagyta el a maláj kisgyerekek vézna kis ujjacskáit.Így tehát 1 éven belül ha szar akkor csereérett, jótállásnak csúfolják.
Eddig bármit és bárhova vittem vissza mindig siker övezte a cserét.
Amúgy csak nekem tűnik úgy,hogy a PCX minden olyan szolgáltatást pénzért ad ami alapvető kéne,hogy legyen?! -
senior tag
válasz SECTORnooB #33907 üzenetére
Cserélni kell a jótálláson belül, ezzel nincs is baj, csak nem mindegy, hogy 1-2 hónap vagy 2-3 nap után kapsz újat. Ez megér 2-3000 Ft-ot. Nekem biztos. Akinek nem, az meg várjon rá a román emagtól felőlem.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Speed® #33905 üzenetére
Hát ez nagyon nem így van. Nekem volt hasonló eset,a vadi új Chieftec tápom beszart,és vitte magával az alaplapot is.Edigitalos vétel volt,a tápot amikor leadtam,a jegyzőkönyvbe be lett írva hogy az alaplapom is vitte,és a kivizsgálás után kérem annak a káromnak a megtérítését is.Szervízből vissza sem került a táp,hibás volt.A pénzt visszakaptam.Az egész ügyet úgy kezelték mint ha ennyi volna.De nem Beírtam a panasz könyvbe,ott leírtam hogy a javításra leadott tápomnál jeleztem hogy alaplap gyilkos volt.És a szervíz állapítsa meg hogy okozhatta e a táp.Erre szutyok banda edigital,eltüntette inkább a tápot hogy enyi volt. Arra hivatkoztak hogy csak annyit tudnak hogy a táp rossz,de arról ők semmit nem tudnak hogy okozhatta e az alaplapom elmúllását. Mint ha én nem is kértem volna ugye hogy ezt állapítsák meg.Különböző jogi fórumokon egyértelműen elmondták,hogy kötelességük lett volna megállapítani hogy okozhatta e a táp a galibát,és ha igen akkor a káromat megkellet volna tériteniük.Az edigitalnak,mert ugye én velük vagyok szerződésben.Ők meg rendezzék le a gyártóval.Ez így kellene legyen.Csak azért nemvittem békéltető testülethez a dolgot,mert egy régi 775- ös lapot nyírt ki (kb 4-5 ért vettem),plusz előtte pár hónappal ért véget a csatám a Telenor-al,akik voltak kedvessek nem megjavítattni a garanciális telóm,mert hogy szerintük nem volt már garanciás.De az volt,csak hogy elismerjék kellett egy kis jogászkodás.Szép ország,szép szolgáltatók. Szóval 100 ezres tételnél én tuti utána mennék a dolgoknak.
U.i.:na azóta edigitalban sem vásárolok.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
senior tag
válasz Pécsi gyerek #33909 üzenetére
Félre kell tenni kicsit a birka magyar hozzáállást és ki kell állnia kicsit magáért az embernek, a jogait érvényesíteni. Ennyi az egész. Biztos küzdelmes lesz, de ennyi pénzért csak megéri.
-
Zoo123
senior tag
válasz Frawly #33891 üzenetére
Szia!
Nekem van, de kérlek nézd meg GPU-Z programmal hogy melyik gyártó (Hynix, Samsung, Elpida) memóriamoduljával gyártották a kártyát.
Ha hazaértem este megnézem nekem milyen van és ha egyezik a típus akkor küldök neked BIOS fájlt.
Üdv: Zoli
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ok, sok sikert. Azért majd olvassatok utána a tápok garancia részének..aztán lehet púposkodni meg önjelölt jogászkodni. A kés gyártója sem felel a gyilkosságért ;p
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Pécsi gyerek #33913 üzenetére
Itt sem írnak semmi olyat, hogy alapvető lenne. 500+ ojró kár esetén + neked kell bizonyítani, hogy a termék hibája, miközben a gyártó bizonyítja, hogy nem ismert/általános hiba. Lehet menni bíróságra, sok sikert.
Amihez nem értek, abban nem adok tanácsot..de hajrá ;p -
Pécsi gyerek
addikt
válasz NdrewSunix #33910 üzenetére
Így van.
A Telenor os sztorimnak is az lett a vége hogy adtak egy 120- ezres telót,mert már nem is javították az 50 ezres telóm.És kicsit jóvá akarták tenni azt a 3 hónap szopa..st amit műveltek velem.Mindenki kiállna azért ami megílleti jogilag,nem mernék a szutyok kereskedők szivatni az embereket.De tudjuk ez nem az az ország.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Levi_det
kezdő
válasz NdrewSunix #33904 üzenetére
Hát igen. PcX-ről akartam megvenni, de sajnos hülye voltam inkább kevesebbért vettem egy úgy néz ki hibás tápot😕
Emag az leszarja ha írok nekik azzal, hogy az ő náluk vásárolt táp elbaszta a videókártyámat is.... -
ncc1701
veterán
válasz NdrewSunix #33910 üzenetére
Ilyen kis összegért én nem állnék bele egy perbe.
-
senior tag
-
nagyúr
válasz NdrewSunix #33918 üzenetére
De, bele fognak, mégpedig azért, mert ha elterjed, hogy nem állnak bele, akkor boldog-boldogtalan perelni fogja őket minden hülyeségért. A nagyobb cégeknek amúgy is van külön jogi osztálya, majd ők elszórakoznak a dologgal.
Ezzel együtt persze célszerű az embernek az igaza után menni - de túl könnyű megoldásra azért nem érdemes számítani."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pécsi gyerek
addikt
Válófélben vagyok.Elköltözésem után valamikor asszonny felvett egy hitelt.(100-120 ezret kb,és nem fizette) Pár hónapja kapom a közjegyzői felszólítást hogy mivel házastárs blablabla vagyok a felét kikell fizetnem.Nosza gyorsan ügyvéd írt egy ellentmondást,hogy nem ismerem el az összeget,és nem is tartom jogszerűnek a követelésüket stb. Ennyi. Pár hét jött a levél hogy a cetelem vagy ki már nem foglalkozik a sztorival,rá plusz pár hétre meg jött a bíróságtól a levél hogy jogerőre emelkedett a végzés,ennyi volt,csá Elmagyarázta nekem az ügyvéd.Ha most nekik 160 ezerért Pestről lekell küldeni az ügyvédet,akár többször is,nem biztos hogy nekiállnak .
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
ncc1701
veterán
válasz NdrewSunix #33918 üzenetére
Nekem nincs időm 100eft-ért bíróságraa mászkálni. Egyszerűen no way. Fizetnék is érte, h ne kelljen.
-
senior tag
-
SECTORnooB
addikt
válasz NdrewSunix #33922 üzenetére
Amíg mindent a pénz és az ehhez kapcsolódó bürokrácia irányít addig felesleges körök... ezt mindenféle munkahelyi tapasztalat nélkül is tudja az ember. Cégek és vállalatok jobban ismerik a jogi játszóterüket és a zsebük is mélyebb így ha igaza is van Csóri usernek, annyi esélye nincs mint Szálasinak a nepbíróság előtt.
-
senior tag
válasz SECTORnooB #33923 üzenetére
Szerinted, ezt a szót kifelejtetted.
Intelligens, tanult emberekként maradjunk abban, hogy szerintem és egyesek szerint ez az út járható, mások szerint meg nem. Ne vitázzunk ezen tovább, nincs értelme.
Mindenki úgy és annyira áll ki saját magáért ilyen és hasonló ügyekben amennyire szeretne. Szerencsére azért vannak pozitív tapasztalatok még az itt hozzászóló pár fórumtárs között is rajtam kívül. -
SECTORnooB
addikt
válasz NdrewSunix #33924 üzenetére
Remélem neked van igazad és nem olyan romlott a helyzet ahogy látom...
-
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #33920 üzenetére
Ezt értem, de ez egy bepróbálkozás volt (vagy még annyi sem - lehet, hogy valami rendszer küldte ki a levelet automatikusan), ránéztek a válaszodra, vszleg röhögtek, oszt' annyi. Amúgy ilyen ügyekben aligha 160e FT-os ügyvédet küldözgetnek, legalábbis nyitásként. Egy webshop ennyire könnyen nem ejti az ügyet, ha Te akarod őket perelni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Televan74
nagyúr
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 570 OC 8G + két játék(59k)
Nekem volt gondom üzlettel,garancia miatt.A megyei fogyasztóvédelem azt mondta,hogy engedjem el a dolgot.
Jó lenne hanyagolni már ezt a bírósági,garancia ügyintézést.
De legyen egy ON is. Beállítva az AC Odyssey -t nagyon szépen viszi a RX590. Chill -t belőttem 55 - 65 fps -ig, és szépen tartja a 62-65C°. Nem hiába passzoltam a RTX2060 -as kártyát,ott nem tudtam így finomhangolni a rendszert.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Frawly
veterán
válasz Levi_det #33900 üzenetére
Valóban megaszívás, ami veled történt. Két kártyát is elvigyen, raádásul tényleg nem rossz táptípus, nem éppen lehet rá azt modani, hogy dzsunka lenne. Hihetetlenül nagy balszerencse, hogy pont egy ilyet fogtál ki.
Én azt tenném, amit a kolléga írt felettem, próbálnám ráverni a Cooler Masterre. Lehet nem sikerül, de legalábbis megpróbálnám megszorongatni őket, de ilyen 100+k-s kár már van olyan nagy tétel, hogy akár bíróságra menni is megérné miatta.
-
Levi_det
kezdő
válasz Frawly #33928 üzenetére
Kösz a bíztatás!
Írtam egyenesen aCooler Masternek, és 1/2 munkanapon belül elszállítják a tápot. A problémámhoz leírtam azt, hogy a kártyámat instabillá tette, majd meglátjuk, mennyire foglalkoznak vele. Megpróbálom még az Emaggal kicserélni MEGINT. Előző alkalommal is 2 hónapot kellett nekik szinte minden héten imádkozni mire kicserélték. Az emagnak azért nem akarom beadni a kártyámat megint, mivel 2szer járt már náluk. Első alkalommal 32 napig volt náluk és visszaküldték, úgy ahogy volt, másodszor pedig 33 napot volt náluk, ekkor szerencsére már kicserélték ( ehhez ügyebár a heti kb 2 levelem segítette őket, meg az, hogy 30 nap után ellátogattam a fogyasztóvédelemhez, bár Román cég, úgyhogy nem sok mindent tudtak volna velük kezdeni )
A CM-től bem lehet kérni bármiféle határozatot, hogy elismerik, hogy az ő termékük miatt van ez, és hogy alátámasztják ők is a csere fontosságát? -
peterbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Minap vettem egy Sapphire RX470-es karit használtat itt a hardverapron! Állítólag működik viszont beszereltem a gépembe és nem érzékelte a karit a BIOS-sem rádugva a 6-os pin de meg sem moccan még a ventije sem!Kérdésem az lenne hogy van e valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata hogy mi lehet a gond!
A konfigom:
Alaplap: MSI B150M PRO-VD (MS-7996)
CPU: Intel(R) Core(TM) i3-7100 CPU @ 3.90GHz
Memória: Kingstone 2 x 4 GB DDR4 2133 Mhz
Merevlemezek: KINGSTON SV300S37A120G (SSD)
SAMSUNG HD203WI
TOSHIBA HDWD130
WDC WD2003FYPS-27Y2B0
SAMSUNG HD753LJ
Táp: CHIEFTEC GPA-500S8 500W OEMMég annyi hogy lehúztam az összes vinyót csak a videókártyára volt rádugva a 6 pin-es csati de akkor sem történt semmi! Ha visszarakom az öreg HD 5450-est az megy a slotban!
Valakinek ötlete?
Előre is köszi a választ!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz peterbacsi #33930 üzenetére
Vissza az eladónak, tégla.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Levi_det #33929 üzenetére
Igen, majd elismerik ha szépen kéred és megtérítik az összes költséged fájdalomdíjjal megfejelve..komolyan, nemár. Persze, sajnálatos ami történt, de te sem gondolod komolyan, hogy nem hárítanak majd minden szinten (hwkörnyezet, vga hiba, user error, lesz ott minden).
-
senior tag
-
Bertiee
senior tag
válasz NdrewSunix #33935 üzenetére
Sziasztok! Szerintetek megér 45k-t egy gari nélküli MSI RX 580Gaming X 8G? Elvileg nem bányászott, de ugye ezt ki tudja... Vagy érdemes ennyiért/kicsit többért mást venni?
-
sarkadifeca
tag
Sziasztok!
Battlefield V már megint . . .
BF1-nél is csinálja a kártya (Sapphire RX 580 Pulse 4GB), hogy ami látható a képeken nem értem mi lehet a baj? Miért ugrál ennyit a gpu usage?
A többi játék megy 99-100 %-os gpu kihasználtság mellett, csak a BF1 és BF V csinálja ezt.
Észrevettem, hogy DX12-ben mintha jobb lenne a helyzet. A játékon belül nem lehet észrevenni nagyon az ugrálásokat, lehet a freesync miatt.Wattmanban a power limit kitolva +15%-ra. Minimális órajel emelés 1400Mhz-re, feszültség State 7-es értékét lejjebb vettem 20Mv-al. Mást nem csináltam.
Far Cry 5-nél így néz ki :
Kb. két hetes Win10 van fent direkt amiatt raktam újra hátha ott lesz a baj de nem sajnos.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
ncc1701
veterán
válasz sarkadifeca #33937 üzenetére
Próbáld első körben alapon, +50% power limittel.
-
HSM
félisten
Én megpróbálnám levenni mondjuk 1300MHz-re az órajelét a GPU-nak alapfeszen, magas power limittel. Ha akkor is csinálja, akkor vagy valami szoftveres bug, vagy CPU-limit. Nekem a BF1 multi nagyobb szervereken simán megevett hat magot is.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #33935 üzenetére
Józan Ész Kft.
-
ncc1701
veterán
válasz sarkadifeca #33940 üzenetére
Akkor is csinálhat ilyet, ha a procid nem "hajcsa" ki a kártyát. Vagy vmi fps limit van bekapcsolva. Vsync, vagy chill, fene tudja.
-
paprobert
senior tag
Energiahatékonyság kapcsoló, valamilyen sync bekapcsolva. Ezek okoznak ilyet.
Pár hete volt róla szó. Ha nagyobb lesz a terhelés egy másik játékkal, egyre kevésbé kapcsol majd le takarékba. Ez nem hiba.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- Gamepad
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest