- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz mihellers56 #33097 üzenetére
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz mihellers56 #33099 üzenetére
Általánosságban nem éri meg.Sokkal jobban jár az ember egy erősebb kártyával inkább.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
-
paprobert
senior tag
válasz Dr. Student #33092 üzenetére
Maga a chip mindenhol ugyanaz, a tapasztalható különbség a kártyák között csak méretben, hőmérsékletben, zajban, és elérhető overclockban van.
Illetve ha jól emlékszem a Powercolor belefutott egy VRM alultervezésbe is.
A fórum kedvence a Nitro+, de én pl. egy elvileg nem túl jó hűtésű kártyát használok, nagy megelégedettséggel, szóval ne aggódj túl sokat.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
F.B.I.
veterán
válasz Kolbi_30 #33109 üzenetére
Az ok de neki 75 kellene fixen, vagy több. Ha meg kisebb részletesség is elég, akkor lehet menni konkrétan konzolon is játszani, mert ott meg van, 4K, médium grafikával ...de PC-ét pont a részletesség miatt épít az ember.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz Kolbi_30 #33112 üzenetére
Értem én de neki 75 vagy több kellene és ha már ilyen felbontásban játszunk, hogy az elköltött pénzünkért szebben nézzen ki, mint egy konzolon, ahhoz illene high beállításon tolni, ahhoz meg már kellene egy 580 8Gb vagy inkább egy 1070.
Ez csak az én véleményem, mert van itthon konzol is és egyszerűen csak ultra beállításon látom az előrelépést, egy XOX grafikához képest, 1080p esetében, azt a konzolt, meg már 90K-ért veszed.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
Böngészgettem az RX580-as kártyákat és feltünt, hogy az Asrock (nem is tudtam, hogy már gyárt karit) jóval olcsóbb a többi gyártó termékétől. Mi a véleményetek róla, megéri beruházni rá?
Illetve ha nem, akkor melyik jó vétel?
Üdv. : KriszAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
F.B.I.
veterán
válasz 123sylaar #33117 üzenetére
Ha bírod a hangosabb hűtés által okozott decibel különbséget, akkor jó lehet az Asrock is, ha tuning sem lesz nagyon erőltetve, esetleg a feszültséget ha csökkented a szoftverben, akár halk is lehet, egyébként Sapphire Nitro vagy XFX. Szertintem de biztos mondanak majd a többiek is valamit. Én például használt bányász kártyát használok, arra se sokan beszélnek rá. Egy újjal meg nagyon nem nyúlsz mellé, megrendeled ha valami probléma van, akkor online rendelés esetén, ugye ott a 14 napos csere lehetősége.
-
-
bozont
veterán
válasz F.B.I. #33115 üzenetére
Én most a Vega 56-on gondolkozom, 1440p-re az lenne az ideális és most 110e-ért hozzá lehet jutni. De nem vagyok benne biztos, hogy nem sokkal a Navi előtt megér nekem ennyit. Egy évvel ezelőtt gondolkozás nélkül megvettem volna ennyiért. Az RX480 sem hozna már vissza sokat.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Van egy Sapphire nitro+ rx 580 8gb special edition vidikarim ami eddig max 68-74 fok volt de egy ideje mindig beáll fix 78 ra és ennek nem örülök tud erre mondani valaki valami megoldást esetleg? a ház szellős 5 rendszerhűtőm van ami a ház tartozéka tehát nem Én varázsoltam össze vissza bele, driverből a 19.3.3-as van fent bár az ezelőttivel is ugyan ezt csinálta!Nincs húzva sztem szép a gyári oc igy nem is bántom! Viszont egy ideje figyelmes lettem arra hogy a windows 10 defender programja ki ki dobál egy űzenetet amiben a driverre utal és párszor jött olyan üzenet is ez a defendertől különállóan ami a wattmanra utalt ezt azért nem értem mivel semmit nem állitotam el a driverben! A drivert mindig a hivatalos oldalról szedem! Megköszönöm ha valaki tud esetleg haszns tanáccsal segiteni! Köszönöm!
-
Purple_46
tag
Szerbusztok!
Nemrég tettem szert egy RX-580-as videokártyára.Letöltöttem a legfrissebb drivert, de sajnos nem igazán szeretne feltelepülni.
Az AMD telepítője elindul, kipipálom a licenszerződéseket, ,,Elfogadás és Egyéni telepítés" és órákon keresztül új illesztőprogramokat ellenőrizz...
A videokártyához adott CD-t nem is olvassa.
Elfogadás és Expressz telepítésnél is ez figyelhető meg.Mi ilyenkor a teendő?
Ezelőtt RX 470-es volt, eltávolítottam a korábbi drivereket, de így sem hajlandó működni ez a gőgös szoftvert.....Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Purple -
F.B.I.
veterán
válasz bozont #33121 üzenetére
Én nem költenék már a navi előtt. Egyszerűen, annyira komoly grafikát tud már egy következő generációs konzol is 4K esetén, hogy a nagy előrelépés meglátásához, már fejlettebb technika kell.
-
Lacccca87
addikt
válasz Purple_46 #33125 üzenetére
Ha van BIOS kapcsoló a kártyán akkor kikapcsolt állapotban váltsd át, majd próbáld így telepíteni. Ha működik akkor valszeg csákányt vettél ( még jó hogy HA-n nem kötelező kiírni a termék előéletét, már ha itt vetted).
Ez esetben gyári bios-t megkeresni és vissza flasshelni. -
mihellers56
tag
válasz arsfunr08y #33129 üzenetére
Enyém is bányász vga volt, bios ami rajta van jelenleg a gyárival megegyező verziószámú. Akkor elvileg nem csákány bios van rajta?
-
Televan74
nagyúr
válasz mihellers56 #33130 üzenetére
A csákány biosnak is ugyanaz a verziószáma. Az alapján nem lehet megkülönböztetni. Igazából a GPU-z programnál lehet sejteni,ha nem minden adat látszik vagy eltérőek az értékek a gyári adatokhoz képest(órajel,stb.).
Ha gondosan járt el az eladó(bányász),akkor el van mentve az eredeti bios és az eladás előtt visszarakja rá.Eléggé gáz hogy a vásárlónak kell vállalni a kockázatot,ha egy módosított kártyát kap.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
F.B.I.
veterán
Fogyasztás urak!
Akinek volt rá lehetősége és foglalkozott vele, az mit ajánl? Mivel lehet és mennyi fogyasztás csökkenést elérni: ha manuálisan durván alulfeszelem - mert nekem elég agyári órajel is - vagy csak benyomom a CHILL funkciót és megoldja?
Ha manuális, mi még a minimális feszültség, amivel egy RX580, nem dobja magát (tudom mindegyik más de úgy általánosságban)
Meglépem a dolgot, mert jó a konfig, de egy 6/12 szálas 130W-os proci, elég kajás (és ott nem lehet babrálnia BIOS-ban, ezért marad a kártya).
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz F.B.I. #33126 üzenetére
Mondjuk nem tudom hogy jön a konzol téma ahhoz hogy így a Navi előtt megéri-e Vega 56-ra váltani, de azért eléggé elmarad a tudásuk már a jelenlegi konfigomtól is (mondom ezt egy PS4 Pro elégedett tulajaként). Tény hogy ár/értékben nagyon jók és aki nem a PC Master Race tagja, annak ajánlott alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz bozont #33144 üzenetére
Nagyon nem jön össze, csak azért írtam le, mert egyszerűen nem látom, azt a nagy ugrást a kártyáknál. Az FPS szam, nagyon nem érdekel, 480-ról, 580- ra váltás, nekem semmit nem hozott, ahogy 590-nél vagy Vegánál sem látnám, talán csak egy komoly monitorral.
A lényeg, szerintem várj.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz F.B.I. #33133 üzenetére
Itt láthatsz egy nulladik nekifutást a kérdésnek. [link]
1,1-1,2Ghz környékén lehet nagyon zöld kártyát csinálni belőlük, de egy gyári alapfesz, és 1340Mhz GPU órajel is már elég komoly előrelépés lehet a gyári OC órajelekhez képest. Alulfeszelni szerintem csak magasabb órajeleken van értelme, ott picit még hozhat az is. Nálam a gyári 1,125V helyett 1,075V-ra lett belőve a kártya 1340Mhz-en. -
F.B.I.
veterán
A te egyik hozzászólásodban lévő táblázat alapján finomhangoltam, most 1350Mhz-en megy, 1.075V-al, Division 2 ment most egy fél órát, 58 C fok felé nem megy, 1300 fordulat mellett. Szerintem jó lesz.
arsfunr08y: azt beállítottam nullára, lehet veszek majd le belőle 10-et és úgyis futok majd egy kört.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest