-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan RX570-es vga-t amit 4-6 hónapig bányászásra használtak szabad-e, érdemes-e megvenni?
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan jelenséggel hogy a VGA ventilátora nyugalmi állapotban egyszercsak bekapcsol és max fordulaton pörög néhány másodpercig, aztán vissza lassul és megáll? Ezt 4-5* is eljátszotta egymás után. Ma eddig csak egyszer egyszer csinálta. A kártya egy Gigabyte RX 580 8gb. Fél éves, eddig nem csinált ilyet, legfrissebb driver van fent, tegnap még az előző volt fent, azzal is csinálta. 75 foknál sosem melegedett jobban, elég jól szellőző házban van .. Előre is köszi! Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
HSM
félisten
válasz Eagle16 #34107 üzenetére
CRU-val egy "LCD-standard" időzítést kell neki csinálni, és úgy jó lesz a VGA-nak. Viszont a monitornak nem biztos, a 75Hz vízválasztó (single link DVI-on szűk 75Hz fér csak át), sokszor azért adnak meg ahhoz szűkített időzítést. Hogy a monitor, kábel mennyire fogja szeretni, azt majd látod. Nekem így megy a 72Hz DP-on, hibátlan, 300Mhz memóriával.
-
-
Eagle16
addikt
Igen, ez alapján próbáltam már megcsinálni, de az LCD standard nem jó a monitornak, egyedi értékeket kell beírni.. De még úgy igazán nem ástam bele magam, elsőre nem lett jó és otthagytam, mert játékok alatt 75Hz-en megy, windowsban meg úgy különösebben nem érdekel ha 60Hz csak.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
-
CirrMee
addikt
válasz SECTORnooB #34090 üzenetére
Menni fog, ha 75Hz-s monitorod van ez miért kérdés? 75Hz-re...
Példának okáért nálam nem megy alapjáraton HDMI kábellel a 75Hz (natív felbontással), mint ahogy a Freesync sem, szóval nem kell készpénznek venni, hogy annak ott minden monitornál tutira mennie kellene. LG 34UM68.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
turbokappa
senior tag
Sapphire nitro+ rx 580 után Powercolor red dragon rx 580 ( mindkettő 4Gb) kerűlt a gépembe. Bár nem akartam venni, de 30 ropiért nem tudtam nemet mondani.
A sapphire szívás után, vagy 4x telepítettem újra a rendszart a powercolor drivere gond nélkül felment.
A hűtése kb majnem ua. A kari egy bányász rig tagja volt, ebből adódóan a ventik cserések lesznek potom 11 dollárért lehet venni az aliról.
Eddig meg vagyok elégedve, csak a radeon wattmanból hiányolom azokat a beállításokat amik az afterburnerben vannak: fps, hőfokok, stb.A semmiért vállalom a felelősséget!
-
CirrMee
addikt
1.4 or 2.0 kábel?
Teljesen mindegy volt neki, milyen kábelt kap. Kifizettem egy halom pénzt a nagy semmire, aztán csak a DP kábel beszerzése után volt csak hajlandó úgy működni, ahogy akartam.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
ncc1701
veterán
válasz turbokappa #34115 üzenetére
Mindkettőnek bitre ugyanaz a drivere.
-
juve600
nagyúr
üdv
driverek közül melyik az ajánlott verzió ??? RX570/WIN10
-
Kolbi_30
őstag
válasz turbokappa #34115 üzenetére
Ez mind benne van...FPS, hőfokok stb. Csak minimalis IQ kell a megtalálásához, meg 2 kattintás
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
kabdzsi
tag
Sziasztok! Van egy Rog Strix RX480 8GB OC-m egy LG 24MP59G-vel párosítva. Bekapcsolt Freesync-kel játék közben elmegy a kép és 1-2 másodperc múlva visszajön, ezt többször megcsinálja egymás után. A monitor DisplayPorton keresztül van összekötve a vga-val. Kikapcsolt Freesync-kel tökéletesen működik minden. Másnak is volt már ilyen problémája?
[link] Ezzel a kábellel van összekötve.
[link] (ugyanez a hiba nálam is)
[ Szerkesztve ]
-
kabdzsi
tag
válasz Levi_det #34121 üzenetére
Úgy néz ki, hogy megoldódott a problémám. Kicseréltem a DisplayPort kábelt egy HDMI-re (kiderült, hogy ezzel is megy a Freesync) és azóta nem jött elő ez a hiba. Köszönöm azért a válaszod!
Amúgy próbáltam a színmélységet is állítani, de 6 bpc-n kicsit furák voltak a játékok.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz SECTORnooB #34123 üzenetére
Kábel kell hozzá és be kell állítani.
Még egyszer leírom értelmesen:
-több/megfelelő kábellel kipróbálva
-hogyan állítsak be 75Hz -re egy olyan eszközt, ami 60Hz értéknél nagyobbat fel sem kínál? Hogyan kapcsoljam be a Freesync -et, amikor maga a monitor is tiltja a saját menüjében...?Van olyan LG monitor, ami csak DP porton teszi lehetővé, ennyi.
-
enemi
senior tag
válasz turbokappa #34125 üzenetére
Gaming---global.----perf.monitoring--- ctrl+shift+o
ReLive (on) --- toggle toolbar Alt+z
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
nihill
őstag
Sziasztok!
HDMI méretezés problémám van egy MSI RX 470-el.
Egyszerűen nem tudom úgy beállítani, hogy natívan látszódjon a kép a TV-n.
A méretezés valahol 5 és 6% között lenne jó, de ilyen lehetőség ugye nincs.
A másik gondom, újraindítás után nem "alkalmazza" a méretezést. Ha elindítom a radeon settingset, akkor mutatja hogy 6%, de a kép mérete olyan, mintha 0% lenne, amíg hozzá nem nyúlok.
Mit rontok el? -
TIT
veterán
válasz turbokappa #34125 üzenetére
cpu hőfokot nem sajna.
-
viperabácsi
addikt
Ma este rakom ösze az új gépet. Érdeklődnék , hogy minden jó-e már az aktuális driverrel , vagy maradjon a 18.1.1 ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
HSM
félisten
válasz heavygrip #34112 üzenetére
Jónak tűnik. 1,149V-ból ahogy látom 1,119V lett.
(#34124) CirrMee: Így van. A HDMI-s FreeSync egy extra, tudtommal nem is teljesen szabvány megoldás, ellentétben a DP-ossal. Alapvetően nekem is jobbak a tapasztalataim DP bekötéssel, de nyilván ez monitorfüggő is.
(#34130) viperabácsi: Lekopogom, nálam a 19.5.1 végre ismét jónak tűnik, 4.6.1-es Afterburnerrel szabályozva kizárólag a ventit, és OverdriveNTool 0.2.7-el a GPU-t.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz viperabácsi #34132 üzenetére
Van abban még tartalék.
-
senior tag
Tapasztalatok szerint egy RX580- nal stock állapothoz képest OC-val mekkora, azaz hány százalék FPS többletet lehet átlagban elérni?
-
heavygrip
senior tag
Igen,ez volt tegnap előtt, aztán tegnap:
1.28! én nem értem,ma újra pakolom a drivert,megy vissza a 18.12.1.
Egyébként manuálisan adhatok neki megfelelő feszt? Mert auton hagytam ahogy írtad korábban.
Vagy lehet az kavart be,hogy amikor frissítettem 19.5.1 re akkor a frissítésre nyomtam nem pedig töröltem a régi drivert?They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
HSM
félisten
Nálam alulfesz is van (1340Mhz 1,125V helyett elvan 1350Mhz 1,075V-on is), de ezzel azért sok macera van (ki kell tesztelni kézzel a feszültségeket, mert automatikusan marhaságokat írna minden app, az offset meg semmire sem jó), illetve szabályozom a ventilátort, nekem nem jó a passzív mód, mert sokszor használom két monitorral, így inkább fixen belőttem minimum 12% fordulatszámra (550rpm, néma csendes) és így terhelés alatt is a kedvemre belőtt ventilátor görbe szerint működhet.
(#34134) NdrewSunix: Fogyasztásban sokat lehet kapni pluszban, teljesítményben már jóval kevésbé.
(#34135) meinmaurer22: Érdekes... Nem kellene neki ilyet csinálnia. De természetesen belőheted kézzel is a feszültségeket, de akkor ezt a módszert ajánlom: [link].
Csak arra kell figyelni, hogy a kártya normál üresjáratban legyen mikor elkezded, 300Mhz ram órajellel.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Nekem is Nitro van, amit írt HSM, feszültségből vegyél le, teljesen jó lesz, még automata venti szabályozás mellett is. Visszakereshetsz, HWinfo64-el ki lehet íratni, a beállított Mhz-hez tartozó aktuális feszültséget és azt elmenteni. Aztán egy játék teszt.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Urak!
i5-2500T (turbo 3.3Ghz, 4 mag) és 8Gb memória mellé nem lesz túl sok egy RX480-580 8GB?
Cél: Wildlands high, very high, 30 FPS.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34139 üzenetére
A 12% egészen biztosan működik, a 0%-ot este tudom kipróbálni. Annyival okosabb a Trixx-nél, hogy tudsz tűrést adni, én 2 fokot szoktam, így nem állítgatja feleslegesen ha csak mérési pontatlanság miatt mondjuk 70 és 71 fok között ugrál a gpu.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34142 üzenetére
Csak arra kell vigyázni, hogy ugyanúgy, ahogy a Trixx is, ha a feszültség/óranel beállításokat alkalmazod, akkor elég idióta értékekre cseréli a gyári alap feszültségtáblázatot, szval ugyanúgy érdemes szvsz használni, mint a Trixx-et, csak ventilátort vezérelni.
-
senior tag
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma felraktam az új drivert és ezt találtam, mi ez és mit jelent::
Konfig lent olvasható. Ma egyébként eléggé nehezen indult a gép be, lett egy kritikus hiba indítás során, lehet a fenti képhez köze?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
senior tag
válasz Winnie The P #34145 üzenetére
Erősen valószínű hogy összefügg a kettő.
Nálam bármely kékhalál során visszaállítja a wattman a default beállítást.
Eseménynaplót érdemes lenne megnézni esetleg. -
Winnie The P
őstag
válasz NdrewSunix #34146 üzenetére
Szia!
Köszi szépen. Nézetem az eseménynaplót, ha jól vettem ki valamilyen Kernel gond lehetett. Itt egy kép, hátha te vagy valaki jobban ért hozzá:
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
törölt tag
válasz Winnie The P #34147 üzenetére
Kernel Power.
90% hogy kevés a tápod nem csak a watt a lényeg hanem a minőség is.
10% hogy alaplap driver, alaplap oldalára felmegy legújabb alaplapi driverek letölt. -
Winnie The P
őstag
válasz #82819712 #34148 üzenetére
Szia! A gép ez év márciusában lett összerakva. Azóta nem volt vele gond. Amióta a windows10 megkapta a nagy májusi frissítést utánna jelentkezett az eset. Driverek terén a legfrissebbek vannak. A táp meg szerintem elég kell hogy legyen (FSP Hexa+ 500w) ha a frissítés előtt is az volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest