- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz #82819712 #34148 üzenetére
Csak halkan mondom, hogy a kernel-power bejegyzés mindig odakerül, ha nem szabályosan lett leállítva a gép. (Ráadásul az első újraindítás után jegyzi be, miután felállt a gép.)
Semmi gondot nem jelent.
Előrrébb kellene keresni a gondot, még az újraindítás előtt.
Switch Tax
-
ncc1701
veterán
válasz Winnie The P #34150 üzenetére
Semmi gond a tápoddal, fsp 500w-os bőven elég kell legyen neki.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz F.B.I. #34138 üzenetére
A Wildlands gépigényét nem ismerem, de a 80-as kártyák, pláne a 8 GB-os kivitel sok lesz annak a procinak. Ennek ellenére veheted, legfeljebb a gépet is hozzáfejleszted, pl. egy i7-2600 (nem-K-t) bele (a K túl drága) vagy egész platformot beújítasz később valami újabbra.
-
F.B.I.
veterán
-
Kvg
senior tag
válasz Winnie The P #34150 üzenetére
Sajnos al Microsoft a Win 10-el támadást indított ellenünk felhasználók ellen. Húsz féle különböző sz@rt zúdít ránk.
Legjobb tudásod szerint öld meg a problémát és tanulj, mert ez trójai csak rosszabb lesz.Egyik neves oldalra feltették három évre visszamenőleg az összes buildet nem véletlenül. Maradni kell a régebbi rossz mellett.
Ömlik a szar hetente és még le lehet tiltani a fost.[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok!
Ez a Powercolor RX580-8GB mennyire vállalható kategória? Árban jelenleg a legjobb választás lenne, de gondolom nem egy sapphire nitro kiadás. Nem vagyok egy gamer típus (Értsd: néha Crew vagy Tomb Raider) és az adatlapomon levő RX460-at váltanám, amíg tart a nyomott ár. Pro és kontra összegzést köszönnékwww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
turbokappa
senior tag
válasz MrDerekas #34157 üzenetére
Üdv
Nálam egy 4Gb red dragon van, ami bányából lett kimentve.
A nitro + nak jobb a hűtése, magasabb valamivel az órajele (+1-2 fps),viszont azzal sokat szívtam mire mukodott a gépben, a powercolort nagyon szereti a rendszerem, és 30 ropiért nekem megérte. Max 145 Wattot eszik, max 72 C fokig megy el.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
MrDerekas
addikt
válasz turbokappa #34158 üzenetére
Egyre jobban tetszik Félpasszív a hűtése egyébként?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
diegho
nagyúr
válasz turbokappa #34158 üzenetére
Ugyan mit lehetett szívni vele? Driver is ugyanaz, chip is ugyanaz.
-
diegho
nagyúr
válasz turbokappa #34162 üzenetére
Minden esetben a legfrissebb drivert raktad fel?
-
MrDerekas
addikt
válasz turbokappa #34163 üzenetére
Megrendelve.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz turbokappa #34165 üzenetére
Pech/hibás hw/swnyűg/etc. Általánosítani kár 1 esetből.
-
Frawly
veterán
válasz F.B.I. #34155 üzenetére
Ja, legfeljebb vársz egy kicsit a procira, míg olcsóbb lesz. Néha már most is lehet olcsón kifogni, csak szerencse kell hozzá. Vannak esetek, hogy olcsóbb hozzájutni ilyen használt Optiplex, stb. gépek formájában, némelyik olcsóbb, mint ha csak külön használtan vennéd a procit.
Addig meg lesz egy kis CPU bottleneck, de szerintem nem lesz vészes, egy 30 fps nem tűnik elérhetetlennek semmiben annak a procinak, szóval a mentő nem fog elvinni, vagy ilyesmi, csak a kártya nem lesz addig kihajtva.
-
F.B.I.
veterán
válasz Speed® #34168 üzenetére
Dehogynem, megjön az új Ryzen, még az is eladja az i7-et, aki soha nem akart AMD-t.
Frawly: engem biztos nem, a tukajnak meg most 80K van a projektre, abból kellett játékgép. Pipa, majd később ha van felesleges 10K, átcseréljük, nem nagyon kapni egyenként sem, ilyen kis fogyasztású i5-t.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F.B.I. #34170 üzenetére
Aki el akarta adni, már eladta Rogyásig a piac 1155 procikkal..nem véletlen az árazás se, gyakorlatilag a top típusok alatt gombokért megy minden.
Ha más nem, egy 3470S kerüljön bele..még azzal együtt is so-so, de a 2500T nagyon ki van herélve. Nem azt mondom, hogy instant E3-1275/i7-2600, de ha nem folyamatos CPUlimittel küszködés a terv..mielőbb meg kell lépni. -
Beretvás
veterán
Sziasztok..
Kérdés a következő: adott egy msi rx 480 gaming 8 gigás, furmark alatt viszsveszi az órajelet, de a kártya nem megy 75 fok fölé még a vrm sem. AB ben a powerlimit kitolása sem hatja meg. Mi lehet ez? Játék alatt nem látom ,hogy visszavenné csak érdekesnek találom.
-
MrDerekas
addikt
Melyik az ajánlott progi? Váltok kártyát, aztán összevetném a teljesítményüket azonos beállítások mellett és ehhez valami free szoft jól jönne. Hogy ne szemeteljünk jöhet pü-ben is.
-
senior tag
válasz NdrewSunix #34144 üzenetére
Feltettem az új drivert, minden játék közben kilép, pár perc után. Azaz nekem sajnos nem működik jól. Visszatettem ddu-val a 18.12.1.1 - et, de most meg minden egyes gépindíásnál telepíteni akarja újra és újra a drivert. Valamiért indul automatikusan, pedig már fent van ugye. Ilyenkor mi a teendő?
-
HSM
félisten
válasz Beretvás #34174 üzenetére
Van benne még két másik áramfelvételi limit, amit nem tudsz csak a BIOS átírásával módosítani. Valamelyik megfogja. Nem "írja ki", hogy megfogta, a sebességen látni egyedül.
(#34175) Kvg: Akkor mostantól játékot se indítsunk, mert a játék is jobban megterheli, mint az üresjárat?
(#34178) NdrewSunix: Nem lehet, hogy a korábbi beállításaid nem stabilak az új driverrel? Próbáltad alap beállításokon? Az 1-2 perc után kidobás ennek szokott a tünete lenni.
-
HSM
félisten
válasz bobalazs #34181 üzenetére
Nvidia alatt van az csak.
Az Rx-eken úgy van megoldva, hogy ha a normál áramfelvételi limitje fogja meg, amit WattMan-ból lehet állítgatni, akkor látod, hogy dobálja lefelé az órajelet, és ez a normál működése. A többi limit csak biztonsági funkciójú, és durvábban is szabályoznak le, mint ez, valamint nem látszik, hogy működnek, az órajel is úgy tűnik, mintha magas lenne, csak a sebességen látod, hogy valami nem oké.
-
senior tag
-
whitezo88
nagyúr
Üdv, volt egy anomália és szerintem köze van a VGA-hoz... megvan a kártya (580) lassan egy éve. Nincs húzva se az se a CPU, más sem. Részletek a nevem alatt. Gondoltam egyet és a WOW felbontását 200%-ra raktam, és úgy játszottam, AA nélkül. És 2 nap alatt így 3x indult újra a gép alatta (kis részlet hogy mindháromszor raid környezetben, nem a "kinti" világban - de ebből 2x csak én voltam bent az instance-ban nem 25en). BSOD nélkül, csak simán kikapcsolt mintha áramszünet lenne és felállt. Legújabb driver. Így túlterheli? Nem kéne valami belső failsafe? Mióta megint 100%ban és AA-val játszom, tökéletes megint minden...
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz MasterMark #34185 üzenetére
Fsp Hexa 500. Szoktam takaritani persze nem hetente. Sose tapsztaltam ilyet maskor mas jateknal sem.
-
heavygrip
senior tag
Sikerült úgy néz ki,stabilan 1.131 feszt vesz fel 3 nap játék teszt után is. Tényleg nem melegszik úgy mint eddig (pár fok) de sokat jelent.
Letöröltem az előző 19.5.1 es drivert és visszatettem a jól bevált 18.12.1 et. Minden tökéletesen fut.
Még egy érdekesség,hogy mióta 1340 MHz-n megy nem 'ragad' be a GPU órajel, egyszóval köszönöm a segítségetThey are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
HSM
félisten
válasz whitezo88 #34184 üzenetére
Elég komoly pluszterhelés lehet, ha 200%-ra rakod. Míg AA-val a ROP-okat terheled jobban és a sávszélességet, a 200% ad rendesen a shadereknek is, ami jelentősen megdobhatja a kártya áramfelvételét a 100%+AA beállításhoz képest.
Jobban utána kéne nézni, VRM melegedhet el, táp elfogyhat, monitorozni kéne HWiNFO-val, hátha abból látszik, mi volt a baj....(#34187) meinmaurer22: Örülök, hogy jó lett. Nálad kevés volt szerencsére a gyári OC, így azért nem feszelte még nagyon durván túl magát, mint pl. nálam a Nitro+.
(#34188) Beretvás: Tartok tőle...
Itt méregettem furmarkot: [link]
De ez a legviccesebb, hogy már kb. 1100/2000Mhz-en megkapom durván ugyanazt az FPS-t, 120W-al alacsonyabb fogyasztással. [link]
Ha normál felhasználásban jó, nem aggódnék emiatt. -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Az aláírásomban szereplő konfigon, a Radeon legujjabb Optional driverével (19.5.2)hajtott Sapphire RX570 Nitro OC 4GB-hoz szeretném feltenni a Sapphire STRIXX szoftverét.NEM HÚZNI, csupán a kártya LEd-jeinek beállításához. Működnek együtt az AMD Adrenaline drivereivel ezek a "tuning" cuccok,vagy nagyon nem ajánlott?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #34192 üzenetére
Nem, valami LG... -
ETOM
addikt
Üdv. 19.5.2 driver nálatok menti a wattman beállításokat? Kivan kapcsolva a gyors indítás, de folyton visszaáll.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Második alkalommal sikeresen telepítettem a 19.5.1 drivert, most nem lép ki játékok közben.
Viszont most nézem az Afterburnerben a venti szabályzást, de addig jutottam, hogy beállítottam a görbét, alkalmaztam, sajnos azt nem értem mikor lesz e szerint a szabályzás. Auto-n kell hagyni vagy mit kell még állítani hozzá?
Köszi előre is! -
turbokappa
senior tag
válasz NdrewSunix #34195 üzenetére
Az Ab-t nem érdemes alkalmazni, ott a wattman. Ha beakad a ventiszabályzás majd fogod a fejed.
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
senior tag
válasz turbokappa #34196 üzenetére
19.5.1 wattmanban mi a minimum venti (%) fordulat szabályzás?
Pl ha egyedit állítok be, be tudom állítani, mint Trixxben vagy Afterburnerben a 0-tól 50 fokig a 0% rpm -et?
Tudtommal itt a minimum ennél magasabb. -
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34195 üzenetére
Kb ez kell, a görbe a settings fül alatt, auto mód és user defined. Nálam így néz ki:
És ezt meg is jegyzi, és ha indítod a winnel, akkor automatikusan alkalmazza is.
A görbe lehet nem a legfinomabb, nem nagyon volt időm finomhangolni, de amivel eddig játszottam szépen tette a dolgát a szokásos alulfeszelt beállításommal.(#34196) turbokappa: A WattMan elég gyenge ventit vezérelni szvsz. Nálam nem volt ilyen "beakadás" sem.
(#34197) NdrewSunix: Passzív módot emlékeim szerint tud, de nem tudja 18% alá engedni a fordulatot, csak megállítani a ventit, valamint emlékeim szerint a passzív módot sem tudod szabályozni, mikor alkalmazza.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz turbokappa #34196 üzenetére
Ha megmutatod hogy kell wattmannban beallitani ugy a profilt manualisan, hogy ne menjen egyfolytaban a venti, akkor azonnal abbahagyom az ab ventiszabalyozas hasznalatat.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Hrabo86
tag
Sziasztok!
Az RX szériához már csak az alza ad ingyen játékokat? Egyik másik boltban se láttam hogy hirdetnék még. Vagy attól még beregisztrálható? Egyáltalán tényleg él még ez a promóció?
Ez az egyetlen ok amiért az alza mellett gondolkodok, és nem akarok duplán szívni velük...
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest