- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Adott egy MSI Gaming-X Rx 580 8G kártya, windows 10. Előtte GTX 950-et használtam probléma mentesen, minden játék elindult.
Az Rx 580 kártya berakása után az AMD oldalról töltöttem le a legfrissebb drivert, telepítettem. A játékok egy része probléma mentesen megy, viszont például a gyerekem kedvence, a Satisfactory kilép pár másodperc után, illetve ami nagyon zavar, a GTA 5 a menüig eljut, story mód indul, majd a töltő képernyőnél kifagy.
(Mindkét játék a Steamen lett vásárolva, onnan indítom)A vga nincs tuningolva, az MSI afterburnert telepítettem még, de nem változtattam semmi, nem nyúltam hozzá.
Valami javaslat, hogy mit lehetne tennem?
[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
válasz Alcsi69 #34306 üzenetére
Akkor is fog dolgozni, ha a nagyja NVDIA drivert a windows letörölte?
Jó sorrend lehet így(?):
DDu Nvidia uninstall, DDU Ati uninstall, Afterburner uninstallutána a legutolsó drivert express módon telepítsem, vagy van amit érdemes kihagyni? Esetleg próbáljak "beváltabb" régebbi drivert?
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Bertiee #34312 üzenetére
Techpowerup. De azért vigyázz vele, mert ha fent is van a kártyád BIOS-a, akkor sem biztosan jó, mert elvileg eltérő gyártótól lehetnek rajta a memóriamodulok (Samsung, Hynix, stb.), és mindegyik fajtához külön gyári BIOS van. Ezért volt nekem is szívás a Gigabyte RX570-es kártya, amit bányász BIOS-szal vettem, nem találtam még hozzá BIOS-t, ami a Samsung GDDR5-ös verzióhoz készült.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
Valaki aki esetleg tolja a rage 2-vel nem-e tapasztalja friss driverrel, hogy atmegy rozsaszinesbe a kep? Mas jatekkal eddig ok.
[ Szerkesztve ]
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Frawly
veterán
válasz Bertiee #34314 üzenetére
Először is nem működik a hozzá való driver, leáll 1043-as hibával és nem működik a Radeon Control Center sem, vagy mi a neve, nem találja a hardvert. AMD/ATI Pixel Clock Patcherrel kell megpatchelni a drivert, hogy elfogadja az alulfeszelt, underclockolt kártyát, úgy már működik. Más probléma nincs vele, eddig minden játék elindult rajta, amit ráküldtem. Majd szerzek hozzá BIOS-t.
-
Ludovika
csendes újonc
Üdv mindenki!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy új vidikarit szeretnék venni és ezt a kettőt néztem ki:
XFX GTS Radeon RX 580 8gb Triplex Edition
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 OC 8G
De egy FSP Hyper 500W(80 Plus) tápom van, egy Intel Core i5 4690 3.5ghz-es procival és egy Asrock H97 Fatality Perfomance alaplappal.
A kérdésem a következő lenne, hogy elég - e a tápom ezekhez a vidikarik egyikéhez?
-
Ludovika
csendes újonc
Köszönöm szépen akkor a shapphiret választom
[ Szerkesztve ]
-
-
enemi
senior tag
válasz Frawly #34325 üzenetére
Gondolom ezekre gondolt:
GIGABYTE RX 570 GAMING
GIGABYTE AORUS RX 570[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Frawly
veterán
Nem értem, nekem Hynix-ot írt ugyanezeknél.
Milyen progival rakjam fel? Ezen a videón valami parancssori toolt használt, azt mondja, hogy AtiFlash, de letöltöttem abból a TUP-ről a 2.87-es verziót, és az egy másik progi, grafikus felületű, amivel megpróbáltam ezt az Aorus-os BIOS-t a kártyára feltenni, de bele sem kezd, reklamál, hogy valami signature mismatch van vagy micsoda, meg sem kezdi az érdemi flashelést.
-
enemi
senior tag
válasz Frawly #34329 üzenetére
Csak azt nem tudjuk ,hogy hány gigásod van.
Szerintem Ezt,de "VERY IMPORTANT: Always extract ATIflash to C:/atiflash folder and place the ROM file that needs to be flashed in the same directory" és gondolom mint ADMIN
Pl az egyik BIOS
[ Szerkesztve ]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
varmi2
nagyúr
válasz Frawly #34329 üzenetére
De az is az atiflash tool. Volt egy kártyám, amin a grafikus progi elrontotta a bios flast, és utánna a gép csak piros x-el jelenítette meg az eszközkezelőben, önmagába képet sem adott. De ezzel a parancssoros megoldással ráerőltettem a jó biost, és helyre hozta a kártyát. A parancsorból menyitod azt a mappát, ami a atiflast tartalmazza, és úgy adod ki a parancsot a flasre, de a bios filenak is abba a mappába kell lennie.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Frawly
veterán
4 GB-os alap verzió, az stimmel.
Viszont látod ezt nem tartottam be, adminként futtattam, de nem a C:\atiflash mappából, de épp ezt a 2.87-es Atiflasht használtam. A videón a fazon viszont valami parancssori változatot használt, és nem is a C:\atiflash-ból futtatta, mégis simán feltolta neki.
-
varmi2
nagyúr
válasz Frawly #34332 üzenetére
Parancssorból belépsz abba a mappába, amibe az atiflash progi van. Még előtte belemásolod a bios filte-t is, ami neked kell, nevezd át valami egyszerű nevüre. Ha kiadod azt a parancsot, ami a videóban is van, akkor az atiflash lefog futni a parancsoron belül, és feltolja a -p0 című vga-ra azt a bios filte, amit te bemásoltál és átnevezted.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Frawly
veterán
Ez a kódja a kártyámnak: GV-RX570GAMING-4GD/F20/05A7 (eszközazonosító: 1002 67DF Subsystem Id: 1458 22F7)
Ahogy nézem az Aorus-os verzió nem lesz jó, mert abban a Subsystem ID más: 1458 22F0. De a Gigabyte-os ROM jónak tűnik, mindjárt felflashelem a parancssoros progival. A rajta lévő BIOS-t már elmentettem, hogy vész esetén vissza lehessen húzni.
Szerk: ahogy nézem, a Gigabyte 193071.rom felhúzása sikeres volt. Továbbra is működik a kártya újraindítás után.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
Nem bele akarni vau vau, de szerintem ez a very important resz baromsag. En marhara nem onnan futtattam, a bios file is masik konyvtarban volt es letojta, csinalta a dolgat. Raadasul nem egyszer, hanem legalabb 10x vegignyomtam igy mire meglett a korrekt bios.
Egyebkent koszonom, valoban erre gondoltam, csak nem voltam forumkozelben.
[ Szerkesztve ]
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
enemi
senior tag
válasz nrg_52 #34338 üzenetére
Gondolom azt akarta mondani a very important szerzője röviden,hogy nem bohóckodjon az ember olyan elérésekkel,hogy pl "m:\X\backup\samsung\kies3\backup\SM-G900F\SM-G900F_\SM-G900F_20160911224718\CONFIGURATION\BR\" ,hanem inkább a legrövidebb elérési útvonalat használja
[ Szerkesztve ]
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Frawly
veterán
Egyelőre még nem tudtam rendesen tesztelni, csak 1-2 játékot indítottam el tesztképpen, abban megjelenítési-futási hibát nem találtam, nagyobb mértékű melegedést sem tapasztaltam a kártyán.
Egyedül akkor fosatott be, mikor flashelés után újraindítottam a Win10-et és bejelentkező képernyőn fekete kép fogadott, vagy 30 mp-ig hiába nyomtam akármit, fekete maradt, majd egyszer csak bevillant a kép, azóta jó. Gondolom a drivert inicializálta hozzá a rendszer a változásokhoz.
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Van itt valakinek Sapphire Nitro+ RX 590-es kártyája? Ha igen: milyenek a tapasztalatok? Hőfok ügyileg mennyi a maximum? Dobozból kivéve egyből használható, nem kell alul-felül-jobbról-balra "feszelni"?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bertiee #34344 üzenetére
Úgy, hogy nem gyári a BIOS. Ezt írtam már első körben is
1393 MHz (OC Mode)
1380 MHz (Gaming Mode)
1340 MHz (Silent Mode)
MEMORY SPEED
8100 MHz (OC Mode)
8000 MHz (Gaming / Silent Mode)Ezeket kellene látnod, helyette egy visszafogott GPU és túltolt vRAM van, tipikus csákány setup. Szerezd be a gyárit és szedd rendbe, megoldódnak az anomáliáid jó esetben. Az eladónak meg jár a taps..
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest