- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
No kapott még egy ventit előre, ami a vinyoknál húzza be a levegőt, ezzel, meg hogy a hátsó venti felkerült proci fölé, és huzza ki a levegőt, már 36 fok az idle, és 56 fok a hajtott állapot.
A két vinyó most 33 és 36 fokos.
Sajna elég meleg van itt nálunk. -
Malibutomi
nagyúr
No gyorsan tesztelgettem, ha 1,250re alulfeszelem akkor csk 53 fokig megy fel stability tesztben, alapfeszen 18x200-on is 60 fok alatt marad.
-
csabika0001
senior tag
Tudom nem ide való de itt van élet. Tudnátok nekem mondani valami jó videó és képszerkesztő progit? Olyasmire kell hogy beúsztatás vágás , képek beúsztatása.
-
Motaba78
addikt
válasz Malibutomi #16002 üzenetére
az már teljesen normális állapot, egy kis légmozgás csodákra képes ezekben a melegekben.
egyszer kell egy brutál házba fektetni, az örökös.
-
Ger_man
senior tag
Milyen lapot használsz? Nem lehetséges h az északi hidad fűti ennyire a dolgokat...?
-
Motaba78
addikt
válasz csabika0001 #16004 üzenetére
van olyan topik is ahol megválaszolják neked. ITT
de, hogy segítsek is pl. Pinnacle Studio
-
nanus
senior tag
válasz Malibutomi #16009 üzenetére
Grat a probléma megoldva ......
(#15992) Malibutomi-"A ház elvileg jól szellőzik." -
-most már a gyakorlatban is.
[ Szerkesztve ]
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! előre is bocs, de teljesen kezdő vagyok a témában
szóval van egy AMD Phenom II 955 3.20Ghz BE procim EKL Cold Towerrel ASROCK 880G Extreme3 lapban.
eddig teljesen gyári beállításokkal ment; 35°-os a cpu ebben a 33°-os melegben is
szeretném megkérdezni, hogy meddig lehet húzni egy ilyen procit? van-e esetleg valakinek már valami elméleti maximuma jó beállítássokkal tesztelve. ha nincs akkor, hogy kell egyáltalán neki állni? biosban kell állítgatni vagy van rá valami tákolt windows-os progi. ha esetleg valaki leírná pár lépésben mik a teendők, nagyon megköszönném. tudom bunkóság, mert el kéne olvasnom a topic-ot, de erre sajnos idő hiányában nem nagyon van lehetőségem. akkor marad a gyári sebesség
előre is köszi annak aki segít picit!
-
ádika86
aktív tag
válasz Malibutomi #16012 üzenetére
köszi és akkor a lényeg, hol és mit emeljek a progiban? pcworld-ös linken azt olvastam, hogy érdemes a hozzáértő módban állítgatni a cuccokat. erre gondolok: kép tehát emelem a feszültséget és ezzel együtt az össze magra vonatkozó szorzót és tesztelem, hogy műxik-e? erről szól a dolog?
-
ádika86
aktív tag
igen igen, közben turkáltam egyet bios-ban és ott is írta, hogy ha húzni akarom akkor a CnQ-t ki kell kapcsolni, úgyhogy kikapcsoltam.
ez az amd overdrive nekem nem akart működni, újraindításkor elfelejtette a beállítást, inkább átállítottam biosban ugyanúgy 18x200-ra ASROCK biosában van ilyen tweaker rész, legalább olyan egyszerű a kezelése, mint az amd overdrive-nak.
így már elvileg működik remélem nem rontottam el semmit vagy arról már tudnék?
KÉP -
sith7
nagyúr
válasz ádika86 #16020 üzenetére
Ez így most mindig 3,6 - on megy
Erre jó a phenom tweaker nevű program, ami vissza is veszi, ha netezés van, és rá is adja, ha terhelés van
Egy fontos dolog van !A c&Q - t ki kell kapcsolni a biosban , mert összevesznek, majd a program szabályozza, nem pedig a bios ... már ha feltelepíted ezt a programot ...
-
- = Zk = -
félisten
pedig milyen jólenne ha lenne Gigánál is CnQ... persze, lapfüggő. tudom.
nálam nincs, de majd megmézem jobban a Giga honlapját. hátha a legújabb biosban van." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
sith7
nagyúr
válasz - = Zk = - #16022 üzenetére
Nekem a 770 - en volt ... a 790 - en nincs ?
Most a 880 - on is van, igaz kikapcsoltam mert a fent említett programmal használom a procit -
- = Zk = -
félisten
nálam nincs
nem tudom, lehet az új BIOS-ban van. már feltettem a kérdést, az erre fenntartott fórumon. válaszra várok." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
sith7
nagyúr
válasz - = Zk = - #16024 üzenetére
hihetetlen
-
ádika86
aktív tag
akkor tehát, ha jól értem:
vagy a C&Q-t hagyom bekapcsolva és akkor netezés közben visszaveszi a teljesítményt, de játéknál stb, feltoltja 3,6ghz-ig.
vagy letöltöm a phenom tweaker progit, a C&Q-t kikapcsolom és a progi szabályozza a cpu.
de gyakorlatilag a kettő megoldás ugyanazt tudja én döntöm el, hogy melyik szimpatikus?
-
- = Zk = -
félisten
eleinte nekem is az volt.
bosszant is nagyon, mert így legalább lehetne tuningolni, ha már BE proci
mert bevallom őszintén, ettől a szoftveres cumótól tartok picit." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
apollo12
veterán
-
rumkola
veterán
válasz - = Zk = - #16027 üzenetére
van benne, cool&quiet control néven az advanced bios features-ben
-
- = Zk = -
félisten
válasz rumkola #16030 üzenetére
igen, megtaláltam és AUTO-n van
ellenben ha felpöckölöm a szorzót (pl)18,5-re akkor rögvest megszűnik a CnQ. ha az alap 200MHz-et növelem 1-el, ekkor is.
giga betegség. hacsak enm kerűlt bele javítás az újabb biosba." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Malibutomi
nagyúr
válasz - = Zk = - #16032 üzenetére
Én most feltoltam 18,5-re és ugyanugy működik a C&Q
-
- = Zk = -
félisten
válasz Malibutomi #16034 üzenetére
milyen alaplapban?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Malibutomi
nagyúr
válasz - = Zk = - #16035 üzenetére
MA-770-UD3P
-
ádika86
aktív tag
válasz Malibutomi #16033 üzenetére
Igen nekem 1,4 az alap és nem nyúltam hozzá eddig. a CnQ működik nekem is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Malibutomi #16036 üzenetére
770-esekben működik. de nekem 790X van, abban meg nem! vagyis az enyémben nem! bár másnél sem ebben a lapban.
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
rumkola
veterán
válasz - = Zk = - #16032 üzenetére
Más lappal működik a 18-as feletti szorzóval BE proci mellett a CnQ? Fura, azt hittem nem működik...
Mellesleg FSB-vel menj 18 felett, ha az még kevés neked. Nekem is BE van, de nálam alap dolog, hogy FSB a maxig amit bír, és csak utána nyúlok a szorzóhoz[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz rumkola #16039 üzenetére
másik lapban nem néztem, nem volt rá lehetőségem. max a volt tulajdonosait megérdeklődöm.
én pont az ellenkezőjét csinálom szorzó fel, azán az fsb.." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
rumkola
veterán
válasz - = Zk = - #16040 üzenetére
))
FSB mindent gyorsít (nb, ram, alaplap kom.) szorzó csak a cpu-t.
FSB-vel tuningolt proccc ugyanolyan órajelen gyorsabb, mint a szorzóval tuningolt. -
- = Zk = -
félisten
-
Crossfit007
senior tag
Sziasztok!
Ma megkaptam az új alaplapomat, Gigabyte GA-FXA990-UD5, BIOS F4-es legújabb, RAMOK G.SKILL 2x4GB 1600MHz cl7 RAM, és valamiért F3 BIOS és a legújabb is automatice 11-11-11-27es értéket állít be neki...
Mikor kézzel beállítom a 7-8-7-24-et, akkor szuper 1600MHz-en, de amint fsb-t növelem akár 2-vel is, kék halálozik a gép...
XMP Profile-ba azt írja RAM tudnia kéne simán 7-8-7-24-34-130-2-5-12-6-6 értékeket, de alapból AUTO-n felnyomja a BIOS 11-11-27-60-190-2-6-12-6-6-ra őket...
Ilyenkor mit lehet csinálni?Előre is köszi a segítséget, nem hittem volna, hogy így melléfogok megint a RAM-okkal, ilyen már tényleg nincs...
Ja és ramoknak 1.6V-ot adok...
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz Crossfit007 #16044 üzenetére
mit akarsz a pehnom-ok csak 1600 ig birják
-
sith7
nagyúr
965 BE procim van, 1,4 volton viszi a 4 Ghz - et
Kérdésem:
Az gond, ha 1 óra játék alatt a CPU 59 -60, a magok pedig 56 fokosak ? -
Crossfit007
senior tag
Új lapban procim alapjáraton 5 fokkal, terhelés alatt durván 10 fokkal melegebb, ÚRISTEN!!
Tudnátok segíteni, hogy ez mitől lehet? F4 BIOS-t használok és CPU volt is ugrál, hol 1.480 hol 1.504V, másik lapban ezen az órajelen és feszértékkel durván 10 fokkal volt hidegebb a 975-öm... -
- = Zk = -
félisten
válasz apollo12 #16048 üzenetére
ezt nemigazán értem. ráadásul nekem a 940BE van.
64fok alatt kell tartani a cpu-t és oké? mivan ha fölé megy? mekkora százalék elfogadott eme esetnek?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest