- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
unclefucka
senior tag
Valamit muszáj volt rakni a Sulinetes gépekbe is.
Nagyinak is jók ezek recepteket letölteni.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
-
-
gban
Közösségépítő
Láttatok már olyat hogy egy 478-as lap, ami ráadásul Prescott és HT ready, igaz, csak 533-as FSB-t tud max., az nem bootol se 32, se 64 bites, se Home, se Prof. gyári Win7 lemezről, és ugyanilyen pendrájvról se?
Több optikával is próbálva.
DVD-nél kiírja, nem tud bootolni, error 05.Postázást nem vállalok.
-
arn
félisten
válasz DarthSun #66807 üzenetére
Nekem ket kategoria van itt, a rondaronda es a bajosan ronda. Ez nyilvan szubjektiv, es ez utobbit keresem. Korabban mindig probaltam nos hazakat felkutatni, de annyira ritkava valtak, hogy azota a nem leharcoltak johetnek. Nem baj, ha latszik rajta a hasznalat, de azert olyannak tunjon, amin latszik, hogy megbecsultek. A masik, amire odafigyelek, hogy ugy tunjon, hogy az egesz konfig egyszerre oregedett, tehat korhu alkatreszek lehetoleg, szinben passzolo meghajtok.
termeszetesen szepen letisztitva, minden leellenorizve, szep allapotra hozva, hogyha vki 10 ev mulva megnezi, ugy tunjon, hogy egy szep hasznalt gepet lat, amit megbecsult a gazdaja.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tothg86
tag
-
478- asra még nem próbáltam Win7- et tolni. Tipp esetleg hogy a DVD UDF- ben van felírva. Nero- val készíts egy lemezképet, azt pedig ISO formátumban visszaírni optikára. Penre kiíráskor is talán vihette az alapformátumot, de ez már mégnagyobb tipp. Ezeket egy régebbi BIOS nem képes indítani.
(#66809) arn : igényesebb vagy, én csak lesikálom CIF- el amennyire lehet, később ha több időm lesz lehet kikupálom szebbre mindegyiket. Kisebb hibák, karcok nem zavarnak, legyen egyben rendesen, a nagyon leharcolt az már nekem sem jön be. Néhány db határeset, van olyan mely kicsit lejjebb (kényszerűségből), nagyobbrésze egész jó. Az overkill Win98- as P4 meg egész szép házat fog kapni, bár az meg annyira nem korhű hogy Nálad eretnekségnek számítana .
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
gban
Közösségépítő
válasz Tothg86 #66814 üzenetére
Kár hogy nem a jó kis 3D lassítót takarja a matrica
Én is készülök 486-os érdekességgel, több szempontból is érdekes lesz a dolog.
Egyik hogy a 2 megásítható Tseng ET4000/W32P van az alaplapon. (bár lehet hogy ennek csak én örülök jobban mintha S3 lenne rajta)
Azt néztem, a T4000 volt ISA, VLB meg PCI kártyákon is, gondolom azért nem tökegyformák voltak.
A többit később, screenshot kell majd hozzá.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
arn
félisten
válasz Tothg86 #66810 üzenetére
a led felett hianyzik a fekete takaro, illetve a ket dolog lehet a gomboknal ill a takarolemeznel, vagy nem az az eredeti db, vagy mas muanyagbol csinaltak. de ez utobbi szvsz kis valoszinusegu.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz DarthSun #66812 üzenetére
en teljesen szet szoktam szedni a hazakat, minden muanyagot, stb. egyenkent letisztitom viz + szappan majd szaritas, restauralas es osszerakom. a rozsdafoltokat neha nehez eltavolitani. pl az utobbi haz igazan szep allapotu, de talan az elem cseppenhetett le, vagy ilyesmi, mert feher oxidacio volt rajta. eltavolitas utan csak a lemez maradt, a feluletkezeles nelkul egy dbon. ha esetleg ujra rozsdasodna, akkor lehet majd szurke festekkel orvoslom.
jah igen, a kekhutos oknyomozas a vogonson sem tudott senki sem valaszt adni, vki azt irta, hogy dellekben volt ilyen. vki meg azt, hogy ez a boxos verzio. ez utobbival nem ertek egyet, mert probaltam rakeresni, hogy milyen retail procik voltak. amit talaltam, x87, overdrive, pentium, ill ez utan mar mindig volt retail verzio. de 486bol nem volt semmifele boxos kiadas, csak az overdrive, ami az oem procival egy idoben jelent meg.
igy szerintem inkabb maradok az overdrivenal.
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
Az mennyire normális hogy
- erre ezt mutatja a GPU-Z? (9250 vs 9200 Pro)- egy Pro 64 bites?
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Én a múltkor át akartam tenni egy Asus Cd-rom-ot, ahogy rendezgettem a gépparkot egyik AT házból a másikba, hogy akkor az egyikben Asus lap, vga, milyen király..
Aztán ráhagytam, mert a másik ház nem úgy sárgult, és disszonáns lett volna az összkép mindkét ház esetében. Egyikben túl sárga lett volna az előlaphoz, a másikban meg virított volna az optikai... Majd ha kiglancolom retr0brighttal, akkor újra törpölöm..Kaptam egy Asus Radeon 9250-est, 256Mb-s.. Kb ez egy P4P-800-as deszkához korban passzol? Azt GPU-Z-vel tudom kideríteni, hogy 64 vagy 128 bites a kártya?
Próbálom én is él(vez)hetőre összerakosgatni őket..Hát a gyereknapi bulim elúszott egyelőre, pedig Snake1977 olyan bitan jó posztert csinált..
Én a múltkor át akartam tenni egy Asus Cd-rom-ot, ahogy rendezgettem a gépparkot egyik AT házból a másikba, hogy akkor az egyikben Asus lap, vga, CD-ROM, milyen király..
Aztán ráhagytam, mert a másik ház nem úgy sárgult, és disszonáns lett volna az összkép mindkét ház esetében. Egyikben túl sárga lett volna az előlaphoz, a másikban meg virított volna az optikai... Majd ha kiglancolom retr0brighttal, akkor újra törpölöm..Kaptam egy Asus Radeon 9250-est, 256Mb-s.. Kb ez egy P4P-800-as deszkához korban passzol? Azt GPU-Z-vel tudom kideríteni, hogy 64 vagy 128 bites a kártya?
Próbálom én is él(vez)hetőre összerakosgatni őket..Hát a gyereknapi bulim elúszott egyelőre, pedig Snake1977 olyan bitang jó posztert csinált..
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
-
r0b3r
senior tag
Tényleg, most gondolom a fülei kiállítás is elmarad...
-
Frawly
veterán
Én használtam Win7 Pro-t anno még s478-as gépen, 2009-2011 között. Teljesen jól ment, pendrive-ról telepítettem, rá a lemezképet Win USB Creatorral toltam fel, akkor még nem ismertem a Rufus-t. A teljesen jól ment alatt azt kell érteni, hogy támogatott minden hardvert, és bár nem futott villámként, kicsit komótosabb volt itt-ott, de használható sebességgel lehetett használni a rendszert. P4 3 GHz + 2 GB RAM volt a felállás. Nyilván 32 bites Win7-ről van szó. Az is igaz, hogy a Win7 a sok update miatt azóta bloatabb lett, így nem tudom, hogy ez még most is fennáll-e.
-
alvaro
senior tag
Nem is emlékszem már, milyen partyn rúgtam be utoljára... Mostani Árkon egy kupac (mostly) Commodore géppel rohangásztam fel-alá, hogy ki tudom-e valahol próbálni.
Azóta már itthon is be tudtam üzemelni a C64-eket (aztán közben el is fogyott az S-Video kábel, amit összehevenyésztem hozzá, kell csinálnom újat), olyannyira, hogy az egyik hibásnak talált darabot sikerült is megjavítani - ja, mert csak egy kondi lábán engedett el a forrasztás...
A500-akig még mindig nem jutottam el azóta se, de ami késik, nem múlik. Egy jó kis klasszikus A500 mindig jól jöhet.
-
-
válasz Frawly #66825 üzenetére
A 3GHz P4 relatíve már erős gép, biztosan elfogadhatóan ment rajta. Én inkább az ellenkező variánst, a Win98- at tettem fel. Ha nem az overkill a cél akkor meg XP ami illik rá, de nyilván elfogadom ha valaki Win7- et futtat rajta. Bacsis fokozta még, asszem P-III- ra is tett Win7- et, meg valami alacsony órajelen is futtatta.
-
nagyúr
válasz DarthSun #66829 üzenetére
PII 400-as Pentiumos gépemre anno a 80 GB-os HDD-re 320 Mbyte SDRAM-al felszerelve tettem kíváncsiságból Vistát.
Elkocogott rajta, lehetett mindent csinálni, csak játszani nem, a játékok sebessége kritikán aluli lett. Egy GeForce 2 GTS mellett.
Úgyhogy ment vissza az XP.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #66831 üzenetére
Korai, Béta változatom volt, P4-en (Prescott 2,8+1 GB ram) és Athlon 64 5200+-os gépen is használhatatlan volt 2*1 GB rammal (GeForce 3 Ti 200 és GeForce 4 Ti 4200-al), el is ment a kedvem tőle. W7x86 első ver. angol verzióval nem voltak ilyen problémák.
Úgyhogy Vista nálam skip, W7 forever, W8/8.1 skip, a garázsgépen még mindig W7x64 PRO fut.
Most a W10x64 PRO-val meg vagyok békülve, lekopogom eddig nem futottam vele kiemelkedő problémába (a W10 topikban hihetetlen mennyiségű problémát írnak), igaz teljesen alap módban használom, UW-s kacatokkal nem foglalkozom.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
envagyok
veterán
válasz jokeph #66835 üzenetére
Én szerettem, igaz akkor vettem a core2duo 6600-át, (majd hamar lecseréltem quad q6600-ra) 2GB rammal, és 8800gtx-el.
A Vista támogatta először a dx10-et.
2 retró gépemen is vista fut, SLI-re 8800ultrákkal, és cf-re 4870x2 quad cf-el.
Win7 már DX11, azt az x58-as rendszerre dobtam fel. -
nagyúr
válasz envagyok #66836 üzenetére
Nem mondom, hogy a végleges variáns nem volt jó, mert a béta után elment a kedvem a további próbálkozástól, meg aztán jött a W7.
Számomra a DX10 semmit se jelentett, mert az akkori VGA-m DX9 C-t tudott max, a játékaim jó része meg DX7/8-as volt.
A mostani játékom is csak DX9-es. Mázli, hogy nem okoz gondot se a modern VGA-knak, de a W10-nek.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
939 A64+1 majd 2 magos proci+3GB RAM ment sokáig, azon nem próbáltam ki a Vistát, mikor Phenom-II X4 lett, akkor meg már kint volt a Win7, úgyhogy inkább azt telepítettem. Vistát már később, olyan félretronak néztem meg. Most meg megint csak régebbit, 8.1- et használok, 10- et majd később. Nagy frissítéseknél rengeteg gondot írogatnak, főleg a hangkártya elnémulások, meg egyéb hanghibák. Az ElitePro is így járt, annál kitől vettem, nálam meg semmi gond. Az Audigy2ZSPPro- kat meg már Win7- en sem tudták rendesen használni, azokat is emiatt találtam mérsékelt áron, nálam tökéletesen mennek. Az USB Audigy2NX- et szintén úgy vettem, hogy Win7 alatt nem bírtak vele, aztán nálam meg 8.1 alatt is rendesen megy. Lehet akkor az ElitePro- val sem lenne gondom 10 alatt sem, de ki sem próbáltam. Majd ha lesz kedvem. Van egy 480- as bontatlan SSD- m, arra talán, bár sok értelme egyelőre nincs, mert régebbi játékokkal is el vagyok maradva, DX12 majd valamikor...
-
zoltanz
nagyúr
Mértem egyet Unreal Tournament 2003-mal, OpenGL-re állítva a játék beállításaiban. Nem tudom milyenek számít az eredmény.
C2D Xeon E5205 @2x2926 MHz (Wolfdale)
Intel GMA X4500
3 GB RAM
MX Linux + Wine1024/768
Flyby: 70 Fps
Botmatch: 45,72 Fps -
r0b3r
senior tag
-
zoltanz
nagyúr
Mennek rendesen a programok Wine-vel.
3D Legjobb támogatás, teljesítmény az újabb nVidia (Ubuntu-val csak LTS-re adnak ki Zárt drivert.) és Amd gpu-kra van. Azután az Intel és a régebbi nVidia, teljesítmény itt is jó, de már lehetnek gondok a megjelenítéssel. A nyílt nVidia support-ja rendben, de lassabb jóval. -
Frawly
veterán
válasz envagyok #66836 üzenetére
A Vistával nekem nem volt bajom, igaz nem használtam saját gépen, csak más gépeken. De a Win7 megjelenésével értelmét vesztette, szerintem retró gépen is. Mert azon a gépen, amin tűrhető sebességgel fut a Vista, azon a Win7 is kb. azonos sebességgel és használhatósággal elmegy, driverek is jók lesznek, és nem csak DX11, hanem DX12 is, meg Vulkan is használható lesz rajta. Vista only szoftver meg játék úgyse létezik. Amelyik gépnek meg sok a Vista, arra úgyis XP való maximum.
-
Frawly
veterán
Teljesen használható. Igaz programja és játéka válogatja. De főleg a régi programoknál és játékoknál teljesen jól teljesít a Wine általában, a teljesítmény sem sokkal rosszabb, mint natív Windows alatt. Az a néhány progi meg játék, ami nem fut, vagy nem jól, az sem a Wine hibájából van nagyrészt, hanem valami idióta DRM megoldás miatt, vagy a windowsos szoftver/játék bugja miatt.
Az, hogy mit lehet futtatni Wine alatt, meg mi fut rosszul, és mi az, ami egyáltalán nem, azt a winehq.org oldalon tudod megnézni, adatbázis van ott róla, hogy melyik windowsos szoftver, játék hogy fut. Az oldalon fent csak beírod a nevét, és elkezdi kilistázni, egész részletesen, sokszor még az adott windowsos progi verziószámaira is lebontva, hogy ilyen meg olyan verziós játék pl. ilyen meg olyan verziós Wine-vel fut jól vagy rosszul. Sokszor ez utóbbi is fontos információ, mert a Play On Linux kiegészítést ha felteszed Wine mellé, akkor be tudod állítani, hogy melyik Wine-verziót használja az adott programhoz, lehet profilokat létrehozni.
-
válasz Frawly #66844 üzenetére
Én csak a félretro kedvéért tettem fel egy gépre, legyen Vista- ból is egy .
#66845 : a Linux- al az a gondom hogy mindíg volt egy hardverelem, ami nem ment. Utóbbi időben sorrendben a hálózat, azt sikerült megoldani. Az utolsó kísérletnél pedig az USB Audigy2NX hang nem ment. Sehol nem találtam hozzá meghajtó modult, ami csatolható vagy kernelbe fordítható. Az alaplapi hang az ment egyből, de ugye annak a hangja felejthető egy Audigy- hez képest. Azóta van USB X-Fi HD is, tehát ha tudsz/vagy tud valaki olyan disztro- ról melyben van valamelyikhez meghajtó, akkor lehet teszek kísérletet ismét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest