- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
arn
félisten
igazabol egy lapom van forrasztott rtcvel, talan az elso asus atxes lap, egy 430hx... ami nagyon szep deszka. mar regota parkolopalyan, de jobb lenne vmi kesoi rev, amin cr2032 van.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
-
arn
félisten
válasz hege8888 #67504 üzenetére
kettot talaltam:
https://centuriontech.eu/product/rtc-falcon030/
https://www.tindie.com/products/glitchwrks/gw-12887-1-ds12887-rtc-replacement-module/nem olcsok.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
-
Frawly
veterán
válasz #94257664 #67487 üzenetére
Valóban, rosszul emlékeztem. Az zavart meg, hogy még régebben a DOS-os Quake readme-jében szerepelt 3dfx-es rész, de ezek szerint az a windowsos verzióra vonatkozott, nem a DOS-osra.
Mert elvileg a 3dfx-nek nincs akadálya DOS alatt, voltak DOS-os játékok is, amik használták. De ezek szerint a Quake nem tartozik közéjük.
(#67488) arn: igen azokra optimalizálva van, de nem újabb utasításkészletekre, pl. MMX, SSE és társai.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Madara-san
aktív tag
válasz DarthSun #67483 üzenetére
Jó kis kártyának tűnik. Nem sűrűn fordul elő akkoriban a DVI csatlakozó, az biztos. A bal alsó sarkán milyen bővítmény van? Jobb oldalán van jól látom a memóriafoglalat ami üres, tehát alapból 8 MB van benne? Viszont, DOS játékokhoz ezek szerint nem a legjobb választás.
Jó lett amúgy a teszt, köszönjük. Kedvet kaptam én is egy ilyesmit csinálni.
Ha AT-s gépházba ATX tápegységet szeretnék tenni, le kell mondjak az előlapi kis kijelzőről?
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
válasz Madara-san #67512 üzenetére
Bal alsó sarok : fogalmam nincs , de sztem az maga a DVI csati nyákja, még azt sem néztem hogy lehúzható-e.
Mem-hely : egy 4 MB- os bűvítőmodul keveredett hozzám, azt belepróbáltam, fel is ismeri de instabil vele, valszeg nem hozzá való. Viszont jó lett a RagePro- ba, tehát tuti ahhoz készült (a fotón már belepattinva a modul), így abban is 8MB RAM lett.
A Matrox memóriája min 8MB, a SpeedSys nem írta ki a mennyiséget, de megy vele az 1280x1024/24bit colors felbontás Win3.11 alatt.- a tesztet táblázat és eredmény szinten postoltam a topikban, most szerkesztem/rendezem össze egy részletesebb blogba, linket majd bedobok.
- az előlapi kis kijelzőről ATX táp esetén sem kell lemondanod, meg kell nézni hogy az adott kijelző 3 vagy 5V tápot kér-e. Az 5V- ot könnyen leveszed egy molexről, a 3V- ot pedig a tápról, vagy az alaplap turbo led, esetleg HDD led tüskéjéről.
- a Matrox 486- ba amúgy teljesen jó játékhoz is. VBE3, jó a kompatibilitása, LCD- n is látható hogy a legjobb a képminősége. Quake lassabb rajta, de az érdektelen a 486 szempontjából, procilimit, tesztre jó inkább. A többi játék repeszt Matrox- al.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz #94257664 #67517 üzenetére
Nem hallottam róla, rákerestem, látom P-III esetleg K6 + Win98, 486 szempontjából nem releváns. A Matroxom PCI csatis, tehát azt mindenképpen 486- ba érdemes tenni. SS7 vagy BX- be meg az AGP- s kártyák mozognak. Esetleg van egy AGP Matrox is a raktáramban, az még esélyes lehet avval a drivercsomaggal, bár ott meg sztem a 9600TX és a 9800Pro állva hagyja...és azoknak is kiváló a képminősége.
-
-
-
-
Megszületett az írás. A topikban már fullra spoilereztem, a blogban pedig végleges, rendezett formába öntöttem.
-
arn
félisten
válasz MasterDeeJay #67523 üzenetére
Az elso mx azt tudta, mint a gf256 sdr fel evvel korabban
-
Ranagol_5
senior tag
válasz envagyok #67526 üzenetére
Aprón szoktak lenni sünik, szerintem azzal meg kétoldalu ragasztós hővezetővel megoldhatüó gond nélkül. De Ali-n is láttam már ilyen hosszú bordát kb 2 dollárért.
Más:
Összeraktam a két 8800GTX-et, mivel jelenleg csak rövid SLI hidam van, így az egyik 16x-os PCI-E-ben van a másik pedig 8x-osban. Viszont a kép minden 3D-s cuccban villódzik.
Az SLI aktív, a kártyák külön-külön teljesen jól működnek. A The Witcher is villódzott, mondjuk FPS az teljesen jó értéket mutatott, meg a 3dmark06 is, de a pontszám ott is reális lett. Valaki tapasztalt már ilyet, vagy nincs ötlete rá mi lehet a baja? 800W-os chieftec hajccsa a cuccot.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #67524 üzenetére
A 4GHZ-es Win98-asod érdekes project!
Anno rájöttem, még 2000-ben hogy a Win98-nak (a simának nem SE) bőven elég 128MB RAM is. (akkoriban nem sok gépben volt 128MB RAM)
192MBnál mér nem i vettem észre plusz gyorsulást semmibenInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
envagyok
veterán
válasz Ganz-[HUN] #67531 üzenetére
Nem tudom, de amikor nekem eddig valahányszor villogott, eddig mindig sli kábel, vagy érintkezési hiba volt.
Ennyi van a wikiben:
"All graphics cards are given an equal workload to render, but the final output of each card is sent to the master card via a connector called the SLI Bridge. For example, in a two graphics card setup, the master works on the top half of the scene, the slave the bottom half. Once the slave is done, it sends its render to the master to combine into one image before sending it to the monitor.
The SLI bridge is used to reduce bandwidth constraints and send data between both graphics cards directly." -
válasz KROK640 #67530 üzenetére
Látom a blogjában is írtad, válaszoltam, de ide is bemásolom :
Az SE- nek is elegendő 128MB RAM, 192- nél nem veszed észre a gyorsulást. Esetleg lassulást P1/S7/SS7 esetén, ha a lap nem tudja kesselni a 128 feletti területet. Erős gépben viszont a Win98 esetén is szükség lehet sok RAM- ra (P-II- től már nincs kess belátási gond), az UT2004 pld 128- al csak vergődni fog, ha egyátalán elindul - nem is próbáltam, de valszeg el sem indul...
Ott nem írtam, de kiegészítés : nálam a retro feeling miatt mindenképpen élet-halál kérdése volt megoldani Win98 esetén az 512MB feletti RAM kezelést. Nem győzöm hangsúlyozni hogy egy vérbeli retros számára az ilyen dolgok nem a szükséglet miatt születnek, hanem életcél-hivatás. Mint pld SS7 konfiggal 4000 pont felett lenni 3DM2001- ben, félembernek éreztem magam, amíg el nem értem.
-
válasz Ganz-[HUN] #67534 üzenetére
Nem kell hozzá okvetlenül RD RAM- os cucc, bármilyen konfig megfelel a W98- nak, főleg 512MB mennyiséggel, afölé is lehet ugye menni, csak akkor fel kell tenni a Loew drivert. Figyelni kell rá hogy install közben 512 vagy alatta, utána driver fel, majd lehet több memóriát is tenni bele. Valamint nagyon fontos hogy csak a Loew driver oldja meg ezt, semmi más nem hatásos, bármit is írogatnak a neten.
-
válasz #94257664 #67536 üzenetére
Tuti letöltöttem, benne vannak a spec GUS PAT- ok is, de nem találom, pedig itt van valamelyik vinyón. Emlékszel a filenévre ?, a felhőben a linked már nem aktív.
DOS alatt az SB- nek tuti nem, csak a DMA- t kell spec megszakítással hívni, a többi mehet egyből a regiszterekre. Win alatt sok kártya .wdm- et használ, ott nem programoztam, egy-két public fejlécet ismerek, de a Windows Drive Modell belsejét nem, lövésem sincs. HDD- ről tudom, hogy ott fontos a busmaster.
-
válasz #94257664 #67538 üzenetére
, letöltöttem, legyen ez is meg. A Loew viszont tényleg jó, kifogástalanul megy vele. Talán soha nem tudtam volna meg ha nem postolod.
98 alatt nem hackeltem, Win8.1 alatt variáltam az objectekkel hogy 2 X-Fi menjen együtt. Driverszinten mentek, csak az ET console halt be, a digital in pedig csak ott kapcsolható be az USB HD- n. Összevissza másolgattam a különböző verziójú system fileokat , aztán eltaláltam, most megy együtt az ElitePro- val.
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #67533 üzenetére
Én Pentium II alapú Celeronnal próbáltam, 466MHZ-essel, ahol nyilván nem volt már ilyen gond. De mivel a 128 és 192MB RAM is 2001-ben történt, ezért UT 2004-et nem engedhettem rá. Csak azt tapasztaltam, hogy nincs játék aminek ne lenne bőven elég ennyi RAM. (2004-ben már Atlon XP 1700+ @ 2700+ és 512MB RAMom volt) 2001-ben még nem volt szoftver amivel ezt megtudtam volna fogni. (nem igaz : kipróbáltam a Win2000-et, katasztrófális volt, kevés játék indult el alatta, de aminek sikerült annak is jelentősen megnőtt a gépigénye, főképp RAM irányába. )
Ugye nekem akkor máég nem volt retro feeling (hiszen napi gép volt) és a pontokra sem adtam, nem is ismertem teszt programokat (treemark kivételével) csak az volt a fontos, hogy a játék jól menjen.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #67541 üzenetére
2 helyen is beszélgetünk , nem gond nem tart semeddig átmásolni ide is a választ :
Hogyne, ez mind érthető. Nálam a projectet a ma rendelkezésre álló lehetőségek hívták életre, ahogy a blogban is írtam - mindíg szerettem volna látni a kedvenc retro oprendszeremet több rammal megpakolva.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz envagyok #67529 üzenetére
Köszi az infót!
Letisztítom akkor a csatlakozókat a kártyákon, aztán megvárom mostmár amíg megérkezik a 8cm-es amit ebay-ről rendeltem.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
lotuska
tag
Sziasztok. Valakinek van tapasztalata Medion 9800 XXL kartyaval? Mennyire ritka ez a tipus? Sikerult szereznem egyet. Ugy nez ki meg mukodik, hangja mint egy porszivo...
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #67546 üzenetére
ha olajozni kell, az mar nem segit rajta, max rovid ideig lesz jo megint - legalabbis nalam egy venti sem lett olyan, mint uj koraban.
-
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #67548 üzenetére
Legtobbnel a tengely kopik ki, azon meg mar sokminden nem segit.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Igen, de sok esetben a bronzperselyes megoldást szétszedni, WD40-ben áztatni, utána ugyan így féktisztítóban, kitakarítani, majd PTFE olaj, és máros legalább olyan mint az új sok ideig. Azért zajosodik be, mert kiszárad a kenőanyag.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Microsoft Excel topic
- Politika
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest