- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
Molex nem megy rá a molex csatira a HDD-n az egyedüli HDD amire nem. Ötlet?
-
RexMaximus
senior tag
válasz laskr99 #52351 üzenetére
Manual terapia
Az anyaresz rendben van? Egyenesek a labak, nincs e veletlenul szetfeszive (megeshet, ilyenkor nagyobb lesz a tuske atmeroje) stb.
Csatlakozon eddig nekem - a muanyag reszeken sose kellett alakitani. Mindig a tuskeknel volt a bibi amikor ilyenbe utkoztem. Gagyibb tapoknal megeshet, hogy az anyareszt a kabelenel fogva kell egyenketni, hogy racsusszon az apara, ilyesmi azert elofordult.
De jo tapoknal nem remlik ez se.
-
laskr99
addikt
válasz RexMaximus #52352 üzenetére
Már kész de sajna halott volt a HDD-n a windows. CD-n volt XP de a DVD olvasó volt csak a gépben. A másik gépben lévő meg rossz. Azaz berázza a gép a szobát . Meg bekapcsolom mennek a ventik semmi csippanás és kép, nyomok egy restartot és akkor csipp és van kép. De a boot lefagy... Szerintem a lap az kuka...
-
zoltanz
nagyúr
Jó a hőleadása ezeknek az eloxált fekete alu hűtőknek, de a takarítása rémálom, nagyon meglátszik rajta a por.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz quailstorm #52358 üzenetére
Matrox Millenium G200 8MB ez is jó, de hangyányival gyorsabbat gondoltam.
Matrox -hoz van OC -hez utility (lehetőleg gyári)?
Proci az olyan ~400 MHz Pentium II Slot1 lesz, VGA nehéz ügy, vagy ebbe keresek +8MB-ot, ami tetszik az ritka, meglátjuk mihez lesz szerencsém: Voodoo I-II, Rush, Banshee.
Ez is jó:
ATI Rage Mobility 128 16MB:[ Szerkesztve ]
-
krisz67
tag
Egykis szerver-kliens játszadozás, eredménye/i suliban (abból főzve ami volt elszórtan gépek/alkatrészek)
A szerver: HP Pro 3500 MT (i3-3240 ; 2GB DDR3 @ 1600MHz; 500GB WD5000AAKX ; IGP ; Server 2012)
nemtúl retro viszont szerverhez kellet egy picit erősebb vas. Viszont a kliens/ek picit már közelebb állnak a retrohozClient1:
MB: Asrock 775i65G
CPU: Celeron D 336 +Foxconn hűtés (van hangja)
RAM: 1GB+256MB (tervezem bővíteni: 1.5GB ra)
VGA: Point of View FX 5500 256MB
HDD: Maxtor 80GB SATA (System)
ODD: DVD reader
PSU: FSP ~350W körüli
Case: Spire
== KÉSZ ==
Korrekt kis gép, én büszke vagyok rá. Win 7 Enterprise x86 elég jólmegy rajta. Tartományba léptetve, felhasználók is betudnak lépkedni szépen.Client2:
MB: MSI K9VGM-V
CPU: AMD Athlon 64 x2
RAM: 1-2GB (amit találok hozzá, még hiányzik)
VGA: integrált
PSU: FSP ~350W körüli
Case: Spire
== Készülőben ==
RAM megy majd még bele ugye, ezt leszámítva márcsak telepíteni kell Win 7 tel legalább ezt is. Ez lesz a BFG AMD buildClient3:
MB: Asrock 775i65G
CPU: Celeron D 336 +Gyári hűtés
RAM: 256MB+256MB
VGA: integrált
== Majnem kész ==Client4:
Coming soon /terv/Képeket is lehet lövök majd párat később
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
zoltanz
nagyúr
válasz quailstorm #52362 üzenetére
Igen jó pár éve emlékszem még tábla csoki árban mentek a Voodoo-k, nemrég eladtam egyet, 1 percen belül jött 5 üzenet, hogy mikor jöhetnek érte.
A Vanta/ TNT M64 elég kommersz, (mondjuk nekem a Voodoo is, már elég sokat teszteltem velük, de mivel az volt ez első 3D karim azzal elfogult vagyok).
-
nagyúr
Vagy egy S3 Savage 4 32mb-al.
ilyenem volt anno '99-ben, 400-as slot1 cerka mellett, 10 GB HDD és 64 Mb SDRAM Win Milleneium SE-vel.
Star Wars 1 Racer jól ment rajta.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
laskr99
addikt
Műanyag sárgaságát,hogy tudnám leszedni?
-
nagyúr
válasz quailstorm #52366 üzenetére
alkalmazás szinten ? Vagy OS ?
XP-vel még használható volt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz quailstorm #52370 üzenetére
Lehet csak én voltam mázlista vele.
Utána GeForce 2 GTS jött 32 MB-al, hát az kenterbe verte, nemcsak az S3-at, de a mindenféle TNT, MX verziókat is.
400-as cerka helyére meg beugrott a PIII 450 Katmai Pentium+256 MB SD Rammal.
-
-
laskr99
addikt
Találtam egy csúcsminőségű Vargáné és TSA 235W tápot, egy gépben amiben a volt tulaj szerint nincs táp Volt,csak a HDD fiók alatt. Kis cuki a gépház lehet megtartom Ennek tervezem a kifehérítését.
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz laskr99 #52373 üzenetére
Vargáné és TSA ??? Szerintem a tulaj nem tevedett, mert tap az valoban nincs benne
(#52368) quailstorm
Ismet egy fresco cikk . Orulok, hogy valaki itt is kepviseli a regebbi, nem "PC" gepeket is . C64, Amiga stb is egy kulon vilag volt.
Meg egy jo kis Amiga konfigot bevallalnek, mindig vagytam egy ilyenre, de sose volt, csak a haveroknal talalkoztam vele, meg ugye az ujsagokban
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
Nehany DOS jatek (1900) - [link
Nem tudom van e valami csatornaja a gyujtemeny tulajanak, nem talaltam...
-
őstag
válasz RexMaximus #52375 üzenetére
Az a mikrofon...zseniális.
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #52375 üzenetére
Allat szvsz eloben en meg nem is lattam jatekdobozt
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Sanchez638
addikt
Van egy Asus P5A lap.. Nem hajlandó rendesen kezelgetni az IDE eszközöket... Van megoldás?
Ha két MASER van két külön kábelen nem ismeri fel csak a hdd-t. Ha lehúzom a hdd-t akkor már a másik csatornán is felismeri.
Nem tudok rájönni hol van a gond.
Számom az adatlapomon.
-
RexMaximus
senior tag
Azt a Szilvinek is mutattam, nagyon komoly
(#52378) arn
Ahogy a video is bizonyitja, az lehet ennek az oka, hogy ezek a gonosz nyugati, imperialista emberkek mindet felvasaroltak elottunk.
Nekunk meg maradt a Copy Party…
Amugy egyszer, a hoskorban vettem egy dobozos jatekot. Az 576 gondozasban jelent meg, No Limit c. autos jatek C64-hez. Egy tanulsagot levontam belole, ha fizettel egy jatekert (eredetiert) azt valamiert jobban ertekelted mint az "ingyenest".
Masik tanulsag, a mai napig tudom kinek adtam kolcson, es hogy nem kaptam vissza, es ennek mar tobb mint 20 eve ( ) (lehetoleg ne adjunk kolcson semmit, ez van, mondjuk utana se tartottam ezt be )
(#52380) sanchezsa
Cable selectel probalkozni esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Sanchez638 #52380 üzenetére
Próbáld meg hogy nem direktben lövöd be a biosban, hanem mind a 4 eszközt auton hagyod, hogy postkor végigdetektálja. Egyes PIII lapoknál van ilyen anomália. Nekem a P5A-B SS7 modell van, asszem ott nincs ilyen gond, de lődd be így, hátha...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Sanchez638
addikt
válasz DarthSun #52382 üzenetére
Nah most van valami. Ugyen a lapnak van valami IDE azonosító cucca, azzal szokom felismertetni.
Szerintem valami anomália van.
(#52381) RexMaximus:
Én is jártam már így, viszont cserébe akkor én is kölcsön kértem valamit. Viszont egy eredeti NFS Underground 2 maradt nála, ami fontos lett volna ha vissza kerül. Én kértem egy NWN DIamond Edition-t
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
RexMaximus
senior tag
válasz RexMaximus #52381 üzenetére
No Limit C64 intro (valamiert ugy erzem a zeneert nem fizettek jogdijat ) -
-
válasz Sanchez638 #52383 üzenetére
Valamint ha jól emlékszem akkor 2 helyen is engedélyezni kell a biosban hogy mindegyik IDE menjen ( a 2x2 csatorna ).
-
válasz Sanchez638 #52386 üzenetére
Ha külön csatornán van az optika, akkor gyorsabb is a másolás/adatátvitel HDD- re.
-
Sanchez638
addikt
Ti a Win ME-nél melyiket szoktátok telepíteni? Vna értelmes különbség?
Szokásos?Hordozható?Minimális?
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #52388 üzenetére
Egyéni > teljes, had menjen fel minden
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #52395 üzenetére
Meg lehet különböztetni. Digitálisan próbálja szimulálni a SID analóg részét. Persze ehhez tudnod kell, hogy mit kell figyelni. Ha csak játszani akarsz, vagy az apró finomságok nem érdekelnek, akkor teljesen mindegy. Cserébe nem két szekrényben lesznek a 8 bitesek. Szóval szerintem jó üzlet és még olcsóbb is
https://frescho.hu
-
zoltanz
nagyúr
válasz frescho #52396 üzenetére
Én is ezt mondtam, hogy nem ugyan az. Mindenki döntse el neki melyik tetszik a digitálishoz közelebbi vagy az analóg. Amennyire én tudom nem szól rosszul.
Mondjuk már így is van pár szekrény tele. +random előkerülnek olyan dolgok amiről nem is tudtam, és el is tűnnek mások.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Na végre nem kell irigykednem hogy ti olcsón szereztek be retro hardvert. 200 forintért szereztem be 2 486 lapot és egy slot1 lapot. Az egyik 486 egészségesnek látszik a másik megfolyt, a slotokon végig mindenfele. A slot1 lap meg megy donornak mert nincs bios chip benne, jó lesz a támasz belőle a dual slot1 lapra.
-
arn
félisten
válasz laskr99 #52398 üzenetére
a jo retrohwhez vagy nagy szerencse kell, vagy sok utanajaras es turelem, vagy egyre tobb penz. igaz nem tudom, hogy te milyen szempont alapjan gyujtod oket. van egyaltalan vmi celod?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Robotporszívók
- Microsoft Excel topic
- Politika
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest