- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
-
erer1000
őstag
válasz erer1000 #51951 üzenetére
még egy képet azért bedobok.
ott középen azok a CPU szilícium lapkájának a kivezetéseinek a helyekicsit rá csiszoltam, mert nem volt szép a felület, de megkapta a tok szélét is.
utána tanultam már az esetből
(s370-es celeron volt)
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Ry0K3N
senior tag
Semmit, egy másik alaplapról kimenő PS/2 port kiegészítő kártyafoglalat kéne. De a probléma ott van hogy a legutóbb összekukázott socket 7 alaplapról egy 2510-es 4 pines molexel csatlakozott az alaplapra a PS/2 port "kártya". Míg a másik régi gépben is van egy olyan kártya/foglalat csak másik csatlakozóval. Majdnem olyan mint egy 5 pines USB csak a vörös vezeték mellett nincs pin. És a 2510-es molex cucc vagy nem működik vagy nem tudom mi a baja mert a rendszer alatt nem működik egyik rádugott egér sem és a másikkal nem tudom kipróbálni. A PS/2 foglalat rajta igencsak meg lett erőszakolva ezért kéne egy másik olyan alaplapra csatlakoztatható cucc a 2510-as molexel.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
alvaro
senior tag
Hmmm... érdekes kis kütyü akadt ma a kezembe, és úgy tűnik, működik is. Egy Asus CT-479 adapter ült egy 478-as lapban, hozzá való hűtővel együtt.
Az alatta ülő Pentium M 760 ugyan szanaszét volt sarkazva, de úgyis van próba-dothanom. Betettem az itthoni Asus P4P800-ba (nemrég cseréltem rá a kis kék Asrockot, aminek volt egy pupult kondija, most főleg úgy gondolom, hogy jól tettem), és azonnal indult. Gond nélkül vette a "rutin" másfélszeres órajelet, így már tekert is 1600 helyett 2400MHz-en. Majd eljátszok vele, mit villant. Tesztoldalak szerint egy ilyen a legnagyobb P4-ekkel is minimum felveszi a versenyt, teszi mindezt sokkal barátibb fogyasztással.
Szóval van egy fölösleges Kontron 886LCD-M (i855GM) alaplapom, ha esetleg érdekel valakit. Semmi tuning, kizárólag 400FSB-t tud (533-as Dothanok mentek benne, csak kisebb sebességgel), 2 PATA, 2 SATA, meg egy csomó ezoterikus ipari csatlakozó, pl. LCD panelhez. Nekem jobb az átalakító, minimális helyet foglal és sokkal szélesebb körű használhatóságot biztosít. Jó, a P4P800-tól nem fér a kezem az asztalom, de majd kitalálok valamit
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz alvaro #51956 üzenetére
Az jó cucc ! Egyszer én is szeretnék egy olyant beszerezni, bár kicsit gátolni fog a történetben a fogadalmam, miszerint soha többet nem használok S478-as lapot. :S
Mondjuk van, akinek sikerült a végletekig fokozni ezt a socket adapteres dolgot. 2 adapter egymáson. S479cpu =´S478-ra, mindez egy 775 => 478 adapterre rakva, így a 479-es proci egy 775-ös lapba ment végülis.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
alvaro
senior tag
-
Alpi.
addikt
válasz erer1000 #51965 üzenetére
[Ennyi van rola] egyelore. Viszonylag friss dolog.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz alvaro #51966 üzenetére
En 478-775 adapterhez szeretnek talalni egy olyan lapot, amivel mukodik Northwood magos proci. Prescott gond nelkul megy, de a 130nm-es Nortival mar nem alakul ilyen siman. Holnap ha minden igaz, kapok egy P965-os Asust. Remelem az kezeli majd !
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Sanchez638
addikt
Kell valakinek 250w-os Fsp táp? Brand gépbe volt.
(#51970) DBob Írtam privit. Szerintem tudok segíteni, de nem rammal.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
nagyúr
Biztos hogy a ramok rosszak ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #51972 üzenetére
Milyen tap?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #51975 üzenetére
12cmes? Van rajta -5v?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
flymi
addikt
válasz frescho #51979 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy tényleg utána nézel.
Vettem a héten 1,5k-ért egy Seasonic SS380HB tápot, P4 alá pont jó is lesz. Még egy-két ilyen vétel és lesz annyi tápom, hogy minden alaplap mellé jusson egy. Összesen 6 darab mobo van, néha még ezt is sokallom.Újabban közvetlenül az ezredforduló előtti, tehát 1999-es vga-kat szemeltem ki, mint gyűjtendő példányokat, meg ne kérdezzétek miért...
Rage 128 pro / pro-ultra, Riva TNT2 / pro / ultra, Savage IX / 4 pro / 2000, 3dlabs glint r3 (premedia3), geforce 256/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
frescho
addikt
Összekötöttem egy mini rendrakással. Most egy polcon sorakoznak a tápok bevetésre várva. Van egy Zen, két FSP és 2 darab régi AT-s táp. Ha valamit fel akarok dobni a tesztpadra így nem kell keresgélnem.
Én maradok az előző évezredben. Bővül a paletta van Acorntól ZX-ig pár darab. Mivel a nagy része nem PC, ezért nem igazán kompatibilisek egymással. De a modern dolgokat sem eresztem el, mert az meg jól jön a munkában. Szóval a hobbim kiegészíti a munkám. Vagy a munkám a hobbim??? De a régieknek rebootoltam a honlapom kicsit modernebb formában. Még van rajta mit reszelni, de már meg merem mutatni: [link]
https://frescho.hu
-
flymi
addikt
válasz laskr99 #51982 üzenetére
Az Elsa miféle jószág?
frescho: A te általad kedvelt hardverek meg nekem túl régiek. Nem baj, több marad nekem és én sem happolom el ezeket a régi masinákat előled.
Jó lett az oldal és bár én magam nem foglalkozom ennyire őskövületekkel, mentettem az oldalt, mert érdekes és mindig jó retró cuccokról olvasni.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
válasz laskr99 #51983 üzenetére
A cél HDD- t FAT32- re formázod, elindítod rá a telepítést, de az első újrainduláskor leállítod. Kiveszed a vinyót és avval bootolsz a másik gépben, aztán megy is tovább a telepítő. Az első fázisban nem gond ha több a RAM 512MB- nál, de a célgépben ne legyen több, mert akkor random fagyás, kékhalál.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
laskr99
addikt
478 usb boot hol? Nem találom Del setup.
-
-
laskr99
addikt
Van egy msi lapom 478. Legújabb bios, 1.4 ami usb bootot engedi. Mivel tudnám megtenni?
-
Olyan előfordulhat hogy egy proci csak részlegesen működik ? Athlon II X2 250, most vásároltam. 1 rammal ok, de többel már random fagy ( a biosban is ). A Sempron140- es próbaprocimmal, a használt 4 ram tesztje ok. IMC, alaplapi egyik VRM fázis hiba ? Van még szabadon egy nForce630a lapom, abban még tudok ellenpróbát tartani. Egy proci vagy működött, vagy megpusztult(ritka), részlegesen működő még nem volt.
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ukrajnai háború
- LEGO klub
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs