-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
őstag
friss szerzemény:
dual Cerkám még nem volt
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
ebegab92
senior tag
válasz cbmfan #46651 üzenetére
Csak nem ABIT BP6? Nekem volt pár éve egy, próbáltam moddolni,hogy menjenek a Coppermine-ok is benne, de sajna se kép, se hang. Az volt a szép a dologban, hogy a moddolás lebontása után simán ment tovább a lap
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
válasz cbmfan #46653 üzenetére
Ha jól rémlik, ez a lap simán elment nem csak különböző steppingű, de különböző frekvenciájú procikkal is Sajnálom, hogy az Intelt zavarta, hogy a Celeronok is tudnak duálban menni, mert a Coppermineokból már kivették a fícsört.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
bacsis
Közösségépítő
skaccok segítsetek má'
van egy HP NC8430-as laptopom, Radeon X1600mobil-al... a 9.2-es vagy mikori Catalyst volt fent hozzá, Win7 alatt. a kijelző 1680X1050, aztán találtam egy újabb drivert aszsem a 10.2-est, felraktam, és most minden alkalmazás natív felbontásban fut. Jó volna ha úgy lenne mint korábban is, a 9.2-es Catalyst-al hogy széthúzza a felbontást.. de egyszerűen nem találok ilyesmi lehetőséget sehol sem.. van tippetek hogy miért nem tudom ezt beállítani? -
arn
félisten
Mennyit acsingoztam az asus sis471 utan, es nehezen sikerult egyet lelni. Ahogy lenni szokott, most van belole meg egy Raadasul ket vrmel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Ez 2.0as, abban ter el a 2.1estol, hogy ezen csak egy jumper van a feszultsegallitashoz. Valszeg csak 3.3at es 5vot tamogat, a masik meg 3.45ot es 4vot is.
Fenyo: neked milyen verzio van?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bacsis
Közösségépítő
Újabb Radeonos kérdés!
ezen lehidaltok!
Van egy X1950XTX Crossfire-s rendszerem.. Ati Xpress X3200-as chipset van alatta.. Win7 64bit és Catalyst10.2... na most az van hogy ez évekig működött, most egyszer csak lekapcsolt a monitor... ha indítok valami 3D-t akkor fekete monitor, majd no signal... a kártyákat próbáltam egyenként mindegyik hibátlan.. ha párba vannak nincs gond míg a CF-et be nem kapcsolom... újra húztam a Win7-et, szűz win7 friss driver, 3Dmark06 indít... most anniyval jobb a helyzet, hogy 1 percig kb elmegy, és csak 1 perc után kapcsolja le a monitort.. a poén az hogy mikor jön a 3DMark CPU tesztje, akkor ismét vissza kapcsolja a monitort, majd mikor jönne ismét egy GPU igényes teszt megint monitor lekapcs...
Mi lehet a gond?
Még arra gyanakszom, hogy a tápegység "elfáradt" az évek alatt... egy 500W-os nem noname van alatta -
Alpi.
addikt
válasz bacsis #46658 üzenetére
Az finom anomalia ! Ha tap lenne, akkor sztem crashelne, nem futna tovabb. Nalad csak olyan, mintha a kimenetet kapcsolna ki csak. Masik drivert neztel ? Esetleg xp ? Egyre neccesebb a regi Radeonok uzemeltetese. Legalabbis en ezt tapasztalom. Valahol tortennie kell frissitesnek. Vagy win oldalrol vagy driver. Esetleg nem a lap csuszik szet cf alatt ?
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
bacsis
Közösségépítő
válasz ebegab92 #46664 üzenetére
Azért egy Master X1950XTX-hez képest egy 8800GTX tucat termék a CF kábel (nem CF híd) meg még inkább...kb soha nem láttam egy szem eladót sem
ebay-en most pont akad igaz majd' tíz rongy[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Urak, valakineki nincs esetleg elboltolható A4Tech 4D Mouse egere?
-
zoltanz
nagyúr
Találtam egy 1998 PC újságot USA, high-end PC: 2149 $
Pentium II/450 BX (Gigabyte lap), 128 MB RAM
9,6 GB IBM HDD
Matrox G200 (AGP) 8 MB SGRAM
Sys Smp-17-ms monitor
32x Toshiba CD-ROM
Creative SB AWE64 ISA -
zoltanz
nagyúr
válasz Sanchez638 #46671 üzenetére
Nem tudom PC Magazine a neve, ezek valami munkaállomások High-end: STB Velocity Riva 128 4 MB,
Diamond Fire GL 3Dlabs Permedia 8 MB
Riva TNT AutoCad támogatásVan egy Banshee -es gép, de az nincs kategorizálva. De mivel nem támogatja a Dual megjelenítést, a 16:9-et, (Riva TNT fel van készítve) Mpeg2 gyorsítás (Savage3D már tudta) elégé lehúzták.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Egy olyan kerdesem lenne, hogy zavar a gf2gtsen a venti, lecsereltem az mx passziv hutojere. Ha stabilan fut a kartya, mi rossz tortenhet vele? Nyilvan nem folyamatosan ezt hasznalnam, hanem csak hebehoba. Kiszarado kondik? Ha a sok korabeli beallt ventire gondolok, vegulis meg mindig beljebb vagyok
Proci detto... de ott meg nem jutottam el a tesztig, es csak a tapventi lenne a slot1 passziv borda mellett.
-
arn
félisten
válasz zoltanz #46675 üzenetére
A nyak hatoldalan 15 fokkal mertem tobbet a gyari ventihez kepest 3dmark alatt, de megnezem, hogy egy elsogeneracios mx mennyire melegszik. Vegulis az is kb tudja a gf256 szintjet, es gyarilag passziv.
-
arn
félisten
válasz zoltanz #46675 üzenetére
Mivel itt homenedzsmentrol nem nagyon beszelhetunk, alig van differencia az idle es a terhelt homerseklet kozott (passzivan 10 fok). Haromfele bordaval is teszteltem, minddel stabil volt, szinte egesz nap ment a 3dmark2k loop, zart hazban meg picit huvosebb is volt.
A homerseklet kicsit magas, termisztorral a mag kozepen a bordan keresztul mertem 78 fokot. Az nv elvileg 105 fokot ad meg maximalis uzemhomersekletnek, nem lehet sokkal alatta.
A gf2mx olyan tiz fokkal volt huvosebb a nyak hatuljan merve, de kicsit nagyobb zalman chipsetbordaval is olyan 6-8fokkal huvosebb lett. Egyelore hagyom passzivan, vegulis az sem a vilag, ha megdoglik. A kartya nem er annyit, mint a hutes.
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #46678 üzenetére
Melyik az a titan huto?
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #46680 üzenetére
Jah ez eloxalt alu ebayen sok hasonlo van. Meg igazabol van referencia nvidia is adda ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Bizony, ez full réz. Anno az Abit NV8 NF4 chipsetre tettem ilyet, egy kvartz kristály miatt meg kellett reszelnem egy helyen, és réz volt az mindenhol.
Persze a kék borda hozzá az eloxált alu. Több ilyenről lemarattam a kék színt zsíroldóval vagy 10 éve, hogy majd szépen megcsinálom valamilyen VGA hűtését szép alu színűre, aztán azóta is dobozban vannak.
#tarcsad
-
arn
félisten
igazatok van - bar ekkora feluletnel, mint halottnak a csok. azt remeltem vmi passziv megoldas lesz.
-
Fenyő
őstag
Passzívan biztonsággal szvsz csak vmi Zalman féle heatpipe-os hűtő viszi el, de az meg ágyúval verébre esete, egy nagyobbacska borda 5v-on járatott ventivel lehet az arany középút.
Asusos 486-os Sis 471-es laphoz, nem rémlik milyen verzióim vannak, csak, hogy az első még 1.0-ás, arra külön kellett fesszab ic első körben, hogy ne csak 5v-ot tudjon és a közelében levő feszbeállító ellenállásokkal lett 3,45-re belőve a másik érték (alap kiépítéseben tényleg 3,3 volt belőve), a másik már 2.0 vagy 2.1, de fejből nem rémlik, azt elő kéne kotorjam, téli szünetben talán kerítek rá időt, úgyis egy méricskélősdit is terveztem vele.bacsis: Hja nekem csak egy X1950Pro Agp-ém van, de annak is egy min minőségi 12v-on erős 400W-os táp kellesz egyébként nem stabil, valszeg elfáradtak a tápban a kondik, ha jobbfajta érdemes lehet újrakondizni és megint kiszolgál jópár évet.
Aventyr: Nekem pont fordított tapasztalatom van legacy Radeonokkal (95xx-X19xx), anno mikor kijött 7-es, sehogy sem tudtam normálisan működésre bírni vele őket, aztán vmikor az SP1 után egyszer újra rápróbáltam és láss csodát működtek zokszó nélkül és azóta is így van, és mivel 7-eshez már csak biztonsági frissítések jönnek jó ideje, ez már így is marad, 8.1-essel meg már elve működtek az utolsó (talán 10.2) Vistás driverrel, amivel gond lehet az a 10-es, de azt nem használok aktívan, úgyhogy nincs vele tapasztalatom csak Linux-xokal még, azokkal eleinte szintén hervasztó volt a helyzet, de kb 2014 óta nyílt driverrel azoknak is jó a támogatása, sőt azóta már nem csak legacy Radeonoknak is.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
arn
félisten
a zalman fele hutes, illetve aminek van a kartya felett kiterjedese, nem fer el slot1es lapnal. neztem kis ventiket is anno, van pl scythe es noctua is 4cmesben az mas kerdes, hogy megeri e ennyit rakolteni, es a tapolas is max kulsoleg lehetseges, mert ekkora kis harom pines venticsatit en meg mason nem lattam.
mar regota keresek ZM-NB32J hutot, de nem talaltam. minden mas meg tul magas. mi lehet a gondja amugy? hogyan doglik meg egy kartya? jelenleg stabil, es nincs tul sokat hasznalva. amennyit tegnap ment passzivan, szvsz x honap alatt fogom ennyit nyuzni. a beallt ventiju kartyak is eleg sokaig huzzak, normal hasznalat mellett.
a 2.0asnal is meg csak 3.3 es 5v lehetseges asszem (3 pin)... a 2.1 mar tud gyarilag 3.3 es 5v kozott mindenfelet (2x3 pin). mindkettonel megvan mindket stab. az egyiket 95 elejen, a masikat 95 vegen gyartottak. letesztelem mindkettot, hatha elter a vlb kezeles pl. elvileg 2.0 alatt a wbs procikat sem kezeli normalisan.
gx4ed van egyaltalan, vagy a 4+2es ramfoglalatos (g)? nekem anno, amit 95ben vettem, gs volt. egyre ritkabbak ezek a lapok, lehet felreteszem inkabb ezt is, hatha megdoglik a masik.
-
zoltanz
nagyúr
Szeretném ezúton megköszönni alvaro-nak tagnak, ezt az ES1370-et.
AudioPCI Ensoniq (ez egy elismert, patinás cég amúgy, szintiket is készítenek, Apple, Atari gépekben is helyet kaptak), Kipróbáltam jó hangja van.
USA gyártmány.
Van rajta egy Atari jel.Abban az időben jónak számított 1998, (mondjuk nekem régen is volt egy ezért elfogúlt agyok ) egyenlőre a gyári driver-t nem találtam a WinXP Creative-nak ismeri fel, de nem az (később vásárolták fel csak ezt az üzletágat)
(Ma már azért jobbak a Cirrus Logic stb Dac-ok vagy Asus Xonar Essence )
Linux alatt nyílt driver-el is megy, szépen szól.
-
Fenyő
őstag
Az eredeti ventikábelt át tudod forrasztani az újabb nem zörgős ventire és akkor nem gond a 3 pin, vagy eleve 5v-ra kötöd be, esetleg Zalmi féle fordulatszámszabályozót iktatsz közbe, ha akad épp elfekvőben.
Az 1.0-ás 4+2 -es a 2.x-es 4-es felépítésű, de igazából mindegy mert úgyis csak max 64mb-ot kezel, ill. max 4 bankot támogat, tehát a 4 slot csak egyoldalas (4x16) felállásban használható fel, én is tartaléknak tartottam meg mind2-őt. 1.0-ásnak csak a szokásos floppy acces bugja van wb-és procikkal (olvasni még tudja tehát memtest dos bebootol róla, de másolni rá vagy róla már nem lehet), az meg max csak Dos telepítés erejéig kellhet (de ha van fix dosos tesztelős vinyód akkor ahhoz sem feltétlen), 95 esetében már CD-ről is telepíthető (ill PC-Dos7/2000-nek is van cd-és telepítője), szóval nagy jelentősége nincsen. 2.x-essel már ez sincsen tehát lehet akkor 2.1, vagy az is lehet, hogy bios függő is a dolog (mert szoftveres bug is, tehát régebbi biossal megfelelő revíziójú hardver esetén is jelentkezik), nálam mindkettőn a legfrissebb (vagy eggyel azelőtti) vagy a 95 végi bios van (mondjuk jelentősége ennek sincs, mert az utsó biosban csak y2k bugot javították ha jól rémlik).
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
szetbarmolni nem akarom a gyari hutot amellett, hogy szeretnem hasznalni neha oket, szeretnem megorizni a gyari allapotot is.
biosfrissitest kulsoleg irtad ujra, vagy kicserelted irhatora?
(#46687) Vladi: koszi!
aktualis wishlist
Processzor
Intel DX4 100 WB 1994
AMD K6-2 400 1998
Intel Pentium II 450 1998Alaplap
Intel Advanced/ZP (Zappa) 1995
Asus TX97-XE 1997
Asus P2B-S 1998
Asus P2B-LS 1998
Asus P2B-DS rev 1.06+ 1998
Asus USB/MIR/PS/2 mouseHangkártya
Gravis Ultrasound < 3.7 ISA 1992
Gravis Ultrasound Plug & Play ISA 1995
Roland MT-32 module 1987
Roland SC-55 module 1991
Roland SC-55mkII module 1993
Roland SCB-55 waveblaster 1995
Roland SCD-15 waveblaster 1995
Roland SCM-15 waveblaster 1995
Creative Sound Blaster AWE32 CT3900 ISA 1994
Creative Sound Blaster AWE32 CT3980 ISA 1995Videokártya
Western Digital WD90C33-ZZ VLB 1993
Tseng ET4000/W32p VLB 1994
S3 Trio64 VLB 1994
Tseng ET6000 PCI 1995
Diamond S3 Virge DX 4M PCI 1996
Diamond Nvidia RivaTNT2 32M AGP 1999
3dfx Voodoo3 3000 16M AGP 1999
Nvidia GeForce2 Ultra 64M AGP 2000
ATI Radeon 9700 Pro 128M AGP BBA 2002Egyéb
486 AT ház kijelzővel 1994
Western Digital Caviar 31000 1000M 1994
Western Digital Caviar 31600 1600M 1995
Maxtor DiamondMax Plus 54098U8 40G 2000
Maxtor DiamondMax 80 98196H8 80G 2000
CD-ROM 4x IDE 1995
Pioneer DVD-104S 1999
Pioneer DVD-106S 2000
Zalman ZM-NB32 2002[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Van egy első generációs atom procis 1 magos all in one gépem. volt rajta Win7 de elég lassúcska volt, jelenleg XP van rajta, elkarcolgat, hozza egy közép alsó kategóriás P4 szintjét... igen ám, de a youtube már erősen receg rajta, ha levisszük 144p-be na akkor talán elmegy akadás nélkül
viszont miután itt tényleg nincs mód hardver upgrade-re, így más alternatívát kellene választani...Szóval... Tudnátok javasolni valami olyan linux-ot amit könnyen lehet kezelni, már csak azért is mert a kislányaim használják amúgy a gépet 7 ill 9 évesek. Windows-al elboldogulnak de a Linuxot még nem láttak...
Szóval kéne valami felhasználó barát linux ami alól menne a youtube 360p-vel is. ééés feltelepítéshez sem kell 2 hét szopás...
tudnátok valamit javasolni, esetleg linkelni?
Köszönöm válaszokat előre is -
quailstorm
nagyúr
válasz bacsis #46693 üzenetére
Önmagában a Linuxtól nem lesz jobb a gép. A probléma a következő: drága google kicserélte a HTML5 codecet VP5-re, amit még egészen új kártyák (értsd 2-3 éves) sem tudnak gyorsítani. Az évek során rengeteget emeltek a webes youtube igényén.
Az egyetlen ésszerű megoldás az egy youtube kliens ami streameli a videókat. Sajnos a keresőjük többnyire fos, tehát böngészőben keres, URL-t beilleszt...
Minitube klienst használtam én anno, az csak Linuxra ingyenes.Másik, hogy ilyen egzotikus szarságoknál az se biztos hogy lesz rendes grafikus támogatás Linuxon. Legalább PowerVR IGP van benne? Annak kellene lennie, ott meg mindennemű értelmes használat felejtős, Linux meg főleg. Ha jól sejtem kb annyit tudna mint egy S3 Trio.
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #46693 üzenetére
Jól mondták előttem, ha PowerVR-es az igp, akkor Linux alatt sem lesz gyorsabb a lejátszás (mivel nincs hozzá driver csak alap 2D szintű mindenféle gyorsítás nélkül), ha Inteles akkor azért van remény, bár egy Smtube-al vagy akár smplayer open with addonal böngészőből várható jobb eredmény, Minitube ha jól rémlik nem ingyenes (Smtube-al szemben), meg szvsz a felülete, keresője sem olyan kézreeső mint az Smtubé.
Mondjuk Smplayer/Smtube-ot már nem fejlesztik XP alá, szóval ott 15.11-es talán utsó ami még működik ameddig le nem lövik, Linux-al csak ha Inteles igp esetén érdemes foglalkozni (Mint Xfce pl. elég lájtos, kulcsrakész és kezes is), 7-es 32bites Home-hoz meg legalább 2Gb ram kell, hogy értelmezhető sebességgel fusson.arn: Elektromosan írható bioshoz legalább 32 lábú foglalat kéne bele (a + lábak megvannak hozzá, szóval elvileg kivitelezhető), a meglevő 28 lábú romokat cseréltem benne eeprom égetővel (nekem nincs, ismerős segítségével vagy Mikronikában 500-é megírják).
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Gyárilag Starter volt azokon a gépeken, KSparrow Nokia Booklet 3G-jéhez volt szerencsém anno Veletechen, bár ott semmi erőforrás nem kellett csak Nokiáról Nokiára másolni. De ő is panaszkodott hogy nagyon kevés. (pont a vírusirtót kérdezte, én meg mondtam hogy felejtse el)
Minitube csak Linuxon ingyenes ahogy mondod, SMPlayert nem használtam, szerencsére hamar sikerült túl lenni a helyzeten.Vírusirtó nélkül amúgy egy Athlon 64 vagy egy Prescott P4 elég jól elvan 2GB RAM és DX9-es VGA mellett a hetessel. Nyilván kockázat de más lehetőség nincs, fontos adat nincs rajta. Csak egy gépnél ketten egyszerre még nem tudnak ülni.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Szerencsére Inteles az IGP, de akkor aszondjátok, hogy egyszerűbb ha iylen külsős progit használnék?
hmmm, hát jó... megmondom őszintén, azért reménykedtem, emrt korábban meg ódákat áradoztatok, hogy ilyen meg olyan jól megy a Linux még az ilyen Athlon XP-s konfigokkal is meg minden... gondoltam itt is átütő sikert lehetne elérni, hiszen ez a konfig is hoz simán egy Athlon XP szintet... -
quailstorm
nagyúr
-
bacsis
Közösségépítő
válasz quailstorm #46699 üzenetére
Egy Intel Atom N270-es CPU van a gépben, ez ugye 1 mag 2 szál, 1,6GHz-et tud
Mellette van az Intel 945GSE chipset, amiben Intel GMA950-es IGP van... ez már tud Directx9C-t hardveresen, tehát technológiailag előbbre mutató mint egy Geforce FX vagy a Radeon 9000-X széria...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- További aktív témák...