- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
Mondták már, hogy kevés a 330W-os táp ehhez a rendszerhez. Most lemértem ezekkel a beállításokkal: [kép]
Idle: 115W körül
3dm03 alatt a max 262W volt, leginkább 230-240 között mozgott (konnektorból)RT-AX58U v1
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #46597 üzenetére
3.31-es MS/PC-Dos-al is lehet nagy (fat16) vinyót használni és ua. akkora az alap memória használata mint a 3.3-asnak, XT alatt inkább ezt preferálom, Novell alatt lehetnek kompatibilitási gikszerek, ill. MS Dos 5/6.x helyett a PC-Dos 7-es is kevesebb ramot eszik (ill. a driverei is) miközben 100% MS kompatibilis, ha "modernebb" (286+) gépre kell Dos akkor meg inkább azt szoktam választani, ill. ha kell umb, de nem kell ems akkor meg az emm386 helyett hardveres umb is sokkal jobb kompatibilitás és teljesítmény szempontjából is.
arn: Rézbánya P3-makban/Cerkákban már volt hővédelem, ami lekapcsolta mielőtt túlhevült/károsodott volna, Amd-nél csak T-bird/Barton magasságában tették bele, addig simán elfüstölt hűtés hiányában.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
arn
félisten
válasz unclefucka #46601 üzenetére
jah, beneztem a hozzaszolast azt hittem az scb55re vonatkozott.
azzal tisztaban vagyok hogy mertek anno homersekletet, de ezek a roviditesek ismeretlenek szamomra. az intel doksijaban pl az szerepelt, hogy marj a sapkaba, es oda rakd a termisztort. legalabbis, amikor vizhutest csinaltam.
(#46603) Fenyő: tudtommal a bios ezt meg nem olvasta.
erre gondolsz?
[link][ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
unclefucka
senior tag
Azért nem árt figyelni a hatásfokra és az öregedésre is!
Némileg persze túl vannak méretezve a tápok, de egy 330W-os kimenő teljesítményű tápot nem hajtanék közel 300W-al 24/7-ben.
A folyamatosan csúcs-közeli teljesítményen járó tápok hamarabb öregszenek és a kimenő feszültségei sem lesznek éppen atom-stabilak.
Én is inkább egy -valós- 400W-os táppal hajtanám ezt a konfigurációt, főleg a tuning miatt!#46604 arn: Megesik az ilyen.
Rövidítések:
NYÁK: NYomtatott ÁramKör
PTC: Pozitív hő-koefficiensű (ellenállás v. termisztor) Nő a hőmérséklet -> nő az ellenállás; bár ez valójában egy speciális félvezető amúgy.
Flexi-NYÁK: ez nem rövidítés Példa: LED-szalag.[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Sanchez638
addikt
válasz unclefucka #46607 üzenetére
Meg illik egy bazi erős egy ágas 12V tápot nézni. Már a Prescott miatt is.
Számom az adatlapomon.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #46608 üzenetére
+1
(Lejárt a szerkesztési idő.)[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
FF23
senior tag
válasz unclefucka #46607 üzenetére
A seasonic-nál elég valós szokott lenni a 330W
Konnektorból 260W, az a táp kimeneti oldalán még csak 210-220W körül van, szóval nincs kicentizve a dolog. És itt, igaz alapfeszen, a prescott mellett a vga is húzva van. Valamiért a gpu-z nem mutatja jól, de valójában 720/940-re van tolva.RT-AX58U v1
-
Fenyő
őstag
Ja T-bird-öt írtam, de T-bred-re gondoltam természetesen, T-bird, Palomino az még simán elfüstölt hűtés nélkül, a biosos védelem csak akkor segített ha a venti állt meg/nem lett bekötve, akkor az még időben le tudta időben kapcsolni a procit, hűtés hiányában egyszerűen szinte azonnal elfüstölt, mondjuk szerencsére ez annyira nem volt gyakori, hogy csak úgy leessen a hűtő róla, viszont ha vki. véletlen még hűtés nélkül kapcsolta be (vagy csak nem fogatta fel rendesen, nameg ezeket még sarkazni is lehetett a jó kis Globalwines nagyon feszes felfogatójú hűtőkkel) akkor nézhette ahogy a viharmadara elég, viszont főnixként nem tér vissza többé.
FF23: Emlékeim szerint sysinfo (-nosysteminfo) nélkül kell indítani a 03-06 közötti Markokat Linux alatt, de ha pl. Playonlinux-al teszed fel, akkor abban van debug lehetőség is, ha csak vmi beépülő hiányzik neki, amit aztán Wine configban alkalmazásonként hozzá lehet adni a függvénytárakban.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
A 3.31-el vannak rossz tapasztalataim, nem teljesen OK a nagy HDD kezeles, ha masik DOS-al is irni/olvasni akarod. A Novell-nek a rakfeneje a himem.sys/emm386.exe, de a win 3.11-es verziot hasznalva nem talalkoztam kompatibilitasi problemakkal. Persze ez megint ilyen hack PC-DOS 7-et PS/2-hoz szeretem hasznalni olyan jol mutat rajta az ibmio.sys es ibmdos.sys
https://frescho.hu
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #46613 üzenetére
Nekem eddig nem volt gondom vele (jellemzően 40-80mb-os mfm/rll vinyókkal Xt alatt), mondjuk nem is próbáltam meg másik dossal írni, olvasni, ami kellett rá azt párhuzamos link kábelen húztam át rá, ilyen mennyiségű adatnál még ki lehet várni.
-
FF23
senior tag
válasz Sanchez638 #46608 üzenetére
12 volton 17A+17A összesen 288W-erre azért figyelek. Egy régi 330W-ost persze nem raknék bele.
RT-AX58U v1
-
Sanchez638
addikt
Alkudva biztos el leeht hozni!
Alexen1823 2db régi lapos.
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
egyik havernek sikerult elfustolnie... en csak a 9700at sarkaztam le meg az is szep emlek, amikor allt a viz a haz aljaban. szerencsere csak desztillaltviz volt.
(#46607) unclefucka: a nyakig azert eljutottam a termisztor fajtairol fogalmam nincs... csak annyira erdekel az elektronika, amennyi az aktualis gepfelhasznalasomhoz kell.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
unclefucka
senior tag
-
Vevőjelölt
tag
válasz unclefucka #46598 üzenetére
Köszönöm, nem is zavarok tovább.
Ha gyereket nevelsz erre gondolj: Ami nem öl meg, az erősebbé tesz.
-
Volt egy csomó megoldás, amikor két vékony szállal vitték el a procilábak között a PTC (vagy NTC, hőre változó ellenállás) érzékelőt a proci alá, hőmérés céljából. Néha ez az egész a proci alatt volt, egy kis darab flexkábelen, ami hozzányomódott a proci aljához hoz. Nagyon "pontos" eredményt adott
Látom közben már megmagyarázták
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Sanchez638
addikt
Bacsis-tól loptam a linket, de ugyan ez a lapot kaptam egy kidobandó gépként:
Számom az adatlapomon.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #46625 üzenetére
Jó kis cucc.
Érdekes lenne összehasonlítani egy NForce 2 IGP-vel.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz unclefucka #46626 üzenetére
Nem érdemes, mert ez egy komplett VGA az alaplapon, nem holmi iGP.
#tarcsad
-
unclefucka
senior tag
válasz Yutani #46627 üzenetére
És a NForce 2 -be integrált MX 440 annyira gyenge lenne?
Ahogy néztem 3DMark 2001 SE alatt nagyjából egálban kéne lenniük.
Egy kis tuning az alaplapi RAM-nál és máris pörög a kis GeForce IGP.[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz Sanchez638 #46625 üzenetére
az egy SIS Xabre 200, ha jól emlékszem ~10 éve ebből gyártották a hamis Radeon 9600-akat
korábban találtam én is egy ilyen lapot, sajnos el sem indult ezért az enyészeté lett...
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
válasz Sanchez638 #46630 üzenetére
tényleg? képet!
akkor kevertem a kettőt. mostanában is volt néhány hamis nV kártya, ebay tele volt átcímkézett 9600GT kártyákkal.
-
frescho
addikt
Mai szerzemény 4 betűben: SLC2
https://frescho.hu
-
cbmfan
őstag
válasz frescho #46632 üzenetére
egy új bicikli kormány?
nem mondod, gratula!
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
vki gyujtott be regi inteles lapokat (a lapgyarto az intel)? a penya korszakbol pl... franko kodneveik vannak
http://www.rcollins.org/intel.doc/IntelMotherBoards.html
-
Yutani
nagyúr
válasz unclefucka #46628 üzenetére
Az az alaplapra integrált Xabre 200 GPU 128 biten saját memóriából dolgozik, míg az MX440 a rendszermemóriából, tehát ez utóbbi elvérzik a memória sávszélességen.
#tarcsad
-
-
unclefucka
senior tag
válasz Yutani #46639 üzenetére
Sok tesztet nem találtam egyik kártyáról sem és azok sem voltak teljesen meggyőzőek.
A tuningolt Xabre 200 -ak hoznak 6000 pont körül.
Az alap Nforce2 IGP 5000 pont körül.
(3DMark 2001 SE)Ezért nem tartom kizártnak, hogy érdekes lehet az összehasonlításuk.
-
Yutani
nagyúr
válasz unclefucka #46641 üzenetére
#tarcsad
-
unclefucka
senior tag
válasz Yutani #46642 üzenetére
Szép darab!
Nekem is van egy példány belőle.
Szerintem nem létezik ennél nagyobb ("hétköznapi") hangkártya.
Talán a GUS-ok veszik fel vele a versenyt méret terén.
Megdöbbentően hosszú, amikor először látja az ember.[ Szerkesztve ]
-
-
Yutani
nagyúr
válasz zoltanz #46644 üzenetére
Köszi. Magát az MX440-et ismerem, volt is nálam anno kipróbálásra. Ami tetszett, az az "on-chip" TV-outja volt, szép képet adott és támogatta az 1024*768 felbontást (Leadtek 128 bites MX440). Amikor a GF4 széria kijött, én GF2GTS-ről váltottam Ti4200-re, mivel követtem a HW fejlődést és nem tévesztett meg az MX "géefnégysége". Igazából egy tupírozott GF2MX volt csak.
#tarcsad
-
-
Sanchez638
addikt
Szerintem maga az IC7 és a ház megér annyit. Hátha valaki fantáziát lát benne. Még a hdd tartó rekesze is megvan a háznak.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest